Synlige porer og regel nummer 1

1000 tak for al respons i går. Hvad med makeup og synlige porer …hvor er faldgruberne? Det svarer to dygtige makeupartister på:

Johanne Danshøj, @josmakeupblog

Dybe porer er en tricky omgang også for makeupkyndige. Det er altid nemmere at dække nuanceforskelle som eksempelvis rødme og rande under øjnene, end det er at dække en ujævn struktur som tydelige porer, bumser, knopper og ar. Min regel nummer 1 er at lade være med at dække for meget. For gør man det, skaber det mere fokus. Typisk bruger jeg først – i forbindelse med ujævn struktur – en BB/CC cream eller en farvet dagcreme som base, hvorefter jeg airbrusher let. Det er dog de færreste, der har en airbrush, og ofte er jeg selv i arbejdsmæssig tids-underskud og bruger i stedet en lillebitte smule afsluttende mineralpudder. Jeg fravælger shine og highlight på de steder, hvor der er synlige porer, for lysreflektionen vil fremhæve i stedet for at dække.

Kenneth Adelhardt, @k_adelhardt

Det handler først og fremmest om at være realistisk. Hvad enten det er en synlig pore eller bums, så kan makeup typisk dække cirka 50 procent. Men får man rødmen (som jeg ofte ser sammen med synlige porer) taget væk, så hjælper det på helhedsindtrykket, og her gælder det om at finde en foundation eller en primer med gullige undertoner. Nogle gange vil man have held af at bruge to forskellige foundations: En oliefri, på områder hvor man fedter og hvor de forstørrede porer typisk vil være og så en almindelig i resten af ansigtet. Vær rasende påpasselig med pudder, fordi alt der ser tørt ud, hurtigt kommer til at fremstå tydeligere – så det ER en balance. Hvis huden skinner, så er toiletpapir noget af det bedste til at suge overskydende fedt.

NB: Jeg holder sen ferie i år, så har du spørgsmål, så skriv direkte til Johanne og Kenneth på Instagram, for der bliver lang svartid på Beautyspace. Har du erfaringer med gode produkter, så del endelig gerne i kommentarsporet.

@beautyspace på Instagram

11/08/2021
Mine porer blev usynlige
Opskriften er nem at copy paste
16/08/2021
Se mere vågen ud med concealer
Min bedste concealer er ikke den på billedet

Kommentarer

 • maise

  Godmorgen Anette, jeg vil spørge dig hvad du vil anbefale af hudpleje til en som mig der er 26 år og er på Isotretinoin? Jeg har desværre endnu ikke fået anbefalet noget af min dermatolog.
  Hilsen
  Maise

  27/08/2021
 • Inge HG

  Anette, hvordan har du stylet dit hår på det her foto? Det ser brandgodt ud med det fine fald el krøller. Jeg har næsten samme længde og efter jeg blev 50 begyndte det at krølle, men det ser altid så tørt ud. Hvilken shampoo/conditioner mm, bruger du?

  16/08/2021
 • Pernille S

  Tak for poreopdølgning og god ferie!
  Kh Pernille S

  13/08/2021
 • Mette

  Hejsa, den olie drop serum, der er var i den sidste skønne skønne beautyboks, kan den bruges sammen med Bioeffect egf? Hvis ja, hvordan – skal men vente lidt osv? Tak

  12/08/2021

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.