fbpx

Én ting, du aldrig må undvære i din hudpleje

Super3

Smørbar A-vitamin.

Hvorfor? Fordi det opdrager på hud, der er kommet på afveje (tænk alt fra pigmentkoks til aknebesvær). Fordi det øger kollagenmængden. Og fordi alfabetets førstedame jo ikke går under betegnelsen strygejernsvitaminet for sjov.

Hvilken slags? Godt spørgsmål, som der om end ikke er et enkelt svar på, så et beroligende. For alle former for A-vitamin har ovennævnte fordele. Mange vil finde den receptpligtige A-vitaminsyrecreme for skrap, og faktum er da også, at den er unødvendig, fordi både retinol og A-vitamin estere – som begge er A-vitamintyper, der ikke kræver recept – vil omforme sig til A-vitaminsyre i huden. De fungerer populært sagt som pre-drugs.

Hvem? Der er flere gode, og én af dem, jeg får virkelig mange positive tilbagemeldinger på, er Beauté Pacifique. Som også står mit hjerte nær, fordi manden bag er vanvittig dedikeret, kemi-klog og typen, man aldrig bliver træt af at høre på. Og så gør han to smarte ting i Boosteren på billedet: 1) Blander A-vitamin med squalane (SQALAN som vi siger i Jylland), der gør al hud pænere. 2) Nøjes ikke med én slags estere, men brugere flere forskellige på én gang, hvilket smart nok giver flere indgange til huden, som professor og hudlæge Peter Bjerring siger.

SNUP TIPPET: Hele historien om A-vitamin og hvordan jeg med dens hjælp fik min hud tilbage, da den på grund af solen blev dømt 10 år ældre end dåbsattesten, får du i bogen her.

SLÅ A-VITAMIN-MYTERNE IHJEL: Det kan vist ikke gøres bedre og mere videnskabeligt, end damen her formulerer det.

PS: Og nej, selvfølgelig kan god hudpleje ikke klares alene med A-vitamin. Men som ingrediens er den en vigtig spiller på holdet.

09/02/2017
Holdet er sat
10/02/2017
Bare rolig
Jeg ved det. Der er ...

Kommentarer

 • Hej Anette. Jeg er ny i denne jungle af produkter. Jeg var i Brædstrup for nylig og høre dit foredrag ( MEGET SPÆNDENDE) men da jeg kom hjem var jeg helt forvirret og kunne ikke huske ret meget af hvad jeg skal bruge og i hvilken rækkefølge. Har lige købt SUPER3 booster fra Beaute`Pacifiqe. Jeg renser ansigt og hvad så? er det booster3 eller serum på først? og skal der noget på bagefter? Har ikke din bog da jeg gerne vil have den i book`n beautyboks hvis jeg da ellers er heldig nok. Den fra februar var desværre udsolgt. Jeg ville ønske du kunne få dit eget program på tv for du får da alt for lidt tid i go morgen tv. Venlig hilsen BITTEN

  21/02/2017
 • Hej Anette

  Jeg har brugt Creme MÉTAMORPHIQUE i et godt stykke tid, og er rigtig glad for den. Jeg kunne godt tænke mig at vide om jeg burde skifte til Super 3 Booster istedet. Kunne også godt tænke mig at vide om den giver godt med fugt?
  Kh Charlotte

  16/02/2017
 • @ Christina – Jeg vil bruge AHA og A-vit om aftenen (AHA under A-vit, og igen…gå uendelig langsomt til værks. Typisk måske ikke hver aften). C-vit er godt om dagen under dagcreme med SPF.

  @ Lotte Munk – Det lyder som noget en hudlæge skal se på.

  Stor hilsen Anette

  14/02/2017
 • @ Lene J – TAK fordi du deler!

  @ Dorte – A-vitamin gør godt for al hud pga dens balancerende evne og ikke mindst evnen til at speede kollagenproduktionen op. Du kan sagtens vælge et A-vit produkt (tjek også dem fra The Ordinary og Environ) og toppe det med ekstra fugtmætning.

  @ Hulemor – Godt med banko!

  @ Maja S – De forsigtige siger nej til A-vit under alle former i forbindelse med graviditet. Jeg er ikke så nervøs, fordi der aldrig er set skader i forbindelse med smørbar A-vit.

