3 anbefalinger du vil takke mig for

Positivlisten først:

 1. Det er nu, du skal alliere dig med niacinamid. Nu. Det er så multitaskende en helte-ingrediens: veldokumenteret værn mod pigmentpletter, antioxidant – altså beskyttende, i stand til at øge fedtsyreniveaet og samtidig dulme rødme. Flere producenter laver niacinamidprodukter, men tjek lige udgaven fra danske Jorgobé: Høje procenter af niacinamid i hudkærligt selskab med fugtmætning fra både hyaluron og glycerin, til en fornuftig pris og hey, også pæn at se på. Ingen silikone (tak), men til gengæld copolymer, som man kan have en mening om.
 2. Strøm, strøm, strøm. Hvis du pga. den lyse tid ønsker at være en smule mere forsigtig med alt fra syrer til nåleruller, så lun dig ved tanken om, at lavfrekvent strøm ikke gør huden  lysfølsom. Du får bare mere kollagen, mere liv, mere glød. Amazing Space vandt Beautyspace-prisen for Årets værktøj.  Her vist sammen med det fugt-filler-agtige beskyttende ansigts-serum, vi får talt for lidt om (på trods af de mange begejstrede tilbagemeldinger fra jer, der prøvede det i en Book’n Beautybox): Nemlig Skyn Icelands seneste, som er pakket med beroligende alger, balancerende zink og flere kilder til fugt.
 3. Hænderne er det nye ansigt – i hvert fald er de i fokus. Udover at holde huden på hænderne (se filmklip på IG @beautyspace), så er det vigtigste: A-vitamin på håndryggen om aftenen, SPF på dagen. Og hold nu op, hvor er der dukket mange fine produkter op til hænderne. Jeg bliver ekstra glad af at se og mærke Less is More som det første om morgenen.

2 ting jeg minder mig selv om at droppe:

 1. Undskyldninger. Af den dårlige slags, jeg bruger over for mig selv. Du ved muligvis, at jeg løber tre km om dagen. For med tre overskuelige kilometer er det svært at komme i tvivl, om man skal afsted. Og det er godt for en indendørs stueplantetype som mig. Men hjernen altså … den kan spille en så nederdrægtigt et puds som at lade en tro, at man er den daglige løbetype. Også selvom det pludselig er blevet hver anden dag – muligvis hver tredje – man kommer af sted. Og det hjælper ikke, at det (for mig) strengt taget ikke er nogen fornøjelse at løbe. Bortset fra bagefter. Lad ikke din hjerne køre om hjørner med dig, for du er voksen, som min ven Sarah ville sige. Min metode til at komme tilbage på løbesporet har været, at jeg ved, jeg sover SÅ meget bedre af det. Og det er nemt at huske, når klokken er 15.
 2. Bekymringer på andres vegne. ”Er du egentlig klar over, hvor mange rynker du får i ansigtet, når du bekymrer dig sådan om mig?” siger min datter. Lidt for tit. Så for husfredens, hudens (!) og mest af alt for datterens skyld øver jeg mig i at stoppe. Ikke mindst, fordi bekymring jo også er et udtryk for tvivl på andres vegne.

ÅH TAK TIL HENDE HER:

@beautyspace på INSTAGRAM

Foto Jens Peter Engedal, redigeret af journalist Anneline Højrup

25/05/2020
Vil du have et realitets-tjek af din hud?
Grib i egen kind og få styr på de her 3 ting
27/05/2020
Fik markant bedre hud, da jeg fattede to helt banale ting
Plus tip til SPF og akne-lignende udbrud

Kommentarer

 • Anette Kristine Poulsen

  @MGN, jeg mærker også kun meget lidt, så jeg tvivler på at der er noget galt. Hvis du prøver at holde den mod huden helt uden noget på (altså intet at ‘køre i’), så mærkes der en stikken. Hvis du er i tvivl, om din er defekt, så grib endelig fat i producenten.

