fbpx

Fik markant bedre hud, da jeg fattede to helt banale ting

Der gik år, inden jeg fattede det helt basale med, at SPF jo ikke – som i aldrig – er den vigtigste beskyttelse. To andre ting går forud (og den ene er endda gratis), nemlig skygge og tøj. Begge mere effektive end smørbar SPF. Sagen er bare, at vi lever, løber, cykler, bader og ikke mindst labber varmen, strålerne og D-vitaminet i os. Så her er den håndfuld anbefalinger, der hjælper mig:

Størrelse betyder noget. Vi himler op om, at der ikke bliver brugt nok solcreme. At vi sjatsmører os. Så kæmpe klapsalve til dem, der laver store tuber til både ansigt og krop. Det gør bl.a. Tromborg, og den er så tynd i konsistensen, at mange med rosacea vil føle sig godt tilpas. Biotherms nye Sun Milk SPF 30 indeholder generøse 200 ml, lever op til Waterlover-navnet, er Svanemærket og virkelig fin at fordele. Nogle vil synes mindre godt om den alkohol, der er i. Her er jeg ikke nervøs, så længe der er opvejende fugtmætning i – alkohol kan være en mægtig fin transportør.

Fysisk vs kemisk. For mig vil det altid gælde, at du skal vælge det, der virker for dig. En træls solbeskyttelsescreme bliver ikke brugt. Mine øjne kan bedst lide fysiske filtre, og Karmamejus rasende fine af slagsen har vi talt om, fordi man ikke bliver blålig i huden. Lutter godt, hudplejende indhold – med duft fra æteriske olier, som jo ikke alle elsker. Er du helst fri for duft, så laver Nuori en virkelig fin, friskagtig ansigts-SPF – dog i en lille 50 ml.

Den med mange tilbagemeldinger – altså se her, som muligvis er det tætteste, du kommer solcremens Tripadvisor. En, jeg også får ufattelig mange mails på, er bekostelige Citysmart fra Ardens Prevage-serie, som flere prøvede i en Book’n Beautybox. Den indeholder god fugtmætning, beroligende, blødgørende plankton, masser af silikone, ferulasyre (hurra) og barrierelappende lecithin. Beautyspace-læser Salli fortalte i en mail, hvorfor hun er så stjernebegejstret:

”Den er tyndtflydende, den svier ikke i øjnene, selvom øjenlågene får en ordentlig tur. Jeg slår ikke ud, og så farveregulerer den en lille smule a la en BB-creme, så huden bliver pænt ensartet. Og den er heller ikke klistret, nem at smøre ud, og jeg er vild med den airless tube … hold nu kæft, man skulle tro jeg var deres PR-dame.”

Antioxidanter er din rustbeskyttelse. Brug ALTID antioxidanter som en sikkerhedsnet – under og/eller i din SPF-creme. Altid. Forklaringen er lang, men ultrakort handler det om, at nogle filtre kan udløse fri radikaler (de ustabile iltmolekyler, som ælder huden på en rigtig ærgerlig måde). Så det er verdens bedste idé, verdens bedste makkerpak – SPF og antioxidanter, og det praktiserer de fleste producenter heldigvis også.

Tag højde for det blå computer-lys. Faktum er, at der stadig er brug for mere forskning på området. Altså i forhold til, hvor skadeligt eller ej, det er for huden. Mange dermatologer, især de internationale, er enige om, at al solbeskyttelse fremadrettet vil have beskyttelse mod det blå HEV-lys. Vi ved, at antioxidanter gør en god forskel. Og at fysiske filtre indeholder jernoxid, som beskytter mod det blå lys fra telefoner og skærme.

JUNI MÅNEDS BOOK’N BEAUTYBOX: Der kommer en sær-boks på fredag klokken 8.00 (fotos er lagt på IG @beautyspace), og den rigtige boks (du ved, hvad jeg mener), bliver denne gang udgivet mandag eftermiddag kl. 17.00. Alle på Beautyspace-listen her får mail om detaljerne.

SNUP TIPPET: Hvis du får fedtet hud og udbrud af din solbeskyttelsescreme, så er det typisk, fordi den er for fed, altså for rig på fedtstoffer, i forhold til din normale pleje. Og det giver udfordringer, især fordi vores eget fedt flyder nemmere her om sommeren. Flere har i den sammenhæng gavn af at vælge oliefri SPF. Og igen, hvis du skulle være i tvivl: En A-vitamincreme vil altid trække din hud mod mere balance. Det velopdragende ligger i vitaminets DNA. Bare go slow hvis du er nybegynder.

26/05/2020
3 anbefalinger du vil takke mig for
Og 2 ting du roligt kan droppe
28/05/2020
De godtroende får for lidt
Regnestykket lyver ikke

Kommentarer

 • Mia

  Jeg har altid brugt tromborgs solcremer – de er fantastiske. Men efter diverse opslag herfra købte jeg Rudolf Care – det er nu til dato den bedste jeg har prøvet. Og jeg har prøvet MANGE!! Jeg måtte selvfølgelig også prøve karmamejus nye – og den er desværre ikke et hit. Den hvidter huden, trods mange skriver at den ikke burde gøre det.

