Det er dig, de slås om

Så skal jeg love for, at konserveringsdebatten blev tændt. Og især Saseline fik smæk for pr-skillingerne. MI er navnet på den nye Slemrian. Eller ny er den jo ikke, for Videncenter for Allergi og Miljøstyrelsen har tidligere gjort opmærksom på allergirisikoen. At MI overhovedet kommer på dagsordenen skyldes, at vi har gjort parabener til et fy-ord. ’Vi kan ikke forbyde et veldokumenteret konserveringsstof, bare fordi nogle ikke kan lide ordet’, har Rigshospitalets tidligere forskningsleder og ekspert i vækst og reproduktion, Henrik Leffers engang sagt til mig. Han henviste til de ufarlige af slagsen og den store mængde videnskabelige litteratur, der frikender parabener (de gode af dem) for at være hormonforstyrrende. Netop parabener udgør ingen allergirisiko (husk dog, at man i princippet kan blive allergisk overfor alt. Selv vand).   Men allergi er en varm skønhedskartoffel. Især parfumeallergi, som 200.000 personer lider af i Danmark. Et tal, der ikke har rykket sig en tøddel de sidste 10 år, men som jo er alt for højt, hvis du spørger mig. Og det er her, der er to fronter, som gerne vil vise, at de kæmper for dig: Videncenter for Allergi på ene side (lidt på hold med Miljøstyrelsen) med en reminder om, at de for længst har lagt en opinion ud, der skal gøre langt flere parfumestoffer deklarationspligtige. Industrien på den anden side, der gør opmærksom på, at EU allerede har identificeret over 80 parfumestoffer, som der arbejdes på at få deklarationspligtige hurtigt.

SNUP TIPPET: Vil du undgå konservering, så hold dig til olier og lufttætte emballager.  Sidespring gør i øvrigt godt her, for allergi netop kan opstå ved gentagne gange over længere tid at bruge de samme ting. Igen og igen. Selv nægter jeg at leve et duftfrit liv, og jeg mener heller ikke, at raske personer skal gå i panik. Naturligvis skal vi bruge hovedet og være opmærksom på cocktaileffekten af de ting, vi omgiver os med. En guide til hvordan du sikrer dig bedst, har jeg skrevet et par kapitler om i bogen her. Du kan fluks få et gratis kapitel  ved at skrive dig op herså kommer det automatisk i din indbakke. Bonus-info: Når du er på min abonnementsliste (ganske gratis), giver det også særlig kærlige muligheder som  den her.

21/10/2013
Løsningen
23/10/2013
Så er der serveret

Kommentarer

 • Mette S

  Super! Tak Anette for lige at sætte det på plads for mig 🙂

  26/10/2013
 • Kære Mette,

  Eucerin bruger jo mange rigtig fine og virksomme ingredienser. Men de er også utrolig glade for silikone. I No. 7 er det jo deres peptide-brug, der er god dokumentation for. I øjenrullen fra dem er der ingen silikone.

  Stor hilsen Anette

  24/10/2013
 • Mette S

  Ved ikke, om mit spørgsmål hører hjemme her – men med tilsætningsstoffer osv. tænker jeg lidt på de nye ansigtscreme, serum mv, fra Eucerin – er de ok??
  Umiddelbart tænker jeg jo, at Eucerin er et ok mærke med hensyn til fy-fy stoffer.
  Men hvad med det rent anti-age??

  Og jeg har lige set, at man kan få No7 i Bilka og Føtex – det mærke sværgede jeg til, da jeg boede i London – men der tænkte jeg nok heller ikke så meget over ingredienserne 😉
  Hvad tænker du om de cremer og det meget omtalte serum Protect & Perfect?

  KH – og tak for altid inspirerende indlæg!

  23/10/2013
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Henriette – Mange tak.

  @ Marianne og Malene – Det er sødt af jer at skrive. Tak.

  @ Sanne – Jo, det er den. Fin i kanten, men der er det omdiskuterede MI i, hvilket har givet mediestorm.