  @ Clara, så er jeg bange for, at du ikke tåler aloe vera. Brug noget andet – fx. den hyaluronsyre Amazing Space har (eller et billigere alternativ). Jeg tager selv aloen af som regel. Afhængig af hvor meget den fedter.

  @ Charlotte, du kan jo prøve at være vovet og spørge om de har en klinik-version du kan låne til test et par dage. Så kan du se, hvordan det går. I forhold til LED, så har jeg skrevet om det i min bog. I forhold til din hardcore og proffe rutine, så vil jeg få niacinamid bakset ind om dagen, da den er så formidabel en god beskytter mod pigmentforandringer.

  Stor hilsen Anette

  08/06/2020
 • Charlotte

  Et stort Ps.❤️
  skal jeg stadig bruge c vitamin hylaronsyre og spf om dagen og egf nicinamid og A vitamin om natten eller skal nicinamid ind om dagen ?
  morgen og aften bruger Jeg altid først min Ma:nyo Mist når alle andre bruger mist må jeg jo også ?)
  og derefter madeira Infiniti drops.
  Kan jeg skippe en af delene og hvis hvilken og skal de begge to på morgen Og aften eller kan jeg nøjes med om dagen pga antioxidanter som jo er vigtige i forhold til spf?

  Kh Charlotte

  02/06/2020
 • Charlotte

  Hej Anette . I lørdag var jeg hos Amazing space for og købe strøm deviceren.
  Jeg fik af vide at pga af jeg stadig har lidt rødme rund om mund og hage fra fenol peeling sidste år at jeg måske ikke kunne tåle den der,så jeg købte den ikke da jeg er i tvivl om jeg kan bruge den hvad siger du?
  Hun havde også Thermogenic LEDFacial har du prøvet den ? Hvis jeg kun skal købe EN af de to hvilken vil du anbefale mine snart 54 årige hud der har været udsat for alt for meget sol cortison cremer osv.
  ville Jo helst have købt det hele men må nok ønske mig det i fødselsdags gave
  tak for dig❤️

  02/06/2020
 • Clara

  Hej Anette,
  Når du har brugt amazing spaces microcurrent med aloe gel, skyller du så gelen af med vand, tørrer af med klud eller noget helt tredje? 🙂
  Jeg oplevede at blive lidt rød efter brug..
  Mvh. Clara

  28/05/2020
 • MGN

  Hej Anette

  Jeg har været så heldig at få Amazing Space værktøjet i gave, men er i tvivl om den fungerer som den skal. Er det meningen man så godt som intet kan mærke i huden når man masserer den rundt i ansigtet, selv når den er på højeste styrke? Jeg kan blive i tvivl om den er defekt, så vil meget gerne høre hvordan du opfatter det når du bruger den.

  28/05/2020
 • Anette Kristine Poulsen

  @Ann Marie og HelleC, først stor tak fordi du deler din gode erfaring, Helle. Du har (Helle) helt ret i, at urea-indholdet i HTH gør en stor forskel for mange. Men det kan også være grund til irritation, fordi der er forholdsvis meget i, se her:

  ingredienser
  Aqua, Urea, Propylene Glycol, Betaine, Lactic Acid, Cetearyl Alcohol, Dicaprylyl Carbonate, Tromethamine, Glyceryl Stearate SE, C15-19 Alkane, Cetyl Phosphate, Parfum.

  Stor hilsen Anette

  28/05/2020
 • HelleC

  @Ann-Marie Christensen HTH bodylotion (bedste til knopper på armene) kan du stadig købe på apotekerne i Sverige og i mange webshops. Ameliorate er også supergod (hos Cultbeauty, Victoria’s Health og mange andre engelske webshops).

  27/05/2020
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Karoline, efter fugtmist. Lad mig vide, om det går godt.

  @ Sanne, af hjertet tak. Ikke mindst fordi du bruger tiden på at skrive det også.

  @ Selma, ja bestemt.

