Afprøvet med jubel: 2 arbejdsomme bud på EGF

Vækstfaktorproteinet EGF troner øverst i Hudplejepyramiden® – og af flere grunde:

 • Midten er, som du måske ved, den mere hardcore solide reparationsafdeling med de ingredienser, der har den tungestvejende uvildige dokumentation (frugtsyrer, A-vitamin, B3-vitamin …).
 • Øverst finder du vækstfaktorproteinet EGF, som er for den ambitiøse – for dig, der vil finjustere. Der er dog for toppens vedkommende ikke den samme mængde af studier, som vi ser på midten. Dog er de, der findes positivt bemærkelsesværdige i forhold til EGF. Det skal nævnes, at epidermal growth factor (EGF) er ét af mange forskellige vækstfaktorproteiner. Hvis du vil nørde ned i det, så er der én her, der har gjort et detaljeret og solidt forarbejde. Og som minder om, at det altid vil være et add on i ens rutine.  Et overordentligt dejligt og absolut brugbart add on (derfor placeringen i toppen af Hudplejepyramiden®).
 • I øvrigt er det positive ved EGF, at det er et proteinstof, der sjældent irriterer nogen.

Så hvad er det, du får?

Ret meget faktisk. For vækstfaktorproteinet EGF er cellekommunikerende og studier dokumenterer, at det har en udglattende og kollagengødende virkning. Du finder efterhånden stoffet i mange produkter. Lige fra Manyo Factory til Bioeffect og Peter Thomas Roth.

Læs hvad INCIDecoder siger – dels i forhold til endnu flere produktforslag og dels for at se samlesættet af fornuftige studier.

Her er to af mine nyere favoritprodukter, som har det tilfælles, at indholdet er imponerende arbejdsomt og priserne fornuftige:

1.

Genial serum-kombi af C-vitamin og EGF

The Inkey List har lavet en virkelig fin og stram kombination af EGF og C-vitamin (15 %), som virker farveudjævnende, glødgivende og beskyttende. Et virkelig fint fungerende gel-serum, der er hurtigt absorberet og uden parfume. Oplagt til alle, der vil have huden i C-vitamin og EGF. Jeg har købt mit på Sephoras danske site.

2.

Måden Drunk Elephant rører en dagcreme

Lad os tage elefanten i rummet først. Drunk Elephant har fået dårlig omtale online for ikke at opføre sig specielt rart i cyberspace (brug Google hvis du vil have eksempler), og det kan for mange være grund nok til ikke at ville bruge deres produkter. Forståeligt nok.

De fleste sager har selvfølgelig to sider, og skal vi alene forholde os til produkterne, så er mærket især dygtig til det håndværksmæssige i at blande en god creme. Deres Protini Polypeptide Cream med EGF er ingen undtagelse. Konsistensen er behagelig let, nærmest luftig og trækker en anelse mat op. Indholdet får du her – og det er lutter gode ting: et batteri af forskellige peptider, barriestyrkende lecithin og fugtmættende glycerin. Oplagt (medmindre du har meget tør hud) i dagtimerne under SPF. Produktet på billedet er et tilsendt presseeksemplar.

HAR DU ERFARING med at bruge vækstfaktorproteinet EGF, så meld gerne ind. Godt som mindre godt.

@beautyspace på INSTAGRAM (hvor vi taler om, at det selvfølgelig er slut med vatrondeller … og hvad alternativet er).

SERIØST BEDRE HUD i ord og på tube finder du her.

FOTO ANNE KRING

16/08/2022
Efter test-resultatet: I’ll have what she’s having
Husk bare 3 ting
24/08/2022
Vatrondellens død
Stik mig en refill & klip gammelt til nyt

Kommentarer

 • eva

  Hej Anette. Jeg har fået udskrevet epiduo af min læge pga. acne. Det har hjulpet meget på min hud. Min hud er ret sensitiv og jeg er bange for hvordan den ville reagere hvis jeg blander epiduo med fx EGF, c vitamin eller a-vitamin. jeg bruger kun epiduoen om aften, hvor efter min hud får et tykt lagt af embryolisse. det fungere ret godt. ville man kunne bruge The Inkey List’s EFG og fx a-vitamin cremene om morgen efterflugt af solcreme? jeg kan ikke gennemskue om man kan inkludere andre “aktive” produkter ind i min hudplejerutine eller man skal holde sig væk fra det.
  mange tak for endnu et godt indlæg☀️

  12/10/2022
 • Charlotte Kreutzer

  Hej Annette. Kan man bruge Alt i en cremen ovenpå EGF serummet fra The inkey list? Hilsen Charlotte

  27/09/2022
 • Anna

  Hej Anette,
  Tak for et spændende indlæg og det lyder jo super interessant med EGF der er til at betale!