  @ Marie R – Ved du præcist, hvad du reagerer på af parfumestoffer? Så kan jeg bedre svare dig.
  GODT at høre med EA-behandlingen.

  @ Hulemor – Du SKAL fortælle her om din oplevelse. Og den slags reklame med de 250 kr. er så i orden.

  Stor hilsen Anette

  23/10/2013
 • Åhhh vil bare sige, at jeg mæsker mig i EA gaven fra tidligere i dag 🙂 TAAAAK for dejligt beautytip. Og jeg ved ikke, om jeg må skrive det her, men EA damen i Magasin fortalte, at man fra januar 2014 (i Århus) kan få ansigtsbehandling formedelst 250,- kr. For en TIME. Og modregning ved køb af produkter. Ved ikke om det er forbudt reklame – i så fald undskyld 😉

  22/10/2013
 • Marie Rasmussen

  Hvad er det med de SASE produkter?
  Har overvejet hendes produkter, men skal måske tænker mig om to gange når jeg “on and off” har parfume allergi/irretation?

  Tak for Elisabeth Arden fif. Har været til beauty session i Magasin i dag, og havde den FEDESTE oplevelse. Tak til behandler Laila. Så sød og så dygtig!

  22/10/2013
 • Tak Anette for din altid konstruktive måde at sige tingene på… Det er lige hvad al denne MI snak havde brug for! Og ja Saseline har godt nok stået for skud…

  22/10/2013
 • Hvad er det med Saseline? Er hendes spritnye hudplejeserie ikke så fint i kanten eller wa? 🙂

  22/10/2013
 • Sådan! – du har styr på det! Tak for både viden og tip 🙂

  22/10/2013
 • Endelig en ordentlig, sober information uden alt det føleri.
  Tak du.
  Marianne

  22/10/2013
 • Henriette

  Tak for disse gode informationer!! Jeg elsker at læse din blog hver dag for der er altid noget, som jeg kan bruge!!
  Synes lige, at du skulle vide det!!

  22/10/2013
 • Kære Eva,

  Tak for dine ord. Der er ingen tvivl om, at er man for alvor ramt af allergi kan det være invaliderende. Og ja, vandallergi er slemt. Selv er jeg allergisk overfor bi- og hvepsestik og netop i dag blevet stukket….arrrhhgg.

  Stor hilsen Anette

  22/10/2013
 • Eva

  Kære Anette
  Super, du tager problematikken op igen. Det er så rigtigt, som du skriver om i din bog, at alt er kemi, og at konservering altså også er et gode, og at svampevækster i en cream kan være noget af det mest ulækre.
  Selvfølgelig skal der være fokus på alt skidtet, og godt for det – men mange er gået i den helt modsatte grøftekant. Og generaliserer parabener over en kam. Det må være det der med angsten for det ukendte….oplysning skal der til !
  Og jeg har en veninde der netop fik vandallergi – af at vaske hænder konstant som sygeplejerske. Yderst smertefuldt og meget, meget begrænsede i hverdagen. Så vand kan også være farligt.
  KH Eva

  22/10/2013
 • Anette Kristine Poulsen

  Kære Randi,

  Du har ret i, at der er 3-4 pct. af befolkningen, der lider af parfumeallergi. Overfor ét eller flere stoffer. Tallet er konstant og har været det i 10 år. Jeg har lagt et link ud fra Videnscenter for Allergi mht. et tiltag, som industrien og SPT bekræfter er i gang i EU. Der forventes indenfor kort tid at blive flere stoffer som skal deklareres.

  Stor hilsen Anette

  22/10/2013
 • Astma-Allergi Danmark skriver på deres hjemmeside, at man skønner at helt op til 4% af befolkningen lider af parfumeallergi. På foreningens hjemmeide kan man læse en temaartikel om parfumeallergi, som er bragt i det seneste nr. af bladet Astma-Allergi.http://eksem.astma-allergi.dk/kontakteksem/allergiskkontakteksem/parfumeallergi

  22/10/2013