3 ting, du roligt kan glæde dig til i 2024

Svampe, natur-velvære og biohacking bimler og bamler højt på årets skønhedsmenu, ligesom forskning i overgangsalder-hud gør. Og så bliver 2024 året, hvor du kan stryge virkelig pæne bryn på med en håndholdt maskine.

Her er tre nedslag fra fredagens artikel i Børsen Weekend:

KEND DIN SVAMP: “Svampe overtager mode- og velværeverdenen,” lød det for nylig i The New York Times – med henvisning til arter af svampe, der i århundreder er blevet brugt i kinesisk medicin og som vil påvirke os sundhedsmæssigt. Det skorter ikke på velværeløfter om især ro og opløftning – tag for eksempel Reishi-svampen, også kendt som udødelighedssvampen, der vil gøre kroppen let og ligefrem forlænge livet. Internationalt vil begrebet The Shroom Boom sammensmelte zen, velvære og sundhed – så glem tiden, hvor svampe enten var for traditionelle svampesamlere eller smarte firstmovere. Nu finder du dem i kosttilskud, beroligende te, chokolade (som er det helt nye) og ikke mindst i hudpleje, hvor svampene giver ro. Mind Studio er et dansk initiativ udi flydende kosttilskud med urter og ekstrakter, der vil koble de funktionelle svampe sammen med nordisk mindfulness. Høstet i Finland, tappet i København.

3D-SCAN DIG TIL PERFEKTE BRYN: Hvis du har set filmen ”the 5th Element”, hvor Milla Jovovich lægger øjenmakeup med hjælp fra en futuristisk gadget, så er det dér, vi nu er. Særligt øjenbryn kan være svære. Da de skulle være blyanttynde, gik mange af os på rovpluk i en grad, så de holdt op med at vokse (og man så permanent overrasket ud). I det hele taget kan formen være svær både at fastlægge og ændre på. Alt det er fortid – i hvert fald på overfladen. Shu Uemura har lavet et håndholdt brynmaskineri sammen med den koreanske start up-virksomhed Printer, der er kendt for deres ikke-permanente tatoveringsteknologi. Først bliver dit ansigt 3D-scannet, hvorefter du får anbefalinger til form, fylde og farve på brynet – og efter eventuelle justeringer og accept stryges gadgeten langsomt hen over huden og nydesignede, let afvaskelige bryn er på plads. 3D Shu:Brow kommer i løbet af 2024. Se med på Instagram under @beautyspace stories, hvor jeg prøver maskineriet.

INGEN, SLET IKKE HUDEN, FINDER SIG I AT BLIVE LADT I OA-STIKKEN: Det er muligt at få bedre hud med årene, hvis den for eksempel er solslidt eller aknearret. Men overgangsalderen på tværs af køn kan være et benspænd – og den, altså overgangsalderen, er tiltrængt kommet i fuld fokus. For når nogen som hudlægesammenslutningen The American Academy of Dermatology Association sætter 30 drastiske procentfald på kollagen i overgangsalderen – det spændstighedssikrende protein, der udgør hudens byggemateriale – så er der behov for at blive guidet i at holde på huden. Udover UV-beskyttelse og kollagengødende ingredienser, som bl.a. peptider og A-vitamin, er antioxidanten resveratrol ifølge studier værd at holde øje med som ekstra kollagen-beskyttende. Perspektivet rækker ud over hud og kendte skuespillere som Naomi Watts, der udvikler menopause-serier: I USA har to kongreskvinder netop stillet et lovforslag, som har til formål at der bliver sat flere penge af til forskning i overgangsalderen.

Hvad vi sagde farvel til i 2023:

 • Barbiecore pink på alt og alle efter Barbie-filmen. Den farve kan give hovedpine.
 • Lip Microneedling – øh, nej tak. Det giver ikke fyldigere læber, bare en hævet mund. Huden er tynd og uden fedtbuffer, så du vil beskytte den, ikke gennemhulle den.
 • Dewy makeup – oversat til dansk ’fugtig makeup’ … altså, det er svært at ramme grænsen mellem dryppende fedtet og laber ’dewy’ for ikke-makeupartister.
 • Lange mandelformede glaserede donutnegle må vige pladsen for dybt mørkerøde eller teddy bear brown korte negle. 
 • Den endeløse hudplejerutine med flere steps end du har fingre, for hvem har tid? Og hvilken hud har godt af at marinere i SÅ mange lag?

RESTEN AF ARTIKLEN finder du i Børsen Weekend fra i fredags, dog bag betalingsmur. Ved at bytte med din email-adresse er det muligt at få adgang til et antal gratis artikler i Børsen.

TRÆT AF VENTETIDEN PÅ BIBILIOTEKT? FÅ 25% RABAT på den nye BEDRE HUDbog her.

06/01/2024
Hudlægernes dom om østrogen-gel i ansigtet
Hudlæger er pro, men med afgørende advarsel
11/01/2024
Laser omkring øjnene? Jeg har prøvet
Kom med til mulig opstramning omkring øjnene

Kommentarer

 • Anne Louise

  Hej Anette. Apropos din kommentar om endeløse trin i hudplejerutinen, har du så læst om Sonsieskin? (Pamela Anderson er lige blevet annonceret som co-founder), som udelukkende består af tre produkter. Jeg var inde og læse om deres produkter og indholdet lyder virkelig lovende, så jeg klikkede deres pakke med serum, maske/dagcreme og læbebalsam hjem. Jeg er så spændt på om jeg er enig i de vanvittigt gode anmeldelser.