  Jeg undrer mig dog over noget – så vidt jeg kan se indeholder produktet fra Inkey list slet ikke EGF (SH-oligopeptide-1) men derimod et andet peptid (oligopeptide-1). Når jeg slår produktet op på INCIdecoder, står der da også, at de ikke har nogen information om denne ingrediens i produktet….

  Hvordan går det til, at de kalder det EGF når det ikke er samme ingrediens?

  25/09/2022
 • Sinne Madsen

  Da jeg blev 45 smed jeg håndklædet i ringen. Var træt af skuffer fyldt med produkter som skuffede og ikke gjorde underværker for min hud. Eneste der virker på min tørre og sensitive hud er Bioeffect EGF serum! Så nu er hele produktlinjen købt og min hud har ALDRIG haft det bedre! Siden jeg var 16 har jeg altid haft Foundation på… det er også slut nu… EGF giver den fineste glød og lækreste fugtmættet hud!!

  03/09/2022
 • Christine Bergen

  The Inkey List – købt og testet! FANTASTISK!
  Kan allerede se og mærke en forskel .
  Min debut med EGF og jeg er solgt!
  Tak

  28/08/2022
 • Anja Svendsen

  Hej igen Anette
  Nu tager jeg dig på ordet og håber ikke jeg overdriver. Vil nogle af disse kunne bruges under EGF:

  Pudderdåsernes
  T-zone peeling
  Aqua.
  Ethylhexyl Stearate.
  Glycerin.
  Salicylic Acid.
  Cetearyl Olivate.
  Dimethicone.
  Cera Alba.
  Sorbitan Olivate.
  Ammonium Acryloyldimethyltaurate/VP Copolymer.
  Niacinamide.
  Polydextrose.
  Cetyl Palmitate.
  Sorbitan Palmitate.
  Amylopectin.
  Dextrin.
  Dimethiconol.
  Ethylhexylglycerin.
  Citric Acid.
  Phenoxyethanol.
  Benzoic Acid.
  Dehydroacetic Acid.

  Paulas choice
  2 % BHA peeling:
  Aqua, Methylpropanediol (hydration), Butylene Glycol (hydration), Salicylic Acid (Beta Hydroxy Acid, exfoliant), Polysorbate 20 (stabilizer), Camellia Oleifera (Green Tea) Leaf Extract (skin calming/antioxidant), Sodium Hydroxide (pH balancer), Tetrasodium EDTA (stabilizer), Phenoxyethanol (preservative).

  Danish skincare
  Perfect skin power treat:
  Methylpropanediol, Aqua, Aloe Barbadenis Leaf Extract, Glycerin, Salicylic Acid, Anthemis Nobilis Flower Water, Camellia Sinensis Leaf Extract, Allantoin, Butylene Glycol, Sodium Hydroxide.

  25/08/2022
   • Anja Svendsen

    Tak.

    30/08/2022
 • Christina kragh

  The inkey list efg serum må jeg bruge den både morgen og aften …. jeg tænker c vitaminet i den er jo genial om dagen under spf …. men umiddelbart har jeg som jeg husker det ingen glæde af c vitaminer om aftenen men der er efg’en i det serum jo genialt sammen med din A vitamin ….. men er det helt tosset at bruge den både morgen og aften ? Og i så fald hvor kommer den blå / grønne fætter ( kan ikke huske hvad den hedder ) piberensere serum haha ind fra dermalogica som jeg pt bruger under din A vitamin om aftenen ? Kh c

  24/08/2022
 • Helle

  Kære Anette
  Jeg har et spørgsmål, som vedrører dit indlæg fra den 19. juli 2022, hvor du skriver, at du er ved at teste en ny solcreme fra Lancaster. Da jeg snart skal på ferie, vil jeg gerne, om din test er færdig, og om du kan anbefale produktet, da det lyder rigtig interessant?

  23/08/2022
 • Trine

  Tak for at dele din store viden indenfor hudpleje. Jeg suger til mig, så jeg kan blive lidt klogere på hvordan jeg bedst holder min hud pæn. Indtil videre er jeg så glad og tilfreds med min Seriøst bedre A-vitamin creme, så tak for den.
  Hvornår mon du kommer med en perfekt creme til kroppen Den leder jeg nemlig stadig efter

  23/08/2022
 • Kristina

  Hej Anette,

  Hvis man skal kaste sig ud i Inkey versionen, er det så bedst at bruge den om morgenen?
  Jeg bruger pt. en c-vitamin serum om morgenen men jeg tænkte at den kan erstattes af Inkey serummet.

  23/08/2022
 • Tove

  Hvilken serum vil du anbefale hvis man bruger Drunk Elephant. Cremen om dagen ?

