fbpx

Du tror måske, at det er løgn. Men der er et trick med SPF

Solguide Annette Kirstine Poulsen

Du vil tro, det er løgn, men skru ned for faktor-tallet. Dog uden at tage tippet til dig som Fanden vil læse biblen. I stedet for skyhøje faktortal er det ifølge toxiolog Ewa Daniel fra Allercycertified.com bedre at gå målrettet efter SPF 15-30 og så i stedet sørge for at smøre nok på, hvilket vil sige en mandelstor portion til ansigtet og en håndfuld til kroppen (hvis du er i bikini). Solfiltre, med mindre vi taler de fysiske af slagsen, vil nemlig altid udgøre en risiko for at få kontaktallergi, jo højere faktortallet er. Derudover er der hele snakken om, at de (når virkningen er ved at brænde ud) sætter ekstra skub i de fri radikaler. Det er præcis derfor, at det er så vigtigt med antioxidanter UNDER din solbeskyttelse. Enten i SPF-cremen, i et serum, mist eller essence.

I det ELLE, der er på gaden netop nu, bad Anne P mig om de seks bedste kort at have med sig i solen. Ovennævnte er ét af dem.

PS: I samme udgave af magasinet har de gode ELLE-damer spurgt ind til min arbejdsrute, og her slog det mig, hvordan tilfældigheder har spillet den største rolle i mit arbejdsliv. Alligevel har der været en udslagsgivende fællesnævner, siden jeg var 9.

FOTO: ELLE JUNI 2017

23/05/2017
Powerhouse-serum & puden der vil glatte rynker
Verdens bedste grund til at holde øje med vitamintrioen ACE
26/05/2017
Måske vandt du
Anmelderhold, Book'n Beautyboxen for juni og 15 meget heldige damer

Kommentarer

 • Lotte Munk

  Vil ACE serumen fra Smuk være fin under SPF? Der er jo lidt A vitamin i, men nok så lidt det ikke betyder noget i solen. Plus C og B3, jeg har nemlig fået pigmentpletter. Bruger også rønsbøl facemist og har niacinamid fra the Ordinary.
  Eller hvad med EFG serum under i dagtimerne også? Du har engang skrevet at den brugte du om dagen også, når du var på ferie. Er det også bare den til om natten du bruger om dagen? Kan EFG ikke også gøre noget imod pigmentpletter? Jeg bruger den alene om natten nu.

  27/05/2017
 • Marian

  Undskyld jeg blander mig men @susanne jeg har prøvet noget lignede og det var svamp i huden. På apoteket har de noget svampedræbende shampoo..

  26/05/2017
 • Maja

  Hej Anette. Hvilke sera med antioxidanter kan du anbefale under solcremen? Mvh Maja

  26/05/2017
 • Elisabeth Hamerik Schwarz

  Det er ret interessant, det her. Jeg har gennem årene haft en idé om, at jeg slog ud af solcreme. Folk har spurgt, om det mon ikke snarere var solallergi, men det hang bare ikke sammen med, at jeg ikke fik allergien, hvis jeg var nede på en 15’er eller slet ingenting. Gennem årene har jeg derfor holdt mig til 15 og 20 på kroppen og 30 i ansigtet (Biodermas ansigtsspray, I love it, tak for tip, har netop hamstret i Paris!), fordi jeg så ikke oplevede, at min hud reagerede. Så rart at få bekræftet, at det ikke er mig, der er helt tosset, og jeg vil med god samvittighed forsætte med min vane 🙂

  26/05/2017
 • Jette B

  Hej Anette.

  Stor tak for info om solcreme. Til januar skal jeg til Tanzania og Zanzibar, hvor solen er ekstrem stærk.
  Er det nok med et tykt lag faktor 30 og mist under enten Rønsbøl eller Ecooking ?? Eller andet, der er bedre ???

  Kh Jette B

  25/05/2017
 • Rie Dyrnes

  Må da ud og købe Elle…
  Jeg har ellers lige købt faktor 50 til ansigtet, så nu bliver jeg lidt forvirret.

