Overflødig øjencreme.

Dagens overskrift i Børsen er ikke for sarte øjencremes-elskere.

Det er lidt som med børneopdragelse og madvaner, to ting, man aldrig – som i virkelig aldrig – skal stille spørgsmål ved hos andre. Det giver kun uvenner. Læg dertil et tredje emne: Øjencreme.

Kritikere vil sige:  Drop ideen om dukkehusstørrelser af en angivelig særlig smøre forbeholdt huden omkring øjnene. Ingredienser, der virker mod eksempelvis rynker i ansigtet, virker præcis lige så godt omkring øjnene. Fortalere vil fremhæve netop den hud som anderledes og særplejekrævende.  Det sidste er faktisk sandt. Området er i højrisikozone for et større fugttab, som løses i mindst ni ud af ti tilfælde ved at smøre et ekstra tyndt lag på af ens normale fugtserum. Og huske sin A-vitamin, fordi den underliggende kollagen-hungrende hud er tyndere.

For mig er der to ting, som er vigtige:

 • Jeg slagter faktisk ikke øjencreme. For hudpleje/velvære handler for mange netop om at gøre ting, der føles rart og godt. Den rolle kan øjencreme sagtens udfylde. Ikke mindst fordi det kan medføre gode vaner at gøre noget ekstra – som eksempelvis at give sig selv en trykpunktsmassage omkring øjnene.
 • Min vigtigste anke er, at øjencreme bliver kategoriseret som nice og ikke need. For det er her vi taber folk. Jeg kender så mange kvinder og mænd, der finder det næsten umuligt at overkomme den daglige rens, fugtmætning og beskyttelse. De giver på forhånd op, hvis vi behandler og omtaler øjencreme som en bydende nødvendighed.

SNUP TIPPET: På billedet i dagens avis ser du de produkter, som gør huden ekstra godt – også omkring øjnene. Og spørger du mig, så er jeg ret pjattet med øjenplastre. Ikke dem med snegleslim og andet mærkeligt, men dem der giver mening. Ikke mindst pga. okklusionseffekten som nævnt her.

Hudlægens SOS til hævede, rynkede øjenomgivelser

Den Harvard-uddannede hudlæge dr. Jessica Wu bliver i LA kaldt for ”the angel of skin”. Her er hendes tilgang til noget, de fleste af os enten har prøvet eller fortsat døjer med: Hævelser og kragetæerslinjer ved øjnene, som ifølge Wu overvejende kan have tre årsager: Allergi, fedtpuder, der flytter sig, eller en hud, der er for svag. Så hvad er løsningerne?

”Ud over at mangel på søvn, rygning og for meget alkohol altid vil påvirke situationen, så er løsningerne vidt forskellige. Ved allergi skal man først og fremmest forsøge at fjerne allergi-faktoren, altså det man ikke tåler. For nogle skal der antihistamin til. Vælg en variant, der ikke gør dig træt. Hvis poserne er der pga. (for meget) fedt, er der kun én ting at gøre: Et kirurgisk indgreb. Og endelig: Hvis huden enten hænger lidt eller er rynket, så er det mest effektivt at styrke den med smørbar A-vitamin, som vil øge kollagen-mængden, som er hudens eget byggemateriale. Gå langsomt frem, hvis du ikke er vant til at bruge A-vitamin helt op under øjnene. Og husk at supplere med fugtmætning og SPF (i dagtimerne). ”

@beautyspace på Instagram

27/02/2020
Hvad jeg ville have fortalt Anette 20 år
I dag udkommer Seriøst bedre hud
01/03/2020
Kender du din type?
Plus nyt om marts måneds Book'n Beautybox

Kommentarer

 • Anette Kristine Poulsen

  @ Maria L, 1000 tak for dine ord, Maria. Og du har helt ret. Godt argument.

  @ Pia H, Og så er vi på linje. Enigheden om at det kan være rart.

  @ Iben H, Tak for dine ord. For mig lyder det som noget, du skal have set på. Kan det være allergi?

  @ Christina Kragh, big smile. Se det er en strategi. På den måde, får man prøvet seriøst og kan derefter overveje.

  @ Amaja, Mange tak for dit indspark og fordi du deler din erfaring.

