Muligvis verdens bedste makeup-underlag

Jeg har altid holdt virkelig meget af måden, Embryolisse-cremen fungerer på under makeup. Den har for mig været indbegrebet af en formidabel fugt-primer. Ikke jo en evne, som jeg har fundet på, for ofte er den fast bestanddel i makeupartisters taske.

Med tiden begyndte det at genere mig, at der i virkeligheden var tale om en vaselinecreme. Og jo ikke bare med en smule paraffin i – men som den bærende ingrediens:

Aqua, Paraffinum Liquidum, Stearic Acid, Palmitic Acid, Glyceryl Stearate Se, Triethanolamine, Cera Alba, Cetyl Palmitate, Butyrospermum Parkii, 1,2-Hexanediol, Caprylyl Glycol, Steareth-10, Polyacrylamide, C13-14 Isoparaffin, Parfum, Laureth-7, Propylene Glycol, Tropolone, Hydrolyzed Soy Protein, Aloe Barbadensis Leaf Extract

Nu er der sket det fine, at Embryolisse er kommet i en såkaldt sensitiv udgave uden vaseline. Og Embryolisse har grejet, hvad folk bruger den til – for nu står der på emballagen, at den udover at være en fugtmættende creme, også kan bruges som fugtmaske og makeupprimer. I den her version er indholdet uden parfume og skruet sådan her sammen – hvor det er kombinationen af glycerin, sheasmør og bivoks, der giver den primende virkning. Så makeup ser friskere ud. Herligt et det, at der også er beskyttende E-vitamin i – og barrierelappende sojaolie.

Du finder den bl.a. her.

Vær opmærksom på, at der ikke er SPF i produktet.

OG NÅR VI TALER OM E-VITAMIN, som er en slags gymnastikvitamin, der virker smidiggørende på huden, så har Malin+Goetz et tilsvarende bud, der fungerer virkelig godt – også som primer. Dufter en smule, så altså ikke parfumefri, hvis det er afgørende for dig. Der er til gengæld flere kilder til fugtmætningen – faktisk hele tre: hyaluron, sodium PCA og glycerin. Indeholder dog også silikone. På cool vis opremser Malin+Goetz samtlige ingredienser på forsiden af deres produktemballager.

MERE FRA BEAUTYSPACE? Så hop på holdet her.

SERIØST BEDRE HUD Ansigtscremen finder du her.

@beautyspace på INSTAGRAM 

 FOTO Jens Peter Engedal

12/05/2021
En absurd, nærmest vanvittig service
Og en rød læbestift for dig, der ikke kan li’ rød læbestift
18/05/2021
3 ting, jeg ikke slipper
Og en fjerde, der vækker blandede følelser

Kommentarer

 • Camilla

  Nu har jeg prøvet den nye sensitive udgave af Embryolisses kultcreme og kan kun sige, at min hud er hydreret hele dagen (uden at skinne) og min makeup ligger PERFEKT, til jeg vasker den af om aftenen. Wow. Jeg havde ikke prøvet brandert før, men er virkelig positiv overrasket, så mange tak for anbefalingen.
  Rutinen lyder sådan her: Filorga foam cleanser – Pharmaceris moisturizing face toner – Filorga NCEF essence – Filorga Hydra-Hyal serum – Embryolisse lait creme sensitive – Estee Lauder double wear foundation (dubbet på med beautyblender) og efterfølgende gennemsigtig løs pudder dubbet på fra Shiseido og Mac’s setting spray. Den her kombination holder HELE dagen og ser fejlfri ud. (Jeg sprayer ofte også med Filorgas faktor 50 spray ved behov.)

  23/05/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Camilla, HERLIGT med den erfaring. 1000 tak.

   23/05/2021
 • Maiken

  Hej 🙂
  Tak for tippet og beskrivelsen af den nye sensitive udgave af Embryolisse. Jeg har brugt den normale udgave som dagcreme i lidt over 10 år og er rigtig glad for den, men jeg vil bestemt prøve den nye 🙂 Kh Maiken

  18/05/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Maiken, meld gerne ind, hvad du synes.

   19/05/2021
 • Charlotte

  Hej Anette. Jeg har brugt din ansigtscreme i en måned nu og nøj er den lækker, min sarte hud elsker den.
  Jeg har brugt den i en måned nu og har kun det kvarte tilbage af tuben (Den er så lækker på huden ❤️ jeg bruger på størrelse med en mandel i ansigtet og lidt mindre på halsen bruger jeg for meget?
  eller skal jeg komme hyaluronic serum først for og mætte huden,lidt jeg vil jo helst have A vitamin for fuld styrke på først .
  Bagefter her bruger jeg en fugt givende natcreme.
  Kh Charlotte

  18/05/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Charlotte, TAK for dine ord. Bliver mægtig glad, fordi det er så vigtigt for mig at også sarthudede kan få glæde af A-vitamin. Du kan bruge den portion, der føles godt for din hud (normalt er det et sted mellem størrelsen på en ært og en mandel). Et ekstra tyndt lag hyaluronsyreserum vil ikke hindre A-vitaminet i at komme til ;o)

   19/05/2021
 • Helle

  Jeg er ret begejstret for dagcremen fra MG. Den har nemlig formidable egenskaber under makeup og så er den ikke mindst utrolig let at arbejde med. Ingen dikkedarer, herunder nok heller ikke nogen vanvittig spa-oplevelse. Og hvem jubler ikke også over de 118 ml? Win-win, hvis du spørger mig. Med fare for at få virtuelle tæv, så kan jeg kun lide Embroyliss’ egenskaber – jeg kan ikke udstå duften.

