Læg elektrisk hår ned

LivingProofJan18a

Er du ramt af elektrisk og hattefladt hår, så er du langt fra alene om at slå gnister. Jeg håber derfor, at kommentarfeltet i dag vil syde og ende som en livlig samling af de bedste tips og produkter. For du har uden tvivl noget at tilføje til de her tre punkter:

 • Vig udenom tøj lavet af kunststoffer
 • Undgå temperaturudsving, selvom det kan være tosset svært. Går du eksempelvis med hat, så tag den af, så snart du kommer indenfor (og har du langt hår, så sno det op under hatten)
 • Overvej en indendørs luftfugter – her er Rolls Royce udgaven

Jeg har selv et hår, der reagerer voldsomt på vintervejr. Heldigvis er der tre produkter, som har gjort det så markant bedre, at folk er begyndt at spørge, hvad jeg gør ved håret. På den gode måde:

 • For ikke at fælde har jeg for længst erfaret, at det hjælper at massere hårbunden 30 sekunder dagligt med en beskyttende planteekstrakt (ofte er shampoo jo det eneste, en hårbund mærker af kærlig pleje). Der er flere gode substral-løsninger, en af dem er Hairroot Serum fra Less is More.
 • Kurbalsam-sprayen Intensive Repair Treatment fra Watercloads er formidabel til at fjerne elektricitet og samtidig gøre kål på hår, der filtrer. Brug den kun i længderne.
 • Jennifer Aniston er ikke alene om at holde af Living Proof. Full Root Lift Spray gør det vanvittig godt, hvis dit hår (som mit) er så flyvskfint, at der nærmest er brug for modhager til at holde på fylden.

ET GODT TIP FRA HÅRKLINIKKEN: Hvis du vil have kigget på din hårbund, så kan jeg varmt anbefale hårekspert Anneliese Brander. Her har du hendes svar på, hvorfor det er godt med et lidt køligere forhold til føntørring:

‘Varmebehandling slider over tid på hårstrået ved at åbne de små porer i håret og få dem til at stå mere åbne. Dermed bliver håret mere modtageligt over for bl.a. støv og udtørring. Lejlighedsvis varmebehandling (under beskyttelse) skader ikke, men det gør det til gengæld, hvis der er tale om flere gange om ugen over lang tid.’

@beautyspace på INSTAGRAM

 

 

03/01/2018
Der er nok at blive pænere af i 2018
Især hvis du dropper de her 3 ting
08/01/2018
Pernille Aalund om at fravælge Botox
Ord fra en afhopper

Kommentarer

 • @ Tine O – Mange tak – du er skrevet ned, og jeg vender tilbage.

  @ Helle PA – TAK for din anbefaling. Vi elsker test & tried anbefalinger.

  @ Leafysmoothie – Hvad skulle Beautyspace gøre uden dig? Tak.

  @ Karen Bruhn – De har den inde hos Barnholdts…prøv at ringe derinde.

  Stor hilsen anette

  11/01/2018
 • Karen Bruhn Krogh

  PS. Ifølge hjemmesiden, så kan Hairroot serum ikke købes. Produktet koster 275 kr, men forhandles ikke. Ved ikke om det er udgået eller i restordre? Det fremgår ikke.
  NB i forhold til krøllet hår så gør jeg håret vådt dagligt og tilfører lidt balsam uden parfume og parabener i spidserne. Lader håret lufttørre og krøllerne samler sig. En udemærket og ikke særlig kostbar løsning. Man kan ikke mærke, at der er balsam i håret. Det suges ligesom ind i håret. Jeg lægger også gerne hår til, hvis produkter skal afprøves

  10/01/2018
 • Leafysmoothie

  Tine olsen, det kan også være at du ikke har fundet den rigtige vaskebalsam til lige dig?
  Det kan tage noget tid at finde en som skummer nok og ikke gør at man får fedtet hovedbund, det handler også om at virkelig massere den ind i meget længere tid end man bruger på almindelig shampo så den når at emulgere og opløse fedt og snavs uden at udtørre.
  Et tip er den meget simple balsam fra Neutral, med kun få ingredienser, hvis du massere den op med vand og rigtig får den at skumme kunne det være at den virker for dig. Evt fulgt af en mild sls shampoo hver eller hver anden gang og kun i selv hårbunden, ikke i spidsene. At teste mens du venter på håreksperten, måske?
  Deciem Hif serie og danske Gosh har også lanceret co-wash no-poo shampooer som er lavet decideret til at vaske med så det er andet alternativ, de skummer også lidt mere end neutral 😉

  09/01/2018
 • Helle Pa.