  24/01/2024
 • Pernille S

  Tak for et kig ind i den nære fremtid og det som ligger bag! Korte velplejede negle er bare SÅ meget pænere. Synes jeg! 😊

  18/01/2024
 • Karen

  Billedet med Shu Uemuera – hvor kommer det ind? Det står der ikke noget om i teksten, og jeg bliver MEGET nysgerrig, da jeg elsker deres hårprodukter 🙂

  09/01/2024
 • Trine

  Hej Anette
  Spændende hvad vi skal beriges med i 2024 af nyheder indenfor hudpleje og dine altid kloge ord om emnet. Jeg glæder mig🤩

  Jeg har fået lyst til at læse om og prøve kosttilskuddet NAD+, som du tidligere har skrevet om ifb med at en læge og forsker i aldring, anbefalede det.
  Kan du hjælpe mig med et godt produkt, da der jo er mange forskellige og en jungle at læse sig til de bedste🙏
  På forhånd tak. Og igen tak for din altid gode formidling og din skønne creme 🤩
  Mvh. Trine

  09/01/2024
 • Susie

  Har ofte læst om de der overplukkede bryn som ikke vender tilbage….jeg er 55 og har plukket bryn i over 40 år, aldrig tynde men dog fjernet præcis de samme uge efter uge efter uge og de gror lystigt videre – er jeg mega heldig eller uheldig ?

  09/01/2024
 • Lone

  … Jeg gik i OA som 35 årig og er nu 55. Benytter Ansigtcremen og diverse fra Beauty boksen og IPL 1-2 gange om året. Får altid stor ros for min hud, så ingen grund til panik, hvis du er tæt på overgangsalderen.

  09/01/2024
 • Maj

  Den der Reishisvamp/ekstrakt lyder jo nærmest magisk. Og på Trustpilot får den da også meget pæne anmeldelser med på vej. Sjovt nok alle på engelsk trods dansk site.
  Lige omkring søvnproblemer skulle den virke godt.
  Dog er jeg alligevel en pæn portion skeptisk. Selvom jeg har såååå meget lyst til at smide en flaske i indkøbskurven så tror jeg altså at jeg vil vente. Vente på at høre (måske herinde) fra flere der har prøvet det og kan anmelde det. Ved ikke helt hvor meget man skal/kan tro på Trustpilot.
  Så hvis der er nogle blandt læserne herinde der har erfaringer med både firma og produkter (især reishiproduktet) så er der virtuelle kys på vej 😀
  Kh & godt nytår
  Maj

  09/01/2024
 • Daniela

  Pudsigt er det, at jeg netop er begyndt at indtage Mind Studio svampe-ekstrakt (Lion’s Mane focus), for få dage siden.
  Håber på støtte til koncentration i en eksamenstid.

  09/01/2024
 • Anette

  Jeg har fundet en toner fra Revolution Skincare som bruger “trimella” svampene, da det siges at være endnu bedre til at hydrere end hyaluronsyre… Den er dog stadig på min test-skabelon, da jeg er lidt usikker på om min huds tilstand imens jeg brugte den, var pga stress og kortisol-afledte udbrud eller det var tonerne selv. Så når jeg ikke er alt for stresset skal den have en tur igen. Deres creme fra samme serie kan også anbefales, den er helt basic men giver fin fugt (uden for meget fedt).

  Noget der i den grad også er yt, er at leve et liv som giver os så meget stress så vores hud tager skade af det. (*Points at self*) … Jeg har lige igår opdaget hvor min trykken for brystet, smerter og voldsomme udbrud kom fra igår aftes, og pludselig kunne jeg trække vejret igen. Årsag?
  Jeg havde for nylig den helt særlige “glæde” ved organisationer, som ikke kunne finde ud af at have folk med forskellige diagnoser ansat. I 2024 skal jeg ihvertfald ikke tæt på den slags diversitets-angste typer igen.
  For det går ikke kun ud over ens hud, men hele kroppen og systemet.

  Så for mig personligt, vil ’24 også handle om at fortsætte mit fokus på, at hudpleje jo kun er en del af alt det, som foregår i hele kroppen, og ikke kun på huden. Inside-out er min egen trend, når det kommer til hudpleje 😉

  09/01/2024
 • Mariannegylding

  Den der maskine, den lyder spændende. Mine bryn er faktisk ok pæne, men lidt hullet så den kan den måske også rette op på. Ser frem til at høre mere om den.
  Og svampene, jeg tænker straks på spids nøgenhat, det skal man nok ikke smøre sig med😳

  09/01/2024
 • Tove

  Hej Anette. Jeg har købt Ultrarich cremen fra Woods fra det link du lagde op forleden. Den er uden duft, men den lugter lidt småharsk, skal den det? 🤔

  09/01/2024
 • Christina

  Den bryn maskine er jeg spændt på 🙈 lyder helt gak i mine øre 😂 men jeg elsker bryn så hvem ved måske jeg bliver overrasket.

  09/01/2024

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.