Du skal kende ulempen ved skin cycling – og fordelen

Den éne ting, du skal vide om skin cycling

Skin cycling er et catchy begreb, ikke et kompliceret system. Hudlæge Whitney Bowe står bag, og hun mener, vi skal lave en turnusordning for huden – en cyklus, hvor der skiftevis bliver brugt aktive og beroligende produkter. Du kender det muligvis allerede fra din egen rutine med for eksempel eksfoliering. Det eneste afgørende – og næsten banale – at tage med sig fra skin cycling er, at vi ikke skal gøre alt på samme tid. Hudmæssigt. Og den reminder giver mening i et stadigt voksende produktudbud derude. Der er samtidig tale om et system, en slags madplan om du vil, som for nogle vil være en hjælp.

ULEMPEN er klart, at det ikke giver mening at hensætte restitution (altså barrierelappende indhold/produkter) til særlige dage. Barrierestyrkende indhold kan med fordel bruges dagligt – et godt eksempel er at lade ceramider indgå i ens hudpleje. Den gode Bowe går i forhold til A-vitamin også imod sund fornuft.

Den éne ting du skal vide om slugging

Er du i tvivl om, hvad slugging går ud på, så læs med her. Mød derefter Andreas Schwartz – glad for slugging. Men i stedet for Vaseline var han med på, til Go’ Morgen Danmark, at teste effekten af en plantebaseret salve. Andreas gik ud og købte Mommy & Me fra Rudolph Care (et miks af sheasmør, oliven-, jojoba og olivenolie) og dommen var klar: slugging skal (selvfølgelig) ikke partout praktiseres med Vaseline, hvor det eneste du får med dig, er regnfrakkeeffekten. Ingen næring, ingen antioxidanter. Det sidste får du med Rudolph Care, som bl.a. indeholder en af mine favorit-antioxidanter, nemlig ferulasyre. Og ja, der er en prisforskel, ligesom slugging ikke er for dig, der hudmæssigt er til den fedtede side.

ULEMPEN er, at mange pga. hypen tror, at slugging er decideret hudforbedrende. Det er nærmere en fugtforsikring, som Andreas formulerede det i går. Og ikke noget, der som nævnt er for alle. Og som så meget andet, har vi med noget at gøre, der kan overdrives.

@beautyspace på INSTAGRAM

28/02/2023
Få din smagsprøve uden beregning på BEDRE HUD MED ÅRENE
Alder har aldrig været nogens hudtype. Her er videnskabens bud på en hudpleje-GPS
05/03/2023
4 serum-anbefalinger, men tjek din hylde før køb
Fra hår til hud. Fra glød til en styrket hudbarriere

Kommentarer

 • Janne Kastrup
  REPLY

  Helt enig Anette – jeg har heller ikke lyst til at bruge vaseline. Min undren var i forhold til det Marianne skrev, men det kan jeg se du har svaret på nu. Smil fra Janne
  Ps så mit sp om CeraVe?

  04/03/2023
 • Janne Kastrup
  REPLY

  Skal Ansigtscremen ikke på først og så fugtskjold af vaseline?
  Anette når du skriver du vil bruge CeraVe er det så den samme, som du tidligere har anbefalet dom bodylotion?

  04/03/2023
 • Anette
  REPLY

  Jeg har aldrig forstået det der Slogging. Hvorfor vil nogen smøre deres ansigt ind i fedt og tage deres undertøj på hovedet?
  Jeg foretrækker at bære mine Sloggi på underkroppen, men det er måske bare mig, der er gammeldags.

  Nå, spøg til side. Jeg har ihvertfald på den hårde måde lært at smide ceramider og peptider ovenpå, så snart der skal eksfolieres med syrer, ellers ødelægger jeg min hudbarriere (som jeg stadig betaler for idag med perioral dermatitis).

  Jeg er helt vild med “Facial in a pot” fra Revolution Skincare, der er en let gelecreme med 5-6 typer Ceramider og sphingolipider.
  Og ovenpå, så smider jeg lidt god og nærende creme ovenpå.

  Sådan virker det for mig, ikke noget skin cycling her, por favor 😉

  03/03/2023
 • Marianne
  REPLY

  Jeg har i mange år brugt slugging på huden rundt om øjnene – længe før det overhovedet var “en ting”. Jeg havde nemlig på et tidspunkt sart og besværlig hud, og det var det eneste, der hjalp. Så altid vaseline på øjenhuden før sengetid – og ovenpå enten Ansigtscremen eller EGF serum, så huden får masser af pleje og der holdes på fugten 🙂

  03/03/2023
  • Daniela Fraser
   REPLY

   Hej Marianne. Hvis du først lægger vaseline på og derefter noget godt (Ansigtscremen med Retinol eller EGF serum) ovenpå, så får du ikke meget (hvis noget overhovedet) ud af det sidste lag. Det svarer til at du smører noget godt udenpå et lag plastik vitawrap 😳 Det kan ikke optages igennem barrieren af vaselinen. Prøv evt omvendt, hvis du er glad for din slugging. Men husk at EGF ikke bryder sig om fedtstof (så vent noget tid), hvorimod Retinol (alle A-vitaminer elsker fedtstoffer)

   04/03/2023

Skriv en kommentar

Din mailadresse vil ikke blive publiceret. Udfyld venligst felterne med *