  Jeg kan også anbefale hår elixir phytopolléine fra Phyto til hovedbunden. Synes den er lidt dyr, men den hjælper virkelig, når jeg begynder at fælde, til at balancere og stimulere hovedbunden, og sætte gang i mikrocirkulationen, skriver de.

  09/01/2018
 • Tine Olsen

  Kære Anette!
  Du skal være velkommen til at bruge mig som case.
  Os med krøller bruger mange – og desværre mange spildte – penge i vores desperate søgen efter produkter , som kan gøre vores hår/krøller levende og sunde istedet for en trist høstak som filtrer i spidserne, så man bliver nødt til at klippe hårtotter af :/

  09/01/2018
 • @ Helene PA – Ingen tvivl om, at farvning er en hård omgang for håret. Men jeg tror, vi får en hårekspert på banen til at folde mere ud.

  @ Maria – Hos barnholdts.com

  @ Inge Gammelgaard – Hos barnholds.com. Jeg kan godt forstå, at du er glad for Revitalash, som ja…virker.

  @ Sidsel – du får lige alle links til de pågældende indslag på emnet. Det må være her, du har set/læst? Det er de 3 øverste, du skal se på: https://beautyspace.dk/?s=h%C3%A6vede+%C3%B8jne

  @ Sanne – 1000 tak fordi du deler din gode erfaring.

  Stor hilsen Anette

  08/01/2018
 • @ Tine Olsen – Tak fordi du deler din erfaring. Jeg tror, vi skal prøve at tage dig som case og få en hårekspert på banen. Jeg vender tilbage.

  @ Anette Ninon – ;o)

  @ HeleneR – Tak fordi du deler. Det er værdifuldt.

  @ Leafysmoothie – Du er SÅ generøs. 1000 tak. Det er virkelig gode indspark og minder mig om, at omvendt vask bl.a. var et af Aveda stifterens (Horst Rechtelbacher) anbefalinger.

  Stor hilsen Anette

  08/01/2018
 • @ Tina KH – Herligt. Det glæder mig.

  @ Karen Brun – Du kan bl.a. købe den hos barnholdts.com, og jeg mener, den koster mellem 200 og 250 kr.

  @ Anne-Marie A – Hurra for arganoilie.

  Stor hilsen Anette

  08/01/2018
 • Tine Olsen

  Tak til @LEAFYSMOOTHIE og @HELLE PA !!
  Jeg har godt nok forsøgt mig med curly girl metoden i lidt over en måned sidste sommer, men opgav fordi min hovedbund fedtede til og resten af håret klaskede. Måske jeg skulle prøve den omvendte metode med balsam først og så shampoo. Jeg bruger p.t. Hårklinikkens shampoo og balsam, hvor der ikke er “grimme” ingredienser i, så måske dét virker 🙂

  08/01/2018
 • Den bedste kur jeg har fundet mod elektrisk hår (og mit er virkelig vildt om vinteren) er Matas’ Vitamin Hårkur med hvedekim og honning. Jeg vasker kun hår en gang om ugen og kommer lidt i længderne efter jeg har tørret det grundigt. Så lader jeg det trække, mens jeg smører bodylotion på og foretager diverse andre skønhedsrutiner, så er håret ret nemt at rede ud tilsidst. Man får en kæmpe bøtte for ingen penge, og jeg har det flotteste hår. Rigtig go’ dag, smukke. 🙂

  08/01/2018
 • Sidsel Garsdal

  Inden jul (måske november?) anbefalede du i et af dine nyhedsbreve et produkt mod hævede øjne. Det var et relativt billigt produkt fra et for mig ukendt brand. Produktet som du linkede til, var udsolgt på sitet, så jeg skrev mig op, men har ikke hørt noget siden, så nu ville jeg kigge på shoppen igen, men kan simpelthen ikke huske brandets navn.
  Ved du mon hvad jeg taler om.
  Jeg lider virkelig under hævede øjne om morgenen, så er lidt desperat 🙂

  07/01/2018
 • Inge Gammelgaard

  Godt nytår Anette ✨ Jeg vil også gerne spørge til, hvor Less is more serum købes? Og om det virker lige som vippeserum (Revitalash) som jeg er meget begejstret for. Det virker nemlig

  07/01/2018
 • Maria

  Hvor kan hår serum fra Less is More købes?

