Toilettasken pakket til varmen

Det her er minimalisme på højt niveau. Jeg har nemlig så lidt i min sommerlige rejsetoilettaske, at du muligvis vil se efter en ekstra gang:

Morgen: Bruger kun en vaskeklud, så C-vitamin & niacinamid-serum og afsluttende solfaktorcreme. Helt kort, så sikrer både C-vitamin og niacinamid antioxidantbeskyttelse, ligesom de tilsammen bidrager med farveudjævning og et ekstraordinært værn mod pigmentforandringer.

Jeg er omhyggelig med, at serummet bliver absorberet fuldstændigt, inden jeg kommer solfaktor på. Det er mere afgørende, end man lige tror, fordi det er langt sværere at fordele en mandelstor portion SPF på en glidebane af cremet hud. Så venter jeg igen mindst 20 minutter – børster tænder, drikker kaffe, læser, kigger på mine børn – og smører så et nyt lag på. Og er dækket ind til resten af dagen – med både videnskabelig opbakning og selvfølgelig solfornuftig adfærd.

Aften: Renser med et mildt renseprodukt, så A-vitamincreme for at sikre balance, beskyttelse og booste kollagenniveauet.

3 TING, DU ROLIGT KAN DROPPE I VARMEN

 • OLIE. Vær super påpasselig med olier i ansigtet. Mange kan ikke forstå, at de får feriebumser og skyder fluks skylden på solfaktorcreme, men typisk er det fordi de ikke justerer mængden af fedtstof i forhold til, at det er blevet varmere – og så samtidig topper med ekstra solfaktorcreme. Læs hudlægens advarsel, når det gælder olie.
 • FOR FEDE CREMER. Hold i det hele taget lidt igen med fedtstofholdige produkter – især i ansigtet. Hudens fedtstof flyder nemmere om sommeren.
 • TANKER OM, at den ultimative SPF findes derude, dén der ikke giver gule skjolder på tøjet. Karmameju har i den sammenhæng en virkelig god vaskeanvisning til at få tøj plejtfrit igen.

3 TING, DU SIKKERT VIL HAVE EKSTRA GLÆDE AF I VARMEN

 • FUGTMIST MED SPF – jeg har min i køleskabet, og det er den her fra Coola til ansigtet. Til kroppen har Lancaster lavet en ny, som jeg pt. tester.
 • GØR PLADS I TASKEN til både (ekstra) SPF, myggespray og en mini-lavendelolie (fra enten Naturligolie eller Urtegaarden). Sidstnævnte giver bedre søvn og holder myg væk.
 • DER ER TO KOSTTILSKUD, som er værd at prioritere, når UV-strålerne står ned om os og trykker niveauet af kollagen. At prioritere kollagenrig kost om sommeren er derfor en god idé. Kniber det med at finde lysten til at langtidskoge de kollagenrige simresupper, så tilskud er en mulighed. Studier viser desuden, at omega-3 fedtsyrer styrker cellerne også i forhold til UV-stråler. Hvis jeg har fået fed fisk gør jeg intet, men har jeg ikke, tager jeg et skud fiskeolie.

MAKEUP: Jeg kører som altid i lavt gear, når det gælder makeup. Mit faste hold ændrer sig ikke uanset om det er sommer eller vinter. Og nej, det er ikke kedeligt, så længe, det er ting, der virker: Min blush fra Tromborg, mineralpudder fra Jane Iredale, gloss fra Rudolph Care, eyeliner fra enten Sisley eller Huda, gode (og naturlige for guds skyld) bryn med Kenny Ankers farvede brynmascara-hjælp og selvfølgelig negleolie. Sjovt nok er der også altid en rød læbestift i min makeuppung, fordi jeg ofte prøver til. Endnu ikke med succes.

God sommer … jeg befinder mig i hængekøjen nogle dage fra nu af.

@beautyspace på Instagram

FOTO ANNE KRING

18/07/2022
Spænding, krampe-grin og bedre hud på din ferie
Min ferielæsning går fra hudlægens ord til Uglens øje
27/07/2022
Under kniven
Resultater og risikovillighed

Kommentarer

 • Linda

  Kære Anette.
  Jeg er lige begyndt, at tage min hud seriøst og er gået igang med at pleje den og har forsøgt at læse mig frem og min hjerne er ved at eksplodere, men jeg har fået meget hjælp fra din blog. Håber du vil hjælpe mig lidt mere på vej, vedr min rutine. Min hud er til den fettede/olierede side, med store porer og solskader/
  pigmentforandringer
  Aften: rens The inkey list, salicylic acid cleanser. Derefter The ordinary toning solution. Neutrogena clear & soothe toning mist. The ordinary salicylic acid 2%. The ordinary hyaloronic acid 2% + B5. Til sidst Ansigtscremen.
  Morgen: vask med vaskeklud. Neutrogena clear & soothe toning mist. The ordinary Niaciamide 10% + zink. The ordinary Alpha Arbutin 2% + HA (overvejer The ordinary Ascorbic Acid 8 % + Alpha Arbutin 2% i stedet!?). Paulas choice ultra-light daily hydrating fluid spf 30 + (2 lag)
  Hvad tænker du om mine valg? Noget der burde skiftes ud, eller ændres? Jeg håber på at få en sundere og flottere hud.
  Tak for dig.
  Mvh Linda

