Aldrig mere elektrisk hår

Hører du til dem, der lider under hattefladt og elektrisk hår, så er du langt fra alene om at slå gnister. Her er fire håreksperters fif til, hvordan uregerlige lokker lader sig tæmme, når der er lyn i luften.

Lad dit hår lufttørre: Hårspecialist Anneliese Brander fra Hårklinikken i Aarhus anbefaler at lade håret lufttørre – alternativt blæse det tørt med kølig luft og ikke føntørrens varmeste blus. ”At gnubbe sit hår for hårdt med et håndklæde giver gnidningsmodstand, såkaldt friktion, som hurtigt fører til mere elektricitet. Kram det i stedet – stadig med et håndklæde – og lad det tørre med en balsam eller en kur i.”

Lak børsten til: Anbefalingen fra frisør Cim Mahony går på at have en godt brugt hårbørste af vildsvinehår, som er i stand til at opsuge lidt af hårbundens fedtstoffer, for derefter at rede det ud i længderne. En ny børste vil ikke være oliemættet på sammen måde og kan derfor have modsat effekt ifølge Mahony. Et ekstra fif, hvis du har flyvsk og fint hår, er at tæmme det ved at spraye en anelse hårlak på hårtænderne, inden du reder igennem.

Den akutte løsning: Nyvaskede lokker bliver hurtigere elektriske, så ved at vaske eksempelvis om aftenen, vil hårets naturlige fedtstof – som modvirker gnisterne – få lov til at sætte sig i løbet af natten. Er situationen akut – og står du uden nogen som helst produkter, så anbefaler Cim Mahony at stænke lidt vand på det yderste lag af håret.

Brug balsam omvendt: Den afdøde hår-guru Horst Rechelbacher (ham der opfandt Aveda) tippede i et tidligere interview til Børsen Pleasure om omvendt hårvask: ”Brug balsam først og lad den sidde et par minutter – måske kommer nogen forbi og giver en hårbundsmassage. Skyl så håret fri for balsam, rens med shampoo og kram til sidst en anelse olie eller leave-in balsam i håret, når det er håndklædetørt.” Tippet er især godt til dem med tyndt hår.

 MERE RO PÅ:

 • Vig udenom kunststoffer
 • Undgå temperaturudsving (noget svært jo). Går du med hat, så tag den af, så snart du kommer indenfor
 • Gør luften mindre tør indedøre ved at installere en luftfugter

SERIØST BEDRE HUD? På tube, i ord og ikke mindst via årets sidste Book’n Beautybox. Det foregår her.

@beautyspace på INSTAGRAM

30/11/2021
Decemberboksen: Vil du have huden, andre snakker om?
3-steps tricket til her-og-nu fugtmættet glød
03/12/2021
Virkelig god eyeliner, som plantes efter brug
Produkterne, der er værd at (gen)bruge

Kommentarer

 • Sanne

  Hvad så når man kan sætte tjæk ud for det hele og håret stadig er helt vildt? Jeg bruger ONE spraybalsam, som bliver siddende i håret, det er indtil videre det bedste jeg har prøvet, men tager meget gerne imod anbefalinger, for det er irriterende.

  Rigtig go’ dag, smukke. ♥

  08/12/2021
 • Christina kragh

  Vores luft er tør i hele lejligheden?

  03/12/2021
 • Helle Lykke Larsen, Silkeborg

  Jeg har et stort, tykt hår med naturligt flad, som jeg er glad for, men det kan nemlig godt komme til at ligne en hjelm, hvis jeg bare lader stå til og lader det lufttørre. (Døjer aldrig med elektrisk – derimod frizzy hår). Jeg smører mine hænder i Locobase og trækker lige hænderne gennem håret til sidst. Voila! Ingen brug for dyre curl creams o.s.v.

  03/12/2021
 • Mille

  Hej Anette,

  Jeg håber det er ok at skrive her, for jeg ved ikke lige hvor jeg ellers kan skrive. Jeg er i tvivl om jeg gør min rutine korrekt. Jeg er 28 og har en totalt problemfri hud udover den kan være lidt tørstig (tør) ved vejrskifte og så har jeg desværre virussen herpes simplex ved munden fra min mor, suk..

  Om morgenen renser jeg med Rudolph Care Cleansing Milk på en lunken vaskeklud, så Rudolph Care facial mist, så Rudolph Care Firming Perfector serum med Rudolph Care sunscreen faktor 30 til slut. Om aftenen renser jeg igen med Cleansing Milk (ingen vaskeklud), Rudolph Care facial mist og så Bieffect EGF serum. Herefter venter jeg en halv times tid og smører så Rudolph Care acai facial Oil på til natten. Et par gange om ugen bruger jeg Rudolph Care acai facial scrub mask.

  Er denne rutine mon “korrekt” set med en klogs øjne? Bevares, alt er individuelt, men jeg famler lidt i junglen.

  Tre spørgsmål derudover: Venter den halve time mellem serum og olie om aftenen fordi jeg kan læse at Bioeffects EGF serum skal have 30 minutter alene for at virke ordentligt, og at olien egentligt ikke er nødvendig, men jeg kan godt lide at give et skud fugt – er dette OK?

  Om dagen bruger jeg ikke en creme mellem serum og solcreme fordi jeg faktisk ikke føler behovet, men også kan læse at solcremen fra RC faktisk kan gøre det ud for dagcreme – er dette mon også OK?

  Bør jeg bruge a-vitamin, og i så fald hvor i rutinen?

  På forhånd så mange tak. Knus

  02/12/2021
   • Mille

    Dvs., aftenrutinen ville være RC cleansing milk, Bioeffect EGF serum, RC mist efter 30 minutter og så olie? Det lyder som en mystisk rækkefølge, så jeg skal bare lige være helt sikker på at jeg forstår 😉

    Kan jeg bytte RC facial oil ud med a-vitamin simpelthen, eller vil det så være efter hinanden? Jeg må nemlig indrømme, at jeg er ret imponeret over hvad jeg læser om A-vitaminen og når jeg alligevel primært bruger RC facial oil for et skud fugt, tænker jeg, at prisforskellen på denne og a-vitaminen er ret stor, så hvis jeg kunne nøjes med a-vitaminen og samtidig være dækket fint ind, ville det jo være super.

    Så, nu lover jeg også ikke at stille flere spørgsmål! Mange tak Anette. Det er en fornøjelse at læse med herinde og det er min pause i stedet for Instagram. 🙂

    03/12/2021
     • Mille

      Det giver total god mening og mange tak. 🙂

      03/12/2021
     • Mille

      Kære Anette,

      Hvordan får jeg mon bedst min Clinique Waterproof mascara af? Den er jo vandfast, men også alting andet-fast, for jeg kan nærmest ikke få den af uden at bruge lang tid, megen gnideri (oh no) og meget produkt. Jeg renser af med Rudolph Care cleansing milk som nævnt længere oppe. Mange snakker om Biodermas miceller water.. Vil den du som en makeuprens før RC rens? Venligst

      04/12/2021
 • Pernille S

  Cim Mahony’s råd i en akut situation at komme lidt vand i håret har jeg erfaret er effektivt. Jeg mister med Avené – samme som jeg benytter til ansigt/krop før creme!
  Tak iøvrigt for viften af gode tips!

  Kh Pernille S

  01/12/2021
 • Christina kragh

  Vores nye lejlighed er luften sø tør eller også er det overgangsalderen for jeg er tør så det støver .Næsen er tør øjnene tørre øregange og huden på kroppen alt er tørt kan du anbefale en god luftfugter?

  01/12/2021

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.