  @ Majse, fordi Biolumin-C er en blanding af syre og C-vit, så vil jeg have den helt tæt på huden, så jeg ville tage den på først. Og ja, helt alm. aloe vera gel, hvis du tåler aloe vera.

  @ Kristine, jeg vil tage Biolumin-C på først.

  @ Annette, Jorgobes er med 5% niacinamid. For mig er det vigtigt, at der er mere end 3% i, så du er sikker på effekten (som beskrevet).

  @ Jette B, det er bestemt OK. Den med at C-vitamin og niacinamid ikke skulle kunne gå sammen har noget på sig, hvis blandingen sker under ekstreme temperaturer (varme) á en ovn.

  @ Camilla, der er 5% i.

  @ Linda N, hun ved, hvor hun skal trykke. Meget præcist endda. Lad mig vide, hvad du synes om den, hvis du kaster dig ud i det.

  @ Amaja, også mig.

  @ Anne, absolut ja.

  @ Marie, nej, for der er olie i. Så enten helt alm. aloe vera eller Amazing Spaces hyalruonserum/gel.

  @ Cecilie, jeg ville tage en fra The Ordinary, hvis jeg var dig. De forklarer jo tingene godt, hvis du har brug for at læse mere.

  @ Charlotte Sørensen, jeg ville vælge det, der bedst matcher mit behov. Jeg har lagt INCI’en her på bloggen på niacinmid-serummet, den anden finder du hurtigt på nettet, hvis du vil Google dens INCI i forhold til parfume.

  @ ZS, åh det lyder så godt med dit miks. Tak for tilbagemelding. Der er fine studier på op til 5%, men jeg er i dialog med Paula’s Choice, som i USA har en 20% niacinmid. Plus et uvildigt forsknings-team. Jeg er meget spændt på, hvad 20% kan udrette. Det er nemlig ulovligt i EU.

  @ Leafysmoothie Helene, jeg tør ikke sige det eller svare på det. Godt spørgsmål. Jeg ville ringe ind til Amazing Space og spørge om du kan få Laura Bonné til at svare.

  @ Christina Kragh, ja du skal få sådan en video. Snart.

  @ Ann-Marie, jeg vil helt klart prøve BHA (fx. fra Danish Skincare eller Paula’s Choice). Hav en måneds tålmodighed.

  @ YB, ingrediensmæssigt ligegyldigt, så tag det mest vandede først.

  @ Sanne, alm. aloe vera, hvis du tåler det. Eller har Amazing Space en gel til formålet.

  @ Birgitte, hvis om aftenen så vil jeg tage A-vit på først. Men hvis du foretrækker en mist under, så har fx. BP jo en fugtmist med niacinamid, som sagtens kan bruges først.

  @ Julie, tak for dine ord. Og helt rigtigt – til pigmentudfordret hud, så er der et tag-selv-bord af ingredienser, som dokumenteret gør forskel. Af og til kræver det et valg. Jeg ville helt undlade at peele her i de lyse måneder, hvis du er meget plaget. Niacinamid er et must.

  @ Kathrine H, ;o) … jeg er ikke sikker på, at jeg forstår spørgsmålet. Men du spørger, om det kan være rigtigt, hvad jeg skriver eller misforstår jeg? Send endelig materialet, hvis du noget undersøgelser, der siger noget andet. Vil gerne se dem.

  @ Laila, alt er da OK. Tak for tip.

  KH Anette

  27/05/2020
 • Laila

  Hej Anni
  På den første side stod der 10 % på alt fra amazing space rabatkode amazing10
  Kh Laila

  27/05/2020
 • Anni

  Til @Laila

  Jeg kan ikke se de 10% på deres hjemmeside? Er det fjernet?

  Kh
  Anni

  27/05/2020
 • Anni

  Til @leafsmoothie:

  Det med strøm mod kæbespændinger vil jeg meget gerne høre mere om, hvis du finder ud af noget.
  På forhånd tak.

