Beautyspace-læser Majbritt fejlbehandler muligvis sin hud

Beautyspacelæser Majbritt skrev i frustration i en kommentartråd, på Instagram under @beauspace og på mail:

”Min hud føles tør som Sahara, selvom jeg pøser fugt på. Har købt mig fattig i cremer og sera. Overvejede på et tidspunkt kosmetologbesøg, men pengene endte hos Matas i stedet. Min milde rosacea reagerer på alle de produkter, og makeup er ikke pænt på tør hud.”

Så hvad bruger Majbritt? Det svarer hun på her:

MORGEN:

 • Opvredet vaskeklud i ansigtet
 • Mist fra Rudolph Care
 • Serum, enten Jorgobés Hydrating Glow (som jo er en olie), Naturligolies Hyaluronsyre-serum eller Serum Delight fra Rudolph Care
 • Dagcreme fra Filorga (NCEF)
 • Solfaktor fra iSclinical SPF50 Eclipse
 • Tromborgs mineral makeup

AFTEN:

 • Renser med Bioderma Micellar Water, Karmamejus Cleansing Balm eller pHformulas EXFO
 • Essence med EFG fra Bioeffect eller mist fra Rudolph Care
 • Serum (enten Dermalogicas Age Bright, Shiseidos Ultimune Power Serum, Filorgas Time Filler eller Filorgas Lift Design)
 • A-vitamin fra Seriøst bedre hud (Beautyspace) eller Filorgas Sleep & Lift
 • Ekstra fedtstof lejlighedsvis, typisk Weledas Skin Food

Majbritt tilføjer: ”Det ser vildt ud, kan jeg godt selv se. Mangler struktur og en mere enkel rutine. Min hud er faktisk pænere end for år tilbage, men den mærkes også nu som overbehandlet.”

Vi ringer til en dygtig ven: Kosmetiker Carina Aagaard. Forinden får Aagaard intet at vide om Majbritts hud, udover at hun føler sig tør og stram, og slet ikke noget om produkterne, hun bruger. Opgaven til Aagaard er enkel: Giv en analyse af huden og derefter en anbefaling – helst i generelle vendinger, ikke for produktfokuseret (for jeg ved, Majbritt kan plukke fra det lager, hun har opbygget … der er jo SÅ mange gode ting).

Kosmetiker Carina Aagaards rå vurdering:

“Let fedtet hud, som er enten fejl- eller overbehandlet hud. Grov struktur, synlige porer og tilstopninger. Der er også en svag, underliggende rosacea. Huden blusser – også så snart hun selv rører ved den. Barrieren er svækket, og det stemmer overens med måden, Majbritt føler sig stram på – som i ude af stand til at holde på egen fugt. Reaktiv i huden i forhold til de synlige kar, som kan ses.”

KOSMETIKERENS ANBEFALING:

En helt stram og kort rutine som ser sådan her ud:

AFTEN:

 • Rens, gerne med EXFO (og beklager, men her bliver jeg specifik).
 • Fugtmættende serum
 • Balancerende A-vitamin

MORGEN:

 • Skyl bare huden, vaskekluden kan være for grov
 • Fugtmættende serum
 • Beskyttende creme med SPF

Brug gerne fugtmist i løbet af dagen. Sørg for at der er fugtbindende indhold i, dvs. glycerin eller hyaluronsyre.

Få en IPL behandling til de synlige kar.

ANETTES KOMMENTAR: Hurra. Bare hurra. For Majbritt har allerede alt, hvad det kræver at følge produktslankekuren. Hun skal ikke ud at købe en eneste ting for at følge den  anbefalede rutine. En gennemgang (bare overordnet) kan kaste klarhed over de produkter, hun allerede har, heriblandt at et af hendes sera rent faktisk er en olie, men det er det.

NB: På billedet af Majbritt har hun makeup på.

1000 tak til Majbritt, 1000 tak til Carina.

@beautyspace på INSTAGRAM

16/03/2022
Jeg fik en 2-stjernet anmeldelse
Når brok er vejen frem
21/03/2022
Hvad er det, Drunk Elephant vil os?
Godt nyt på nær én, nej 3 ting

Kommentarer

 • Snowdrops

  Kan du anbefale en hudklog på Sjællandssiden i trekantsområdet Roskilde, Køge og København ?

