4 serum-anbefalinger, men tjek din hylde før køb

Proven is better than new siger de dygtige damer ovre hos Bodyologist, og ja for pokker – til enhver tid.

Noget, der bare ikke ændrer på vores til tider hungrende nyhedsnysgerrighed.

Så.

Med det første i mente, så får du fire anbefalinger udi nye, parfumefri sera, der har det tilfælles, at de indholdsmæssigt fungerer. Det smarte er, at når man har luret, hvad der gør hvad, så er det nemmere at sige nårh-okay-den-sammensætning-har-jeg-allerede-på-hylden eller hey-det-mangler-jeg:

TIL HÅRET   

 • Jeg er stor fan af danske Clean up – måden, hvorpå de praktiserer gennemsigtighed og samtidig er så grunddygtige til hår (det er dem med volumensprayen, der skal rystes virkelig længe). Her hvad de kalder et serum, som er en leave-in behandling, der udover at pleje lokkerne forhindrer krus og en for mig afgørende ting i kulden: gør håret medgørligt og ikke-elektrisk. Med bl.a. hvedeprotein, glycerin, aloe og panthenol.

TIL HUD (og muligvis øjet) – i hver sin ende af prisspektret

 • Glød/smidighed: Skin Sapiens er kommet til Danmark med et arbejdsomt serum, der indeholder to antioxidanter, som stortrives i hinandens selskab, nemlig E- og C-vitamin. Huden bliver mere smidig, fordi E-vitamin fungerer som et gymnastikvitamin, og så er der glød at hente, fordi C-vitamin udjævner farveforskelle i det små. Her blandet med hvedeprotein og solide fugtmættere (hyaluron og glycerin). Se indholdet her.
 • Hud-barriestyrke: Tiny Associates er navnet på et nyt ret cool svensk hudplejemærke, hvis serum er bekosteligt, men hæng på, for det er der en grund til. Du får nemlig huden i flere typer af barrierestyrkende ceramider, en generøs mængde niacinamid, beroligende mælkesyreekstrakt, fugtmættende hyaluronsyre og glycerin. Du vil måske spotte, at der også er mælkesyre i, men et tjek af pHværdien (som er 5) gør, at syren ikke har peelingeffekt. Niacinamid ville i den forbindelse heller ikke kunne trives, altså hvis pH-værdien havde været for sur. Se indholdet her.
 • Pænt dyrt, men stadig klogt: Kender du det, at noget kan være så pænt, at det drager, at man MÅ prøve det? Sådan har jeg det med makeuppen fra Manasi7, som heldigvis også er virkelig gode produkter. Nu står Manasi7 bag et serum, hvor C-vitamin er blandet med mælkesyrebakterieekstrakt og smidiggørende fedtsyrer, der sammen med hyaluronsyre tiltrækker og forsegler fugt. Se indholdet her.

HAR ALLE BRUG FOR SERUM?

Nej, det har alle ikke. Fungerer alt med din hud, så rækker det jo fint at have en creme med beskyttelse og fugt. Men er du ude efter enten en ekstra fugtforsikring eller har du noget særligt, du gerne vil arbejde på, så sats på serum. Som en målrettet undertrøje under din creme.

@beautyspace på INSTAGRAM

JO, HUN DELER UD: Jeg har ikke tal på, hvor ofte nogen har spurgt mig, om Sahar Mohajer mon underviser. Ikke bare i meditation, men i det håndelag, hun mestrer til perfektion. Og ja, det gør hun, har jeg lige set her.

FOTO JENS PETER ENGEDAL

03/03/2023
Du skal kende ulempen ved skin cycling – og fordelen
Ligesom du skal kende ulempen ved slugging – og fordelen
07/03/2023
En sviner endte som det bedste hud-råd
Siden en sviner af et statement om min hud, har jeg ikke set mig...

Kommentarer

 • Elisabeth

  Hej Anette
  Jeg bruger din a-vtamincreme om natten. Jeg har en serum fra e-cooking, kan jeg bruge den om natten under a-vitamincremen?

  vh Elisabeth

  07/03/2023
 • Conny

  Forleden var jeg til en hudcanning hos Beaute pacifiqe. En enkel scanning i venstre tinding som åbenbart gav udtryk for hvordan min hud havde det generelt. Min hud barriere er ikke tæt – på trods af jeg har brugt din a-vitamin creme siden du udgav den. Hun forklarede at der er mange gode ting i din creme men i deres er der meget a-vitamin som gør at det trænger ned i huden og arbejder længere nede, hvor din arbejder uden på huden. Jeg er lidt forvirret nu!?