  09/08/2022
   • Linda

    Tak for svar. Jeg prøver at skære ned på produkterne og håber på at få en lige så smuk hud som din

    14/08/2022
 • Sidsel Kofoed

  Hej, et spørgsmål vedr. rutine. Jeg bruger serum, så solcreme (Actinica), så creme og derefter makeup. Men nu er jeg blevet gjort opmærksom på, jeg skal lægge min solcreme ovenpå min creme. Jeg lader alle produkter “synke” godt ind inden næste. Kan du hjælpe mig med rækkefølgen?
  Om aftenen bruger jeg naturligvis trofast Ansigtscremen
  På forhånd tak og mvh
  Sidsel

  09/08/2022
 • Charlotte

  @Anne Mette tillader mig og svare imens Anette holder ferie
  jeg ved at Anettes tromborg blush hedder vintage det er meget flot naturlig farve
  @lisbeth og @susanne jeg har
  Ofte læst Anette anbefaler niacinamid serum fra jorgobe og The ordinaray niacinmide 10% og 1% zink og c vitamin serum fra pestle og motar
  Jeg bruger selv jorgobe niacinmid og pestle og motar 2 phase serum j (dog er den for nogle for tung i sommer varmen) som blev kåret til året bedste c vitamin i 2020 begge to serum er jeg meget tilfreds med
  Har ofte set Anette anbefaler Biolumin C serum fra Dermalogica og ce ferulic skin ceuticals c vitamin serum
  Håber i finder det produkt der passer bedst til jeres hudtype selv er min hud lidt til den tørre side jeg er 56 år
  I kan også søge øverste oppe på siden og i vil finde en masse forskellige forslag til de serums i søger
  God sommer
  Hilsen Charlotte

  28/07/2022
 • Anne Mette

  Vil du tippe mig om hvilken serum du bruger med c-vitamin og niacinamide?

  24/07/2022
 • Naja

  Hej Annette
  Jeg er stor-forbruger af din A-vitamin creme og bruger også af og til “the ordinary” 1%retinol som min hud tåler godt. Jeg er også glad for af prøve andre ting af og kom til at tænke på om du kan sige hvor på skalaen din a-vitamin ligger i styrke i fht Environs A vitamin optrapningssystem?
  Mange tak og god sommer Vh Naja

  24/07/2022
 • Anette

  Nu har jeg altså købt den der Kids Sun Lotion fra Karameju du hele tiden fabler om til øjnene …. Du lyver ikke, den er virkelig laber!
  😀

  Det eneste jeg mangler nu er en mist med Niacinamid (Den fra Ti’am ser virkelig læks ud, den indeholder tilmed tranexamsyre også, som gør alt muligt lækkert for pigmentpletter MV).

  Heldigvis findes den der SPF i 100 ml size, så man kan blive beskyttet på hænder, fødder og øjne for menneskepenge. I like!

  21/07/2022
 • Sanne

  Rigtig go’ ferie, smukke. ♥

  21/07/2022
 • Anette Saatterup

  Kære Anette
  Ønsker dig en fantastisk ferie 🙂
  Jeg tjekkede lige ind på Matas og fandt Ascorbic Acid 8% + Alpha Arbutin 2% fra The Ordinary – der stod, at de frarådede at blande den med niacinamid… Gad vide hvorfor mon? Jeg søgte efter et c vitamin serum og kiggede på den – og så c vitamin serum fra Ecooking

  20/07/2022
 • susanne brøndum

  Ligesom Lisbeth kunne jeg også godt tænke mig et tip til c vitamin og niacinamide serum…
  hilsen
  susanne – også en 60´er….

  20/07/2022
 • Mette

  Hvilken farve er blushen fra Tromborg?

  20/07/2022
 • Mette

  Tak for en overskuelig pakkeliste. Jeg mangler kun en ting; farverne på de neglelakker, du har på på billedet med toilettasken? Den kombination må jeg prøve.
  God ferie!

  20/07/2022
 • Lisbet

  Rigtig gode tips som jeg vil huske på, så jeg ikke har den (over) fyldte toilet taske med
  Er også interesseret i tip til c-vitamin & niacinamid serum
  Bedste hilsner fra en 60 årig

  20/07/2022
 • Majbritt

  Hvad er det for en øjenskygge fra RMS? 🙂

  20/07/2022
 • Anette W

  Rigtig god sommer , Anette

  20/07/2022
 • Pernille S

  Tak for dejligt sommertips!
  Nu har jeg kopieret teksten ind i min notatmappe; Beautyspace.dk /Sommertips
  God at have ved hånden i en hurtig håndevending♥️

  20/07/2022
  • Mette

   Sikke en god ide – den tillader jeg mig at tyvstjæle 🙂

   20/07/2022
 • Karina

  Hvilke farve bruger du i mineralpudder fra JI?

  20/07/2022
 • Mette Sloth Eriksen

  God sommer, den mist fra Coola er altså også genial

  20/07/2022
 • Sara

  Hvad bruger du af c-vit og niacinamide serum om morgenen?

  19/07/2022

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.