  Kh Anni

  27/05/2020
 • Laila

  Hej
  Så har jeg bestilt strøm-dimsen. Hvis man går på allurecph.dk er der 10 % rabat og gratis fragt. Ca 140 kr sparet ift linket. Annette du sletter bare mit opslag, hvis det ikke er okay.

  27/05/2020
 • Katrine H.

  Jeg har en NUface, og har brugt den fem dage om ugen i efteråret og vinteren. Men nu når sommersolen er begyndt at komme frem har jeg være nærig med apparatet. Jeg har nemlig en del pigmentpletter i panden, og har derfor tænkt at strømmen gør huden lysfølsom, og derfor forværrer pigmentpletterne. Men i dit indlæg skriver du det modsatte, så skal bare være sikker på at jeg kan fortsat kan give min hud strøm – også selvom jeg har pigmentpletter?
  Mange tak:)

  27/05/2020
 • Julie

  Kære Annette
  Jeg har lige læst din bog – rigtig god og informerende! Efter jeg har læst bogen, er jeg ved at lave mine rutiner Lidt om ift. min daglige hudpleje, så den passer bedre til min hud, der er plaget af mange pigmentpletter. Jeg bliver dog en smule forvirret over, hvilke af de mange effektive pigmentbeskyttere, jeg skal vælge under min SPF i dagtimerne. Skal jeg prioritere c-vatimin, niacinamid, hyaluronsyre, glycerin eller… Er der et enkelt produkt, du ville vælge under SPF 30?
  Og hvad ift. eksfoliering. Er Ecookings Peel maske for kras at bruge som eksfoliering her i sommermånederne?
  På forhånd tak for svar 🙂
  Mvh Julie

  26/05/2020
 • Birgitte

  Skal niacinamid på før eller efter a-vitamin?

  26/05/2020
 • Sanne

  Jeg er også interesseret i at høre, hvad du mon selv kommer under den opstrammende strøm, Anette. Tænker at med dit syn på, at alt ikke skal være samme mærke, må der findes et alternativ til Amazing Space, så gel og maskine kan købes separat.

  26/05/2020
 • YB

  Jeg bruger både niacinamid-serum og hyaloronsyre om morgenen inden min solfaktor 30 – hvad skal på først?

  26/05/2020
 • Ann-marie Christensen

  Hej Annette
  Har du et godt råd mod knopper på overarmene, har prøvet Avene Akerat og HTH og la roche posay Urea creme, nu er begge udgået.
  Stort problem for min søn på 23 år
  Hilsen Rie

  26/05/2020
 • Christina Kragh

  Noget af det eneste af dine anbefalinger jeg stadig mangler at prøve er strøm….hvis jeg køber sådan en strøm dut fra amazing space er der så vejledning med og hvor ofte skal man bruge den for at kunne se et resultat ?
  Måske du kunne lave en video en dag så vi kan se hvordan du bruger den kh c

  26/05/2020
 • @leafysmoothie

  Skønt indlæg og gode tip. Ved du hvor man kan få et sikkert svar på hvis man må bruge strøm når man har skruer og plader i kæben? Jeg har nemlig hørt at en bi-effekt af strøm er at man kan få lindring med kæbespændinger og dem har min datter nu mange af efter hendes operation. Men jeg vil gerne finde en læges svar på det så det er helt sikkert før jeg sætter strøm til hende 😉 Måske du ved, eller ved hvor man kan spørge? Kh, Helene

  26/05/2020
 • Anette Kristine Poulsen

  1000 tak for alle gode spørgsmål og kommentarer. Jeg er tilbage med respons onsdag morgen. Stor hilsen Anette

  26/05/2020
 • ZS

  Hej!
  Hvis den fra Jorgobe har 5% og Pudderdåsernes 10%, er Pudderdåsernes så ikke bedst? Eller er der andre ting i Jorgobe, som slår Pudderdåserne samle set?
  Jeg bruger i øvrigt den blanding med salicylsyre og niancinamid til hænderne om aftenen, som du tidligere har anbefalet. Det er fuldstændig fantastisk! Tusind tak for det!