  Så talte vi om serum og hun forklarede at molekylerne i billige serum er for store til at kunne trænge ind i huden. Så pris og kvalitet hører sammen. Er du enig?

  06/03/2023
 • Anette

  Jeg har et forslag til noget jeg længe har tænkt på …

  Kunne det være interessant at finde god foundation – især dem uden silikone, parfume osv?

  Det ligger jo også længe på huden igennem dagen, og personligt har jeg været træt af at de fleste mærker smider alt for meget silikone. Medmindre man køber helt rent mineralpudder, er der flere producenter som også smider silikone i deres puddere.

  Selv har jeg kun fundet Idun Minerals og Lily Lolo som værende gode alternativer til ovenstående, men er det helt hen i vejret med sådan en makeup-ting?

  Fx har mærket Hello Sunday jo faktisk en kombi BB creme uden silikone men som også indeholder mineralsk SPF 50 – ligesom Karameju har nogle point her.

  Anyhow, tænkte den kunne være interessant at få input til 👌

  06/03/2023
 • Christina

  Jeg er blevet stor fan af den Clean Up Serum, du nævner. jeg kan se en tydelig forskel på mit bølge/krusede tæt-på-overgangsalder-grånende hår – det bliver blankere, mere krøllet end kruset og et par gange har jeg faktisk glemt at komme min elskede krøllecreme i, og det blev stadig pænt 🙂

  SÅ god en ide, Lene kom med mht rabatkoderne. Det har jeg selv ærgret mig over – når først jeg er blevet glad for et produkt og ved at det virker, så er koden udløbet. Kunne være super hvis den først begyndte dér.

  06/03/2023
 • Lene

  Clean up serummet er ikke sagen til mit naturkrøllet/bølget hår. Jeg mister fylde, trods jeg bruger andet fylde produkt bagefter.

  De der rabat kort der som oftest følger med måneds pakken, kunne man forestille sig de fungere en måned efter man modtager boksen, så man når at prøve produkter inden man køber yderligere? 😊

  06/03/2023
   • Lene

    Jeg kan prøve med mindre, men synes nu heller ikke jeg bruger så meget, da mit hår er fint, trods krøller. Når jeg skriver jeg mister fylde, så mener jeg nok også, at jeg synes serummet har en lidt glattende effekt, så det fjerne lidt af mit fine krøl og dermed mindre fylde. Måske fint hvis man gerne vil have glattere hår, men jeg har bedst ved at beholde krøllerne 🙂

    Ja ang rabat kort, I vedlægger når man køber måneds boks, så er det jo fristende at købe, men min fornuft siger mig jeg skal teste et produkt et stykke tid (specielt med min rosacea hud, og ikke prøve 3 nye produkter samtidig) Så lad os sige jeg købte månedes boks i feb, synes jeg det optimale var at rabatten først galt i måske marts- april mdr. Som det er nu, bruger jeg dem ikke, da de er udløbet, når jeg har fået testet om jeg er glad for et produkt. 🙂

    06/03/2023
 • Tanya

  Denne liste giver mig anledning til at spørge om noget jeg til stadighed er i tvivl om: er dimethicone bedre end (andre typer) silikone? Jeg lærte engang den huskeregel at ingredienser der slutter på -cone, er varianter af silikone som jeg fuldstændig undlader til mit sarte, fine hår. Og der er – så vidt jeg husker fra min hylde derhjemme – dimethicone i hårserummet fra Clean Up, og derfor har den fået liv at samle støv på hylden.

  Alt godt
  Tanya

  06/03/2023

Bliv en

Beautyspace-insider

 

Få evidensbaseret lige-ud-af-landevejen skønhedssnak. Hvad virker, hvad gør ikke.

Det koster intet at abonnere på BEAUTSPACE, hvor du hver uge får tre til fire aktuelle artikler, adgang til mine bøger og foredrag med rabat og nåja, du er den første, der får besked, når månedens BEAUTYSPACE BOKS udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.