SPF-cremens Tripadvisor

1000 tak, fordi du læste med i går. Og mange tak til alle jer, der bød ind. Kommentarfeltet i går blev udvidet til en solbeskyttelsens Tripadvisor – med en bred indbyrdes erfaringsudveksling.

DROP KONSPIRATIONS-TEORIEN: Hvert år dukker diskussionen op om solfiltre. Eller nærmere påstanden om, at antallet af hudkræft-tilfælde ikke er faldet på trods af, at vi bruger mere SPF. Jeg kan ikke komme i tanke om nogen, der udtrykker det mere klogt og ærligt end dr. Des Fernandes (den hudplejekloge A-vitamin-læge). Han siger først og fremmest, at vi ikke kender årsagen, at det meget vel kan være, at folk bliver for længe i solen, bruger for lidt solbeskyttelsescreme (eller vigtigere: bruger for lidt af den primære beskyttelse, som er skygge og tøj), og at regningen for tidligere tiders solmisbrug og skoldninger kan komme med årtiers forsinkelse. Muligvis er det en blanding. Men noget, der er bred enighed om, og som jeg vil anbefale dig mere end varmt, er altid at huske din rust-beskyttelse. Altså antioxidant-undertrøjen. For de ustabile iltmolekyler næres af alt fra for meget sol til risikoen for, at også SPF-filtre kan udløse dem – og de forstår kun én stopklods, og det er smørbare antioxidanter. Enten som et underlag for sig, eller ved at din solbeskyttelse indeholder antioxidanter.

22/04/2020
Det vigtigste om solbeskyttelse anno 2020
Til netop din hud
24/04/2020
Tak til dig
Og til ham, der gav mig sparket

Kommentarer

 • Kirsten

  Jeg bruger Rudolph Care Sun Face Cream 50 High SPF og er meget glad for den. Den er slet ikke som de andre faktor 50’ere jeg har brugt – de kan godt være noget tunge i det. Men Rudolph Care er nærmest som en behagelig dagcreme – let i konsistensen, huden absorberer den uden videre – og så dufter den bare dejligt. Derudover er det et lækkert design – det er jo herligt at bruge sådan en solfaktor der bon’er ind på alle parametre. Jeg har meget tør og sensibel hud og masser af solskader fra et langt uhæmmet liv i solen.

  27/04/2020
 • Anne

  Hej Anette,
  Hvad mener du med antioxidantbeskyttelse og har du nogle eksempler her på?

  24/04/2020
 • Mette Nordahl

  Rudolph Sun Face – er blevet min klare favorit.
  Den fedter ikke, svider ikke i øjnene og resten af cremen kan anvendes henover vinteren. Den er helt perfekt til min sarte ansigtshud. Tak Rudolph Care ☀️☀️

  24/04/2020
 • Anette Kristine Poulsen

  1000 tak for alle gode ord – og ikke mindst: De gode erfaringer som bliver delt herinde. Konkrete svar:

  @ Trine, det kommer an på, hvad du behandler din hud med. Hvis det ex var mig, der trænede sidst på eftermiddagen og skulle gøre noget efter et bad (vi taler ansigt), så ville jeg smøre EGF på, enten som essens eller serum, eller begge, hvis jeg var rig. Evt. efterfulgt af ekstra fugtmætning efter nogle minutter – men det plejer ikke at være nødvendigt på den her tid af året. Når jeg så skal i seng, vil jeg toppe med A-vitamincreme.

  @ Lotte Abildgaard, indlægget dagen før dette har et link til god SPF under makeup.

  @ Susanne, haha, undskyld – det er antioxidantbeskyttelse.

  @ Jette B, det er SÅ godt – SÅ prof. Og som du skriver: Det fungerer!

  @ Sanne, du vil ELSKE Ecookings selvbruner mousse så (den er ny).

  @ Pernille LB, ja det er, ligesom kemiske og organiske er det samme.

  Stor hilsen Anette

  24/04/2020
 • Pernille L B

  Nu har jeg læst et par af dine indlæg om SPF. Jeg bliver i tvivl – er mineralske og fysiske filtre det samme?

  24/04/2020
 • Kirsten V

  Jeg takker for dit råd, med afkølet grøn tea.

  Arden Prevage City Smart har faktisk været min foretrukne ansigts beskyttelse, siden jeg engang for mange år siden vandt den her på beautyspace. ❤

  23/04/2020
 • Pernille S

  Clarins har en god solbruner. Få dråber i ansigts og eller kropscremen
  Er personligt glad for Rudolph Care’s selvbruner.

  23/04/2020
 • Sanne

  Hej Anette og hvis andre af jer også har svaret

  Jeg mangler en god selvbruner til kroppen. Jeg kan ikke lide at den lugter af selvbruner fra 1980 så Rudolph Care kan jeg ikke lide lugten af. Kan du hjælpe med en god der ikke lugter grimt og som giver en let glød, da jeg er meget lys. Stoppede med at ligge i solen for mange år siden og vil helst ikke have sol. Jeg har virkelig brug for en der kan blandes med bodylotion. Tak

  23/04/2020
 • Jette B

  Ups, nu fandt jeg videoen, jeg forstår at grøn the er ok.

  23/04/2020
 • Helle Simmelsgaard

  Jeg har altid valgt solcreme ud fra faktor og har troet, at solcreme var solcreme og generelt bare noget nødvendigt klistret stads, som både krop og ansigt skulle deles om. Sidste prøvede jeg for første gang både produkter fra Avene, Rudolph Care og Dermalogica. Og hold nu op – en ny verden åbnede sig for mig. Jeg begyndte nærmest at glæde mig til at købe solcreme, for hvor er der en verden til forskel på produkterne. Dejligt at blive inspireret og lære nyt!

  23/04/2020
 • Jette B

  Er afkølet grøn the stadig nok?? Eller skal der noget mere potent til?? Jeg bruger først grøn the, så c vitamin serum fra REN, så lidt ekstra fugtcreme fra BP, så Matas Natur faktor 30 og til sidst CC creme fra Phformula, det virker for mig.

  23/04/2020
 • Susanne

  Hvad er rust-beskyttelse?

  23/04/2020
 • Lotte Abildgaard

  Hvad anbefaler du til daglig brug under makeup. Til moden hud

  23/04/2020
 • Trine

  Hej Anette

  Jeg har et spørgsmål angående hudpleje efter træning. Hvad er det bedste man kan gøre for sin hud efter træning? Her tænker jeg særligt, hvis man har trænet om eftermiddagen og derefter går i bad. Hvad bør man gøre ved huden herefter?

  Venlig hilsen

  Trine

  23/04/2020
 • Lissi

  For resten – et godt tip: Amazing Space apparatet fungerer vildt godt med Karmameju Hero 😉

  23/04/2020

Bliv en

Beautyspace-insider

 

Få evidensbaseret lige-ud-af-landevejen skønhedssnak. Hvad virker, hvad gør ikke.

Det koster intet at abonnere på BEAUTSPACE, hvor du hver uge får tre til fire aktuelle artikler, adgang til mine bøger og foredrag med rabat og nåja, du er den første, der får besked, når månedens BEAUTYSPACE BOKS udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.