3 ting, jeg ikke slipper

Der er flere grunde til, at jeg ikke drikker sodavand (den vigtigste er, at smagen ikke siger mig noget). Men jeg kan få gange om året få en ubændig trang til en kold cola, og præcis på samme måde har jeg det med scrub i ansigtet. Noget, der ellers ikke er en del af min rutine, fordi jeg bruger en vaskeklud til at blive døde hudceller kvit.

Men Youth to the Peoples enzymscrub er blevet min sjældne cola. Mere end det faktisk, for den indeholder enzymer, som giver en mild, ikke skrubbende eksfoliering. Du mærker bambusgrynene, men frem for hårdt at massere det hele rundt i ansigtet, så gør jeg, som Dr. Hauschka-mærket kløgtigt har anvist for virkelig længe siden: Pres blidt en scrub ind i huden, lad den sidde som en maske og skyl så af. Nøj, den her er rar, også på halsen og hænderne. Er parfumefri, men dufter (svagt og godt) af de ting, der er i.

Ikke for dig med sart hud.

En shampoo-bar, der virker på 2 måder 

Hvad der til gengæld virkelig dufter, er Avedas Shampure shampoo-bar. Jeg får lyst til at tage til London og tilbringe en eftermiddag i deres uovertrufne signatur-spa, hvor det dufter præcis, som baren her gør. Nu dufter mit badeværelse af Shampures geniale og efterhånden ikoniske blanding af appelsin, eukalyptus, patchouli og ylang ylang.  Vi har talt om shampoobarer før, og jeg ved, at erfaringerne (generelt på det her område) er blandede. Den her fungerer. Muligvis ikke, hvis du har meget kraftigt hår. Eller for travlt. Men med nok tid og i mit fintpjevsede hår fungerer den så godt, at balsam er unødvendig: Jeg gør håret vådt, skummer shampooen op fra baren (som tager ekstra tid) og ind i håret og skyller efter. Og gentager.

Ikke for dig der vil undgå parfume.

Mild beskyttelse til øjenvipperne, der virker på neglene 

Det kræver mere kradse sager at få gang i hårvæksten, hvis man har plukket sine bryn for hårdt. Nu vil Nilens Jords mildere udgave af væksteliksir til bryn og vipper i stedet please og pleje de hår, der allerede er der – med fugtmætning og beskyttende antioxidanter. Jeg har sjovt nok set den største effekt på mine negle, hvor negle og neglebånd er blevet mindre tørre. Jo ikke med tankeoverførsel, men fordi de får en tur af den hurtigtabsorberede eliksir.

Ikke for dig der vil have hurtigere bryn-  og  vippevækst (da skal du have fat i M2 eller Revitalash).

Jeg har noget med Malin+Goetz

Og det er en ambivalent ting. For de er så moderne lækre og forfriskende enkle i deres tilgang til skønhed, Malin+Goetz. Og i kropscremen på billedet er der rigtig gode takter med sheasmør, essentielle fedtsyrer, glycerin og en fin portion B5-vitamin, men også meget silikone. Og den er jo ikke farlig, bare en hurtigkøbt løsning, der ikke er udpræget miljøkærlig.

@beautyspace på INSTAGRAM

17/05/2021
Muligvis verdens bedste makeup-underlag
Nu i opgraderet version uden petrolatum
21/05/2021
Badeværelses-snageren hos Cecilie Beck
Nyhedsværtens bud på, hvad der fungerer - og ikke gør

Kommentarer

 • Lotte

  Hej Anette
  Har lige lidt fspm – har læst din bog nu – så fedt med konkrete råd! Jeg bliver i tvivl om rækkefølgen, hvis man i dagtimerne gerne vil bruge niacinamid serum OG C vitamin(som fulgte med i pakken) OG hyalyronserum inden dagcreme og spf. Hvad vil du anbefale? Jeg synes ikke jeg kan udlede lige det af bogen.

  20/05/2021
 • Izabella

  Lidt off topic – så er jeg nysgerrig på hvilken c-vitamin serum/creme du selv bruger.
  Jeg har som du tendens til fedtet T-zone og tænker serum ville være bedst?
  Kan det passe L-ascorbic acid vil være bedst i fht. rynker?
  Jeg har prøvet klaris serum (5%) ascorbic acid og Ole Henriksen Truth serum (Sodium Ascorbyl Phosphate) men ser ingen virkning af dem. Måske skal jeg højere op i % med L-ascorbic acid?