  22/08/2022
 • Rikke Jørgensen

  Hej Annette jeg har en forespørgelse/anbefaling fra dig. Min datter, 37 år er pt i gang med en ohd ig har haft en stresset periode nu vil jeg give hende lidt selvforkælelse i fødselsdagsgave. En ansigtsbehandling. Hun bor i Vejle og jeg mindes, at du et par gange går skrevet, at du er glad for en behandler derover. Hun er meget til det naturlige men også åben for andet vare det virker
  Jun har en fin velplejet hud, men af og til edbrud af byldel7gende bumser jeg vil blive rigtig glad, hvis du kan anbefale en god og deres behandler i Vejle eller omegn.
  Mvh Rikke Jørgensen

  22/08/2022
 • Anette

  Mizon har en Snail Repair Perfect Cream med EGF, niacinamid og hyaluron som jeg tømte på en vinter… Den var SÅ lækker. Fugter max og er ikke fedtet på huden. Og min rosacea-rødmeplagede hud sugede den til dig uden at brokke sig. Og så er prisen overkommelig også, max 200 kroner.

  Den kan i høj grad anbefales.

  Derudover har Swanicco en lidt dyrere serum med EGF også, som jeg har hørt godt om. Deres øjencreme med peptider og andre lækre sager er desuden kult – om den er med EGF ved jeg ikke, men mine linjer forsvandt ret meget ved brug.

  22/08/2022
  • Anette

   Hov, Swanicocco – forkert brandnavn

   22/08/2022
   • Anette

    …. OG øjencremen indeholder også EGF, fik jeg lige læst op på.

    22/08/2022
  • signe

   Hej Anette
   Hvor køber du din Swanicoco billigst fra?
   Venligst Signe

   23/08/2022
  • Tina

   Syntes ikke jeg kan se, at mizon har EGF ?

   09/09/2022
 • Marie

  Hej Anette
  Rækkefølge er altid det, der forvirrer mig mest. (Jeg har tør hud med tendens til tilstoppede + forstørrede porer).
  Jeg vil rigtig gerne afprøve Inkey Lists – så ville jeg nemlig også få noget c-vitamin. Om aftenen bruger jeg kun mist og din Ansigtscreme. Om dagen bruger jeg salicylsyren fra Paulas Choice + ceraves dagcreme med SPF + hyaluronsyre og niacinamid. Skal jeg så starte med inkey list og så de to andre ovenpå?
  Mvh Marie

  22/08/2022
 • Kari

  Hej – har Murad Nutrient-Charged Water Gel på hylden som også indeholder EGF – og ikke er helt så dyr… den er jeg ret ok med – selvom indholdslisten er meget – meget lang… hører gerne din mening om den 🙂

  22/08/2022
 • Anette Dannemann

  Kære Anette
  Hvilke af Peter Thomas Roth’s prokukter/produkt har indhold af EGF.
  Tak for altid informative ord!
  Mvh
  Anette

  22/08/2022
 • Lid T

  Hej Anette
  Hvilken serum kommer du under elefantcremen ovenfor ?

  22/08/2022
  • Sidsel

   Hej Anette
   Jeg er stor fan af Ole Henriksens Banana Bright Vitamin C Serum, men jeg synes, at den er dyr i brug i længden. Kan serummet fra The Inkey List erstatte den? I så fald virker det jo til, at man får mere for pengene – og til væsentligt billigere penge ☺️

   22/08/2022
   • Anni

    Mangler du så ikke vitamin c i dagtimerne, eller har elefantcremen også det i sig, Anette.

    24/08/2022
 • Hanne Sofia Falkenberg

  Spændende( selvom jeg lige har investeret i Bioeffect… ja investeret:-)
  Jeg kommer hele tiden i tvivl om rækkefølgen.
  Jeg vil også afprøve den gode CE Ferulic, da pigment står i kø denne sommer. Uha

  Er rækkefølge dag så
  CE Ferulic, EFG serum eller essense, og så peptid, niacemid og solfaktor eller too much?

  Aften: HA eller BHA, derefter EFG og så A-vitamin ?. Må der puttes noget fugt ovenpå?

  Elsker max alt det kloge om hud du lærer mig. Tak:-)!!

  Vh Hanne

  22/08/2022
 • Lene Svingel

  Jeg vil rigtig gerne vide hvad alternativet til vatrondeller er. Men jeg kan simpelt hen ikke finde HVOR på din IG jeg finder det svar, du lover. Hjælp, tak.
  Hilsner, Lene

  22/08/2022
 • Malene Nielsen

  Anette, hvilken produkt kombi er bedst til 55årig hud, lidt rynker og sagging ved munden?

  Jeg bruger lysmaske hver anden dag efterfulgt af bioeffect serum og environ A, men kan jeg gøre mere?
  Min hud er ikke så glad for C vitamin..