  07/01/2018
 • Helle Pa.

  @tine olsen. Jeg har også krøller, og mit hår bliver helt ødelagt af farvning og lyse striber. Det bliver helt udtørret og ligner en høstak. Har ikke farvet hår i et år nu, og det ser meget mere sundt og glansfuldt ud. Tror at glat hår er stærkere end krøllet, og bedre kan tåle farvning

  07/01/2018
 • Leafysmoothie

  @tine olsen,, du skal måske google lidt på curly-girl eller no-poo metoden, der er masser at læse, det er en metode hvor man vasker med balsam, men ikke hvilken som helst balsam, det skal være nogle specielle ingredienser og nogle man skal undgå. Et andet tip er baglæns hårvask, dvs at starte med balsam og derefter schampoo (en gang) uden at skylle balsamen ud. Et tredje tip er at ungå alle schampooer med SLS. Håber noget hjælper.
  Mange med krøller elsker curly girl metoden, derimod er den mindre god til tyndt og fint hår i min erfaring. PS det er også en god ide at tørre håret med en gammel t-shirt eller et sport håndklæde af microfiber det tager mindre fugt fra håret end frotte.

  06/01/2018
 • HeleneR

  Jeg har altid døjet voldsomt med elektrisk hår (har langt fint hår) men efter jeg forrige efterår begyndte at bruge Kiehl’s damage repairing & rehydrating shampoo sammen med deres smoothing oil-infused conditioner, er det stort set slut med elektrisk hår 🙂

  06/01/2018
 • Anette Ninon

  Kødpølsenegle på din instagram
  Ha ha

  06/01/2018
 • Tine Olsen

  Som en desperat krøltop kan jeg også chippe ind med ønsket om gode råd til krøllet hår. Mit hår bliver ikke elektrisk, men derimod fuldstændigt udtørret i primært vinterperioden – især det yderste lag af håret og i spidserne (mit hår går lige under skulderen). Jeg har forsøgt med masser af specialshampoo og balsam fra både Kreastase, Aveda, Paul Mitchell o.a. og p.t. Hårklinikken samt leave-in conditioner fra samme firmaer og slutteligt hårolie til spidserne fra Aveda og Moccocanoil, men uden det store held. Vasker ikke håret hver dag for ikke at udtørre, men allerede på 2. dagen er håret knastørt og kruset. Jeg har også forsøgt med kokosolie som kur i de lange længder viklet ind i wrap og håndklæde i en time efterfulgt af vask/balsam. Dét udtørrer faktisk håret endnu mere på 2. dagen, så håret er en høstak ….. Det skal lige siges, at jeg aldrig føntørrer mit hår, og det har ikke været farvet i et år. Hvordan kan man få det sundt og glansfuldt igen
  ??

  05/01/2018
 • Når skaden er sket og håret klistrer irriterende ind mod ansigtet, har jeg stor hjælp af at skylle hænderne i vand og føre dem igennem håret.
  Mit hår er stadig meget følsom i frostvejr, men generelt har det hjulpet meget at komme lidt arganoil i hårspidserne efter hver vask. Tidligere var jeg nemlig ramt af problemet hele vinterhalvåret.

  05/01/2018
 • Karen Bruhn krogh

  Godt nytår – tak for spændende læsning.
  Hvor købes hairroot serum og hvad koster den?
  Har du også gode råd om produkter til krøllet hår?
  Kh Karen

  05/01/2018
 • Tina KH

  Rigtig godt nytår!
  Godt indlæg, lige noget sådan en som jeg kan bruge.
  Tak 🙂

  05/01/2018