  @ Gry K, Jeg er jo vild med din strategi. Godt tænkt. Og hey, what works … works. A-vit er også godt omkring øjnene, men måske rækker det fint for dig med Bioeffect, som jo også booster den kollagen vi gerne vil have mere af netop der. Du kan jo prøve at introducere lidt A-vit langsomt ovenpå Bioeffect (husk der skal gå 5 min). Ellers keep things happy as they are.

  @ Pernille S, Jaaajoooo det med koffein er jo et tilbagevendende punkt. Antioxidanteffekten er god, men mht det andet, så ser dokumentationen stadig for tynd ud for mig. Det andet spm. kan jeg ikke svare på desværre.

  Stor hilsen Anette

  02/03/2020
 • Pernille S

  Kære Anette
  Koffein siges at være godt mod hævelser i øjenomgivelserne? The Ordinary anbefaler Caffein Solution + 5% EGCG. Effektiv?
  The Ordinary EUK 134 0.1% – er det korrekt, at den ikke må benyttes sammen med A-vitamincreme? :->

  29/02/2020
 • Gry Knudsen

  Tak for din skønne blog, som jeg har stor glæde af.
  Jeg er ny i forhold til brug af ‘cremer’, men er meget glad for, at jeg er begyndt at tage min hud alvorligt. Jeg bruger EGF bioeffect serum 15 ml rundt om øjnene hver aften og Paulas Choice A vitamin creme i den øvrige del af ansigtet, hvilket jeg synes gør en positiv forskel på min ansigtshud og ikke mindst på huden omkring mine øjne.
  Grunden til jeg bruger bioeffct serum omkring øjnene, er fordi jeg var/er af den opfattelse, at A vitamin ganske enkelt er for ‘voldsom’ omkring øjnene. Er det mon forkert? Og tænker du ikke, at EGF bioeffect med fordel kan bruges omkring øjnene i stedet for A vitamin creme?
  Og hvis du tænker, at man også bør bruge A vitamin omkring øjnene, hvilken creme eller serum vil du så anbefale?.

  28/02/2020
 • amaja

  jeg har oplevet at øjencreme virker ,jeg har haft stor glæde af bioeffect da jeg endelig fandt ud af at bruge den

  28/02/2020
 • Christina Kragh

  Jeg bruger sjældent øjncrem men bruger som du anbefaler alt til ansigtet under øjnene dog kan jeg godt finde på at tuske mig små prøver på øjncrem og bruge af dem ind i mellem…. den nye øjncrem fra Sisley Black rose øj den er pæn haha alene det kunne få mig til at købe den

  28/02/2020
 • Iben Hahne

  Tak for din fantastiske blog ❤️
  Jeg har, pga allergi, udfordringer med ekstrem tør hud på øjenlågene, som så kan blive til eksem. Gælder det med serum, A- vitamin mv også for øjenlågene. Eller er det kun under øjnene?
  Ha god dag ❤️

  28/02/2020
 • Pia Hvenegaard

  Kære Annette
  Hos mig er øjencreme absolut nice
  Jeg knuselsker den fra origins som lysner og mindsker poser
  Bruger den dog ikke hver dag, men de dage hvor jeg lige trænger til lidt mere selvkærlighed♥️
  Og til lykke med din nye bog som jeg er gidt igang med
  Nåede lige at få den med på ferie
  Knus Pia

  28/02/2020
 • Maria L

  Først og fremmest – tillykke med din bog, jeg glæder mig til at læse den. Dernæst: efter min mening er VALGFRIHEDEN det vigtigste. Jeg vælger at bruge yderligere en anden creme/serum til øjenomgivelserne, dels fordi jeg allerede synes at min ansigtshud har rigeligt med smørelse fra de andre produkter i min hudrutine og fordi jeg ikke altid har lyst til at bruge nogle af de ingredienser jeg bruger til mit ansigt også til øjnene og vice versa. Jeg bruger skam mine ansigtscremer/sera, også omkring øjnene. Hvis man ikke kan vælge øjencremerne til, så har man ikke små størrelser man bedre kan få råd til (en hurtig tanke til Bioeffect) og kan få glæde af. Man behøver jo ikke bruge en dyr ingrediens i hele ansigtet, hvis man nu synes at ens hud er pæn men gerne vil styrke øjnene. Og til sidst: engang imellem synes jeg faktisk at der er rigeligt meget i nogle standardflasker på 30/50 ml, jeg er nemlig typen der bruger op, men egentligt godt kan blive en smule træt af den samme og ønsker at prøve en anden.

  28/02/2020

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.