Hvad vi har ventet på

Vi kan tale nok så meget om nedlukning, frygteligheder og samfundslammelse. Men heldigvis dukker der også fine initiativer op. Tilmed på et vigtigt område – nemlig egenomsorg. Der er flere ting, som har begejstret mig, og her er tre af de bedste.

Nr. 1. Sahars magi

Muligvis husker du, hvad Sahar gjorde, da al fysisk og hands on kontakt til kunder var umulig. Hun kastede sig over konceptet her, der røg direkte ind på min mentale komforthylde med sjælero, badeglæde og duften af tryghed – tilsat krystallers magt, bevares (hvis man er til det – jeg er ikke).

Nr. 2. Verdens bedste – nu på tube

Jeg lettede også fra stolen af en lille, stille glæde, da jeg i sidste uge fandt ud af, at verdens bedste læbesalve (intet mindre): Lip Cure fra Tromborg nu er hældt på den tube, jeg ved, mange har efterlyst. Smurt på i et tykt lag vil den gøre selv flossede, vejrbidte læber bløde igen. Jeg sørger altid for at have et eksemplar tæt på mig, og det gælder resten af min familie. Indholdet tæller bl.a. sheasmør, som er et genialt blødgørende fedtstof proppet med A-, E- og F-vitamin. Hvis du er ramt af tørre læber, så lad den sidde 15-20 minutter for en umiddelbar bedring. Selv bruger jeg den som pomade i et tyndt lag til daglig.

SE MED PÅ INSTAGRAM: Nr. 3 er et virkelig rart initiativ, som kom i den forgange uge – jeg har lagt billede og ord op på Instagram: @beautyspace.

HVIS DU HAR TID OG LYST, SÅ SE MED live her, når jeg om lidt besøger damen her. Som holistisk hudterapeut har hun gjort sig nogle ret interessante erfaringer med olie, fordi hun selv led af kombinationen tør hud og aknelignende udbrud, indtil det gik op for hende, hvordan og med hvilke specifikke olier den udfordring skal tackles.

@beautyspace på INSTAGRAM

17/11/2020
Uundværligheder, jeg gemmer af vejen
Bottom-shelf beauty
20/11/2020
Holistisk hudterapeut har modstand på A-vitamin
Jeg har modstand på olie. For meget olie.

Kommentarer

 • Helene K

  Kære Anette,

  Jeg har et ønske til et indlæg: hud og hormoner – nærmere bestemt hud og hormoncyklus.

  Jeg er en kvinde midt i tyverne som er stoppet på p-piller, og nu ser jeg, hvor forskellig min hud er i løbet af en månedes tid – og hvad min hud vil have/ikke have, i forskellige perioder af min cyklus. (Til stor forskel fra en mere ‘statisk’ hud på hornomprævention).
  Jeg har læst Dr. Whitney Bowes bog, hvori hun skriver en del om hormoner og hud, men jeg er også nysgerrig på ændringerne gennem vores hormoncyklus. Bogtips modtages også med kyshånd.

  Håber du vil overveje det.

  God weekend til dig. 😉

  Hilsner fra en læser på fjerde år.

  20/11/2020
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Helene K, åhhh jeg smelter over den sidste sætning med på 4. år. TAK. Jeg er meget begejstret for dr. Whitney Bowes bog, så jo, måske skulle vi dykke mere ned i det. Dr. Nicolas Perricone har skrevet meget om hormoner og hud, men nok mest i forhold til overgangsalder. Stor hilsen Anette

   23/11/2020
 • Britt

  Ifølge en artikel fra 2015 ( Google-søgning) indeholder Tromborgs læbepomade så mange potentielt skadelige indholdsstoffer at TÆNK anbefaler at man undgår den. Er dette ændret siden?

  19/11/2020
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Britt, herligt med research. Nu er den private forbrugerorganisation TÆNK ikke noget sandhedsvidne i forhold til, hvad der godt/mindre godt. Eksempelvis tager de ikke højde for koncentrationer (som eksempelvis i, at lidt salt kan være godt og fint på maden, for meget kan slå dig ihjel). For mig kan de være en del af et helhedsbillede til at vurdere et produkt. Tænk også hvis alle æteriske olier blev et no go (som de er i følge TÆNK). Der er intet skadeligt i Tromborgs Lip Cure, men hvis der er konkrete indholdsstoffer i den, som vi skal vende, så er du velkommen til at sende mig navnene på de specifikke stoffer og hvad et evt. problem skulle være. Endelig anno 2020.