  22/08/2022
 • signe

  Kan du måske anbefale hvilken af disse 2 er bedst til en 50årig hud med pigmentforandringer? Gerne i kombination med andre aktive cremer der bygger huden op 🙂

  22/08/2022
 • Mia

  Vildt. Jeg troede ikke man kunne få et billigere EFG end Bioeffekt 🙂 Er der lige så meget EFG i serummet fra The Inkey List som i Bioeffekt? Jeg har brugt deres Day serum i flere år og har aldrig haft så fin en hud som jeg har nu så det kan virkelig noget 🙂

  22/08/2022
 • Anja Svendsen

  Har brugt EGF/ Bioeffect i nogle år. Det er det bedste til at modvirke den tørre hud jeg har fra øjnene og ned til kindbenene.
  Vil egentlig gerne kombinere med brug af BHA syre (får dermatit af AHA) men har svært ved at gennemskue, hvilke der er vandbaseret. Har du nogle anbefalinger?
  Vh.

  22/08/2022
 • Jeanette

  Jeg har ikke prøvet Bioeffect af angst for at få akne igen. Jeg er dog stærkt fristet til at prøve The Inkey List hvor man også får 15 % c vitamin. Plus, det er vigtigt, er den ikke god til mig har prisen været temmelig overkommelig (og sikkert fin til hænderne).
  Jeg har ikke forstået, hvad er det EGF kan I forhold til andre peptider? Kan det noget andet? Eller har det blot bedre dokumentation end de andre?

  22/08/2022
 • Tilde

  Kære Anette. Ligesom de andre, så elsker jeg dine ord og hvor er jeg glad for er budget-venligt alternativ med EGF! På Sephoras hjemmeside, står der at deres skal ovenpå hyaluron, og at den ikke må bruges sammen med retinol – må den så ikke kombineres med din a-vitamin? Som jeg elsker!!

  22/08/2022
 • Ellen

  Tak for endnu et herligt indlæg! Jeg bruger Bioterm (ca hver 2.) aften + The Ordinary C vitamin dråber. Vågner op til et super lækkert ansigt. Fugter iøvrigt flere gange dagligt med Karmamejus After Sun serum. Ingen cremer her om sommeren og jeg er ellers til den tørre side.
  Det er min første rutine med EGF og jeg tog tilløb længe pga. prisen. Dejligt med alternativer!

  22/08/2022
 • Bente Rosenstand

  Er nærmest afhængig af Bioeffect som serum under fin A vitamin om aftenen.
  Er der andre produktet der kan anvendes under A vitaminer
  Tak for duper informativ læsning altid

  22/08/2022
 • Maria L

  Kære Anette, Jeg har self. straks tjekket ingrediensliste på de to produkter, det har du, Pudderdåserne og Lise Grosmann lært mig jo. Iflg. den udmærkede guide fra https://pudderdaaserne.dk/2020/09/28/en-guide-til-egf-genmodificeret-byg-eller-e-coli-bakterier/ står der foran oligopeptiden SH. Det mangler der i The Inkey List, og det forvirrer mig.
  Erfaring med EGF: jeg har været forbi Bioeffects et par gange. Jeg kan ikke ligefrem sige, at jeg har set en forandring, men jeg har allerede en rimelig pæn hud i forvejen og jeg passer på den. Men jeg ser heller ikke på EGF som noget jeg skal se effekt af på den korte bane, men mere som en investering i min fremtidige hud. Og jeg tror stadig at jeg vil holde fast i Bioeffect som det “rigtige” EGF, men tak for at introducere alternativer.

  22/08/2022
 • Ditte

  Kan man fint bruge serummet fra The inkey list under din a-vitamincreme?
  God dag!☺️

  22/08/2022
 • Emma F

  Ville lige høre 🙂 Annette du har altid sagt at EGF serum arbejder bedste alene:)!
  Vil det sige at den godt kan fungere fornuftigt med c-vitamin ?::)

  22/08/2022
 • Kamilla

  Hurra for dig Anette – jeg elsker at følge med her Og hurra for at der kommer et budget venligt produkt med EGF, det har jeg ventet længe på☺️

  Jeg skal lige være helt sikker.. Denne EGF gel serum fra The Inkey List skal oven på min hyaluronsyre serum ik?

  Hav en skøn dag☀️

  22/08/2022
 • Pernille S

  Og jeg som troede BioEffect havde patent på EGF!!!! Har længe undret mig over, at et så stjernegodt- og superhypet produkt kunne være alene på markedet. Så håber jeg prisen hen ad vejen vil afspejle, at der måske ikke er patent på det aktive indholdsstof. Præcis som da Panodil kom på markedet og i 10 år kostede en bondegård. Nu fåes paracetamol til mainstream priser.

  Hi hi, jeg ELSKER dine finurlige ord Anette – KOLLAGENGØDENDE effekt. En blomsternørd som mig kan i den grad relatere hertil!
  Rigtig god dag 🙂

  22/08/2022

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.