Bare gør, som han siger #2

Jeg var til et sundhedstjek i sidste uge hos ernæringsekspert Christina Santini. Resultatet har jeg ikke fået endnu, og indtil videre er jeg neutral i forhold til, om det overhovedet er en god idé. For det kræver lidt mere research. Men jeg blev atter udfordret på kaffe, hvor jeg jo indtil videre har lænet mig trygt op af hudlæge Howard Murad. Han siger, at mange uden problemer primært får deres antioxidanter via kaffe. Mit forbrug er på fem-seks kopper om dagen, og det mener Santini er 3-4 kopper for meget. Og fortsætter vi med dr. Lancer fra i går, så er han også sortseer:

Først kræver det en ekstra indånding at gå videre fra i går. For Lancer anbefaler også at vige uden om mejeriprodukter. Blandt andet på grund af hormoner, hvor der landbrugsmæssigt er andre regler i USA end i Danmark, hvor vi ikke behøver at bekymre os om at få eksempelvis østrogen indenbords, når vi drikker mælk eller spiser ost og yoghurt. Alligevel skal vi holde os fra mælkeprodukter, for mælken danner ifølge hudlægen ekstra slim i kroppen, der i sidste ende kan resultere i enten sart hud, akne eller rosacea.

“Mejeriprodukter er skyld i inflammation, der som en kædereaktion trigger kroppens insulinniveau uheldigt og dermed påvirker hormonmæssigt med testosteron, så huden overproducerer olie,” lyder det.

Videnskabelige publikationer peger da også på, at ja, mælkedrikkere – og det vil sige indtag på over en halv liter om dagen – ofte vil opleve hudproblemer som især akne. Men en reduktion må da også gavne, for hvad gør vi med kaffen? Den har for mig aldrig været den samme med sojamælk.

“Selvfølgelig tæller en reduktion og med hensyn til kaffen, så prøv med rismælk,” siger han, men afslører samtidig, at han (heller) ikke er fan af den sorte drik:

“For meget koffein forhøjer kroppens niveau af stresshormonet kortisol, som kan forstærke ældningsprocessen og give tyndere hud og rynker.”

Okay, så du drikker hverken kaffe eller spiser is. Bliver det ikke lidt kedeligt?

“Jeg elsker mørk chokolade, som er min forkælelse, og du har ret i, at et liv baseret på afsavn heller ikke er sundt. Det gælder om at finde balancen”.

Og først nu, kommer vi til det udvendige. Til cremerne. Som altså ifølge dr. Lancer først får optimale arbejdsbetingelser, når man har forholdt sig til det ovenforstående. Ud over den obligatorisk solcreme og en hudforbedrende A-vitamincreme kalder han eksfoliering for vigtig hudplejefitness:

“Glem de traditionelle skrubbecremer med korn og granulater. Det er sandpapir på tube og ikke noget, jeg anbefaler. Gå i stedet efter
eksfoliering baseret på enzymer, som får ilten til at trænge længere ned i huden og samtidig holder overfladen klar og frisk.”

SNUP TIPPET: Apropos eksfoliering, så husker du måske vaskekludens konkurrent fra i mandags? Der er også et andet eksfolierings-produkt, som vi må tale om. Ét som en af landets bedste behandlere ikke vil være foruden. Måske er det hendes yndlingsprodukt. Det har eksisteret i virkelig mange år, og jeg overvejer at lade hende få taletiden herinde. Bare en enkelt dag.

LAVFREKVENT STRØM: Sammen med dr. Perricone er Lancer også blandt de hudlæger, der anbefaler såkaldt microcurrent, altså lavfrekvent strøm. Jeg lægger min favorit på Insta stories om lidt, for der er sket en smule nyt. @beautyspace.

12/09/2019
Bare gør, som han siger #1
Alle vil have fat i hudlæge Harold Lancer, som vil give os pænere hud
16/09/2019
Hvad der trigger mig
Ingen skal nøjes med anti-age

Kommentarer

 • Marianne Luna

  Til kaffe kan jeg varmt anbefale havremælk. Det er både den mest bæredygtige, men ærlig talt også den mest velsmagende ‘mælk’ i kaffen, hvis man spørger mig. Samtidig skiller det ikke i opvarmet tilstand som sojamælk og mandelmælk og er ikke så tyndt og sødt som rismælk.
  Hilsen en, der tidligere drak 1/2 liter skummetmælk om dagen – men stoppede for efterhånden en del år siden (nok faktisk 6-7 år, nu jeg tænker over det) pga. gentagne bihulebetændelser. For ja, mælk er slimdannende, og det virkede for mig at fjerne det (næsten – spiser stadig ost engang imellem) fra min kost. 🙂