  19/03/2022
 • Fru P

  Overbehandling kommer måske også af at læse med her på beautyspace og andre steder, hvor man hele tiden kan læse om (nye) produkter som man også gerne selv vil nyde godt af, selvom man i forvejen sikkert har nok på hylden! Jeg har selv længe gået udenom c- vitamin, selvom det lyder så godt med hvad det kan, men vil også gerne have A vitamin creme om natten og B (niacinamid) serum om dagen og vil ikke blande for meget sammen pga af rødme og halvsart blandet hud… Nu har jeg alligevel for to uger siden købt en C vitamin serum (ny fra Garnier) til at bruge her i foråret i stedet for B serum om dagen, og jeg ved ikke, om det kan passe, men synes faktisk min hud er blevet pænere allerede – mindre rødme og mere fin. Det var netop pga rødmen, at jeg har brugt B serum – Anette kan jeg evt bruge B serum under A-cremen om natten, eller er der noget med, at man ikke må blande A og B?
  Mht rens så vil jeg gerne slå et slag for Dermalogica ultracalming cleanser – den er skøn.

  19/03/2022
   • Fru P

    Jamen jeg er helt enig og det var ingen kritik, jeg kom bare til at tænke på, at man jo netop får så mange gode råd om ingredienser, så det er svært at til/fravælge, når man gerne vil det hele, men vil undgå overbehandling, som der jo også bliver skrevet om. Og ja som ved Majbritt så har hun det hele – en af de ting der er fravalgt i den simple rutine er F.eks den essens fra Bioeffect, som altid omtales positivt, og det er jo derfor, man køber den, selvom man i forvejen har et serum. 0)

    19/03/2022
  • Majbritt

   Tak søde Anette for hjælpen! Zink og omega 3 er i min daglige rutine … og jeg fik faktisk en ansigtsbehandling i går, mhb på ro til min hud og lys. Hun droppede alt syrebeh.
   Min hud var så lækker bagefter… hun anbefalede mig nogle produkter fra pH formula til at skabe ro og opbygge hudbarriere … men jeg holdt mig i skindet og købte ikke nogen. Nu kører jeg stram rutine og bruger op og følger jeres gode råd. Keep it simple og grib i egen kind!

   19/03/2022
 • Randi Rohde

  Det er lidt spøjst som alle roser EXFO cleanse fra PH formula. Jeg kan tåle de fleste renseprodukter, men min hud bliver faktisk rød, tør og irriteret af netop EXFO cleanse.

  18/03/2022
 • Amanda

  Hej Anette.

  Hvor kan jeg finde nogle gode forslag til produkter, der overholder denne stramme og korte rutine? Jeg er en kvinde i slutningen af 20’erne. Min hud er tør og stram, selv om jeg bruger 70% fed creme. Jeg håber, at du kan hjælpe mig.

  18/03/2022
 • Dorte

  Hej Anette
  Jeg har fulgt dig i en del år nu og suger og suger til mig. Men jeg er faktisk også kommet i tvivl om, om jeg også overbehandler min hud.
  Jeg har som udgangspunkt en flot hud med fin glød og ingen tørhed. Jeg kæmper derimod virkelig meget med pigmentpletter/melasma og har forsøgt at forebygge og forbedre i 3-4 år nu. Det er primært i panden og på kunderne. Melasmaen bliver mindre voldsom nu, men er stadig tydelig. Jeg har i flere år brugt solfaktor 50 hele året rundt. Om sommeren står den yderligere på solhat.
  Morgen:
  Vask med lunkent vand
  Spray med afkølet grøn te
  Ascorbic Acid + Alpha Arbutin 2% fra The Ordinary (TO)
  CeraVe Moisturising Cream
  La Roche-Posay Anthelios Sollotion SPF 50, morgen og inden transporten hjem fra arbejde.

  Aften:
  Rens med Apotekets parfymefri ansigtsvaskegel
  Glycolic Acid 7% Toning Solution fra TO
  Alpha Arbutin fra The Inkey List
  En blanding af; Granactive Retinoid 2% +Buffet + Niaciamid Powder alle fra TO
  Super Booster 3

  Tak for dig, Anette.

  18/03/2022
   • Dorte

    Mange tak for svar. Vil du anbefale at vente til efteråret?