  26/05/2020
 • Charlotte Sørensen

  Hej søde Anette

  Beklager mit måske dumme spørgsmål, nen vil du i så fald skifte mellem Skyn & Jorgorbé, eller bruge dem begge samtidig? Mere fordi mit rutine er: Rens, fugtmist, serum, olie og spf? Trænger til at prøve et nyt serum. Er de iøvrigt med eller uden parfume?

  KH Charlotte

  26/05/2020
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Camilla Western,

  Jeg har ingen problemer med min. Tværtimod. Men jeg tager selvfølgelig din kommentar alvorligt og har straks forelagt den for Amazing Spaces ejer, Laura Bonné, som siger:

  Kære Anette og Camilla,

  Tak for mail og spørgsmål.

  Apparatet kan godt tænde forskelligt op da strøm impulser er ultra følsomme iforhold til hvorledes den tænder/slukker men det betyder ikke noget idet niveauet af styrken er som manualen også beskriver med lavest til højest fra venstre, midtfor til højre…

  Dvs.
  Niveau 1. Venstre
  Niveau 2. Midtfor
  Niveau 3. Højre

  Håber det giver mening og den ellers er nem at anvende. Ellers må Camilla endelig gerne skrive til mig.

  Bedste hilsner / warm regards,

  Laura Bonne

  ………………….

  Stor hilsen Anette (og Camilla, hvis du ønsker at skrive direkte til Bonné, så send mig en mail på open-mind@mail.dk, så skal du få hendes e-mail.)

  26/05/2020
 • Cecilie

  Hej Anette. Kan du anbefale en prisvenlig a-vitamin serum (evt natcreme, men er nok mest til serum). har kigget på the ordinary, men synes, at selv de har mange forskellige slags 🙂

  26/05/2020
 • Marie

  Kan man bruge skum serummet sammen med maskinen fra amazing space?

  26/05/2020
 • Anne

  Håber du kan/vil svare på om jorgoba serummet bruges på hud med mild akne?

  26/05/2020
 • Miller

  Emma ❤️❤️❤️

  26/05/2020
 • Anette Kristine Poulsen

  Til alle der spørger om niacinamid og procenterne. SÅ længe der er over 3% niacinamid i et produkt kan du claime de nævnte multitaskende fordele, og her er der 5 % i. Det er så uendelig fin en konsistens, fri for silikone, som jeg ikke bryder mig om …med mindre vi taler de yderste lag af hudpleje som SPF og/eller makeup, hvor jeg tåler den skumfidus-lignende ingrediens. Dog typisk kun, hvis enten konsistens eller det øvrige indhold er uundværligt.

  KH Anette

  26/05/2020
 • Camilla Westen

  Jeg har købt strøm dimsen fra Amazing space efter have læst om den her, men jeg kan ik finde ud af de forskellige styrker. Brugsanvisningen siger 1 tryk – venstre lys – intensitet 1, 2 tryk – midtfor osv. Min tænder midt, højre, venstre, så det hænger ikke sammen med brugsanvisningen. Jeg ved ikke om 1 tryk er den laveste intensitet eller om lys på venstre side, (på min 3 tryk) er det. Jeg har kontaktet Amazing Space, men der var ingen hjælp at hente. Hun sagde at brugsanvisningen var rigtig men at den tændte forskelligt, alt efter hvor den stod når man slukkede. Det er ikke rigtig, den tænder på samme måde hver gang.
  Jeg undrer mig over useriøs vejledning og dårlig kundeservice, og syntes det er smadderærgerligt jeg ikke kan bruge den. Jeg vil nemlig helst starte på laveste niveau og arbejde mig opad. Har du fundet ud af de forskellige niveauer på din? Tænder den på samme måde som min?
  Mvh Camilla.