  Annette har du et yndlings aloe vera produkt? Jeg bruger aloe vera året rundt. Efter serum og inden creme. Tromborgs og nogle gange fra forever living. Er det kun nødvendigt i sommerhalvåret eller hvad er din holdning til dette?

  Ps. Jeg elsker at følge dig og stort tillykke med din fine nye bog. Jeg købte den med det samme.

  28/05/2020
 • Tine L

  Hej Anette,
  Karmamejus solcremer lyder simpelthen så lækre, men jeg kan læse hos Pudderdåserne, at de sandsynligvis ikke beskytter mod de lange UVA-stråler pga. manglen på zinkoxid – er det noget, du har holdning/viden om?

  28/05/2020
 • Tina Andersen.

  Kære Anette.

  Jeg er nu blevet færdig med at læse din nye fuldstændig fantastiske bog.
  Jeg elsker hvordan hele min tilgang/mindset omkring min hud/rynker har ændret sig fra at jeg før ville have dem væk til nu hvor mine overvejelser går på, hvordan jeg kan gøre dem til den bedste udgave af dem:-).

  Spørgsmål:
  Jeg er lidt forvirret omkring hvilke solcreme der kan erstatte/stå alene som ansigtscreme og hvilke der skal på efter en ansigtscreme?.

  27/05/2020
 • Britt Levinsen

  Tak for ar bogen udgives kl. 17. Jeg har ikk haft en chance kl. 8 og har et job uden mulighed for at tjekke mail, så TAK 🙂

  27/05/2020
 • Ellen Marie

  Hej Annette!
  Gode anbefalinger, men det undrer mig lidt, at du helt overser Pudderdåsernes Ali i En Beskyttelse SPF 40, som er baseret på fysiske filtre samt let farvet. En ganske dejlig creme med flot og godt indhold.
  Bare en anbefaling fra en tilfreds bruger

  27/05/2020
 • Susanne

  Sjovt nok, har jeg faktisk oplevet det stik modsatte – altså ikke det der støvede hvide lag – men som du skriver, vores hud er jo forskellig. Hvorfor kan msn iøvrigt ikke købe (eller få) små prøver ??? Ville være smart!

  Gider ikke tunge og lidt seje solcreme – er derfor meget begejstret for Karmameju – især deres aftersun (stor lækker tube, men køb bare en ekstra )

  27/05/2020
 • Ulla

  Nu skal jeg prøve Tromborg !!

  27/05/2020
 • Patrycja

  Hej Anette 🙂
  Mange tak for super brugbar tips og råd. Nu nævner du selv vitamin A i cremer – hvordan er det lige med vitamin A og amning? Så vidt jeg husker, er det No-go…? Og hvad kan du anbefale af hudpleje til meget træt og hormon-præget hud? Som i konstant afbrudt søvn, Kronisk træthed (3 små børn), rødme og hormoner i udbrud (bumser mm) efter en hård graviditet/barsel….
  På forhånd tak for svaret. 🙂
  Mvh. Patrycja

  27/05/2020
 • Gerd Hjorth-Moritzsen

  Er det nødvendigt med solcreme, hvis man, som jeg, bruger Embryolisse CC cream med spf 20 ? Den er utrolig dækkende, let at smøre ud og huden bliver dejlig blød.

  27/05/2020
 • Ditte H

  Åh jeg genopdagede Prevage City Smart efter din solcremes tripadvisor. Den er faktisk helt eminent! Jeg har dog Lige fået (i en månedsbox) en solcreme fra Heimish, spf50, som føles lige så lækker som Prevage! Yay!

  27/05/2020
 • Karina

  Hej Anette. Kender du Evy’s sunscreen mousse? Og hvis du gør hvad mener du så om den i forhold til både ‘feel’ og indhold?

  27/05/2020
 • Stine

  Og hvordan er det nu, at vi får antioxidanterne på inden spf? I en serum eller?

  27/05/2020
 • Karoline L

  For satan. De her indlæg er SÅ perfekte for mig for tiden. Har netop ville skrive til dig, hvad du anbefaler af solcreme til rosacea. For min hud. Er gået helt grassat.

  Tromborg. Den skal prøves.

  //K

  27/05/2020
 • Christina Kragh

  Jeg er ret vild med duften af karnanejus nye solcrem desværre ligger den sig på min hud som et lag zink salve på kroppen og det grå hvide skær forsvinder ikke så deres solcrem dur ikke til hud med eksem/ hudsygdom
  Jeg havde glædet mig så meget til deres ansigts BB crem og købte den lige så snart den kom ud i farven medium som er den mørkesre på nuværende tidspunkt men den er alt for lys til mig trods jeg ikke har fået sol endnu så den måtte jeg forære til min blege datter haha….jeg har dog ladet mig fortælle at de arbejder på en mørkere da der er mange der har haft det på samme måde at medium er for lys så det glæder jeg mig til når den kommer kh C

  27/05/2020