Succes-opskriften alle taler om i Sydkorea

S0A8778

S0A8775

Sydkoreanernes varmeste ord på hud er i øjeblikket cloudless skin – skyfri hud. Noget der ikke handler om et enkelt produkt, men om at angribe huden på en bestemt (og jo ikke helt fremmed) måde:

NONSTOP FUGTMÆT

Du har sikkert allerede en fugttoner/mist. Tjek at den indeholder god fugtforstærkning fra eksempelvis hyaluron eller glycerin i. Det ekstra sikkerhedsnet af fugt får din hudpleje til at strække længere, ligesom den (fugten) er enkel at supplere. Vælg metoden, du har det bedst med i forhold til spray vs. flaske. HVEM GØR DET EKSTRA GODT: Det gør både den fint forstøvende fugtbombe her og den mere koncentrerede essence – uden spray – fra Comfort Zone.

GLANS OG MINDRE PORER

Få de sløve overfladeceller væk: Dem, der kan gi’ et lidt støvet udseende. Brug en vaskeklud eller en svamp og find den peeling, der passer dig. Det ret fine ved eksempelvis BHA er, at salicylsyre også er anti-inflammatorisk, dvs. giver ro på, hvis du har opfarende hud. Eller er plaget af akne. Og så er det samtidig dén ingrediens, der bedst kan rense porer. HVEM MESTRER BHA GODT? Det gør denne her.

BESKYTTELSESVÆRNET MOD UV OG FORURENING

Al indsats er penge ud i den blå luft, hvis ikke huden er under beskyttelse. Både mod UV og de forureningspartikler, som (selv i DK) kan være op til 20 gange mindre end en hudpore. HVEM GØR DET GODT? Det gør denne her lille geni-streg, for de fysiske UV-filtre (som ikke irriterer øjnene) er blandet med et forureningsværn (antioxidanter) i en semimat konsistens, der gør smøren så fin under makeup. Vi har ikke brug for SPF50 om vinteren, så frem for en mandelstor portion så rækker halvdelen til ansigtet.

KONKLUSION: Sydkoreanernes pointe er at arbejde på hudens ensartethed (BHA) og glans (FUGT) under fuld beskyttelse (SPF). Ikke revolutionerende raketvidenskab, bare den enkle fornuft der giver flottere hud.

SNUP RUTINEN: Fugt gør godt på tværs af alle hudtyper. Vælg den form for fugtundertrøje, der passer dig bedst (mist/essence/serum) under ansigtscreme og SPF. Brug BHA’en enten om aftenen, morgenen eller begge dele (afhængig af din hud) som det første under eller over fugtundertrøjen. Fungerer AHA fint, og har du ikke synlige porer, så er der med stor sandsynlighed ikke behov for BHA også.

@beautyspace på INSTAGRAM

29/01/2018
Zero omtanke fra ny creme
Når dem, der gerne vil være milde, sætter ild til vores frygt. Og jo,...
31/01/2018
Vil du anmelde ny hudpleje fra Comfort Zone?
Det er NU, du kan tilmelde dig muligheden for at blive anmelder på Beautyspace....

Kommentarer

 • Pernille S

  Tak for svar kære Anette!

  04/02/2018
 • Pernille

  Hej Anette

  Jeg har tør/sensitiv hud, og lige nu bruger jeg ansigtscremen fra Avene ( den du har omtalt i din video på Youtube ), men jeg vil gerne prøve en ansigtscreme med nogle flere gode ingredienser i. Kender du en, som du kan anbefale mig?:-)
  Hilsen Pernille

  02/02/2018
 • @ Mia – Den er også SÅ fin. Tak for dine ord.

  @ Leafysmoothie – Halvdelen svarer til kvadratroden, så altså nærmere 13-14 stykker. Solmatematikken er ikke så enkel endda.

  @ Tine Olsen – Nej, det er de ikke. De kan jo variere. For mig er det afgørende, at en fugtmist indeholder fugtmættende ingredienser som ex hyaluron, gerne sammen med antioxidanter. Den fra BP er også rigtig fin.

  @ Pernille – Det kommer an på din hudtype.

  @ Kristine – De er også begge utrolig gode.

  @ Kamille – Jeg synes ikke, du skal bruge syrer af nogen art, når du er væk. Det er selvfølgelig et vurderingsspm. og har man ex tendens til udbrud, så kan det være svært at undvære BHA.

  @ HeleneR – Rosacea er altid svær…men det er et forsøg værd. Jeg vil meget gerne høre fra dig, hvordan det virker, for BHA er jo inflammatorisk og her er styrken OK. Men prøv. TAK for indspark mht. den anden metode. Spændende.

  @ Pernille S – Mange producenter blander/opfatter forskelligt mist/toner/essence, men som regel er essence jo bare en lidt federe variant, der dem, der vil ekstra fugte og måske konsistensmæssigt har det bedre med essence end serum. Hvis det giver mening? Miracle mist indeholder:

  https://www.cultbeauty.co.uk/elizabeth-arden-eight-hour-miracle-hydrating-mist.html

  @ Maria – for mig er de lige gode i forhold til fugtmætning.

  @ Jeanett – Jeg synes du skal læse SUPERHUD (kan lånes på biblioteket), hvor der er et afsnit om rødmende/sart hud. Skriv endelig igen, hvis der derefter har yderligere spm.

