Årets Serum

C- vitamin er hovedingrediensen, og den er blevet kaldt for intet mindre end en game changer i hudpleje. Forståeligt nok, fordi du her opnår både antioxidant-beskyttelse, glød, farveudjævning og efter al sandsynlighed også et bidrag til hudens egen kollagen-fabrik. Pestle & Mortar (dem med det virkelig gode hyaluronsyre-serum) blander her en 16 procent C-vitamin med fugtmættende glycerin, power-antioxidanten ferulasyre, beskyttende mælkesyrebakterieekstrakt og barrierelappende lecitin. Og man skulle tro, at det rakte fint, men der er mere. Konsistensen er nemlig to-faset, fordi der også er en anelse plantefedtstof i spil: Det mest hudidentiske, der findes: squalane-olie. En ualmindelig rar fornemmelse på huden, især nu hvor det er koldere.

Pestle & Mortar Vitamin C 2 Phase Serum

Værd at vide: C-vitamin giver bedst mening af bruge i dagtimerne. Især for dig, der er udfordret af pigmentforandringer og savner mere glød. Produktet er uden duft. Personligt har jeg erfaret, at jeg ikke skal have det her serum alt for tæt på øjnene, som svier i selskab med C-vitamin.

Beautyspace sætter pris på årets bedste produkter. Læs mere her.

@beautyspace på INSTAGRAM

FOTO JENS PETER ENGEDAL

15/12/2020
Burde jeg takke Helle Helles mand?
For han begynder at blive for glathudet
17/12/2020
Årets Uundværlige
En slags kærlighed til hårdtprøvede hænder

Kommentarer

 • Anette Kristine Poulsen

  Kære alle,

  1000 tak for gode ord og indspark. Jeg er tilbage med respons i weekenden. KH Anette

  18/12/2020
 • Ida Pedersen

  Kan man risikere at det er en for høj procentdel c-vitamin der er i? Så det bliver for meget af det gode

  17/12/2020
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Ida, det kan man sagtens. Det afhænger meget af ens hud, og her kan C-vitamin i nogle tilfælde være for krads. Selv skal jeg ikke have visse former for C-vit for tæt på øjnene. Stor hilsen Anette

   18/12/2020
 • Karla

  Hej Anette! Er det en serum man kan have under din ansigtscreme? Eller bliver det for skrapt med både kraftig C-vitamin og A-vitamin?
  Hilsen Karla

  17/12/2020
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Karla, det kan du sagtens, men C-vitamin får du størst glæde af i dagtimerne.

   18/12/2020
 • Maj

  Jeg bruger dermalogica biolumi C . Skal jeg skifte den ud med denne ?

  17/12/2020
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Maj, nej. Det er jo et genialt serum, der også eksfolierer en anelse, og når/hvis du er glad for det, vil jeg ikke bytte ud.

   18/12/2020
 • Anna

  Hej Anette 🙂
  Er du stødt på Herbivores Bakuchiol Serum – det er ser interessant ud.
  https://www.herbivorebotanicals.com/products/bakuchiol-retinol-alternative-serum#ingredients
  Eller er AIIAs night serum “lige så godt” ?
  Bh Anna

  16/12/2020
  • Anna

   Jeg leder efter det mildeste peeling-produkt – har prøvet BHA et par aftner nu, men jeg oplever lidt rødme og varme i huden. Skal jeg måske starte med max en gang om ugen? Skal huden tilvænnes?

   Ellers har jeg tænkt at prøve AIIA måske, hvis de bruger PHA. Deres Night serum kan vel kombineres med din creme 🙂

   16/12/2020
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Anna, det kender jeg desværre ikke, men mærket er ret fint. Ja kør ned og bland evt. din BHA-toner med ekstra fugtserum, og se, hvordan reaktionen så bliver.

   18/12/2020
   • Anna

    tak!

    18/12/2020
 • Camilla Johansen

  Hej Anette, hvordan skal denne bruges, i kombination med ens hudrutine, som et substitut for en fugtserum eller sammen med. Hvis sammen med vil du da beskrive trinene.:-)

  16/12/2020
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Camilla, jeg bruger det som fugtserum i dagtimerne … et hvor jeg ved, at jeg både får fugt, antioxidanter (specifikt C-vit) og en anelse fedtstof.

   18/12/2020
 • Nanna Smed

  Det lyder spændende! Og det er altså virkelig også et spændende brand synes jeg. Er blevet rigtig glad for serum med C-vitamin, så den her skal da klart på ønskesedlen.

  16/12/2020
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Nanna, det forstår jeg godt.

   18/12/2020
 • KarinVS

  Hej kære Anette
  Kender du Germaine de Cappuccini? De har lavet en fantastisk C-vitamin serum hvor man udløser selve C-vitaminet lige inden man skal bruge det, mixer det i beholderen ved at ryste den lille orange flaske og så har man lækker serum i 4 til 5 dage.
  Jeg har været nødt til at være ide-påhittelig fordi EU har stoppet min hidtil yndlings C-vitamin serum fra Timeless. Måske jeg skulle prøve denne du anbefaler
  Knus Karin

  16/12/2020
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Karin VS, jeg er så vild med, at du deler din gode erfaring. Jeg må få prøvet det, du nævner.

