Hold mund og giv håret en ansigtsbehandling

Rart nok er langsommelighed blevet smart. Nu får slow food, slow beauty og sågar slow living-hoteller selskab af den langsommelighed, der ifølge international topfrisør også vil gavne dit hår

Du har helt sikkert prøvet at sidde i en frisørstol og smalltalkende blive spurgt, om du har tidligt fri i dag, snart skal på ferie, eller om der mon er frost på vej. Ulidelige spørgsmål for nogen – hyggelig social lim for andre.

Personligt reagerer jeg ved at begrave hovedet i mobilen og undskylde mig med arbejde eller ty til modinterview, hvor jeg spørger om alt fra frisørens egen hårfarve til udluftningsforholdene.

Ingen af delene er nødvendige i hænderne på frisør Cim Mahony. Vi har en arbejdsmæssig klippeaftale i forbindelse med mit arbejde på avisen. For hvordan foregår et stille klip mon?

Forud for vores aftale lander der en forhåndsvelkomst i min indbakke. Her fremgår det, at det er okay at være stille under behandlingen, at samtale aktivt kan fravælges. Noget overraskende står der også, at det er godt at møde op uden for meget makeup, da der vil være en afslappende ansigtsmassage ved vasken.

Mahony har til huse i Bredgade nummer fire i København. Her rammer duften af krydret, nærmest smygende sandeltræ og sprødt citrongræs nok til, at jeg nysgerrigt trækker vejret dybere. Her er virkelig pænt med håndmalet tapet og et blødt flatterende lys. ”Jeg ville gerne finde et hjem til mit arbejde,” forklarer Cim Mahony om omgivelserne, der godt kan efterlade en med et suk og en drøm om at have lidt af det talent derhjemme. Her er loppe- og ebay-fund, tunge bøger og glittede magasiner samlet fra hans arbejdsverden.

Jeg tager plads, hvorefter han forsvinder ud i køkkenet for at hente et glas meget langsomt vand. Syv minutter tager det. ”Jeg vil have, at du får ro og tid til at tage omgivelserne ind. Altså ægte lande i stolen. Alt for ofte springer vi på cyklen fra morgenmaden til institutionen og videre til jobbet med tankerne allerede plantet i næste destination. Jeg prøver at få folk til vitterligt at være her,” siger han.

Snakken om hvad der skal se, selve konsultationen, sker dog ikke via tegnsprog. Fremfor kritik er der ros til mit solforvaskede hår. Mahony kalder det ligefrem en klædelig farve, selvom han ikke behøver briller for at se virkelighedens grå hår. ”Der er råd for den motorvejs-udvoksning, du har,” siger han og anbefaler en særlig farveteknik, som handler om ikke at heldække hårbunden med farve, men i stedet lave såkaldte ”baby-lights” i varierende længder som vil strække tiden mellem farvninger og langsomt lade noget af det grå vokse ud i længderne. ”Måske en opgave for din normale frisør,” siger han og vender sit klippeforslag.

Bagefter er der stilhed under hårbunds- og ansigtsmassagen, som foregår i stilhed liggende ved vasken med nøje koreograferede, stærke og løsnende greb. Hele kroppen, i hvert fald min, falder ned i et vatlag – muligvis sansepåvirket af føromtalte sandeltræ og citrongræs. Udover hænder bliver der brugt en roterende hårbundsbørste (som jeg får lyst til at købe med hjem), ligesom det er overraskende rart med let opvredne kolde klæder, der afslutningsvis og gentagne gange bliver trukket fra hårgrænsen og ned over baghovedet for at lukke hårstråene. Derefter klip og styling. Hvis budget og lyst tillader det, så sæt mellem to en halv og tre timer af.

BUDGETLØSNINGEN: Det er de færreste, der prioriterer et stille slow-klip af den her kaliber, men der er fif at tage med uden beregning:

 • Jeg styrtede hjem og indrettede en minisalon i stuen for at give min datter den helt store hårbundsmassagetur i stilhed – det er nemlig en måde at være tæt på.
 • Jeg blev mindet om vigtigheden af at give sig selv 30 sekunders daglig hårbundsmassage i forhold til at øge hårets vækstbetingelser.
 • Få Cim Mahonys guide til at klippe pandehår. Selv forstås.

 

@beautyspace på INSTAGRAM

05/10/2023
Insider-tricket til forstørrede porer
Plus fiks løsning til bumser på ryggen
11/10/2023
MAKE øjenskygge GREAT AGAIN
At lægge øjenskygge som en pro kræver én ting

Kommentarer

 • Line
  REPLY

  Tak Anette😊

  Tænkte jeg godt. Er ude hele tiden og ved vand, så spf a must af de store.

  Men når vi lægger den over spf, får vi så overhovedet gavn af alle de gode ingredienser?
  Og ja, hvis vi lægger den under så udviskes effekten, hmmm.

  Nå, bare en tanke. Jeg elsker at løse til ug, men her ser jeg ikke lige den perfekte løsning, har jeg ikke ret i det? 🙃

  Rigtig god efterårs uge🍁🌞
  Line

  18/10/2023
 • Julia Venus
  REPLY

  Den frisør/hårpleje og ansigtsmassageoplevelse lyder som den mest vidunderlige afstressende forkælelse på mange niveauer.
  Jeg er heller ikke til for meget frisørsnak.

