Jeg blev ristet som en lammesteg

Det gælder halsen. Og ansigtet. Og historien begynder her, forsætter her og nu er vi der, hvor jeg får pakket min nervøsitet væk og kører mod Mølhom, som fortalt i Børsen i fredags:

Iført beskyttelsesbriller bliver jeg lagt tilrette på en briks, inden skuddene begynder. De føles som irriterende insektstik og lyder højt klikkende som et gaskomfur, der bliver tændt. Men uden smerte. Lugten er dog ikke rar, for det er dunsten af brændt kød. ”Nej, det er hudceller og hår, du kan lugte,” korrigerer dermatologisk sygeplejerske Anette Holberg, som med stoisk ro fører laserpistolen.

4300 skud og 41 minutter senere rejser jeg mig. ”Nu kommer du til at lugte som en god lammesteg,” siger hun og dækker huden i et generøst lag beroligende gelé med masser af timian i.

Følelsen af at være den, der bliver tilberedt og bagefter krydret, er syret.

Udenfor gør den iskolde luft godt. Huden føles varm og prikkende, men ikke brændende. Halsen er rødspættet, men det er forbigående. Og heldigvis taler ingen om millionerstatninger ved middagsbordet om aftenen. Om natten vågner jeg tre-fire gange, fordi det føles som om ansigtet, ikke halsen, er dækket af virkelig irriterende myggestik på måden, så jeg længes efter at dyppe hovedet i en spand med isterninger.

Efter syv uger lyder dommen fra kollegaen: ”Rillerne er blevet en anelse mere utydelige, men ikke nok til, at jeg endnu vil sige, at alt er godt. Til gengæld har jeg fået en del komplimenter for min hud, så der må være ved at ske noget.”

I mit eget tilfælde er der sket to, muligvis tre, ting: Et meget gammelt brandar på halsen ser nu ud som om, jeg har udjævnet det med foundation, mit 11-tal mellem brynene ser vitterlig mildere ud og en håndfuld insisterende pigmentpletter på begge kinder er næsten væk (hvilket årstiden retfærdigvis også hjælper gevaldigt på).

Efter endnu et par uger melder min kollega tilbage, at også hendes pigmentpletter er mindsket: ”Min hudkvalitet er blevet fastere, og nu kan jeg tåle A-vitamen-creme, som jeg ellers før slog ud af, så jeg er meget glad og tilfreds.”

Så ingen grund til betænkelighed? Jo. Der er altid grund til betænkelighed. Som hovedregel er der mulige bivirkninger ved alt, der virker. I tilfældet med Pico, så er det ikke sikkert, at en enkelt behandling rækker. For det andet er det altid vigtigt at bruge tid på research og forudgående samtale med den, der skal behandle en. Den største risiko ligger i en forkert indstilling af laseren, eksempelvis for høj intensitet, der kan give midlertidige mærker og gøre ondt.

MIN HOLDNING: Som nævnt i går, så er laser langt fra for alle. Dels er der økonomien. Dels er der altid en risiko. Endelig har de fleste ganske enkelt ikke behov. Læser du med herinde, så ved du, at jeg har det stramt med Botox og fillers. Til gengæld er jeg for de metoder, der forbedrer hudkvaliteten, og i mit eget tilfælde så skal der stadig en indsats til på grund af tre årtiers solmisbrug.

@beautyspace på Instagram

21/01/2020
Jeg har prøvet en Pico-laser
Her er, hvad der skete
24/01/2020
Jeg har haft huden i rebelske Woods
Her er deres 3 bedste produkter

Kommentarer

 • Anette Kristine Poulsen

  Kære alle,

  1000 tak for jeres kommentarer. Det er SÅDAN en fornøjelse for mig at læse dem. Lige svar på konkrete spm.:

  @ Salli, jeg stiller altid min hud til frit udsyn ved live møder ;o) Men nej, jeg kommer ikke til at smide fotos op.

  @ Rúna, griner. Og ja, det må du. 4500 kr.

  @ Iben, så vidt jeg ved, at det kun i Vejle, at du finder Pico Resolve varianten, men måske tager jeg fejl. Pletvis er sikkert en mulighed men tjek endelig, at en risiko så ikke bliver farveforskelle.

  @ Bjørg, jeg vil anbefale at starte ud med EGF serum eller A-vitamin. Senere efter fx. en måned at kombinere med fx. en BHA-toner først. Men se hvad din hals tåler.

  @ Heidi S, jeg synes ikke man kan tage på arbejde de næste 3 timer efter, men derefter er man normal at se på.

  @ Ditte H, hahahahaha. Jeg er vild med dysten med SS. Jeg har jo haft et solmisbrug i 3 årtier, og det gør, at selv når jeg slipper af med pletterne, så ligger de latent, og nogle helt dybe, og lurer. Så jeg har sådan lidt diffuse pigmentpletter på kinderne. Derfor elsker jeg tryllecremerne jo.

  @ Sanne, åh det er svært for mig at vurdere. Sååå slemt er det heller ikke med lugten.

