Afskedsguide til pigmentpletter #1

pletfri1

Pludselig en dag er de der. De spættede pletter. Dem, der gør, at man pludselig ikke længere bliver brun på samme måde som tidligere, men mere ligner en, der har glemt at vaske sig, når hudens pigment slår sig ned i mørke plamager.

Pletterne er blevet kaldt alt fra vor tids rynker til øllebrødskrigeriske alderspletter, og en af dem, der dagligt møder frustrerede danske kvinder, er underviser og specialsygeplejerske i kosmetisk dermatologi, Else Marie Lissau – her er vores snak, som blev bragt i Børsen Weekend:

Så hvad er den bedste løsning?

”Det er at gå i kloster. Hvis du lever afsondret og væk fra sollys og lys i det hele taget, vil du se, hvor stor en forskel, det gør. Se, hvordan pigmentpletterne ikke vil have en chance”, siger Lissau og smiler af min højlydte indvending. For vi vil jo for pokker leve, som i: slentre ved vandet, cykle på arbejde, spille bold med børnene – og i øvrigt også tanke D-vitamin op.

Hun nikker. Ikke videre forstående dog, men bare med beskeden om, at så må man jo vælge. ”Jeg forklarer altid til mine klienter, at det ikke er, hvad jeg gør i forhold til pigmentpletterne, der er det vigtigste. Det altafgørende er, hvad de selv gør. Og ikke gør”, siger hun og forklarer, at man kan behandle og behandle uden det mindste resultat, hvis huden, der er plettet til, stadig og vedvarende udsættes for sollys.

Okay, så hvad gør vi så, hvis klosterforslaget er udelukket?

”Slår tålmodigheden til i nogle måneder og sørger for, at din hud dagligt er beskyttet med både antioxidanter og solbeskyttelse”, siger hun og fastslår, at mens sommerens og sensommerens stråler stadig brænder, så er skygge, hat og beskyttelsen den eneste fornuftige behandling. ”Så kan det være en god idé om natten at supplere med pigmentdæmpende hudpleje som eksempelvis A-vitamin, der også speeder produktionen af nye, friske celler op”, lyder rådet. Mange glemmer, at ikke skal mere end en halv times sollys til at fremkalde gamle pigmentpletter, som man ellers har fået bugt med. De vil altid ligge latent og lure på en chance for at komme frem i lyset. Igen.

Fortsættelse følger i morgen…med mere om, hvordan pigmentpletter fjernes.

NB: Jeg er på skønhedsjagt i New York, hvis du har lyst til at kigge med på Instagrams @beautyspace

05/10/2016
Maries “botox’ede” øjne
07/10/2016
Afskedsguide til pigmentpletter #2

Kommentarer

 • Pia Hvenegaard

  Glæder mig til del 2, da jeg desværre allerede er lykkelig ejer af et par pletter
  Har investeret i en Clarisonic og en dermaroller og det hilder det nogenlunde nede.
  Lidt spot on behandling ville jeg dog glæde mig til
  Dejlige billeder og videoer fra USA . Elsker det hvor du griner upassende☺️

  07/10/2016
 • HeLene

  Jeg er religiøs med solfaktor og antioxianter og bruger hat, og sågar paraply på sydlige egne (grin bare). Alligevel dukker der pletter op, især på det sidste, de har nok ligget latent og nu besluttet sig at dukke op? Måske trigget af stress?
  Det er så mærkeligt, fordi jeg brugt høj spf siden 20-erne.Glæder mig således til næste afsnit af guiden…
  Og jeg kan bare rekommandere at følge med til I <3 NY på instagram. Dejlig tur!!! Sjovt at følge med og kikke på dine billeder og film! *thumbs up*

  06/10/2016
 • Åhr for Sørensen, det havde jeg ikke lige bemærket. Jeg glæder mig. 🙂

  06/10/2016
 • Pernille Sparsø

  Glæder mig til fortsættelsen i morgen! Jeg skal her i efterår og vinter igang med dermaroller, A-vitamin og hele pivtøjet. Udstyret ligger klar, men har været tilbageholdende, da jeg har været nervøs for for meget lyspåvirkning her i sommer. (Er temmelig meget udendørs!)
  Har et spørgsmål som går på Jurliques Essence water. Kan den erstatte mist før serum, eller SKAL der mist på huden forinden? Kh Pernille

  06/10/2016
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Lotte B – læs med i morgen, og så vil jeg sige ja til lokalbehandle (også forud) – det er noget af det Lissau altid minder sine klienter om.

  Stor hilsen Anette

  06/10/2016
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Mette Sloth – Den ER nemlig god, og det er jeg glad for, at du er enig i. Tak fordi du deler din erfaring.

  @ Anne – Det er ikke det samme, nej.

  @ Laura – For ikke så længe siden, skrev jeg en komplet ‘værd at vide om dermarollers’, hvis du søger herinde finder du den. Skriv hvis du har yderligere spørgsmål igen i kommentarfeltet.

  Stor hilsen Anette

  06/10/2016
 • Lotte B

  Jeg har været så usandsynlig heldig at dem, som dukkede op under graviditeterne er forsvundet igen. Men der er et områder, som dukker op hver sommer, og som bliver mere og mere synligt. Jeg tænker bare over om jeg skal lokalbehandle – eller om det kan være en fordel at smørre ud i hele ansigtet? (sjovt nok har jeg altid glemt at spørge Anita når jeg endelig er der…men nu kan jeg huske det, og spørg den kloge, smukke kvinde!)

  06/10/2016
 • Laura Inger Margrethe

  Hvad synes du om dermarollers til brug mod pigment fra akne?

  06/10/2016
 • Anne

  Gælder pigmentpletter også røde mærker efter acnear?

  Mvh Anne

  06/10/2016
 • Mette Sloth Eriksen

  Venter spændt på del 2, for de pletter er virkelig u-charmerende at se på. Men synes, at Versos Spot Fix er ret god 🙂

  06/10/2016
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Rie Dyrnes – Lidt af en cliff hanger, hvad ;o) ?

  @ Sanne, Sanne, Sanne, det er der derfor indlægget jo fortsætter ;o)

  Stor hilsen Anette

  06/10/2016
 • Rie Dyrnes

  Mere… du kan da ikke stoppe her. Jeg er så parat til at gå i krig mod pletterne. Så venter spændt :O)

  06/10/2016
 • Jeg er skuffet! Det her handler jo mest om hvordan man undgår pletterne, jeg har håbet på produktanbefalinger til når de allerede er der. Rigtig go’ dag, smukke. 🙂

  06/10/2016