Jeg overgiver mig

Jeg er blevet udfrittet ovre hos dygtige Christine Egholm, og det er jo ikke fordi, at noget har ændret sig, siden jeg talte med hende. Men der er alligevel en lille nuance, som vi nok må tage. Og det gælder den gode vaskeklud, som er i stand til at bane vejen for mere glød. Nogen skrubber jo muligvis for hårdt med den vaskeklud, mens andre aer, og her må man finde det tryk, der passer til ens hud. Det er, indrømmet, lidt sværere at være for hårdhændet med en blød svamp – hvad enten det er en forfinet konjacsvamp eller en af de helt almindelige små gule. Måske du allerede har opdaget det?

Vi taler også om søvndyssende lavendel, blandt andet fordi Christine lige er blevet mor. Hun siger:

Tænk sig – jeg har faktisk lavendel i rigt mål i haven. Det må jeg i gang med! Dét og så fugt, forstås. Hvad er så den bedste hudpleje-opskrift til at undgå at blive tør og grå nu, hvor efteråret er på vej?

Mit svar: Det er at eksfoliere huden dagligt med en almindelig bomuldsvaskeklud – under bruseren eller ved håndvasken. Derefter i dagtimerne at vælge et serum, der indeholder fugtbindende ingredienser som hyaluronsyre eller glycerin sammen med antioxidanter. Et C-vitaminserum med fugtbindende indhold er oplagt. Efterfulgt af en dagcreme med SPF 15.

Om aftenen er det en god idé at sove med et A-vitaminserum eller A-vitamincreme, evt. sammen med ekstra fugt afhængig af din hudtype. A-vitamin virker som et velopdragelses-vitamin: Trækker huden mod mere balance, sørger for at nye friske celler kommer op til overfladen og holder kollagen-niveauet (hudens vigtigste byggesten) oppe.

Så lidt skal der til for at være godt beskyttet, kampklar og på forkant med sin hud.

FÅ HELE Q & A’et ovre hos acie.dk lige her.

@beautyspace på Instagram

Foto: Christine Egholm

05/09/2019
Stil verdens smarteste spørgsmål, hvis du er behandler
Plus et plaster
10/09/2019
Makeup-artistens hudpleje
Se, hvad hun smører på fem (5!) gange om dagen

Kommentarer

 • Heidi

  Hej Anette – hvilken creme anbefaler du at bruge sammen med Microcurrent Skin stimulator’en fra Amazing Space?

  10/09/2019
 • Rikke

  Hej Anette – er der et bedst C-vitamin produkt fra The ordinary du vil anbefale? De har jo et par stykker, og jeg har svært ved at se mig ud af forskellen på Ascorbyl Glucoside Solution 12% og Vitamin C Suspension 23% + HA Spheres 2%. Om morgenen står den på vaskeklud, ansigtsmist fra Melissa og ren hyaluronsyre fra The Ordainary og Matas mild med SPF. Kan jeg så ikke sagtens komme C-vitamin ind der?

  Tak for en skøn blog!

  10/09/2019
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Maja, jeg ville starte på boosteren og evt. begynde helt langsomt ved at blande den med et almindeligt fugtserum. Normalt vil den ikke give problemer er min erfaring (da det er de såkaldte esters der er i frem for retinol, som kan irritere).

  @ Ditte H, 1000 tak og hurra for niacinamid. Jeg tror, at du vil blive glad.

  @ Britt, du har et vinder-hold, du er glad for. Hold endelig fast. EGF (Bioeffect) kan jo både udglatte, øge elasticitet og booste kollagenproduktionen. Hold dig til det baseret på din erfaring.

  @ Susie, ja, der findes jo de tryllecremer, vi har talt om (fra Avéne, Origins, Shiseido) og så med et godt fugtserum under. Der får du det mest naturlige resultat.

  @ Kirsten V, der er jo C-vitamin gelcremen fra REN, som vi har været inde på. Jeg er også også glad for Caudalies Vinoperfect Radiance Serum med god squalane.

  @ Anette, du kan bruge ekstra fugt, som det du nævner, enten før eller ovenpå din A-vitamincreme. Se hvad der fungerer bedst.

  @ ZS, åhhh jeg er ellers VILD med den konsistens, men det er selvfølgelig dér vi også er meget forskellige og konsistens er afgørende for at vi får det brugt. GOD idé med at blande. Du kan sagtens gøre det. Vær dog obs på hvilken A-vitamin variant det er – da fx. retinol er følsom overfor lys og luft.

  @ Marianne Gylding, det kan du sagtens, selvom A-vit jo giver bedst mening om natten, og C om dagen. Det der er mest vandet/tyndestflydende skal på først.

  @ Karoline, SÅDAN. Godt at høre.

  Stor hilsen Anette

  10/09/2019
 • Samantha

  Må jeg spørge, Kære Anette:

  Er den god den devicer med strøm?

