fbpx

Slemt klogere på strøm efter test

 

Vi har før talt om opstrammende strøm. Nu har jeg på arbejdet for Børsen lavet en meget konkret afprøvning med flere blandede følelser i spil og et noget overraskende testresultat:

Det har føltes aparte, men i to uger har jeg stået foran badeværelsesspejlet hver morgen og ført det aggregat, der mest af alt ligner en mini-ufo, op og ned over ansigtet. Men kun over højre halvdel. Den venstre har været uberørt af de strømbølger, der ifølge producenten Foreo både vil stramme huden op og give mig mere af hudens vigtigste byggesten, kollagen. Og den her torsdag skal testen stå sin lavpraktiske prøve. Foran mig står to venner, der udgør min badeklub, og de skal i morgenens klare lys fortælle, om de kan se noget anderledes ved mit ansigt. Om en af siderne ser mere løftet ud, mere fyldigfrisk end den anden.

Selv må jeg indrømme, at jeg tvivler stærkt. Jeg er allerede (som du måske ved) vant til at bruge såkaldt lavstrøm, også kendt som microcurrent waves, og har været glad for det, lige siden den amerikanske hudlæge dr. Nicolas Perricone udtalte, at det jo giver meget mere mening at stimulere blodcirkulationen og ansigtshuden med strøm frem for at lamme musklerne med Botox.

Klinikchef og hudlæge Flemming Andersen fra Hudklinik Mølholm i Vejle er mildt sagt mere kritisk og kalder metoden for et quickfix, der kan give en forbigående opstramning. ”Der opstår en mindre inflammation, som næppe sætter gang i en fornyelse, men i stedet giver anledning til forbigående vandansamling, så huden ser mere opstrammet ud. ”

Selvom jeg i en årrække har været fast ven med ’My Nuface’ – den amerikanske strøm-pendant (hvor Amazing Space har en lignende) – så eksisterer der ingen tung dokumentation på området, kun ganske få studier – bl.a. et positivt stemt fra det videnskabelige tidsskrift The Life Science Journal.

Foreo hævder, at deres ’Bear’, som de kalder deres nye lavstrøms-gadget, har dobbelt så stor strømstyrke som ’My Nuface’/Amazing Space med dens 400 mikroamperer. Og ifølge firmaet vil behandlingen være både opstrammende og udglattende – retorikken på Foreos website lyder som teksten fra et eventyr. Gid dog, at nogen i en marketing- eller salgsafdeling ville forstå, at tillid og overbevisning kræver mindre hidsig brug af superlativer. More facts, less fiction kunne være rart. Og det hjælper ikke ligefrem på ens skepsis, at den (muligvis) 18-årige, gennemretoucherede kampagnemodel nok ligner den sidste i verden, der har brug for opstrammende strøm.

Jeg tager fat i Foreo. Ikke bare én gang, men utallige gange. Ikke at jeg beder om opskriften på, hvordan de har sammensat deres maskine. Jeg vil bare gerne have dokumentation for påstandene om opstramning og øget kollagenmængde

Men enten svarer de ikke eller også kommer de et par gange med vage udmeldinger om, at de ikke deler den slags information. Og så bliver man først betænkelig, så mistroisk og endelig irriteret – ikke mindst på mig selv. For har jeg stolet for blindt på Nicolas Perricone, hudlægekollegaen dr. Harold Lancer og det tidligere nævnte studie?

Det må komme an på en prøve, så jeg planlægger den to-ugers testperiode, hvor jeg sætter strøm til halvdelen af mit ansigt.

I MORGEN: Der sker noget efter den testperiode. Sagen er, at jeg aldrig har testet strøm på den her måde – det har derimod været i hele ansigtet og et par gange om ugen.