  17/05/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Helle, du får absolut ikke virtuelle tæv herinde. Det er jo en HELT ærlig sag ikke at bryde sig om duften. Sensitiv-udgaven er uden duft. Og JA, jeg havde faktisk glemt at fremhæve de 118 ml.

   19/05/2021
 • Marie

  Hej Anette

  Lige noget andet; hende der havde problemer med pigment fik tabletter med tranexam syre – kan du huske hvad præparatet hedder? Og hvilken styrke hun fik i?

  Hilsen Marie

  17/05/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Marie, ja, for det er præcis det serum, der vandt på BEAUTYSPACE sidste år: ÅRETS GLØD (alle detaljer kommer frem, hvis du taster Årets Glød 2019 ind i søgefeltet). Produktet er fra SkinCeuticals.

   19/05/2021
   • Maria

    Hej Anette

    Jeg er ligesom Marie interesseret i, hvad tabletterne hed, hvis du ved det? Jeg bruger serummet fra SkinCeuticals, men kunne godt tænke mig at supplere med tabletter, hvis det er noget, man kan få fat i.

    Vh. Maria

    19/05/2021
    • Anette Kristine Poulsen

     @ Maria, det er receptpligtig tranexamsyre. Jeg kender ikke det medicinske mærke. Der er forskellige doseringer, og det hele kræver hudlæge.

     19/05/2021
 • Conny Nissen

  Hej Anette
  Kan pigmentpletter i ansigtet blive forstærket i farven af at bruge selvbrunerdråber? Vh Conny

  17/05/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Conny, ja og nej. Nej fordi selve pigmentpletten IKKE reelt bliver påvirket. Ja fordi det ser sådan ud. Når vi farver huden mørkere med selvbruner (midlertidigt) bliver pigmentpletterne også farvede. Midlertidigt.

   19/05/2021
 • Marianne Jensen

  Hej Anette
  Jeg bruger Hint of Summer dråberne fra Rudolph Care. Er der noget i vejen for at blande dem med din fantastiske ansigtscreme? Konsistensen bliver lidt ændret når man tilsætter dråberne men kan det gå ud over indholdet?

  17/05/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Marianne Jensen, det lyder som verdens bedste idé. Alt er godt herfra.

   19/05/2021
 • Gry Astrid Larsen

  Good to know – det vidste selv jeg ikke;)
  Kan se, at både Matas, Nice Hair & Boozt har den 😉

  17/05/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Gry, herligt, så er der flere muligheder.

   17/05/2021
 • Vibeke

  Sikke en dejlig nyhed. Var så glad for den oprindelige Embryolisse creme, som make- up primer, men måtte opgive den, da jeg slog ud i ansigtet efter ca. en måneds brug.
  Håber den nye formel fungerer, for den er bare rigtig godt som underlag.

  17/05/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Vibeke, jeg vil mægtig gerne høre din mening, hvis du prøver den nye. Eller meld gerne ind her i kommentarfeltet.

   17/05/2021
 • Birgit A

  Det er en spændende nyhed.

  Bruger man den ovenpå dagcreme? Altså mist, serum, dagcreme, primer, foundation?

  17/05/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Birgit A, det kommer meget an på din hud, om den kan absorbere så mange lag. Det er en dagcreme med virkelig god primer-effekt, men altså uden SPF. Det gør, at primereffekten forsvinder lidt, når man kommer SPF ovenpå, så ak! Jeg gør sådan her: mist, serum, SPF, Embryolisse og min makeup, der er meget sparsom. Nogle vil her sige, at SPF altid skal på til sidst, og det er også hovedreglen. Men man er ikke mindre beskyttet, fordi man bruger en primer ovenpå.

   17/05/2021
 • Maiken

  Hej Anette
  Tak for alle dine gode artikler mv.
  Jeg kan se, at “ansigtssugekop” er hypet lige nu. Hvad er din holdning til mulig virkning?
  Pft.

  17/05/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Maiken, jeg vil så gerne se nogle studier på effekten, så det er lidt der, jeg er. Har prøvet det engang på kroppen, og det gjorde pokkers ondt. Instinktivt tænker jeg, om vi virkelig vil hive sådan i huden? Men igen: Det kræver mere research. Har du en holdning?

   17/05/2021

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.