  Stor hilsen Anette

  27/01/2020
 • Sanne

  Hej Anette
  Vil du lave opfølgning om et par uger, da hev også er 52 år og har dyrket sol og solarium i 1980 erne. Jeg vil høre om det er det værd da jeg ikkekan lide lugten når jeg får fjernet et par pigmentpletter årlig. Så 41 min er lang tid

  26/01/2020
 • Ditte H

  Av, min hud gør helt ondt – bare af at læse om det! 🙂 Og efter mit udslæt og kløe på halsen efter måske for virksomme hudplejeprodukter, så ønsker jeg aldrig mere at få det igen! Det så ud – og var absolut rædsomt, og det er ikke helt overstået endnu!

  Læste jeg, at du har pigmentpletter på begge kinder?? Det får du altså skjult godt så. Jeg synes virkelig, du har en Beundringsværdig pæn hud! Selvfølgelig ikke lige så pæn som Surruque’s, vel 😉 Men hvem har det ….

  God weekend 🙂

  24/01/2020
 • Sanne

  Det lyder ikke som noget jeg har lyst til at prøve, efter at ha’ læst dette. Rigtig go’ weekend, smukke. 🙂

  24/01/2020
 • Anette Kristine Poulsen

  1000 tak for alle kommentarer og spørgsmål. Jeg vender tilbage stærkt i løbet af weekenden. KH Anette

  24/01/2020
 • Heidi S

  Spændende, får vi lov at se før/efter billeder ? Er der synlig tegn på behandling efterfølgende, altså kan man tage på arbejde uden alle spørger hvad man har lavet 🙂 ?

  24/01/2020
 • Janne

  Anette you crack me up tak for meget god indsigt, overvejer stadig halsen og især hvis det er bedre en filler. Overvejer profhilo bare fordi det hjælper

  23/01/2020
 • Bjørg

  Hej jeg følger med i dine nyhedsmail mm og syntes du er en sådan klog kvinder ☺️
  Jeg er 42 år og er blevet opereret på min hals. Jeg har tidligere dannet grimme ar. De er heldigvis ikke synelige. Det er dette. Ville høre om du kan anbefalde en creme ?
  På forhånd tak
  Hilsen Bjørg

  23/01/2020
 • Tina

  Spændende med din erfaring 🙂
  Jeg tør nok ikke selv at blive ristet som en brændt lammesteg 🙂
  Men glæder mig til om der sker flere forbedringer for dig på sigt efter behandlingen.
  En god aften ønskes du herfra 🙂

  23/01/2020
 • Iben

  Hej Anette
  Dejligt at læse om dine erfaringer.
  Ved du om det er muligt at få denne behandling pletvist?
  Jeg har en enkelt sovseplet (permanent) på kæben, som irriterer mig grueligt. Den har fået forskellige former for syrer, a-vitamin mm. Det er ikke noget der har fået den til at blegne (nok)..så derfor overvejer jeg at gå mere drastisk til værks.
  Og ved du evt. hvor i Kbh. behandlingen laves?
  Mvh. Iben

  23/01/2020
 • Mette Sloth Eriksen

  Det er spændende at høre dine erfaringer og fortællinger, for jeg går også selv med tanker om en laser tur på halsen, men frygter også lidt æblet i munden og rosmarinkviste bag ørerne og den svedne duft af bacon (spøg til side). Det skal desværre af og til gøre ondt før det bliver pænt, men overvejer faktisk en tur, men er desværre lidt pivet. Synes halsen begynder at blive lidt kalkunagtig, og det ser da lidt kedeligt ud, måske man skulle prøve denne behandling. Tak for et humoristisk indslag idag, men dog med en vis alvor bag!

  23/01/2020
 • CharlotteK

  Jeg fik mig også et godt grin:-) Specielt den med at dyppe hovedet i en spand med isterninger fik smilet frem hos mig – jeg ser det for mig!
  Giver mig lyst til at undersøge den behandling lidt nærmere, med de resultater du har opnået indtil videre, Anette.

  23/01/2020
 • Rúna

  Det er simpelthen for komisk at du bliver smurt ind i timian, grinede så meget, du må være den lækreste lammekølle…..
  Må man få en pris ?
  Knus Rúna

  23/01/2020
 • Salli

  Jeg ved du hader billeder af hud – men gud hvor jeg sidder her og drømmer om før/efter billeder af resultatet <3

  Håber jeg ser dig live så jeg kan kigge dig efter i hals regionen 😉

  23/01/2020
 • Pernille S

  Undskyld Anette, men jeg fik mig en gevaldig grinetur – lidt på din bekostning, for det er da et sjovt og underholdende indslag i dag. Håber effekten af dine anstrengelser varer ved! Tak for at du midt i morskaben også kommer med en lille løftet pegefinger, for der kan være bivirkninger til alle virkninger! God dag! Kh Pernille S

  23/01/2020

Bliv en

Beautyspace-insider

 

Få evidensbaseret lige-ud-af-landevejen skønhedssnak. Hvad virker, hvad gør ikke.

Det koster intet at abonnere på BEAUTSPACE, hvor du hver uge får tre til fire aktuelle artikler, adgang til mine bøger og foredrag med rabat og nåja, du er den første, der får besked, når månedens BEAUTYSPACE BOKS udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.