Hende den sure

Jeg er åbenbart blevet hende den sure, de ringer til, når der skal kommenteres negativt på Botox:  P4 i sidste uge, radio 24/7 i går og TV2 for nogle uger siden.  Men hey, jeg er ikke sur. Folk må gøre, hvad de vil. Der er kun én ting, der for mig er værre end Botox og fillers og det er fordømmelse. Derfor svarer jeg også altid kun på, hvorfor jeg takker nej. Blandt argumenterne er, at …

 • Det koster på troværdighedskontoen at pille ved mimikken. Altid. Ja, det kan koste lidt. Det kan koste meget, ligesom det er mindre skidt at ryge én cigaret frem for 20.
 • Det er helheden, som tæller. Botox og fillers fastfryser en i at blive punktfikseret. Ved i stedet at kaste al ens fokus på hudkvaliteten, så plejes helheden.
 • Selv den bedste – og jo, jeg VED det – kanylefører kan ikke garantere, hvad der sker med muskel A, når du lammer muskel B. Muskler vil altid kompensere for hinanden, og det kan falde begge veje.
 • Når flere af dem med adgang til de bedste rådgivere og mest professionelle behandlere så åbenlyst bliver fartblinde og ender i stjerneuheldige eksempler, så bliver jeg nervøs.
 • For heftig Botox-brug vil efterhånden give et fladt udtryk. “Som om du er gået slemt hårdt ind i en væg”, siger hudlæge dr. Nicolas Perricone, der i stedet anbefaler en omgang ansigtsfitness med strøm.
 • Og så lige en hverdagshistorie: Jeg skulle fotograferes sammen med en dygtig makeupartist forleden. Han har nu holdt pause med Botox og fillers i to år og fotografen (som havde fotograferet ham tidligere) var ellevild. ”Wow, hvor er dit ansigt bare til at arbejde med. Der er liv nu.”.

SNUP TIPPET: Det er så altid nu, efter vi har høvlet argumenterne igennem, at intervieweren tror, at jeg kun er til økoolie og lune vaskeklude i ansigtet. Men nej, jeg kan SÅ godt forstå, hvis man har trang og lyst til at skrue op for sin hudindsats. Lyst til at gøre noget ved den springmadras af fyldestgørende kollagen, som er vigtig for at holde huden i topform.  Her er jeg fan af både Thermage, IPL, A-vitamincreme og needling (blandt andet kendt som Dermaroller), der alle har tilfælles, at de forbedrer din hudkvalitet. Og netop den samlede opskrift til at oppe sin hudkvalitet, har jeg skrevet en bog om. Hvis du vil vide det.

Coming up:  Mens vi venter på stjernedrys fra både Mille Dinesen og Søren Hedegaard, så tjek Gwyneth Paltrows hudindsats her, og lad os ses på Instagram og Tabletten.

FOTO: Elizabeth Ardens spaverden fra New York i 50’erne.

13/08/2014
Hvorfor læser du med?
15/08/2014
Mille Dinesens krop ville klæ’ mig så godt

Kommentarer

 • Du er da ikke sur, Anette, det er vi jo heldigvis rigtig mange som ved. Og dejligt at du åbner munden og fortæller om en herligt anderledes holdning. 🙂

  20/08/2014
 • @Pernille – Jeg har været meget glad for min Thermage-behandling. Jeg har ikke lavet en egentlig evaluering fordi jeg skal have set på før og efter-billederne. Men jeg er overbevist i forhold til den publicerede dokumentation der foreligger i forhold til Thermage.

  @Sissel – Hahahahhaha – Det er netop LIV’s kommentar, jeg har citeret i min bog. Huden kommer til at ligne den, mænd har forneden.

  Stor hilsen Anette

  18/08/2014
 • @ Inge – Tak. Det er noteret.

  @ Helle – Hurra for den tilbagemelding. Tak.

  @ Charlotte – Jamen jeg forstår. Og ettallet er sejt. For mig hjælper en cocktaileffekt af at give strøm (mynuface.com)og så rulle med min Roll Cit (fra Environ – bedre kendt som dermaroller)og behandle med skiftevis A-vitamin og frugtsyrer. Men ved du hvad – jeg laver et selvselvstændigt indlæg om de 11-taller. Inden for 2-3 uger, okay?

  @ Tanya – Tak for dit gode indspark. Har du negleolie?? SÅ vigtigt. Køb Solar Oil eller Heromes negleolie.

  Stor hilsen Anette

  18/08/2014
 • Sissel

  Folk må gøre, hvad de vil, men min primære grund til ikke at mene, at botox og frillers er pænt, er, at det ALTID ser kunstigt ud, og jeg synes, det naturlige look er pænest.

  Selv den mindste dosis filter i læberne kan ses, fordi amorbuen ikke længere matcher ansigtet, og botox efterlader en sær glans i huden (Liv Winther fra TheThingsWeDo har sammenlignet det med noget bestemt, og beskrivelsen er rigtig præcis, men ikke noget, jeg vil citere her ;-)).

  16/08/2014
 • 1000 tak for jeres kommentarer. Jeg er fluks tilbage søndag med svar. Håber OK.

  Stor hilsen Anette

  15/08/2014
 • Pernille

  Kære Anette,

  Måske jeg har overset et indlæg eller to over sommeren, så måske du har delt det med os.. Men hvordan blev resultatet af din themage-behandling egentlig?