  20/05/2021
 • Lykke

  Hej Anette, vil du dele dine tanker om hvorfor ingen sodavand? Kh

  19/05/2021
 • ZS

  Kære Anette,
  Jeg er på udgik efter en “fri-for-alt” shampoo til mit hår, som er langt og farvet/bleget. Indtil videre er det ikke lykkedes at slippe for kemien uden at mit hår bliver til en høstak. Kender du nogen med bleget/farvet hår, som er glade for Avedas shampoo bar? Den er ikke ligefrem billig, så tænkte, om nogen kunne dele erfaringen før jeg bare køber endnu en shampoo, der ikke dur.
  Vh
  Zaiga

  19/05/2021
  • Anna

   den bedste svanemærkede, jeg har prøvet er den svanemærkede fra Gunn-Britt

   20/05/2021
  • Nicoline

   Jeg kan anbefale en shampoo fra Hårklinikken – tror den hedder revitaliserende shampoo eller noget i den stil. Jeg har også i mange år ledt efter en god shampoo til tørt, afbleget hår, og denne er den bedste, jeg har haft. Den er uden sulfater (som udtørrer håret) og uden siliconer (som lægger en hinde på hårstrået, og kan få det til at klaske sammen eller knække ved længere tids brug) Den tilfører fugt og balance uden at tynge. Men den er dyr. Nu er jeg i stedet stoppet med at få bleget/lyse striber, så mit hår er blevet sundere og mindre tørt. I øjeblikket bruger jeg shampoo nr 1 fra Purely proffessionel, som også er rigtig god og uden for mange stoffer og parfume. Dog er der en lille smule sulfater i.

   21/05/2021
 • Gry Astrid Larsen

  Ift. Eyelash/brow serum, så er Xlash altså virkelig geniale!
  De er også fri af prostaglandin – og de virker, og det går pænt stærkt…
  Indholdet er bl.a. urter og biotin (ligesom hos Optilash)
  Og sidst, men ikke mindst, er de mere økonomiske.
  De fås nu på Matas webshop.
  🙂

  19/05/2021
  • Jannie

   Jeg har også haft virkelig god effekt med Xlash! Og den svier ikke i øjnene som M2 gør 😉

   20/05/2021
 • Kirsten

  Hej Annette
  Jeg har et spørgsmål vedr. øjenbryn. Jeg har prøvet Optibrow/Opticare fra Apot.Care uden nogen forandring. Det drejer sig ikke om tidligere for hård plukning, men aldersbetinget udtynding. Der er ikke særlig meget tilbage af mine bryn, der engang var vildtvoksende og mørkebrune. Nu er de tynde og lyse og let hullede.
  Har du et godt råd til udbedring? Jeg kender ikke M2, men vil læse op på det.
  Mange hilsener
  Kirsten

  19/05/2021
 • Lene Svingel

  Hej Anette. Som altid, en fornøjelse at læse dit opslag. Rart at blive klogere og få nyttige tips på en velskrevet måde. Og de af dine anbefalinger, jeg har fulgt, har gjort gode ting for min hud – ikke mindst din creme.
  Hvis man har sensitiv hud, hvilken skrub fungere så? Eller skal man helt lade være?
  Shampoo baren lyder sympatisk, men hvad stiller man op med tyndt, tørt, naturkrøllet hår? Kan du være behjælpelig med gode forslag til det?
  Hilsner, Lene

  19/05/2021
 • Christine

  Hej Anette,

  Jeg har nu siden februar brugt M2 både til bryn og vipper. Og hvor vipperne klart er blevet længere og mere bøjede (i en grad at jeg kan se det uden mascara på), så er mine bryn ret meget status quo. Skal jeg bare købe en tube mere og have tålmodighed eller er revitalash’s brynserum bedre – eller er der noget helt 3. der virker bedre?

  Det skal måske siges, at jeg HAR reddet mine bryn fra slut 90’ernes og 00’ernes overplukning og som sådan har fine bryn, der er bare lidt bare pletter hist og her, som jeg gerne vil have lukket.

  På forhånd mange tak

  Christine

  19/05/2021
 • amaja

  tak fordi du har delt din tekst sådan op idag ,jeg har meget sart hud så nu ved jeg hvad jeg ikke kan tåle
  amaja

  19/05/2021
 • Mette

  Hej Annette
  Vil du måske på et tidspunkt fortælle lidt om rækkefølge ift selvbruner. Jeg har jo lyttet og har i alle de år jeg har fulgt dig sørget for høj faktor ☀️
  Jeg kan bedst lide at bruge selvbruner efter badet om aftenen, MEN; spærrer det så for min niacinamid og a-vitamin mv, som jeg også bruger om aftenen?
  Jeg bruger selvbruner creme fra Matas. Lader det sive ind nogle timer, og benytter derefter alt det andet hejs

  18/05/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Mette, tak for dit spørgsmål. Nej, det spærrer ikke, og jeg synes netop det er en perfekt måde, du gør det på. Inden du går til din afsluttende aftenrutine med A-vit osv., vil jeg bare holde en opvredet vaskeklud mod ansigtet.

   19/05/2021

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.