@beautyspace på Instagram 

07/04/2021
Om mørke rande kan være aldersbestemt?
De 2 behandlinger, vi ikke nåede på TV2
09/04/2021
Strøm strammer op, men tjek lige årsagen
Plus live-session med favoritbehandlingen IPL

Kommentarer

 • Sanne
  REPLY

  Flemming Andersens udmelding er da alt andet end positiv. Spændende eksperiment, jeg havde en gang en anden type strømmaskine (med spids af glas, som jeg selvfølgelig fik smadret på et tidspunkt), hvor reklamen også var at opfinderen kun havde brugt den i den ene side af ansigtet, så hun lignte hhv en 22 og 58 årig, haha. Nu tror jeg jo efterhånden ikke på noget som helst mere, sååå … Vi må prøve. Rigtig go’ weekend, smukke og jeg skriver til dig senere i dag. <3

  09/04/2021
 • Maja
  REPLY

  Skal lige høre, men når Anette siger at strøm skal mærkes, hvad mener du så lige helt præcist. Jeg kan mærke både en sitren spændene over til en let dunrende fornemmelse, især hvor der er hår ( øjenbrynsonrådet og øjet) til en decideret svien . Er det hele normalt ?

  Må man gerne anvende strøm på midten af halsen ( der hvor mænd hst adamsæble). Har læst et sted at det kan være skadeligt for struma som vi har på forsiden af halsen ?

  09/04/2021
 • tina/mormormedstiletter
  REPLY

  Interessant indlæg – sad faktisk og overvejede, om jeg skulle købet sådan en ufo, men nu venter jeg lige et øjeblik;-)

  08/04/2021
 • Louise H
  REPLY

  Jeg har selv den fra Amazing Space og overvejer, om jeg skal købe endnu en ansigts-gadget, nemlig en lysterapi-maske. Har du, Anette, kendskab/dokumentation for virkning/erfaring, som du har lyst til at dele?

  08/04/2021
  • Maja
   REPLY

   Århh lige mit spg.også…nemlig om det er værd at investere i en lysterapi maske. Anita Falslund taler jo meget varmt om den, men det er jo ikke en billig gadget

   Er der forskel på Niacinamid..jeg mener kan man ligeså godt købe The Ordinary som en der er meget dyrere ?

   09/04/2021
 • Camilla
  REPLY

  Jeg har flere microcurrent apparater. Sidst indkøbte er den lille fra NuFace Fix, den synes jeg overhovedet ikke virker, kan dårligt mærke der er strøm i, men plejer også at bruge Amazing Space på fuld drøn. Jeg er ret vild med ideen om at stramme op på den naturlige måden, så har også skaffet et amerikansk apparat Myolift mini, det er dog lidt større og mere omstændigt at bruge, så har nok spildt en formue på dette 🙂 Det skal være nemt at gå til og ikke tage en evighed. Det smarte ved Myolift er dog, at man kan have nogle handsker på, så du bruger hænderne til at videregive elektriciteten.
  Er spændt på at høre din mening om Foreo
  Kunne også godt tænke mig at høre din holding til NEWA, som strammer og øger kollagen via radiofrekvens ?

  08/04/2021
 • Daniela
  REPLY

  Den eneste rigtige måde at teste
  Tag evt den ‘dårlige halvdel’, så det bliver lettere at vurdere.
  Jeg bruger min af og til, sammen med en speciel ion-ladet fugtmaske.
  Jeg får en frisk glød og let rødmen, som er klædelig, men jeg ved heller ikke, om det blot er en midlertidig inflammation
  Vi kender jo fænomenet ‘inflam-ageing’, og det er jo ikke så ønskværdigt på sigt.
  Glæder mig til dine test-resultater ☺️

  08/04/2021
  • Maja
   REPLY

   Vedr med at være glad for strøm…jeg oplever at dey åbner mine øjne mere./ løfter øjenlåget

   09/04/2021
 • amaja
  REPLY

  jeg venter spændt på resultatet ,da jeg er stor tilhænger af nuface

  08/04/2021
 • Jette B
  REPLY

  Jeg er meget spændt på at høre resultatet. Jeg har netop fået bogen Faceyoga, jeg er spændt på at læse og øve.

  08/04/2021

Skriv en kommentar

Din mailadresse vil ikke blive publiceret. Udfyld venligst felterne med *