    21/03/2022
 • Anette Dannemann

  Hej Anette
  Har lige læst om Majbritts problem. Måske Majbritt også skulle stimulere sin hud indefra. Kost gør også en stor forskel.
  God weekend.
  Tak for altid god bruglig inf.
  Mvh.
  Anette

  18/03/2022
 • Gerd Hjorth-Moritzsen

  Kære Anette. Måske skulle Majbritt bruge HERO om morgenen efter at have skyllet og tørret ansigtet. Den genopretter jo hudens ph værdi .Jeg har selv brugt den i mere end et år og kan se en stor forskel i huden.
  Venlig hilsen Gerd

  18/03/2022
  • Majbritt

   Tak Gerd – jeg har faktisk hero på hylden og bruger den sporadisk. Lige nu kører jeg den stramme anbefalede rutine og så kommer den måske ind igen. Kh Majbritt

   21/03/2022
 • Emilie

  Hej Anette,
  Tak for super spændende indlæg.
  Jeg bliver sådan lidt i tvivl om, hvori overbehandlingen ligger. Jeg havde forestillet mig, at Majbritt fx brugte for meget A-vit eller for meget syre, når vi snakker overbehandling. Så jeg er nysgerrig på, hvad det egentlig er, der er for meget af? Der er jo egentlig kun rens, fugt og fedt i hendes rutine, så egentlig så jeg den ikke som specielt avanceret, og nogle dele som jo er helt essentielle i hudplejepyramiden.
  Tak for spændende blog og god weekend 🙂

  18/03/2022
 • Jeanette K

  Hej Anette
  Det er lidt uden dagens emne, men i tråd m emnet for et par dage siden.
  Jeg bruger Azalainsyre, efter fugtserum med c-vit ( C-vitamin skiftevis m niacinamid), og før dagcreme og spf. Jeg har opfattet Azalainsyre syre som en antioxidant og forebyggende mod pigmentpletter. Jeg har nogle genstridige pigmentpletter, og tænker nu, om det ville det være bedre at bruge Azalainsyre aften, før A-vitamin?

  18/03/2022
  • Mette

   Den “helt stamme og korte rutine” er netop min rutine.. Fokus på få veldokumenterede ingredienser. Det virker, og økonomisk er der jo også stor forskel på at købe 3. produkter istedet for 8…☺️

   18/03/2022
 • Dorte

  Hej Anette,

  I forhold til Maybritts ‘slankede’ produkt udbud, ville du så anbefale samme fugtmættende serum morgen og aften? Eller to forskellige?
  Kh Dorte

  18/03/2022
  • Kirsten

   Kære Annette
   Jeg følger Beautyspace med stor interesse og er meget glad for det. Men jeg er meget i tvivl om, hvad jeg skal gøre ved de tørre pletter i panden, som ikke vil gå væk, samt pigmentpletterne (mange års umådeholdet solforbrug). Jeg har fået to omgange fotodynamisk terapi hos min hudlæge, og der hjalp noget. Men nu er hun holdt op, og jeg har ikke fundet en anden og har i øvrigt også svært ved at få en henvisning hos min læge. Hvordan kommer jeg videre?
   Bedste hilsener
   Kirsten

   19/03/2022
 • Jette Tranberg Riis

  Er også selv kommet frem til “keep it simple”. Smurte gerne lidt af det hele i krydderen (for hvert produkt havde jo deres helt egen særlige egenskab, “og det skader vel ikke?”) og pludselig var jeg rød fra morgen til aften og altid blussende. Troede jo, at jeg ville få drømmehud af alle produkterne, men jeg overbehandlede, som du selv kalder det. Os, der ikke kan styre os i en buffet, ved jo godt, at tallerkenen bare er for lille, og den der sovs kan saaaagtens også være der. Nå, men nu er der kommet styr på det. Og takket være A-vitamin og begrænsning af antal produkter, jeg bombarderer ansigtet med.

  Og IPL: Overvejer det selv, for mine æblekinder har virkelig mange karsprængninger. Men er det bedst at vente til efter sommeren? Er det ikke noget med, at man skal være satans dygtig med solbeskyttelse af de behandlede områder eller helst holde det ude af solen i en lang periode efter?

  Tak for dig!

  Jette

  18/03/2022
 • Mille

  Kære Annette, jeg prøver lige her igen: kan du anbefale en rens til ansigtet som også tager makeup og helst endda den vandfaste fra Clinique? Jeg bruger Rudolph Cares Cleansing Milk, men det slog mig, at jeg betaler utroligt mange penge for en rens, jeg skyller af. Og så tager den faktisk ikke makeup særligt godt. Tak for en virkelig dejlig blog.

  18/03/2022
   • Mille

    Nej, men det vil jeg prøve – var bare ikke klar over at den også tog makeup. 🙂

    18/03/2022

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.