Hardcore hudfornyelse til sart hud

_MG_1712_MG_1632

Min mor siger altid, at det gyser en smule i hende, hver gang jeg taler om syrer. Og det gør jeg tit jo pga. de mange fordele, der videnskabstungt ikke står til diskussion. Jo, selvfølgelig kan du overbehandle, ligesom du kan overtræne, overspise, overalting.

Hvis du er sarthudet og gerne vil kaste dig over seriøs hudforbedring, så ser du den bedste kombinations-opskrift på billedet øverst (fra min badeværelseshylde). Det gælder to produkter og om at lagre frugtsyre og vækstfaktorproteinet EGF:

I peelingmasken fra Ecooking indgår mælkesyre, der er en blidere AHA-syre end eksempelvis glykolvarianten. Og dét, som netop danske Ecooking har gjort så fremragende, er at blande mælkesyren med beroligende ingredienser som aloe vera og ikke mindst smidiggørende E-vitamin og hudkærlig squalaneolie, som al hud i øvrigt elsker. Så på kontrolleret og ikke-kradsbørstig vis gør syren sit job med at forfine, polere og forny, så der bliver mere fri passage til at kombinere med det kollagenboostende vækstfaktorprotein EGF, som også er ikke-irriterende. Masken kan bruges 2-3 gange om ugen.

Mælkesyre har flere fordele, som også tæller fugtforstærkning og en varm anbefaling til tør hud. Husk SPF i dagtimerne, og glem ikke at skrue op for fedtprocenterne generelt i hudplejen, når frosten synger.

RUL ELLER EJ? Det finder du svar på her.

GODT AT VIDE: 2017 bliver læbernes år, som vi har talt om tidligere. Og før du ryster på hovedet, så jo, jeg har seks favoritprodukter i den kategori. Bl.a. verdens bedste (uden overdrivelse) læbekur fra Tromborg sammen med en kokospomade fra Kiehl’s og den fineste nye (nude of course) cremegloss fra Weleda

PS: Jeg er vild med damen bag Instagramprofilen her. Nu har hun også skabt et superfint site, hvor jeg har været heldig at gæsteoptræde.

05/02/2017
Gæt, hvem der endelig er i Danmark
09/02/2017
Holdet er sat

Kommentarer

 • Christina Hansen

  Jeg siger tak for link til Paula

  26/02/2017
 • H

  Jeg har super sart hud med rosacea i stadie 2 (yay). Afsluttede en 3 mdr kur med en receptpligtig creme d. 1/1-17. Nu er min hud gået helt amok (rød, brussende, rosaceabumser på kinder, skrællende flager på kinder, plus hormonbumser på hage). Receptcremen forbedrede kun den blussen der opstod ved alkoholindtag.

  Jeg er nu på herrens mark i forhold til hvad jeg skal bruge på min hud. Har fået et par testere på apoteket af serien ULTIMATE fra Faaborg pharma. Serien er med hyaluronsyre, niciamid og salicylsyre. har du kendskab til den? Og tror du den vil hjælpe?

  Jeg kan ikke tåle AHA serum (av), parfume og æterisk olie på ansigtet.

  Jeg håber sådan at du kan guide mig i den rigtige retning 🙂 jeg runder snart 30, så behøver ikke så meget antiage endnu 🙂

  15/02/2017
 • M

  Vedr. kokosolie: http://www.acne.org/messageboard/topic/319593-the-bad-list-comedogenic-ingredients-and-products/

  Jeg ved ikke hvor validt det er, men det var bare lige hvad der sprang mig i øjnene, da jeg læste lidt op på kokosolie, inden jeg købte sun lotion fra PP.

  Så du ville undgå PP’s sun lotion i ansigtet pga. fedtethed? 🙂

  kh M

  11/02/2017
 • @ Janne – for mig lyder du til at have alt på plads. Så er det bare at holde rutinerne og slå tålmodigheden til og huske den SPF.

  @ Helle PD – prøv at læse indlægget d. 10/2. Jeg tør ikke sætte de to du nævner op imod hinanden.

  @ Tanya – Det må du. Men go slow.

  @ Salli – GODT at høre. Tak fordi du deler.

  @ M – Ja, jeg synes den er fed. Har du set videnskabelig dokumentation på kokos og det, du skriver? Hvis ja, så send endelig.

