Meget kan undværes, men ikke creme

 

Vores velvære-skønhedsrutiner er langt som i laaaangt mere tungtvejende i behovspyramiden, end nogen havde anet. Vi har siddet derhjemme og længtes efter frisøraftaler, ansigtsbehandlinger og træning – i en grad så nogen ringede til deres frisør midt om natten for at få tid, da genåbningen kom. Samtidig har krisen tvunget butikker og producenter til at være kreative og tage nye metoder i brug for at nå os som kunder – nogle ved endda at stille deres viden gratis til rådighed. Når på et tidspunkt samfundet finder tilbage til en ny normal, vil de nye erkendelser fra tiden under corona have ændret vores skønhedsforbrug:

Online er motorvejen

For længe – men alligevel ikke så længe – siden var der skønhedsmærker, som følte sig for eksklusive og for fine til at gå online. Nettet var noget andenrangshalløj med priskrig, middelmådigt serviceniveau og en smag af provinsiel postordre. I dag – og især nu – er nettet den motorvej, skønhedsprodukter køres ud på. Både hvad angår køb, salg, inspiration og vejledning. Tænk 80/20.

Sociologen: Det nye nødvendighedsområde

Sociolog Eva Steensig kalder skønhed for ’det nye nødvendighedsområde’ – i det små, men alligevel: ”Under corona har vi opdaget, hvor afhængige vi er af sundheds- og skønhedsrutiner – meget mere end af eksempelvis nyt tøj. Vi vil træne, klippes, farves, have ordnet bryn, vipper og fjernet hår”, siger hun.

Hvem spiller en rolle i dit liv

Når noget ikke kan lade sig gøre – som at få klippet hår eller træne i fitnesscenter – bliver vi som kunder ifølge sociologen mødt af to forskellige tilgange: ”Der er dem, der fortsat vil spille en rolle i dit liv og hjælpe på en ny måde, og dem, der fryser til is og bliver handlingslammede.” Blandt de gode eksempler er de fitnesscentre, som ser bort fra abonnementsordninger og kundenumre og dagligt livestreamer inspiration til træning og sund kost. De fortsætter med at være en del af din og min hverdag – det samme har vi set på skønhed.

I dagens Børsen Weekend peger vi på hele 6 nye skønheds-virkeligheder, hvor den ikoniske læbestift-effekt (eller rettere: The lipstick index)er én af dem. Den med, at uanset hvor meget krisen kradser, så har vi råd til en læbestift. Måske ligefrem behov for den, fordi makeup giver følelsen af normalitet. Hos Magasin er online-makeupsalget tredoblet, hvilket selvfølgelig skal ses i lyset af, at de fysiske butikker er lukket – men makeupsalget ligger et pænt stykke over både hudpleje og dufte, og det plejer at være omvendt.

BILLEDET ØVERST: Caudalies underspillede læbebalm er fin til også at give kinderne farve og en anelse cremet shine. Det kræver dog, at man kan styre sig med mængden. Her i selskab af verdens måske bedste kur til læberne: Indtil videre har jeg nemlig ikke oplevet noget slå Tromborgs Lip Cure. Smurt på i et tykt lag vil den gøre selv flossede, vejrbidte læber bløde igen. Jeg sørger altid for at have et eksemplar tæt på mig, og det gælder også for min datter.  På min komforthylde – den husker du fra her – har der nu også sneget sig lidt unødvendigt, men frisktdejligt og helt vidunderligt mundskyl ind fra Lebon. Tandkruset har min keramik-dygtige søster lavet.

Foto Jens Peter Engedal, redigeret af journalist Anneline Højrup

06/05/2020
Du kender min holdning
Hurra for en supertanker der ændrer kurs
11/05/2020
Få godt styr på toppen af Hudplejepyramiden
Blæret optimering + ro på

Kommentarer

 • Anette Kristine Poulsen

  @ Pernille S, et kæmpestort smil. Hold nu en dejlig livsbekræftende kommentar. Lige fra have-læbestift til Tromborgs uundværlige Lip Cure. Og JA, hun har også lavet krukken der henvises til. Vi kommer nok til at lave noget sammen med sådant et slowmade tandkrus.

  @ Hilde, 1000 1000 tak fordi du læser med fra Norge. Det gør mig glad. Jeg ved at Saxo.dk sender til Norge – er det mon ikke til at betale?

  Stor hilsen Anette

  11/05/2020
 • Hilde

  Uten tilknytning til innlegget – kommer boken din til salgs i Norge? Jeg kan selvsagt bestille den fra Danmark, men det er litt kjedelig når frakten er like dyr som boken 🙂
  Den forrige boken din kjøpte jeg her i Norge, men det er jo noen år siden.

  Jeg lærer så mye av bloggen din. Avsluttet for 1 mnd siden min tredje (!) Isotretinoinkur og håper den, med alle triksene fra din blogg kan holde huden fin.
  Hilsen trofast Oslofølger!

  08/05/2020
 • Pernille S

  Læbestiften har gjort sit indtog i nyttehaven! Mine haveveninder og jeg har optimeret vores brug af læbestift. Nu da vi tilbringer megen tid i haven og grundet Corona har fået indskrumpet vores færden, synes vi det er opmuntrende trods alt at gøre lidt ud af os selv. Så når der er pause i lugearbejdet, mødes vi til kaffe iført læbestift. Vi griner af at vi sågar skal tage læbestift på før toiletbesøg haha!
  Dygtig søster du har til at lave keramikkrus! Tænker også det er hende som har lavet den lille krukke der ses i det henviste link? Apropos krukke, så er viste læbekrukke fra Tromborg ganske uundværlig i mit univers, forudgået af en let peeling med tandbørsten.
  Og så faldt jeg igen over eet af dine sædvanlige sjove og pudsige ordkonstellationer; mental støddæmper! Henvisende til lavendelolie. Har i øvrigt plantet 20 nye lavendelblomster! God bededag og weekend. Kh Pernille S

  08/05/2020
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Sanne, hahahaha. TÆNK at have læsere, der har fulgt med på Beautyspace altid. Altid og så længe, så kan gennemskue, at du har lige præcis ret. Det er dog mig, der har lavet aftrykket. For fotoets skyld. Tog straks farven af. BIG SMILE, Sanne.

  @ Linda, det er nemlig luksus, og jeg pønser på noget, som vi kommer tilbage til.

  @ Lene, præcis.

  Stor hilsen Anette

  07/05/2020
 • Lene

  wup wup 😉

  07/05/2020
 • Linda Nedergaard

  Luksus med så smukt et tandkrus Rigtig god forlænget weekend og tak for dagens skriv med stof til eftertanke

  07/05/2020
 • Sanne

  Du må da ha’ haft gæster, Anette, for det mørkerøde læbeaftryk kommer da ikke fra dig! 😉

  07/05/2020

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.