De 5 mest stillede spørgsmål i 2021

1000 som i 1000 tak for året, der snart er gået. Tak fordi du har engageret dig, delt ud af egne erfaringer, hjulpet andre eller bare har læst med. Jeg er dybt taknemmelig for fællesskabet herinde. Kommentarfeltet er det første, jeg læser hver morgen.

Inden der er dømt juleferie, så lad os suse omkring fem af de hyppigst stillede spørgsmål – og deres svar:

Virker kollagen-pulver?

Det korte svar er ja, det lidt længere svar indeholder også sætningen om, at kollagentilskud nogle gange bliver oversolgt. Selv vil jeg ikke længere undvære det, fordi jeg ikke får lavet nok kollagenrig kost. Vælg en producent, du har tillid til (som ikke oversælger). Jeg har skrevet lidt mere her (bl.a. om Nutrinic, som jeg valgte til december-boxen) og mere generelt her. Meget tyder på (jv. undersøgelserne i bogen Collagen), at det er mængden (min. 5 gr. dagligt), der er afgørende for ens chancer til at få effekten hele vejen ud i huden.

Hvad virker mod mørke rande?

Det er en indsats-kombination, som du kan dykke ned i her og her.

Hvorfor får du IPL og hvorhenne?

Jeg får IPL to gange om året – dels fordi jeg (grundet tre årtiers solmisbrug) skal holde kar og lejlighedsvis diffus rødme fra døren. Dels for at få kollagen-boostet. Du kan se med i dag på IG under @beautyspace, fordi jeg møder op til nytårsskud hos Else Marie Lissau.

Hvorfor er der stor prisforskel på olier?

Mit svar til Sarah, som spurgte om præcis det, får du her.

Ærligt talt, virker strøm opstrammende?

Jeg er kæmpefan af microcurrent, altså lavfrekvent strøm. Men jeg blev udfordret, som du kan læse om her. Og her i forhold til konklusion.

OG DE 5 MEST LÆSTE BLOG-INDLÆG i 2021:

Alder har aldrig været nogens hudtype

Mine porer blev usynlige

5 hudlægers bud på yngre hud

Den største hudplejemisforståelse

Pletfri hud? Her er manden du vil lytte til

4. ADVENT KØRER vi på søndag, hvor det vil foregå som de tre forrige søndage: Ønsker opfyldes.

SERIØST BEDRE HUD? I ord og på tube finder du her.

@beautyspace på INSTAGRAM

15/12/2021
2 afgørende ting du kan lære af folk med rosacea
Se, hvad der skete for Beautyspace-læsererne Jane & Helene
19/12/2021
4. søndag i advent: Få dit ønske opfyldt på Beautyspace
Og se mit ønske

Kommentarer

 • Line

  Jeg er på jagt efter en rigtig dygtig IPL-behandler på Sjælland, da den klinik jeg tidligere brugte, desværre er lukket. Annette kom med det gode forslag, at jeg undersøgte, hvor min tidligere behandler, nu er ansat. Det viste sig dog “desværre”, at hun nu er på barsel, og jeg vil derfor høre, om andre læsere måske kan anbefale en klinik / en behandler på Sjælland? 🙂

  18/12/2021
 • Pernille Jakobsen

  Hej Anette
  Kan ansigtscremen bruges som øjencreme om dagen? Bruger den om aften i hele ansigtet + øjnene og plejer bare at bruge min dagcreme og serum om øjnene, men nu er jeg skiftet til PM c-vitamin serum som ikke må komme omkring øjnene og SPF dur heller ikke for mig omkring øjnene uanset om det er kemisk eller fysisk filter.

  18/12/2021
 • Pernille S

  Kæreste Anette
  Det er altid en kæmpe fornøjelse at læse med herinde. Både dine hudkloge råd og anbefalinger, men også de mange inspirerende indlæg fra dine læsere. Ja – dette er i sandhed en helt særlig blog og fællesskab. Tak for dig!
  Ønsker dig en rigtig glædelig jul og et godt nytår! Kh Pernille S❤️

  18/12/2021
 • Lone Sørensen

  Ville være skønt med et indlæg omkring behandlingen Release peeling. Jeg har lige fået den får 2 dage siden og må indrømme at jeg er skeptisk på om det er god ide at få flere behandlinger. Det er drønsmart at peelingen tager al hårvækst, men synes godt nok det er hård kost for min hud, der nu er tør og skallende og har små sår på hele næse og kind partiet
  Glædelig jul til dig.
  Kh Lone

  17/12/2021
  • Helene Spure

   Hej Lone
   Jeg bruger selv at få en ‘release’ af og til.
   I den forbindelse har jeg ikke oplevet små sår eller at jeg skaller. Måske har du haft releasen på for længe? Efter en release skal huden “fodres” godt med cremen ‘rose defence’.
   Men det kunne være vældig spændende, hvis Anette ville kigge nærmere på behandlingen. Jeg krydser fingre.
   Glædelig jul fra Helene

   20/12/2021
 • Isabel

  Kæreste kloge Anette

  TAK ❤️ Af hele mit hjerte tak for dig ❤️ Jeg begyndte at følge med her på Beautyspace for omkring 7 måneder siden. Jeg købte din bog og jeg hører den også som lydbog (faktisk som godnatbog gennem de sidste tre måneder). Det har i den grad fået mig til at ændre på hudplejerutiner og bruge nye produkter. Og hold nu helt op en forskel. Min hud (53 år på tirsdag) er så fin, den stråler, den er næsten jævn i farven og mine rynker er mindst halveret. Og nu bliver jeg komplimenteret så mange steder af folk jeg ikke rigtig kender så som klinikassisten hos min tandlæge, og et helt uventet sted også. Jeg får nemlig en lille smule botox og sidst så sygeplejersken på mig og sagde “jeg har sjældent set så fin en hud. Det er jo nærmest ikke nødvendigt med botox”. Så tak Anette. Jeg er super forfængelig med min hud, men at den kunne blive så fin havde jeg aldrig troet. Jeg er over alt på hudplejepyramiden og min økonomi – ja, det er jo en prioritering Men det er hver en krone værd og ofte er der gode rabatter rundt omkring.

  Jeg er så klar på et år mere med dig – og tak også for du altid svarer så sødt og omhyggeligt. Jeg er kæmpe fan af dig (og Ansigtscremen) Rigtig glædelig jul

  17/12/2021
 • Mariannegylding

  Kære Anette❤️ Også en rigtig glædelig jul til dig og dine❤️ Og tusind tak for dine mange vise ord, input, brugermanualer, løsninger ect. Du gør i sandhed Danmark smukkere.

  17/12/2021
 • Charlotte Thomsen

  Også rigtig glædelig jul til dig, Anette. Jeg har meget glæde af dine daglige mails, og sandelig også af dine dejlige månedsboxe.
  Mht kollagen har jeg lige læst, at der også er collagen i silicium G5. Det tager jeg hver dag for mine knogler.
  Mange julehilsner
  Charlotte Thomsen

  17/12/2021
 • Nanna Smed Bojsen

  Selv tak, for året der er gået.
  Det er altid en kæmpe fornøjelse at følge med hos dig ❤️

  17/12/2021

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.