  Stor hilsen Anette

  10/02/2017
 • Janne

  Hej Annette
  Masken er peelmasken fra ecocooking, som du anbefaler.
  Så har jeg købt EFG serummet, og Rønsbøl sprayen. Derudover har jeg en superbooster3 fra Beaute Pacifique,til natten, og deres serum paradoxe og deres creme paradoxe til om dagen.
  Jeg har været til dit fordrag og købt din bog, og tror nok jeg er ved at have alle tingene i pyramiden. Men det er stadig rigtig svært for mig at gennemskue. Er der noget jeg mangler? Jeg forsøger at få en ens farvet hud, pt. har jeg mange røde pletter der skaller lidt, og brune pletter fra mine 4 graviditeter.
  Tak igen
  Janne

  09/02/2017
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Christina Hansen – Jeg orker da altid at svare på dine gode spørgsmål ;o) Jeg synes Paula B. egentlig forklarer ingrediensen kort og kort: http://www.paulaschoice.com/cosmetic-ingredient-dictionary/definition/potassium-hydroxide – og lige præcis det med den rette pH er jo vigtigt, når vi taler syrer. Produktet brænder ikke på mig, men hud er naturligvis forskellig.

  Stor hilsen Anette

  09/02/2017
 • Christina Hansen

  Jeg kan jo ikke undgå at blive interesseret, når jeg læser ordet mælkesyrebakterier.

  Jeg har prøvet at nærstudere ingredienslisten og google noget af indholdet, men er altså slet ikke erfaren nok til at gennemskue, hvor de mælkesyrebakterier står henne.
  Kan du hjælpe?

  Jeg vil også høre, om du kender koncentrationen af Potassium Hydroxide – hvor mange procent?

  Det lyder som en kras fætter?
  Bliver lidt nervøs, når der står om det:

  “Prolonged contact may produce discoloration. Potassium Hydroxide is corrosive! Contact of skin can cause irritation and servere burns and scarring with greater exposures”.
  Yderligere står der, at andre studier har vist, at det kan nedbryde den naturlige hudbarriere…

  Men selvfølgelig, hvis du siger god for den. Brænder den meget?

  Hvad siger ham der Leslie Bauman egentlig om denne specifikke ingrediens, ved du det?

  Håber, du orker at svare på alle de spørgsmål 😉

  09/02/2017
 • Kristina

  Hej Anette,

  Mange tak for svar. Jeg var ret sikker på at AHA ikke gør huden tyndere, for det har jeg jo lært ved at læse din bog+blog, men kom helt i tvivl, da jeg fik det modsatte at vide af en beaute pacifique medarbejder. Min hud er til den tynde side, så vil jo nødigt gøre den tyndere! 🙂 Jeg fortsætter som jeg plejer med AHA under super boosteren, som jeg er rigtig glad for.

  Tak for hjælpen

  Mvh Kristina

  08/02/2017
 • tut andersen

  Hej Anette. Tak for svar 🙂 ja alt med måde og mærk og se efter ens hud. Tror også det gælder langt hen ad vejen. Men man kan godt nok blive forvirret når man køber eller spørg en ekspedient mange har deres bud på hvad de synes er godt samt deres produkter er det bedste. Jeg har tit fået irriteret og træls hud pga dårlig vejledning. Så nu køber jeg det jeg ved er godt for huden, a vit og aha og en godt fugt cream , olie og bare mærker efter om min huden stadig har det godt, det fungere fint på min hud nu.kan godt forstå at min hud, på en tidspunkt var rigtig træls, alle de forkerte råd og produkter jeg har prøvet. :):)

  08/02/2017
 • Karoline L

  Jeg G L Æ D E R mig til læbernes år! Ohhh yessss. #mørklæbestift #lyslæbestift #ArmanisBeigelæbestift
  #Læbestifthverdag

  08/02/2017
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Tut
  @ Kristina
  og andre der er nervøs for tyndere hud:

  Det er desværre en udbredt misforståelse, og samtidig er sagen, at man vil støde på gode ‘syre’-producenter, som er modstandere af A-vitamin og omvendt gode ‘A-vit-producenter’, som er syre-skeptiske. Og det er lidt en skam, fordi begge hører til de absolut mest veldokumenterede ingredienser, der findes i forhold til at forfine overfladen og øge mængden af kollagen. Og sammen er de et powerfuldt makkerpar.