  Stor hilsen Anette

  14/02/2017
 • Lotte Munk Andersen

  Hej Anette

  Hvad er rådet imod “hvide pigmentpletter”? Min kæreste får det i ansigtet ved skægget og mest synligt, når han får sol. Læste en artikel med Peter Bjerring og tænker det kan være hudsvamp, hvor skælshampoo kan hjælpe med svampen, men ikke helt fjerne det hvide.
  Kunne svaret være A vitamin?

  12/02/2017
 • Karin S

  Og som kun koster en brøkdel af de andre typer. Jeg er ihvertfald rigtig glad for det jeg bruger. Bare husk spf hver dag

  12/02/2017
 • Anne A.

  Hej Karin S
  tusinde tak for svar, det vil jeg helt klart kaste mig ud i, for hvorfor ikke prøve noget der virker, bare lidt hurtigere, end så meget andet 🙂
  kh

  11/02/2017
 • Christina

  Kan man bruge a-vitamin, frugtsyre (aha) og C-vitaminserum samtidig ???

  11/02/2017
 • Maja S

  Tak fordi du bringer denne fantastiske creme på bane. Jeg har dog stadig ikke fundet nogen, der kan give mig et klart svar på, om det er smart at bruge Super3Booster når man er gravid grundet den høje A vitamin koncentration. Kan du hjælpe mig med det, søde Anette? Jeg har en stor tube stående, som jeg ikke ved om jeg tør bruge eller om jeg skal sælge. Rigtig god weekend.

  11/02/2017
 • Hulemor

  Banko! Den havde jeg heldigvis på hylden. Bruger den som natcreme sammen med serum’en i samme serie. Bare der var flere timer i døgnet til alle de lækre (hud)produkter, jeg gerne ville bruge

  11/02/2017
 • Dorte

  Hej Annette

  Jeg har hverken pigmentkoks eller akne, men lider af tør hud. Indrager man da også A-vit. eller skal man holde sig fra den?

  11/02/2017
 • Lene Jespersen

  Jeg er mega-fan af alfabetets første dame og især Super3 Og det virker ✔

  10/02/2017
 • Karin S

  Hej Anne A 🙂
  Du spadserer såmænd ind på et hvilket som helst apotek og beder om Tretinoin, og hvis jeg var dig ville jeg starte med 0.05%, og så først gå op til 0.1% når din hud er helt tilvænnet, og der kan godt gå et par år, alt afhængig af din huds tilstand.
  I Spanien skal man ikke have recept til det (det skal man heller ikke i fx Mexico) men i Danmark skal man. Og jeg må indrømme jeg faktisk ikke ved om man overhovedet kan købe det i
  Danmark lige nu, for en farmaceut har slagt det er udgået i Danmark, men jeg ved ikke om det gælder alle apoteker.
  Vil du ikke skrive herinde om hvordan det går?
  Min lille og uvidenskabelige mening er at intet retinol eller A-vitamin estere kan måle sig med dette. Selvfølgelig er det lidt besværligt at komme i gang med, fordi man skal starte så stille op, og så også endelig huske spf hver dag, men gider man gøre indsatsen får man bonus mange gange igen.
  Håber du får rigtig meget glæde af det 🙂
  Knus Karin

  10/02/2017
 • Anette Waaben

  Den er rigtig god og jeg bruger den fast. Men kun 1-2 gange om ugen for ellers får jeg tørre irriterede områder.

  10/02/2017
 • Anne A.

  hej Karin S,
  har hørt om andre der har prøvet A-vitsyre med god resultater- kan du fortælle hvilken fra Spanien du har købt? skal nemlig til Spanien snart 🙂 tak

  10/02/2017
 • Jeg har tør hud med få (men irriterende pigmentpletter), jeg tænker hvor tit jeg skal bruge sådan een? To-tre gange om ugen? Som natcreme? Du ved sgu så meget, Anette, så du ind imellem forvirrer mig. 🙂 Og det var altså en kompliment. Rigtig go’ weekend, smukke. 🙂

  10/02/2017
 • Fie skov

  Jeg er kæmpe fan af A-vitamin og lige nu bruger jeg environ step 1, men når den er tom er jeg klar til step 2 ..