  Tak for en super blog,
  Pernille

  14/08/2014
 • Tanya

  Du virker heldigvis aldrig sur, tværtimod altid begejstret, og det er jo en vigtig del af din charme!
  Og hvad botox angår kunne jeg ikke være mere enig. Og så er der bare så mange andre spændende muligheder, som kaster andet godt af sig. Jeg skal selv have set nærmere på det strøm, har jeg besluttet mig for efter dit gode svar til mig for nylig.
  Og i morgen får jeg hentet den skønne beautypakke med godt til hud, hår og negle. Hvis du kunne se hvor helt sindssygt mine negle flosser for tiden, ville du vide hvor meget jeg glæder mig 🙂

  14/08/2014
 • Charlotte

  Et spørgsmål har trængt sig på længe og nu må jeg af med det, nu når du nævner de visuelt kedelige effekter af botox..! Jeg er 35. Spiser alm. fornuftigt, motionerer, spiser Imedeen(glad for alt på nær the fiske-feeling, når den skal ind i mundtøjet..), knalder, har det rart, smører med fugt-magnet… Og mellem mine øjenbryn bor et tal. Nemlig et 1 tal. På trætte dage kan man mere end ane nr 111. Hvis du forstår…?! Hvad gør jeg? Har faktisk tænkt botox. Og blev da heldigvis revet ud af dén vildfarelse lige før, da jeg læste din tekst. Men hvad så?? Hvad virker på de relativt kæmpestore riller, resten af min hud taget i betragtning, som bor lige midt i krydderbollen??

  Og i øvrigt; tak for en dejlig blog, der gang på gang river mig tilbage til de fornuftige valg i omgangen med my skin!

  14/08/2014
 • Helle

  Ja men du har så meget ret og især dit udtryk, Fartblind i forhold til indgreb, syntes jeg er så rigtigt. For selvfølgelig er der da ind imellem en hvor et lille indgreb er rigtig pænt, meeen der er godt nok mange grelle eksempler på at mer vil have meget meeer. Og så er jeg også så meget mere til det naturlige men velkonserverede look. Elsker bare når min hud stråler af sundhed og det gør den meget oftere nu, efter jeg fik din bog og følger trofast med, her i dit skønhedsunivers.

  14/08/2014
 • Inge

  Tror faktisk ikke jeg kunne være mere enig. Folk må gøre som de vil, men i forbindelse med botox bør man kun vide den her ene ting; ved tab af ansigtsmimik følger også tab (mindskelse) af empati (!) da man sætter sig ind i andres følelser ved netop at spejle ansigtsmimikken (smil, gråd, grin, vrede) hos det andet menneske. Altså, når ens ansigtsmuskler er lammede, er man ikke helt så god til at udtrykke forskellige følelser og dermed ikke så god til at spejle andres ansigstmimik/følelser – og når det sker mindskes ens empati for der pågældende menneske.

  14/08/2014
 • @Sidse Pipi – Åh, den behandling vil jeg ønske mig. Hvis jeg havde $$ og tiden, så stod der ansigtsmassage på programmet hver uge for mit vedkommende.

  Stor hilsen Anette

  14/08/2014
 • Sidse Pipi

  Sikke et dejligt indslag i dag Anette, jeg blev så glad for hvor har du ret :-)))
  Hvis de fleste ville træne deres ansigtsmuskler som de træner deres krop suppleret med afspændende/stimulerende massage af hud, bindevæv og muskler så ville Botox være en saga blot hvad skønheden angår.
  Jeg kan varmt anbefale Face, Firm & Fitness behandlingerne hos Complete Me, det virker, specielt hvis man laver de daglige øvelser man får med hjem.

  14/08/2014
 • @ Rikke B – Godt at blive hørt. Tak.

  Stor hilsen Anette

  14/08/2014
 • Rikke Bisgård Sørensen

  HØRT!!!!

  14/08/2014
 • Anette Kristine Poulsen

  @Charlotte – Selvfølgelig betyder mængden noget. Lidt som med rødvin, hvor ét glas nærmest er en sundhedsanbefaling og med to glas er man på vej til AA-møder.

  Stor hilsen Anette

  14/08/2014
 • CharlotteK

  Sjovt at du siger det med at ryge én cigaret frem for 20. For mange år siden, da jeg var ryger, blev jeg gravid. Da jeg var ved lægen, spurgte han om jeg røg, og jeg sagde, ja, men jeg har skåret det ned til én cigaret om dagen. Han sagde så til mig, ok, så vinger jeg af i 1-20 cigaretter om dagen… Jeg syntes jo, at det var vildt uretfærdigt, og om han ikke havde en rubrik der hed 1-3 om dagen, men han sagde, at bare det, at jeg røg, var skadeligt – og så var det ligegyldigt om det var 1 eller 20 cigaretter om dagen. Så jeg giver dig fuldstændig ret: lidt botox eller meget botox, resultatet er det samme: du taber på troværdighedskontoen. Og jeg synes faktisk, at det er nemt at se, når nogen har fået botox. Selvfølgelig ses meget botox mere end lidt botox, men helhedsindtrykket, synes jeg, er ofte det samme.

  14/08/2014