  Grunden til misforståelsen er, at AHA ganske rigtigt forfiner og sliber SC (stratum corneum, som er det yderste lag af epidermis. Det lag, der består af døde hudceller). MEN selve epidermis – som det vigtigste – bliver tykkere. Her er hvad hudlæge og professor Leslie Bauman siger: “The wrong guidance lead consumers to wonder if AHAs thin the skin, but the reverse is true. We see a twofold increase in epidermal thickness”.

  Det er to ingredienser man skal sikre sig den rette balance med. For alt hvad der virker, kan overgøres.

  Stor hilsen Anette

  08/02/2017
 • tut andersen

  Kristina.. Det er jeg også spændt på at høre, for jeg gør det samme aha under A vitamin . Jeg har fået af vide at det var helt ok og at aha skulle gøre huden tyndere forstår jeg ikke mener at havde hørt /læst at det er med til at gøre huden tykkere. Men nu kommer jeg ja helt i tvivl om jeg helt galt på den..

  08/02/2017
 • M

  Anbefaler du purely professionals sun lotion i ansigtet eller er den for fed pga. kokosolien (som vist kan tilstoppe porer..)?

  08/02/2017
 • Salli

  Uhh den peelmaske fra ecooking er fantastisk, den kan virklig banke gløden tilbage i ens vintergrå betræk,og så elsker jeg når man kan mærke når produkter arbejder.
  <3

  08/02/2017
 • Kristina

  Hej Anette,

  Jeg har i dag været til scanning ved beaute pacifique, som anbefalede mig ikke at bruge aha under deres super booster 3, da aha gør huden tynd… Jeg bruger aha under super boosteren hver anden nat – kan jeg forstætte med det eller gør det virkelig min hud tyndere? Jeg er i slut tyverne, men min hud blev scannet til at være i 30’erne..

  08/02/2017
 • Tanya

  Kære beauty guru <3

  Kan du fortæller mig om jeg må rulle med min nye dermaroller, og derefter komme retinol serum på?

  Kan ikke rigtig hitte ud af det!

  08/02/2017
 • Helle PD.

  Kan du til aftenrutinen anbefale A-vitamincremen fra pHformula? Svarer den til Beaute Pacifiques super 3 booster?

  08/02/2017
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Janne, åh jeg ved ikke hvilken maske, du mener. En mælkesyrespray ? Kan du skrive navnet på den?

  Stor hilsen Anette

  08/02/2017
 • Janne

  Hej Anette
  Nu har jeg købt mælke syre masken, den der spray der ligner vand, og den der dyre efg. Jeg har allerede mine dråber der skal på inden dagcreme og superboost3 til natten. Jeg kan ikke helt se hvad der er på billedet. Hvad mangler jeg.
  Hilsen hende der ligner lidt en brun og rødplettet giraf

  08/02/2017
 • Anette Kristine Poulsen

  @ ChristinaS – Det skulle de gøre nu. Tak.

  @ Anette J – Ja, netop nu. Mælkesyre har mange fordele, og hvis du tjekker linket lidt længere nede, så er det en god anbefaling til tør hud.

  @ Dorthe Ras – Nemlig!

  Stor hilsen Anette

  08/02/2017
 • Dorthe Ras

  Peelmasken og iøvrigt alle ECOOKING produkter er fantastiske til sart hud. Skønt med et dansk mærke der kan deres kram uden det koster en bondegård.

  08/02/2017
 • Anette J

  Er det den rette årstid at bruge så effektive hudfornyende produkter?

  08/02/2017
 • ChristinaS

  Kære Anette,

  Ingen af dine ‘her’ links virker :-/

  God dag til dig.

  Kh. Christina

  08/02/2017

Bliv en

Beautyspace-insider

 

Få evidensbaseret lige-ud-af-landevejen skønhedssnak. Hvad virker, hvad gør ikke.

Det koster intet at abonnere på BEAUTSPACE, hvor du hver uge får tre til fire aktuelle artikler, adgang til mine bøger og foredrag med rabat og nåja, du er den første, der får besked, når månedens BEAUTYSPACE BOKS udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.