  jeg har slugt både din første og anden bog, og er blevet så meget klogere på det hele,, men jeg mangler lidt en go-to guide,, for vil jo gerne bruge lidt af de andre gode ingredienser 🙂
  sådan helt basalt,, rens med denne- brug denne mist – smør med denne serum med niacimid/frygtsyrer, denne a vitamin og så denne olie/creme – jeg er alligevel i tvivl om rækkefølgen, når jeg skal blande flere ting ind i det,, hvornår skal hvad på?

  jeg ved godt det er et ret stort spørgsmål, og det behøver ikke være konkrete produkter,, men mere ingrediens rækkefølge,, men ellers tusind tak for de fantastiske bøger, og god inspiration .. 🙂

  10/02/2017
 • Karin S

  Hej kære Anette.
  Tak for dit spændende indlæg. Men må jeg komme med et lille pip?
  Jeg har også brugt Booster 3 fra Beaute Pacifique, og igennem mange år. I starten beroligede den min hud utrolig godt, og min hud blev sig selv igen efter jeg havde brugt alt for meget peeling, på opfordring af en kosmetolog der ikke vidste helt hvad hun gjorde.
  Nå men Booster 3 hjalp virkelig. Men så skete der heller ikke rigtig mere, og min hud blev mere og mere træt at se på. Jeg prøvede flere af deres produkter, og bestemt er de gode, ingen tvivl om det. Men så læste jeg om A-vitaminsyre creme, og jeg prøvede at købe en tube i Spanien. Og ja, man skal starte virkelig roligt op, i starten brugte jeg den en gang om ugen, og nu, efter 18 måneder, bruger jeg den hver aften, og nu er der sket ting og sager! Min hud er blevet meget mere spændstig og fast, og jeg kan kun sige at sådan så den ikke ud da jeg bruge Booster 3 som jo er a-vitamin men ikke så potent som a-vitaminsyre.
  Det er bestemt ikke fordi jeg ikke er enig med dig, men lige mht a-vitaminsyre, da mener jeg den er meget bedre end andre retinol typer. Jeg er ikke så god til at forklare processen, men hvis man er interesseret kan man søge på Retin-a eller Tretinoin på youtube, der er nogle kloge kvinder som forklarer rigtig godt hvad a-vitaminsyre gør.
  God weekend 🙂
  Knus Karin

  10/02/2017
 • Katrine

  Hej Anette

  Tak for den gode påmindelse om a-vitamin. Du skriver nogle gange, at du skifter mellem EGF og A-vitamin. Vil det så sige, at du skifter hver anden aften, eller kører du dem i længere perioder på nogle uger/måneder?

  Jeg kæmper lige nu med små urenheder og røde mærker herefter (ingen graviditetsglow her), hvor jeg har været glad for Boosteren med syre under. Jeg har efterhånden fået problemet i skak og har en helt ubrugt EGF liggende, som jeg overvejer at bringe i spil snart for at få lidt glød tilbage.

  Spørgsmålet er, om jeg skal vente med at tage de tunge EGF-skyts i brug, eller om jeg fint kan kombinere med A-vitamin skiftevis? Hvordan gør du?

  Er frugtsyre godt under EGF også?

  Det blev lidt langt – men mange tak på forhånd 🙂

  10/02/2017
 • Eva B

  Kære Anette
  Hvordan kombinerer man serums og cremer med forskellig virkning? Det er nok mit største plejeproblem.
  Jeg har fx en Youth antiage og -creme fra IS Clinical; vist hovedsageligt baseret på vækstfaktorer, antioxidanter og andre gode sager, jeg ikke kan gennemskue ( “farmaceutiske” ingredienser ? ).
  Så er der en niacinamideserum.
  En Bioeffektserum.
  Og så A-vitaminprodukter; cremer og serums af Verso og Peter Thomas Roth.
  Hvordan laver jeg det mest hensigtsmæssige mix, eller er det mere givende at køre forløb?
  Håber, det ikke er for omfattende et spørgsmål…

  10/02/2017

Hop med på Beautyspace-holdet
- kvit & frit

 
Find ud af, hvad der dokumenteret virker på din hud,
undgå fejlkøb og få adgang til de opdateringer, beauty-boxe,
hvad-virker-guides og den skønhedssnak, der positivt gør en forskel.
 
JA TAK - STIL MIG STRAKS VIDERE

Velkommen til Beautyspace - tilmeldingen lykkedes!