Undgå hævelser

Der dukkede især ét nyt skønhedsord op under Covid-19 nedlukningen, nemlig såkaldt self care – et omsiggribende ord, der hviler på tre ben: Produkter, der renser hud og hår, alt der beroliger (fra blafrende duftlys til bløde lune lavendelolier) og endelig: De opgaver, du kan klare på egen hånd – fra hårfjerning til at give huden en omgang opstrammende strøm. Ikke at gadgets på skønhedsfronten er nyt. Det er efterhånden en håndfuld år siden, at det internationale analysebureau Mintel satte ord på den ’plugged-in’ tendens, som de spåede ville invadere ambitiøse badeværeselshylder. Resultatet er i dag blevet det afgørende – ingen gider gakkede gadgets mere – ting skal give mening, gøre en forskel, der kan ses og mærkes, når vi kaster os ud i at tage den professionelle ansigtsbehandling med hjem.

Det var hudlæge Peter Bjerring, der første gang introducerede mig for vigtigheden af den fysiske virkelighed. Ikke at han brugte det ord, men meningen var klar: En indsats skal kunne mærkes eller ses med dit eget øje. Ellers er det ligegyldigt.

Og i den sammenhæng har vi på Beautyspace bl.a. haft krystalrullerne oppe at vende flere gange. Der kom både modstand og halleluja-tak, da jeg meldte ud her (se hele klippet på Instagram: @beautyspace).

Selve krystalpåvirkningen er en trossag, hvorimod den fysiske virkelighed er oplagt at diskuteres i forhold til Japans mest brugte skønheds-gadget: ReFa Carat, som ikke kræver strøm. Der er i stedet tale om et minimalistisk og lavpraktisk aggregat med to kugler designet til at mindske hævelser og via strøg skulpturere ansigtet. I forhold til det sidste kan man konsultere sin sunde fornuft for at konkludere, at det er ønsketænkning. Men både selv-drænage og trykpunktsmassage i ansigt og på hals – for især at blive hævelser kvit – er en helt reel øvelse, der også kan gøres med hænderne (Sydvestjysk sygehus har en fin vejledning på svs.dk), men det føles bare ekstra rart med en kølig rulle. Her er kosmetiker Daniela Frasers vejledning specifikt området  omkring øjnene. Dog uden rulle.

Den japanske version kan være svær at få fat i, og krystalruller kan være bekostelige, men The Body Shop har lavet en variant (billedet), der ligner, og som føles kølende og ligefrem afslappende. Prøv den også på kløften, der har det med at slå sig ned mellem brynene. Ikke at den kan fjernes, men man kan blive mindet om at løsne op.

SNUP TIPPET: Billedet er skudt af fotograf Lea Jessen til bogen Seriøst bedre hud, som har et kapitel med den turbo (via gadgets og behandlinger), jeg sætter på hudpleje. Frem for Botox og Restylane.

DET MED DEN FYSISKE VIRKELIGHED er interessant også for skønhedsindustrien i forhold til løfter og dokumentation. Lad mig citere Informations chefredaktør fra i lørdags den 18. juli: ”Den fysiske virkelighed har fået et comeback under coronakrisen. Omsider er en klar og tydelig forbindelse mellem det, Trump siger, og det folk oplever i deres hverdagsliv, blevet etableret. ” … Efterfulgt af forklaringen om, at det, der batter og tæller, er folks erfaringer i den fysiske virkelighed.

@beautyspace på INSTAGRAM

16/07/2020
Jo dyrere jo bedre?
Døm selv
22/07/2020
Sådan bekriger du pigmentpletter om sommeren
3 anbefalinger og 1 advarsel

Kommentarer

 • Anette Kristine Poulsen

  @ Charlotte, linket virker hos mig. Måske vil du prøve fra en anden computer?

  Stor hilsen Anette

  22/07/2020
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Signe, hun hedder ANETTE BALLEGAARD.

  Stor hilsen Anette

  22/07/2020
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Charlotte, ja den er let. Hvis du bruger Amazing Spaces oliefri hydrator, så er der ingen problemer i forhold til EGF, da det er oliefrit. Jeg synes det virker bedst om dagen, for strømmen er jo meget sådan ‘instant result’ agtig. Og så holde dig til din aftenrutine som normalt…

  @ Charlotte, jeg tjekker med linket.

  @ Lene J, det ER en udfordring. Og du har sikkert allerede lavet din research, for der er jo meget man selv kan bidrage med (nul rygning, proteinrig kost, osv. osv.), når vi taler kroppen. Er det ansigtet, så vil IPL kunne gøre en smule. Hvad siger din læge? For der er forskel på også, hvad man kan få offentlig hjælp til.

  @ Signe, mig bekendt det eneste sted indtil videre. Der er andre varianter målrettet tatoveringer (fjernelse). På Mølholm vil jeg anbefale dig en bestemt behandler (hun hedder Anette, men husker ikke efternavnet – det har de helt sikkert, hvis du ringer). Hun er utrolig kompetent og meget realistisk.

  KH Anette

  22/07/2020
 • Signe Søndergaard

  Kære Annette. Jeg har besluttet mig for at prøve en pico laser behandling som du fik foretaget på Mølholm. Er dette det eneste sted i landet med netop denne laser, eller findes der en klinik tættere på København?
  Vh Signe

  21/07/2020
 • Lene jensen

  Mente selvfølgelig vægttab

  20/07/2020
 • Lene jensen

  Hej
  Jeg har et spørgsmål angående stort vægt og løs hud. Er der nogle behandlinger eller produkter som du vil anbefaling når huden bliver slap?. Vh Lene

  20/07/2020
 • Charlotte

  Ej jeg var lige hurtigt nok for prøvede ikke linket til øjen massagen før nu har søgt det før og linket virker ikke mere.
  Vil du smide et nyt link op Anette ?
  Kh Charlotte

  20/07/2020
 • Charlotte

  Kære Anette . Som altid kom dine råd som sendt fra himlen ❤️Jeg må fluks igang med manuel øjen drænage for efter jeg har fået lavt stofskifte har jeg store væske fyldte poser under øjenene .Den rulle fra body shop er alt for tung for mine gigt arme. Til gengæld blev jeg glædeligt overrasket da jeg var hos Amazing space og prøvede strøm deviceren, wauw den er let og handy så den blev indkøbt.
  Nu mangler jeg bare og bruge denmen fordi jeg starter med egf som første trin i min nat pleje er jeg ikke kommer igang for det serum jeg skal bruge under deviceren må jo ikke blandes med egf. Skal jeg så bare rense huden igen efter og ha brugt min Nimue TDS med deviceren og så på med egf og Verso 4? Kh chatlotev

  20/07/2020

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.