  02/10/2019
 • @ Dorthe, jeg ville spørge Peter Bjerring, hvis jeg var dig. Jeg ved, at han/eller hans kollegaer på Mølholm har fjernet modermærker i ansigtet på folk, der er meget i rampelyset. Jeg ved dog ikke om det er ham selv eller en anden specialist på Mølholm. Men grib fat i ham. Han åbner Dermatology Lab i Kbh. på torsdag, så du må kunne få fat i ham ad den vej.

  @ Gitte Bjerre, det lyder jo virkelig skønt. Hurra for enzymer.

  @ Leafysmoothie, stor tak fordi du deler. Jeg er meget primitiv mht. kaffe. Hellere dårlig kaffe end ingen kaffe.

  Stor hilsen Anette

  15/09/2019
 • @leafysmoothie

  Jeg har haft held med at erstatte min ene kop kaffe om dagen med to matcha latte med kokosmælk. Clearspring har en matcha som er god kvalitet til prisen (115 kr/40 gram) og man bruger kun en drøj halv teske per kop. Det giver en mere balanceret koffein-high for min krop end kaffe, det der L-theanin kan altså noget!
  Og så nyder jeg kaffe som en ekstra ting ved passende tilfælde, hvor jeg er meget kræsen med bønner, brygning og med den mælkefri mælk jeg evt putter i. Det skal kunne nydes, både kaffen og ritualet rundt. (advarsel-nøøøørdet! 😉

  15/09/2019
 • Gitte Bjerre

  Jeg er FAN !

  Så kort og alligevel så fyldestgørende kan min begejstring for enzymmasken fra Malin+Goetz beskrives 😀

  Den blev som skrevet tidligere i dette kommentarfelt bestilt fredag eftermiddag da jeg læste nyhedsbrevet hér og stod udenfor min hoveddør meget tidligt lørdag morgen. I går aftes prøvede jeg den så og min hud var efterfølgende blød og glat som ikke oplevet længe. Dertil skal siges, at den på ingen måde “rev eller sved” eller på anden vis var ubehagelig at have på min sensitive hud.

  Her til morgen vågnede jeg op med babyblød hud.

  HURRA HURRA HURRA for mavefornemmelser, der holder hele vejen og STOR TAK til dig Anette for at gøre mig opmærksom på dette, for mig vanvittig, effektive og lækre produkt.

  Kh. Gitte

  15/09/2019
 • Lotte Munk

  Hej

  Jeg har købt strøm-maskinen fra Amazing Space og gelen fra Nuface (købt på lookfantastic).

  Mvh. Lotte

  15/09/2019
 • Dorthe

  Hej Anette

  Af kosmetiske årsager vil jeg gerne have fjernet et modermærke lige ved min læbe. Pga placeringen er det vigtigt for mig at finde den bedste plastickirurg hertil, hvorfor jeg vil spørge om du kan anbefale en i Danmark? Helst i Københavnsområdet men hele DK og Malmø er sådan set fint 🙂

  På forhånd mange tak

  15/09/2019
 • Gitte Bjerre

  Hej @Inge !

  Det er det første produkt i den artikel fra Vogue som Anette linkede til hér i tråden i går kl. 12:51.

  Brightening enzym mask.

  Jeg har købt den hér:

  https://www.made4men.dk/malin-goetz-brightening-enzyme-mask-60-ml.html

  Kh. Gitte

  14/09/2019
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Sanne, heldigvis er vi vores egen chef.

  @ Marianne Gylding, og for mig kommer det helt af sig selv. Klokken 12 har jeg fået nok.

  @ Gitte Bjerre, vi må generelt se noget mere på dem. De gør det godt. Malin+Goetz.

  @ Pernille S, jeg er HELT på dit hold.

  @ Amaja, det med strøm er, at mange har være usikre på, hvad de kan ‘køre i’, når det gælder enten Nufaces eller Amazing Spaces microcurrent gadget. Normalt vil jeg pege på aloe vera, men nogle tåler ikke aloe vera, og i den sammenhæng har Amazing Space netop lanceret et nyt fugtserum, der er oliefrit og med masser hyaluron – og som er perfekt at køre i. Og til at betale. Jeg er en kæmpefan af strøm, men det ved du.

