Træt af teenage-hudens forbandelser?

”Kan man smadre sin teenagers hud?” blev jeg spurgt. Det korte svar er, at ja – for meget af det hele og det forkerte gør mere skade end gavn. Men svaret er mere trekantet end det, og jeg har derfor lagt et mere fyldestgørende svar live på Instagram (@beautyspace). Her får du desuden de tre ting, der hjælper teenagehud på rettere køl:

 1. Ung hud har det bedst med mindste-middel-princippet. Det gælder om at få skabt nogle få gode rutiner. Men så er der også hygge-elementet. Og klimakamp-elementet. Så se med her. På billedet ser du et parfumefrit alternativ til den Weleda-lotion, der bliver vist i filmen.
 1. Hvis der decideret er akne i spil, så ty til en tretrinsraket: Mild A-vitamin og BHA gør så rasende godt, fra første gang man spotter en pore, der begynder at leve livet, så det ses. Prioritér altid hudlægehjælp, da vi har med en hudsygdom at gøre. Vid også, at der er kosmetikere og kosmetologer, der har specialiseret sig i akne. Dygtige folk, som heller ikke tøver med at sende dig videre, hvis det er her, du starter. Og rens nænsomt både morgen og aften, fordi aknebakterier formerer sig to gange i døgnet. For de fleste vil det fungere bedst med en let gel frem for rensecreme.
 1. Er du (med akne) allerede på receptpligtig hjælp med isotretinoin, så kan jeg varmt anbefale duoen på billedet fra MDERMA, hvor gelen indeholder flere kilder til lindrende fugtmætning (hyaluron + glycerin) sammen med en god mængde rødmereducerende niacinamid. Cremen er god til at forsegle fugten, men spar på mængden, da den indeholder fedtstof, som jo er det, tabletterne prøver at reducere. Så det er en balance.

SNUP MERE VIDEN: Hvis du ønsker mere hudlæge-understøttet viden, så har jeg sammen med professor og hudlæge Christian Grøn lavet en guide, som du kan downloade her til prisen på en kop kaffe.

@beautyspace på INSTAGRAM

Redigeret af journalist Anneline Højrup, fotografi af Jens Peter Engedal

06/02/2020
Ingen skønheds-hemmeligheder. Bare fakta.
Min nye bog hedder SERIØST BEDRE HUD
10/02/2020
Gæt, hvad der altid kaster et kompliment af sig
4 kompliment-magneter, der ikke koster det vilde

Kommentarer

 • Anette Kristine Poulsen

  @ Lene, det gode ved produktet, du nævner, er, at der er tale om ester-formen af A-vit (to forskellige typer faktisk), og oftest vil du her undgå irritationsfaktoren. Jeg ville ikke selv være nervøs for det. Men du kan jo tjekke, om der er andet i, som du ikke vil bruge på en 12-årig. Fx. parfume.

  @ Sandra, to ting: jeg vil anbefale, at du får tjekket rosacea-sagen. Derudover: vælg ikke glykolsyre, når du er sart. Da er det en bedre idé at prøve med BHA-syren som du nævner. Den er nemlig antiinflammatorisk.

  Stor hilsen Anette

  13/02/2020
 • Sandra

  Hej Anette Kristine

  Jeg bruger disse hudpleje produkter i min hudpleje rutine.

  Rens: EXPO – ph formula
  Serum: CR – ph formula
  Creme: B3 – ph formula
  Nat: Super 3 booster – beaute
  Masker: B3 samt A – ph formula

  Jeg er 41 år og har en sart hud, som får nogle udbrud. Tænker at jeg har rosacea. Jeg vil gerne have en mere ren hud. Jeg er i tvivl om jeg skal vælge noget salicylsyre fra Paula’s choice eller Danish skin care. Har også kigget på the Ordinary Glycolic Acid 7% Toning Solution.

  På forhånd tusind tak ❤

  Sandra

  11/02/2020
 • Lene

  Kan man lade sin helt unge “teenager” (12 år) bruge beauté pacifique super3 boosteren ind i mellem?
  Eller er det for skrappe sager?

  10/02/2020
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Marie, det kan den bestemt. Fugtmætning og B3-vit (altså niacinamid) er noget, der bidrager til lindring.

  @ Miller, det afhænger af din hud. Fugt gør alle gør (hovedreglen) men om det er også er nøvendigt med cremen afhænger af, hvor selvsmørende (fedtet), du er i huden.

  @ Lena, du kan massere det med en lille smule hybenkerneolie, som har et naturligt indhold af genopbyggende A-vit. Det kan gøre en smule.

  @ Birgitte B, så fint formuleret. Jeg kunne ikke gøre det bedre selv. For ja, ‘hud og barn vokser’.

  @ Trine, der er tre ingredienser, der især hjælper: frugtsyrer (AHA), salicylsyre (BHA) og carbamid. Enten enkeltvis eller sammen afhængig af tolerance. Hvis det ikke hjælper, så må en hudlæge se på det.

  @ Pernille S, hvor betænksomt. Stor tak.

  Mange hilsner Anette

  10/02/2020
 • Pernille S

  Tak fordi du også tænker på de helt unges hud. Lader straks gå videre til en 15 årig! 🙂

  10/02/2020
 • Trine

  Min teenager døjer med knopper på kinderne og overarmene. Jeg er kommet frem til, at det nok er keratosis pilaris. Har du nogle gode råd/produkter mod dette?

  10/02/2020
 • Birgitte B

  @Lena – min søn fik også et stort og dybt ar fra den første skoldkop han fik i ansigtet. Hans sad lige ved siden af øjenbrynet (og han er helt lys, så det kunne virkelig ses). Men i dag er han 18 år og huden har ændret sig virkelig meget. Så man skal se virkelig godt efter, hvis man skal finde hans ar. Vi smurte det slet ikke, men lod huden ‘vokse’ med barnet. Det gør en del. Ellers vil jeg anbefale en hybenkerneolie, som er god til ar. Kh. Birgitte

  10/02/2020
 • Lena

  Hej☺️ Har brug for et råd til skoldkoppe ar. Min datter på 4 har lige haft skoldkopper i sidste måned. Og hun har fået et ar på 0,5 cm lige midt i panden og jeg kan se det ikke kommer til at udligne sig fordi det er et helt hul ind i huden. Og sys det er så synd for hende det sidder hvor alle kan se det. Jeg får dine lækre beauty boxe og tænkte om jeg måske havde et produkt liggende som jeg ku bruge for at mindske arret ☺️

  Mvh lena

  07/02/2020
 • Miller

  Åhhh som sendt fra himlen – skal man bruge både gel og creme fra Mderma eller kan man nøjes med den ene?

  07/02/2020
 • Marie

  Hejsa

  Kan mderma geléen anvendes til rosaceahud?

  07/02/2020