  Ej heller til snak, hvis jeg er til kosmetolog. Måtte engang bede en kosmetolog jeg havde et 6 x japansk lifting forløb hos, om at tie stille …fordi hun konstant snakkede og forsøgte at sælge produkter og andre behandlinger mens jeg lå og bare ville slappe af. Hun lærte det de sidste par gange 😄

  Jeg orker faktisk heller ikke høre på andres snak i frisørstolen🙈 så stillefrisør sessions lyder perfekt til en introvert sjæl som mig💆🏽‍♀️

  ..,jeg ville også ønske at der var stille-sauna i min vinterbadeklub. Jeg orker ikke at sidde og svede med nogen der konstant snakker eller blive udspurgt om dit og dat. Der er sågar en snakke-kvinde der konsekvent har sin telefon med ind i den 85 gr. varme sauna så hun kan være på nettet og …ja aner ikk hvad 😳😂😂😂…nu undgår jeg at booke de tider hvor hendes navn står 😅
  Heldigvis nyder de fleste at sidde i stilhed og glo ud over havet 🙏🏽

  Tror og håber der kommer flere stillezoner forskellige steder. Foretrækker altid stillezone i toget.
  Tænk hvis der blev tænkt, stille tider eller dage, ind hos frisører (der selv har lyst, naturligvis:) …tænker det også kunne være rart for dem selv. Med mindre de elsker at snakke konstant. Men mange af os har brug for stille pauser og denne Cim Mahony frisørsalon lyder nærmest som paradis for hår, hud og sanser ☺️

  15/10/2023
 • Tina
  REPLY

  Den behandling du fik lyder skøn!!!

  09/10/2023
 • Charlotte
  REPLY

  Lyder som en frisør date der er lige noget for mig Anette 🤩
  prøvede for første gang i ti år en ny frisør da jeg ikke orkede at køre 1 time hver vej til min faste frisør som jeg plejer
  For første gang har jeg som 57 årig fået længere hår og og bruger mine naturlige krøller og jeg er stolt over min manke med bløde krøller
  Det første den nye frisør gøre er og tale grimt om mit hår det er for stort og er ikke pænt til mig.
  jeg svarer IGEN at jeg er meget glad for mit hår og jeg er ikke blevet klippet i et halvt år fordi jeg gerne vil have det længere
  Frisøren siger der skal åbnes op til mit ansigt (hun fik det til at lyde som om hun bare skulle tage lidt af mit
  lange tykke pandehår som er en stor del af det look jeg elskede ved mit hår og jeg siger okay så længe hun holder sig til at jeg lige har sagt at jeg ikke vil have klippet andet end de yderste spiser er det ok
  Under lysning sf striber får hun pludselig en elev til at overtage og lave striber da hun skal ind og spise frokost jeg får klamme hænder da jeg ser eleven laver tigerpletter i hovedbunden på mig men nu er det for sent der tænker jeg aldrig mere en ny frisør og orker heller ikke og blive udspurgt om alt
  Da jeg gik derfra var det med 10 cm korter hår til en slags page jeg absolut ikke ville have og under noget af håret i i nakken hænger der lange totter hår ned under det korte hår jeg ved ikke rigtig hvad de totter skal gøre godt for
  Jeg er så ked af den klip og striber
  Idag tager jeg forbi hende og siger.at hun skal lærer og melde klart ud hvis hun vil klippe en kunde kort håret og ikke bare sige hun vil åbne lidt op for ansigtet og så SKAL hun skal lytte til kunden og ikke bare gøre som hun synes hun har lyst til jeg er træt af at blive talt ned til hos en frisør
  Så nu vil jeg for EVIGT køre 1 time frem og tilbage til min faste frisør tør aldrig mere prøve en anden frisør orker heller ikke alt den udspørgen
  Ked af der gå et år før at håret er vokset ud igen og jeg er 2000kr fattigere med en frisure jeg ikke ønskede

  09/10/2023
 • Line
  REPLY

  Kære Anette😊

  Hjælp!!
  Hvornår skal primer, som f.eks denne fra Grown Alchemist, som har så mange gode ingredienser, på?
  Jeg bygger op som du siger, mist, serum, fugt og solcreme og så make-up.
  Men hvis jeg først kommer primer ovenpå solcremen, får jeg så overhovedet gavn af alle de gode ingredienser i den?

  Tak for en stadig super side
  God dag
  Line 🌸

  09/10/2023
 • Sarah
  REPLY

  Hej. Jeg skal til Thailand og er ved at lave en liste over de produkter jeg skal have med. Jeg bruger altid kasket i solen, men derfor får min hud stadig faktor 50 på og god kærlighed. I Thailand er uv strålen jo rigtig høj og der er høj luftfugtighed, så jeg skal lige have dit råd i forhold til produkter, for jeg har før læst at du prioriterer dobbelt solcreme i stedet for ansigtscreme om morgenen om sommeren. Min tanker er sådan her ift produkter:
  Morgen: let fugtigt bomuldsklud, Madara mist, hylaronsyre, Niacinamid og 2 gange faktor 50 med 30 min imellem hver påføring (og lade min dagscreme blive hjemme).
  Aften: let rens, fugt mist, hylaronsyre, EGF og din A-vitamin.
  Hvordan lyder det? For mange produkter? Forkerte ingredienser? Pft 🙂

  08/10/2023

Skriv en kommentar

Din mailadresse vil ikke blive publiceret. Udfyld venligst felterne med *

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.