  @ Christina K, jeg kigger.

  @ Anna, hurra og TAK.

  Stor hilsen Anette

  14/09/2019
 • Inge

  Gitte Bjerre, må jeg spørge dig hvad det produkt (enzym peeling) du har købt hedder? Jeg har kigget men synes ikke jeg kan finde noget der hedder enzym peeling.

  14/09/2019
 • Anna

  “En gruppe koreanske forskere har gennemgået 40 eksisterende studier omkring kaffe og kaffes sundhedsmæssige effekter. Resultatet er overraskende, idet en til to kopper kaffe dagligt ser ud til at være sundt for de fleste, og muligvis endda livsforlængende” citat fra denne artikel: https://www.madforlivet.com/viden-og-forskning/drik-kaffe-det-kan-vaere-sundt-og-livsforlaengende/. Og så smager havremælk godt i kaffe – til dem der vil have et alternativ til komælk. Og til dem der drikker 5-6 kopper kaffe om dagen, så nyd det da endelig:):)

  14/09/2019
 • Christina Kragh

  Der mangler svar under dit indlæg fra d 2/9 haha kh c

  13/09/2019
 • amaja

  nej hvor blev jeg skuffet ,jeg havde forventet at han sagde ok for kaffe ,og så må man heller ikke mejeriprodukter ,til gengæld håber jeg du også her vil skrive om det nye indenfor strøm da jeg ikke er på instegram

  13/09/2019
 • Pernille S

  Nu er det altså jeg står af! Undskyld kære Anette, men det bliver nogen gange lidt langhåret mht til diverse eksperters råd og dåd. Personligt synes jeg du skal nyde din kaffe MED mælk. OG mørk chokolade, og et glas god vin for den sags skyld! De som ønsker at leve asketisk – dem om det. Jeg tror, at en god varieret kost, motion, god søvn, daglig god hudplejerutine, masser af grin og kærlighed, gør meget hen ad vejen, og med til at øge ens livskvalitet. Tja, det er nu en gang min menig om den sag, 😉
  God weekend 🙂

  13/09/2019
 • Gitte Bjerre

  Ja, læsningen af dét nyhedsbrev kostede så lige 760,- 🙂

  “Faldt straks for” enzympeelingen fra Malin+Goetz ved at læse beskrivelsen og at den kan bruges til sensitiv hud er da det største plus i min bog.
  Var 25,- fra at få fri fragt og endte så lige med at købe et “Essential kit” til 285,-. Så er vi ligesom igang med weekenden 😀

  Men jeg tror på, at det bliver godt og enzympeeling er faktisk det eneste jeg synes, at jeg mangler i min hudplejerutine. Ud over altså lige hudtabletterne fra Imedeen.

  13/09/2019
 • Jeg vil se frem til at høre om et ynglingsprodukt, specielt hvis det kommer fra en med erfaring.
  Jeg elsker min “insta” kaffe, vi har ingen maskine. Jeg lever efter Ole Hs regel om kaffe frem til kl 14. Mon ikke det så går 😉
  God weekend

  13/09/2019
 • Man må heller ikke noget! ;|
  Rigtig go’ weekend, smukke.

  13/09/2019
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Helle Forum, og se, dét er jo godt…heldigvis er de fleste kommet til fornuft mht. at drikke kaffe, der smager af kaffe, som en god filterkaffe kan gøre. Jeg kommer en sjat mælk eller piskefløde i.

  @ Gry Astrid, jeg er meget enig med Vogue her i forhold til nogle af de bedste enzympeelinger:

  https://www.vogue.com/article/exfoliating-brightening-skin-care-enzymes-verso-india-hicks-malin-and-goetz

  Stor hilsen Anette

  13/09/2019
 • Gry Astrid Larsen

  Kære Anette,
  Kan du uddybe, hvilke exfoliering’er, der er baseret på enzymer, og hvilke der er mest anbefalingsværdige?

  13/09/2019
 • Helle Forum

  Hvis jeg kan glæde lidt på kaffe-kontoen: Den bakteriebalance i tarmen, der kaldes B/Fbalancen (Bacteroidetes kontra Firmicutes) regnes for en markør for sundhed – der skal helst være flest Bacteroidetes. Denne balance styrkes fx ved at dyrke motion… og så ser det ud til. at sort kaffe også trækker i den rigtige retning. Ja, sort… men så kan man måske kompensere med et stykke mindst 70% chokolade til… ;-).

  13/09/2019