  24/05/2017
 • Kathrine

  Kære Anette.
  Jeg bruger Dermalogicas skin smoothing creme, og ovenpå Dermalogica solar defence booster spf 50- er det nok antioxidanter? 🙂 Følte mig lige så dygtig, fordi jeg er begyndt at bruge høj solfaktor haha. Så ønsker jo ikke at skade min hud.

  24/05/2017
 • Lotte

  Hvis du anbefaler en så lav faktor, skal det vel også nævnes at der skal søges skygge mellem 12-15 og at der skal bruges solhat/tøj til at dække den bare hud. En solcremes virkning “brænder ud”, som du skriver og skal derfor også påføres flere gange dagligt for at opretholde den samme beskyttelse -derfor er der mange der kan have god gavn af en højere faktor. Simpelthen fordi alle disse råd ikke følges…

  24/05/2017
 • Tanya

  Kære Anette

  Endnu engang supergode råd! Tak!
  To ting:
  1. Du skal vide hvor stor en gave det er at du dagligt lander i min indbakke! Det er et pusterum og et frikvarter fra en tætpakket hverdag som minder mig om at selvforkælelse og selvbeskyttelse bør være helt selvfølgelige (selv-sagt 😉 ).
  2: Og så et spørgsmål: Jeg skal undervise på en sommerskole i Kentucky til sommer, og har fået at vide at der er særdeles varmt og fugtigt. Jeg tænker at det kan påvirke make-uppens holdbarhed, men ved ikke hvordan jeg bedst kan forholde mig til det. Jeg foretrækker en finish med glød, men måske bør jeg gå efter en mattere foundation end vanligt mens jeg er der? (Jeg bruger YSL’s Touche Eclat nu, men overvejer at investere i den Shiseido du anbefalede for nylig – og der er jo både en mat udgave og en med glød). Fif til at klare varmen og fugten i øvrigt modtages med kyshånd!
  Rigtig god Himmelfartsferie til alle 🙂

  24/05/2017
 • Susanne

  Hej Anette,
  Hvad gør jeg når jeg i solen får flere og flere små hvide pigmentpletter på arme og ben :-(. og de går jo ikke væk.
  Jeg tænker at det er solen der er den skyldige, men hvad kan jeg gøre for at stoppe at der kommer flere? eller fjerne dem jeg har fået ?Bruger nu faktor 30 i DK og 50 i udlandet, men pletterne er kommet snigende her i 40 erne. Håber ikke at jeg skal holde mig helt fra solen, for der er jo ikke noget skønnere end ferie i varmen og solen ;-).

  24/05/2017
 • Liselotte Bøegh

  Bruger Ave’ne faktor 50 med et par dråber af Andrea Rudolf a hint of summer i helt perfekt til ansigtet inden det har fået farve

  24/05/2017
 • Jeg er gået over til faktor 20 i Danmark, så jubii, jeg er på rette spor. Jeg har brugt hele vinteren på at rydde ud i gamle lav-faktorcremer, de er gode på mine tørre skinneben (der ender mange skuffende cremer faktisk deres sidste liv). Jeg har det skidt med at smide ud. I sydens sol er jeg oppe i en faktor 30 og skuldrene en 50’er. Det lyder som om jeg burde investere i Elle. 🙂 Rigtig go’ dag, smukke.

  24/05/2017
 • Sasha T

  Kære Anette

  Jeg har lige købt filorgas faktor 50. Den dufter skønt og jeg bliver ikke hvid i hovedet af den. Er der nok vitaminer i den? Eller skal jeg supplere med ACE ?
  Is-clinicals med ACE… vil den være god som underlag for SPF i fald Filorgas faktor 50 ikke indeholder nok antioxidant?
  Kh
  Sasha

  24/05/2017
 • Tanja

  Hej Anette. Er løbet tør for mist. Hvilken vil du anbefale netop nu til under solcreme? Kh. Tanja

  24/05/2017