   18/12/2020
   • Karin+VS

    Ja held og lykke med det søde Anette, EU har jo forbudt import af det

    18/12/2020
 • Louise

  Jeg er kæmpe fan af Pestle and Mortar og særligt deres ‘ Pure Hyaluronic serum’ og deres ‘Exfoliate’ efter rens om aftenen og inden serum og creme. De sidste par uger føler jeg dog, at min hud er blevet lidt stram/tør i det. Kan ikke finde ud af, om det kommer indefra eller om ovenstående serum ikke er nok for mig, her i de kolde måneder. Skulle jeg mon prøve den du anbefaler her i stedet, giver den mere fugt, eller hvor skal den smides ind i hudplejen? Jeg bruger ligeledes deres dagcreme ☺️

  16/12/2020
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Louise, de fleste har brug for at tilsætte en anelse mere fedtstof til deres normale hudplejerutine, når det bliver koldt. Den her indeholder squalane som vil virke mere fugtforseglende. Du kan også bare tilsætte en oliedråb til nuværende rutine.

   18/12/2020
 • Britt

  Lige et uddybende spørgsmål om kåringen; er Årets serum kåringen af den bedste serum der er lanceret i 2020, eller det den bedste på markedet? Lad os nu sige at F.eks Murads c-vist serum er den bedste (hvordan man så lige måler det…) Ville den så blive årets serum selvom den har flere år på bagen?
  Din viden har nemlig ret stor betydning for mine produktvalg…(bogen er”Biblen” men alligevel sker der jo nyt)

  16/12/2020
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Britt, I tilfældet her er det for 2020. Et serum, der har gjort stort indtryk på mig i forhold til den nævnte begrundelse. Stor hilsen Anette

   16/12/2020
 • Gry Astrid Larsen

  Denne sera, har jeg luret en del på – især fordi den indeholder to af de mest stabile former for C-vitamin i: Ferulic + Ascorbic acid! Fedt.
  🙂

  16/12/2020
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Gry Astrid, YES og det har jo stor betydning. Ferulinsyre er en antioxidant, der forstærker især E- og C-vit. Stor hilsen Anette

   16/12/2020
 • Tina

  Lyder Som Endnu en lækker sag! Der bliver vist ikke råd til julegaver i år, kun til mig selv 😉

  Kan den måske bruges sammen med
  Clinical Niacinamide 20% Treatment fra PC
  Som jeg kan se også indeholder c-vitamin

  INGREDIENTS:
  Aqua, Niacinamide (skin-restoring/skin-replenishing), Pentylene Glycol (solvent/texture enhancer), Butylene Glycol (slip agent/hydration), Glycerin (skin-replenishing), Acetyl Glucosamine (skin-replenishing), Ascorbyl Glucoside (vitamin C/antioxidant), Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract (skin-soothing/antioxidant), Spiraea Ulmaria (Meadowsweet) Extract (antioxidant), Portulaca Oleracea (Purslane) Extract (antioxidant), Camellia Japonica Flower Extract (antioxidant), Epigallocatechin Gallate (green tea-derived antioxidant), Boerhavia Diffusa Root Extract (skin-soothing), Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract (antioxidant), Allantoin (skin-soothing), Lecithin (skin-replenishing), Pullulan (texture enhancer), Panthenol (hydration), Silica (absorbent), Xanthan Gum (thickener), Sclerotium Gum (thickener), Propanediol (hydration), Sodium Phytate (chelating agent), Phenoxyethanol (preservative), Ethylhexylglycerin (preservative)

  Go dag /Tina 🙂

  16/12/2020
  • Tina

   Hov glemte … eller er det bedre bare bruge en “ren” Niacinamid som JORGOBÉ
   Som var med i din Box for lidt tid siden

   Eller er det Overhovedet nødvendigt at bruge Ekstra
   Niacinamide når jeg bruger din creme om natten..

   :)Tina

   16/12/2020
   • Anette Kristine Poulsen

    @ Tina, det er smag og behag. Det er svært at få for meget niacinamid. Og det er jo en ualmindelig god ingrediens. Om det er nødvendigt med ekstra må din hud vurdere. Stor hilsen Anette

    16/12/2020
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Tina, umiddelbart ja, det kan være over kill, det er svært at se mængden i PMs. Dog står den relativt højt oppe. Og i forhold til julegaverne, så husk, at der ingen udløb er på anbefalingerne her ;o) Stor hilsen Anette

   16/12/2020
  • Mette Pedersen

   Som altid tak – er denne serum et alternativ til deres populære hyaluronic serum eller anbefales det at bruge dem sammen?

   Mette

   16/12/2020
   • Anette Kristine Poulsen

    @ Mette, mere avanceret, hvis man eksempelvis døjer med pigmentpletter.

    18/12/2020
 • Simone Olsen

  Hej Anette,
  jeg bruger efter anbefaling fra dig Faaborg Pharmas ansigtscreme og den har virkelig hjulpet på min kombinerede og lidt sarte hud. Jeg vil dog gerne spørge dig: Jeg bruger Pudderdåsernes niacinamid 10% under cremen fra Faaborg Pharma men er det nødvendigt når ansigtscremen har niacinamid højt på ingredienslisten? Så får jeg vel nok niacinamid derfra eller kan man ikke få for meget af det gode? Tænker at jeg måske ville kunne spare et step eller evt. skifte niacinamid-produktet ud med et andet (måske en omgang c-vitamin) og dermed være lidt mere “effektiv” med min tid foran spejlet.

  På forhånd tak!

  16/12/2020
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Simone, godt tænkt, og det er altid et spm. i forhold til smag, behag og budget. Jeg kan godt forstå, at du vil se nærmere på C-vitamin også, som de fleste har gavn af. Stor hilsen Anette

   16/12/2020

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.