  Stor hilsen Anette

  02/02/2018
 • Jeanett

  Har læst det du har skrevet og det lyder meget spændende jeg kunne rigtigt godt trænge til noget hjælp.
  Efter jeg er kommet i overgangsalderen er jeg meget rød (måske rosacea), samt varm og mega tør hele tiden i mit ansigt.
  Virkelig taknemmelig hvis du kan hjælpe.

  01/02/2018
 • Maria

  Hej Anette
  Jeg har nogle gange lidt svært ved at gennemskue ingrediens-listerne i forhold til hvilken fugtmist der er bedst og giver mest fugt. Konkret skal jeg vælge mellem den fra beaute pacifique og så den du nævner her fra Elisabeth Arden. Hvad vil du foreslå?

  01/02/2018
 • Pernille S

  Kære Anette
  Synes det er en lidt forvirrende brugsanvisning der følger med
  Essence. De skriver ‘Let som en toner, men effektfuld som et serum. Betyder det at produktet så erstatter toner og serum?
  Samtidigt oplyses det: ‘Anvendes morgen og aften, efter din toner og før dit serum. Skal det nu forståes sådan, at der er tale om et ‘tredie’ produkt? Forstår du hvad jeg mener?
  Tak iøvrigt for at gøre Sydkoreansk hudpleje dansk-forståeligt!
  Savner blot lige at Elisabeth Arden skriver hvilke ingredienser de putter i deres Eight Hour Miracle Mist! Til gengæld skriver de hele to gange i det lille informationsafsnit at produktet giver sund glød. Tja, så er det måske dobbelt så godt…!
  Dejlig dag til dig, trods regn og rusk! Kh Pernille S

  31/01/2018
 • HeleneR

  Hvis nu jeg skulle forsøge med BHAen (de skriver den er fin til sensitiv hud, men hvad med rosacea?) skal den så på efter min mist, men før Ling dual moisture? Min Dual moisture er jeg forøvrigt begyndt at lægge på 2,3,4 gange med lidt ventetid imellem efter jeg læste et nyhedsbrev fra Beaumonde. 7 skin metoden, har dog ikke påført den 7 gange, men skruet op og ned efter behov og det har virkelig betydet en positiv forskel for sarte/tørre hud 🙂

  31/01/2018
 • Kamille

  Spændende indlæg med mange gode tips!

  Jeg er så heldig at skulle 2 måneder til new Zealand/Australien (marts-maj) og spekulerer på om det er klogt at medbringe den gode BHA tonic.. Jeg vil jo nødigt komme hjem med solskader:-) hvad er din vurdering?
  Kh Kamille

  30/01/2018
 • Kristina

  Jeg er blevet afhængig af fugtmist! Har længe brugt den fra Rønsbøl, men fik den Superfruitmisten fra Beaute Pacifique i julegave og den har jeg også været rigtig glad for. Men den er allerede brugt op nu… Tror jeg bruger lidt for meget hver gang…

  30/01/2018
 • Pernille

  Hej Anette

  Hvilken ansigtscreme vil du anbefale under solcremen?? Jeg har kigget under favoritterne, men der er kun A-vitamin ansigtscreme, og den skal man vel bruge om aftenen??

  30/01/2018
 • Tine Olsen

  Kære Anette!

  Jeg har et spørgsmål til fugtmist’ne? Er de aldersbetingede, forstået på den måde, at man skal finde en, som passer med ens alder – og ikke ens hudtype? Du har flere gange rost Beauté Pacifique Superfruit Hydrating Face Mist til ansigt og hals, men da jeg spurgte til den i Magasin, kiggede ekspedienten forfærdet på mig og sagde, at jeg ikke passede i den målgruppe, idet serien var til helt unge kvinder ….

  30/01/2018
 • Leafysmoothie

  Godt indlæg, ved du hvad halvdelen af faktor 50 svarer til? for vist er det noget med at det slet ikke er 25 som man måske tror?

  30/01/2018
 • Jeg elsker at bruge forskellige mists. Både inden makeup, men også i løbet af dagen. Har bl.a den fra Elizabeth Arden, som er rigtig god 🙂

  30/01/2018
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Tina Sandager, jeg har netop præciseret. Du kan bruge den her BHA under eller oven på fugtmist. Hvad du har det bedst med. Begge dele fungerer kemisk.

  Stor hilsen Anette

  30/01/2018
 • Tina Sandager

  Du skriver:
  Brug BHA’en enten om aftenen, morgenen eller begge dele (afhængig af din hud) som det første under fugtundertrøjen.

  Så du vil komme BHAen på FØR misten? (Du skriver jo under fugtundertrøjen….?!)

  Troede nemlig altid at misten var det allerførste efter vask – så jeg er lidt forvirret 🙂

  30/01/2018

Bliv en

Beautyspace-insider

 

Få evidensbaseret lige-ud-af-landevejen skønhedssnak. Hvad virker, hvad gør ikke.

Det koster intet at abonnere på BEAUTSPACE, hvor du hver uge får tre til fire aktuelle artikler, adgang til mine bøger og foredrag med rabat og nåja, du er den første, der får besked, når månedens BEAUTYSPACE BOKS udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.