Du har da fået bedre hud, sagde fotografen

Det er vel strengt taget ikke nyt, at ting kan blive bedre. Heldigvis. Det har de gjort for mig på de her tre områder: Min hud, min fysiske form og min arbejdsglæde. Det med huden har jeg tænkt mig at dokumentere helt uvidenskabeligt på Instagram snart (2007 vs. 2020), for jeg fik nemlig min sunde, normale hud tilbage efter årtiers solmisbrug. Faktisk i en grad, så selv en meget ikke-hud-interesseret fotograf sagde det højt for et par år siden. At han kunne huske min hud fra dengang i 00’erne til nu, og at den var blevet bedre med tiden.

Det gjorde, at jeg arbejdsmæssigt udover avisen, kastede mig over bogen Seriøst bedre hud sammen med Politikens Forlag. Den er på biblioteket gratis, men for dem der vil eje eller give den væk i gave, så er den her i øjeblikket med den fineste kult-balm fra Jurlique uden beregning (værdien er 95 kr.).

Udgivelsen ramte sjovt nok også et mikro-jubilæum for Book’n Beautybox-konceptet, som min chef omtalte i avisen for nylig. Armen altså. Jeg blev så glad, at jeg ikke kan dy mig for at gengive det her. Større menneske er jeg ikke. Forresten: Mange har efterlyst Book’n Beautyboxen som abonnement, men jeg vil gerne, at det altid er et aktivt tilvalg. Så ingen ender med for meget på hylden.

MEN TILBAGE PÅ SPORET. FOR HVORDAN BEDRE MED HUDEN? Det skal jeg sige dig. Mit solmisbrug havde hovedsageligt efterladt mange pigmentpletter. Jeg kunne ikke længere blive jævnt brun, men lignede en øllebrødskriger. Samtidig blev mine porer meget, meget synlige, fordi solen jo, sagt i en smart vending, smadrer elastikken, som så gør, at snørehullet ligesom på en sko bare bliver mere og mere udvidet. Så jeg så hullet ud med de porer. Man kunne jo tænke, at det ligesom var nok, men festen sluttede ikke her. Jeg fik rødmeramte kinder (det er stadig en vedvarende indsats, der her skal til) og mine soltørrede kragetæer omkring øjnene var skarpe. Overordnet er det de fire ting, jeg har arbejdet på. Med hjælp fra virkelig dygtige hudlæger og kampparate hudplejeingredienser – nedfældet heri med de løsninger, andre måske også kan få glæde af.

HVIS VI SES på Instagram på @beautyspace, så følger vi lige nu op på Pernille pande og nåja, du kan stadig nå at være med i den store konkurrence om et års forbrug af Book’n Beautyboxen.

19/08/2020
Spis dig til mere kollagen
Her er, hvad vi nogenlunde ved
24/08/2020
Mundbind kræver ny rutine for huden
Her er, hvad du skal prioritere

Kommentarer

 • Anette Kristine Poulsen

  1000 tak for alle kommentarer.

  @ Trine B, @ Susie H, @ Anette N, jeg krydser seriøst fingre for jer.

  @ Lissi, det forstår jeg godt.

  @ Nanna, det er et utrolig godt spørgsmål. Umiddelbart ville jeg være bange for at overgøre det. Azelainsyre er jo en ekstram mild peeling, så fin om dagen under god beskyttelse. Go slow.

  @ Pernille S, det er så vanvittig spændende, enig. Også i forhold til prisen og det folkelige element. Det her må jo ikke blive dyrt.

  @ Sanne, jeg ville tjekke og finde ud af oprindelse. At EGF fra Bioeffect er så rasende dyrt er jo fordi det er platebaseret med brug af bygplanten som rugemor.

  @ Maj, du har helt ret. Jeg er ikke kommer dertil endnu.

  Stor hilsen Anette

  24/08/2020
 • Maj

  Under ” Tab af håret” temaet skrev du et sted, at du ville komme med anbefalinger på vitaminer til håret, men det kom aldrig ?

  23/08/2020
 • Sanne

  Kære Annette,
  Jeg ville gerne høre, om du mon har en mening om det EGF-serum Normal nu sælger, under Pure & Care-serien?
  https://pureandcare.dk/produkt/egf-serum-1-stk/
  ..det er jo ellers mit indtryk man kun kan få EGF hos Bioeffect – til en lidt anden pris. Jeg bruger deres essence, men det er jo stadig lidt pebret. 🙂

  22/08/2020
 • Pernille S

  Har store forventninger til solfaktorpillen. Jo før des bedre! Min ansigtshud er nok den bedste udgave jeg kan opnå med de forhåndværende midler, men arme og ben halter slemt bagud. Får bare flere og flere pigmentpletter. Inden længe tror jeg øerne bliver til et kontinent! Svært at undgå når man som jeg elsker at gå i min have, og samtidigt ikke længere er en vårhare…!
  Dejlig weekend Anette 🙂 kh Pernille S

  22/08/2020
 • Nanna

  Kære Anette,
  Jeg er netop igang med at læse din bog – med stor fornøjelse. Jeg døjer selv med pigmentpletter, synlige porer samt tendens til fedtet hud – og jeg er ved at finde den bedste hudpleje rutine for mig. Jeg vil høre hvad du ville anbefale – at man Bruger AHA/BHA om aftenen og Azelaic acid om morgenen, eller om det vil have nogenlunde samme effekt med Azelaic Acid både morgen og aften? Jeg bruger oftest The Ordinarys produkter.

  21/08/2020
 • Anette Ninon

  Seriøs fornem gave, håber

  21/08/2020
 • Lissi

  Trist, at man kun kan deltage på Instagram. Jeg vil ikke på Instagram.

  Mvh Lissi

  21/08/2020
 • Nanna

  Kære Annette,
  Jeg er netop igang med at læse din bog – med stor fornøjelse. Jeg døjer selv med pigmentpletter, synlige porer samt tendens til fedtet hud – og jeg er ved at finde den bedste hudpleje rutine for mig. Jeg vil høre hvad du ville anbefale – at man Bruger AHA/BHA om aftenen og Azelaic acid om morgenen, eller om det vil have nogenlunde samme effekt med Azelaic Acid både morgen og aften? Jeg bruger oftest The Ordinarys produkter.

  Kh

  21/08/2020
 • Susie Hornbæk

  Krydser fingre så meget at det nærmer sig krampe

  21/08/2020
 • Trine B

  Kære Anette
  Dejligt at du gør opmærksom på den mest fantastiske konkurrence på IG – jeg har indtil nu kun fulgt dig her, men der er ændret nu, så jeg ikke går glip af muligheden for SÅ meget lækkerhed….og så i et helt år, arhmen altså!!

  21/08/2020

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.