Spørgsmålet, Carla Mickelborg ikke fik stillet

Hvad virker mod evigt tørre ben?

Hvad med forstørrede porer?

Er det muligt at ensarte sin hud?

Og hit med den bedste anti-bekymringsrynke-hudpleje …

Ovennævnte er nogle af de spørgsmål, der bliver besvaret i Carla Mickelborgs podcast MonDay Bliss, og måske har du lyst til at lytte med. Jeg har kendt Carla, siden hun var barn sådan cirka (hun er fra 1988, jeg er fra 1966), og hun er umanerligt godt selskab. Typen, der får en til både at klukgrine og tænke over tingene.

Afsnittet handler selvfølgelig om hud, men også om grin, gyserhistorier og noget, jeg ikke sådan er superkomfortabel med at tale om. Uden det skal øge spændingen, for så spændende er det ikke. Der var dog ét spørgsmål, vi ikke nåede, nemlig:

Skal man købe dyre produkter for at passe godt på sin hud?

Nej.

Nej.

Neeeeeej.

Man skal købe hudpleje, der virker. Med mindre selvfølgelig, at man går efter noget, der er dekorativt dyrt til badeværelseshylden. Vi skal ikke ret mange år tilbage for at ramme en tid, hvor det handlede om især pris og hemmelige ingredienser. Sådan er det ikke mere. Ingen vil have hemmeligheder i deres hudplejeprodukter. Vi vil have viden og virkning. Og den kan heldigvis sagtens købes på budget. Når det er sagt, så har de fleste af os også holdninger. Nogle insisterer på økologi, andre på, at deres produkter skal være danske og ikke fra Kina, osv. Og den slags kan selvfølgelig koste. Eksempler på snusfornuftig hudpleje baseret på dokumenterede ingredienser finder du hos alt fra The Ordinary til The Inkey List og Derma.

Der var også et spørgsmål, som jeg troede ville komme, men ikke gjorde:

Hvornår havde du sidst en dårlig dag, og hvad gør du for at vende situationen?

Jeg har masser af dage, eller nærmere situationer, der giver mig en lidt halvshaky følelse af at gå på æggeskaller. Af at hjertet står pivåbent. Og for mig er der tre ting, der i de situationer gør en forskel:

 • Løb og så måske alligevel ikke helt. For jeg løber kun tre kilometer, så der skal til den korte tur være tale om relativt små problemer. Det er nok mere bare en god følelse af at få rystet krop og hoved.
 • Meget mere effektivt er det at få talt med mine tætteste venner. Venner, der også kender alle vrangsiderne.
 • At tidsbestemme bekymringen (som jo absolut ikke altid kan lade sig gøre). Men hvis jeg går og grubler over noget, og det tager overhånd, så prøver jeg at lave en parkeringsregel om, at det må foregå mellem 17-18.  Virkeligheden matcher ikke altid intentionen, men det er et step.

HVIS DU VIL LYTTE MED, så er podcasten tilgængelig her.

SERIØST BEDRE HUD i ord og på tube finder du her.

BEDRE HUD MED ÅRENE (videnskabens opskrift på friskere hud) finder du på biblioteket eller billigst her.

@beautyspace på Instagram

 

 

03/07/2023
Spis dit vand og bliv (muligvis) mere fugtmættet
Hudlæge: Derfor giver spist vand mere fugtmæt hud
07/07/2023
Videnskaben: Spis dig til ekstra solbeskyttelse
Den ene frugt, der står højt på listen over indre UV-beskyttelse

Kommentarer

 • Patricia

  Hej Anette,

  Jeg hørte jer i podcasten og fik helt lyst til at oppe mit game igen hvad angår hudpleje.
  Du hjalp mig virkelig meget tilbage 2015, da jeg havde akne og havde læst bogen.

  Jeg har ikke som sådan problem hud, men jeg ønsker at forbedre struktur, få en mere ensartet hud og så har jeg liiiidt ar efter tidligere akne og forstørrede porer. Jeg er 29 år, så jeg begynder også at kunne se jeg bliver lidt ældre 🙂

  Lige nu gør jeg følgende:

  Morgen
  – Vaskeklud
  – C vitamin serum
  – Sol faktor

  Aften
  Rens
  Facemist
  Creme

  Vil gerne i gang med lidt syre og a vitamin creme, som jeg kan huske hjalp mig! Du har skrevet en del omkring The Ordinary, og vil gerne prøve deres serum og begynde på Beaute Parcifique A vitamin creme igen.