  Jeg har for længe siden efter at have set en af dine dagene godmorgen dk, fået Faaborg face serum og øjencreme og Ole H tonic med AHA – jeg kan simpelthen ikkr huske hvorfor disse var noget særligt? jo det var godt med aha samme tid med man brugte Tonic men ellers ikke…. og i samme program fortalte du om ph’S EXFO cleanse – den ønsker jeg mig stadig, men hvad var det du elskede ved den?

  Ved godt at du sikkert får en masse spons og jo selvfølgelig fortæller om en masse som er godt, men var bare særligt vild med disse dengang – sp måske du kan opfriske lidt for mig

  Ellers elsker jeg Ecooking cremerne og deres kapsler og minA vitamin natcreme fra beaute pacific og huylaronspray fra m2

  Pf mange, mange tak,

  Vh Samantha

  10/09/2019
 • Peel masken fra Ecooking var min “go-to” for et år. Den er det vildeste jeg nogensinde har prøvet!

  //K

  09/09/2019
 • velkommen hjem/tilbage kære Anette.
  Kan man bruge A- vitamin og C vitamin sammen? Altså efterfulgt af hinanden? I så fald hvem skal på først?
  Jeg er nået til step 3 i environs serie og er så glad for det. Men jeg vil jo gerne det hele-desværre 😉

  09/09/2019
 • Anette Kristine Poulsen

  1000 tak for alle gode ord og spørgsmål. Jeg er tilbage med respons tirsdag morgen. KH Anette

  09/09/2019
 • ZS

  Jeg har noteret mig, at der flere gange herinde er blevet efterspurgt bodylotions med A-vitamin og andre gode ting. Jeg har tænkt – kunne man tage den bodylotion man godt kan lide, f.eks. den klassiske vi nok alle har prøvet fra Biotherm, og hælde en flaske hyaluronsyre og en flaske A-vitamin fra f.eks. the Ordinary ned i den? Og – wupti, så kan man få hvad man vil have til ikke særlig mange penge og samtidig beholde den bodylotion man godt kan lide. Ville det mon virke?

  Jeg har prøvet bodycremen i krukken fra fra Beaute Pacifique, som du har rost, men jeg kan slet ikke lide konsistensen, selvom jeg er vild med deres andre produkter ellers.

  09/09/2019
 • Anette

  jeg bruger A-vitamin booster clinical fra BP om aftenen. Jeg vil gerne bruge mere fugt fx youth serum fra Skyn
  Skal det bruge før eller efter A-vitamin ?

  Anette

  09/09/2019
 • Kirsten V

  Er du Anette eller nogen af jer herinde bekendt med om The Ordinary har en C-vitaminserum med fugtbindende indhold ?
  Eller hvilken C- vitamin fra The Ordinary er at anbefale?

  På forhånd mange tak.
  Tak for en lærerig blog.❤

  09/09/2019
 • Susie Hornbæk

  Hej Anette:-)
  Ved du om der findes en dagcreme med masser af fugt, faktor og lidt transparent farve – altså glød uden at dække?
  Mvh Susie

  09/09/2019
 • Britt Levinsen

  Hej. Er i tvivl om jeg er dækket ind. Bruger Bioeffect, er der a-vitamin idet ? Jeg synes at Bioeffect er fantastisk til min 55 årige hud. Jeg bruger også deres dagserum men med Murad orange c-vit dagcreme over. Svært ved st se om det er de rigtige ingredienser.
  Mange hilsner Britt

  09/09/2019
 • Ditte H

  Tak – virkelig dejlig brugbar og klokkeklar guidning til power hud! Og jeg tror, jeg er dækket ind med både c-vitamin serum i dagstiden og spf samt a-vitamin serum til natten. Yeah! Tilføjer niacinamid dag og nat. Og jeg elsker dobbeltrens til natten.
  Alt er godt. Tak

  09/09/2019
 • Maja

  Kære Anette

  Jeg er en ung kvinde, der fylder 27 lige om lidt. Jeg har haft stor glæde af din blog, da min hud i løbet af de sidste par år har ændret sig fra at være teenage-agtig og fedtet til at have tendens til at blive dehydreret og stresset. Jeg har ikke før brugt produkter med A-vitamin, men vil gerne starte på det. Jeg er dog lidt i tvivl, hvad jeg skal starte med, da styrken af A-vitamin ofte ikke står på produkterne. Da jeg har forholdsvis følsom hud, vil jeg ikke starte med noget, der er for skrapt og får mit ansigt til at blusse op. Jeg har overvejet Beauté Pacifique, da jeg bl.a. her på bloggen kan se, at de skulle være gode til det med A-vitamin. Jeg er dog i tvivl, om jeg skal starte med deres creme med A-vitamin (metamorphique) eller deres Booster. Jeg kan læse mig til, at boosteren skulle være god til også at forebygge urenheder, men tænker den måske er for stærk at starte med? Tak for en genial blog, hvor man kan nørde skønhed!

  Maja

  09/09/2019

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.