   Stor hilsen Anette

   20/11/2020
 • Sanna

  Lip Cure på tube. Jamen, altså. Jeg letter også lidt fra stolen her, Anette. Dét er jo en fantastisk og taskevenlig nyhed!

  19/11/2020
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Sanna, præcis!

   20/11/2020
 • Gerd Hjorth-Moritzsen

  Jeg bruger LABELLO på mine læber HVER aften inden sengetid og har aldrig tørre læber.
  En billig og virkelig god løsning.
  Venlig hilsen

  19/11/2020
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Gerd, 1000 tak fordi du deler din gode erfaring. Det er vi altid glade for herinde.

   20/11/2020
 • TINE OLSEN

  Fantastisk dejlig nyhed!! Ja, Tromborgs lipbalm er virkelig helt vidunderlig. Dog tillader jeg mig at tippe om et andet dansk mærke – RAZspa Repair salve – som jeg personligt syntes, er endnu bedre end Tromborgs. Den reddede mine læber, hvor Tromborgs måtte “give op”. Mener også at den er økologisk. Desværre findes den ikke på tube, men kun i lille metalkrukke.

  19/11/2020
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Tine, altid dejligt med deling af erfaring, så slå dig altid løs herinde.

   20/11/2020
 • Anja

  Det var da en fantastisk nyhed med lip cure! Det har jeg også drømt om.
  Kh Anja

  19/11/2020
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Anja, også mig.

   20/11/2020
 • Karoline L

  Omg. This is history! Seriøst, lip cure sad altid fast under neglene på mig eller bøtten blev snasket. KÆMPE FAN!

  //K

  19/11/2020
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Karoline L, du må få den til England, hvis du stadig befinder dig derovre.

   20/11/2020
 • Pernille S

  Jubi!!! Klapper i mine små hænder. Er MAX fan af Tromborgs Lipcure. Bruger morgen/aften, og har aldrig ALDRIG tørre læber! Bedste på markedet. Basta! :->
  Kh Pernille S

  19/11/2020
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Pernille S, jeg kan huske, at du gør. Og jeg er enig 100% i din vurdering.

   20/11/2020
 • Lykke

  Kære Anette, ej hvor gør det mig glad at man ikke længere skal have fingrene i krukken, specielt i virustider!

  jeg har et spørgsmål som jeg virkelig har researchet men som jeg kun tror du er den rigtige til at besvare: jeg lider af svær graviditetsakne (grr) som er svær at behandle fordi jeg jo har et lille liv i maven, men jeg behandler alligevel med Skinoren fra lægen og Matas, t-zone peel til uren hud (fordi den er uden salicylsyre som jeg jo ikke vil have pt desværre). Det er ikke rigtig noget der gør underværker, men a-vitamin er jo fx udelukket og ting på recept også, så. Øv. Hvad ville du stille op? Jeg mangler også alvorligt et tip til en god dagcreme med spf til fedtet hormonhud, men uden de solfiltre som kan være hormonforstyrrende eller fosterskadende.
  Som det ser ud nu er morgenrutinen vask med Mdermas cleansing foam, pudderdåsernes niacinamid 10% og mdermas moiturizing gel og aftenrutinen den samme blot med skinoren 20% stedet for niacinamid og evt ecookings antirødme-creme, men det spiller ikke rigtigt.

  Kh en frustreret gravid der har konsulteret hudlæge uden succes

  19/11/2020
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Lykke, stort tillykke med din graviditet. Jeg kan sagtens forstå det frustrerende. Jeg ville sørge for at få min hud i zink+niacinamid (mener The Ordinary laver den kombination), og så vil jeg fluks få fat i EXFO fra pHformula. Den sidste kan du bruge som rensende maske og rensende maske (brug den på tør hud for større effekt).

   20/11/2020

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.