  Jeg vil derfor gerne høre hvad du vil anbefale af face mist, fugt serum, aha og bha serum?
  Skal jeg evt. begynde på niacinimid? Jeg kan se The Ordinary har lavet en serum, hvor både aha og bha er i. Eller skal jeg kun bruge én af disse syrer.

  På forhånd tak!

  Mvh Patricia

  06/07/2023
 • Inge Jensen

  Til Mille
  Tusind tak for hjælpen
  Kh Inge

  06/07/2023
 • Charlotte

  @mille hvor er det godt at høre
  Det er altid rart og høre andres erfaringer sp glad for vi har Anette og Beuatyspace 💘
  Så ved jeg hvor jeg skal købe mit næste serum henne, det skal ihvertfald prøves
  Bedste hilsner Charlotte

  06/07/2023
 • Sophie

  Meget enig i, at hudpleje ikke behøver være dyr for at have effekt – selvom jeg i mange år troede det modsatte.

  Jeg har i de sidste par regelmæssigt brugt frugtsyre en gang om ugen – har skiftet mellem mærker og er nu vendt tilbage til Rens Ready Steady Glow Daily Aha Tonic, som jeg tidligere har brugt. Det har dog resulteret i, at min hud nu tre uger efter, jeg sidst brugte produktet, skaller voldsomt, og de første 10 dage, efter jeg brugte produktet, kunne jeg stort set ikke putte noget med aktive ingredienser på min hud, uden at den slog ud med rødme og kløe. Er det mon normalt, eller kan produktet evt. være for gammelt (selvom datoen på flasken siger det modsatte)? Og kan du evt. anbefale et anden frugtsyreprodukt til lys og sensitiv hud?
  Mange hilsner Sophie

  06/07/2023
 • Lada Savchenko

  Kære Annette , er glæd for at på Mølholm har jeg fået intro til dig.
  Har du evt god råd til hvodan kan jeg slippe af med dermatit på øjenlåg . Har prøvet næsten alt..
  På forhånd tak
  Hils Lada

  06/07/2023
 • Charlotte

  Du er ikke kun klog på huden Anette
  Jeg suger dine livskloge ord til mig ❤️
  Genkender tanke mønstret jeg bruger selv samme taktik på nær løb benene vil ikke
  Jeg kan altid bruge gode fif 🙌🏻🙌🏻💃
  Kh Charlotte også en årgang 1966

  06/07/2023
 • Inge Jensen

  Hej
  Skal inden for den nærmeste fremtid købe en ny fugtserum
  Set reklame på Honey Hydra serum som indeholder mange gode ting
  Kender du den serum
  Kh Inge

  05/07/2023
  • Mille

   Hej Inge, jeg vil bare lige kommentere, fordi jeg selv har brugt netop det serum. Det er ultimativt det bedste fugtserum, jeg har brugt. Bioeffects EGF serum er klart det bedste serum til sit job – nemlig det, EGF kan – og det bruger jeg troligt hver aften. Men om dagen brugte jeg i en lang periode Honeys Hydra Serum og det var absolut fantastisk. Jeg fik sådan en flot glød, en fugtmættet hud og min hudstruktur blev synligt forbedret til forskel fra når jeg for eksempel har brugt Rudolph Cares Firming Perfector serum – som er meget dyrere. Jeg er helt gået væk fra Rudolph Care, efter jeg har fået øjnene op fra andre certificerede, kraftfulde produkter. Virkelig en anbefaling værd, og nu hvor jeg ikke bruger det mere, kan jeg se at min hud ændrer sig. Når jeg har brugt nuværende serum op, køber jeg Hydra igen.

   06/07/2023
   • Anja

    Hej Mille,

    Hvor køber du Honeys Hydra Serum henne?

    Bh Anja

    06/07/2023
    • Mille

     Der er alle mulige hjemmesider at finde den på, men jeg kan anbefale Dr. Adams – der får man gratis fragt på køb over 300,- og serummet med 30 ml. i koster 490, så det kan jo ikke være nemmere. Men de har selv en hjemmeside og ellers kan du søge Honey Hydra Serum frem på Google.

     06/07/2023

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.