  26/05/2020
 • amaja

  det glæder mig det nye med hænderne

  26/05/2020
 • Linda Nedergaard

  Det tyder på, at din datter har både humor og en god portion listighed indbygget – jeg er vild med hendes bemærkning om rynker og bekymringer 🙂 🙂
  Jeg har aldrig tænkt over, at bekymringer er udtryk for tvivl på andres vegne. Tak for den – den går rent ind hos mig, og det vil jeg forsøge at huske noget mere på.
  Til sidst tak for dagens indlæg – jeg har længe haft lyst til at prøve den tingest fra Amazing Space – nu skal det altså være 🙂

  26/05/2020
 • Camilla

  Hej Hej 🙂 Hvor mange procent Niaciamid er der i serumen, kan ikke rigtig finde svaret på det… ‍♀️

  Tænker nemlig pudderdåserne er jo på 10% er der mere i denne eller hvad er forskellen

  Kh Camilla

  26/05/2020
 • Jette B

  Spændende læsning, som altid Anette. Jeg er lun på Jorgobe med niacinamid. Er den ok under c vitamin creme?
  Hvilket mærke gør det bedste med c vitamin, REN, Ole Henriksen eller Phformula?? De 2 første kan jeg jævnligt finde til en god pris, hvorimod Phformula kun købes hos min kosmetolog. Jeg bruger REN nu, men skal snart have en ny. Jeg vil gerne være uafhængig af hendes produkter med mindre de virkelig gør en forskel for mine pigmentpletter.
  Jeg vil se efter den nævnte håndcreme i Magasin.

  26/05/2020
 • Annette

  Ved du hvor mange % niacinamid? Fx har Pudderdåsernes 10% og stikker en del andre som jeg er stødt på ……..
  Og mange produkter med hyaluronsyre bryster sig med flere molekylestørrelser af syren.

  Hvis Jorgobéhar høj %niacinamid og “god” hyaluronsyre i ét og samme produkt, er der jo bare at sige “whatsapp not to like”

  26/05/2020
 • Majse

  Ved tør hud er det så en god idé at putte en dråbe i sin BP Booster 3 eller nedbryder virkningen af vitamin A ?
  Er Jojobaolie god til tør hud

  26/05/2020
 • Kristine

  Hejsa 🙂

  Uhhhh Spændende serum …

  Kan den går sammen med min elsket biolumin-c serum….

  Hvis ja, hvad ville du komme på først?

  Eller ville du droppe biolumin-c serum
  Her i somme halvåret, bøvler jo lidt med melasma på kinderne ;(

  Tak !! Ha’ en fab dag 🙂

  Kh Kristine

  26/05/2020
 • Majse

  Har du et forslag til en prisbillig gel kan kan bruge under Amazing space

  26/05/2020
 • Majse

  Skal hyaluron syre fra Pudderdåserne på FØR eller efter dermalogica Biolumin C ?

  26/05/2020
 • Selma

  Er Amazing Spaces strøm lige så effektiv/kraftig som NuFace Mini device? 🙂

  26/05/2020
 • Sanne

  Åh, Anette, ELSKER den sidste sætning, at bekymring er tvivl på andres vegne. Den gik lige i hjertet på mig, den vil jeg huske. Rigtig go’ dag, smukke. 🙂

  26/05/2020
 • Karoline L

  Jeg skal i den grad have mine hænder på den serum! Har brugt The Ordinary Niacinamid og den er – pænt sagt – S K O D. Ville du bruge den før eller efter fugtmist?

  Så routine med rosacea:
  – Azelaic Acid
  – Fugtmist
  – Niacinamid serum?
  – SPF

  Kram K

  26/05/2020

Bliv en

Beautyspace-insider

 

Få evidensbaseret lige-ud-af-landevejen skønhedssnak. Hvad virker, hvad gør ikke.

Det koster intet at abonnere på BEAUTSPACE, hvor du hver uge får tre til fire aktuelle artikler, adgang til mine bøger og foredrag med rabat og nåja, du er den første, der får besked, når månedens BEAUTYSPACE BOKS udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.