Hudlægen fulgte kokkens eksempel

LYT til dagens tekst her:

 

I går udkom bogen Glød, som jeg er begejstret for. Jeg har i forbindelse med et interview til Børsen talt med de to forfattere, hudlæge Christian Grønhøj og kok Morten Fenger. Vi talte om, hvordan kost kan opgradere rask hud. Og hvad den kan gøre for sygdomsramt hud – men at mad trods alt ikke er medicin.

Det bemærkelsesværdige er, at Fenger altid har vidst, at motion og en overvejende grøn kost hjalp på den psoriasis, han var plaget af. Så fik han barn, glemte sig selv og endte i konsultationen hos Grønhøj.  De to begyndte at tale mere og mere om kost og dens indvirkning på huden (fordi hudlægerne jo er blevet SÅ meget mere opmærksomme på, hvad vi putter i munden) – og bogen Glød er resultatet af deres samtaler.

Morten Fenger er nu tilbage med snuden i sporet og endte med at helbrede sig selv – med grønne prioriteter, nul kød og heller ingen sukker. Og derudover så begynder han først at spise kl. 12 hver dag. For på den måde kan han være social med folk både til frokost og aftensmad, mens han ikke er typen, der sidder med en pose slik om aftenen.

Er det ikke kedeligt, ville jeg vide.

”Slet ikke. For mig er mørk chokolade en vildt god treat, ligesom jeg stornyder en kæmpeportion stegte svampe,” siger han og bedyrer, at jo sundere man er, jo mere har man også lyst til det sunde. ”Hvor min psoriasis tidligere plagede mig på niveau 10, så er den nu på en halv og altså næsten ikke-eksisterende. ”

Han kender noget til smag, muligvis fra sin michelinerfaring, og jeg skal i gang med nogle af de opskrifter, som er i bogen – en bog, man jo heldigvis også kan låne på biblioteket.

Det vilde er – eller måske er det bare mig, der finder den slags fascinerende – at han får hudlægen med på et aktivt valg om at droppe kødet til fordel for mange flere grønsager. Det er den korte version. Som også fik Grønhøj til at nævne, at det er pudsigt som kød altid får hovedrollen. Det hedder bøf med løg, stegt flæsk med persillesovs … aldrig omvendt.

LÆS INTERVIEWET i Børsen Weekend på fredag, hvis du har tid og lyst.

APRIL MÅNEDS BOOK’N BEAUTYBOX UDKOMMER 31. MARTS, men der vil muligvis være såkaldt soft launch her.

@beautyspace på INSTAGRAM

29/03/2022
Sådan forbedrer D-vitamin & omega3 din hud
Hudlæge og kok har skrevet ny bog
01/04/2022
Hvad gør han selv? Manden, der forsker i sol og hud
Han har forskellig rutine sommer og vinter

Kommentarer

  • Anabell

    Hej Anette,
    Spændende med fokus på kosten. Min egen personlige erfaring er, udover sund kost, at en kombination af -L-Lysin og C-vitamin i høj dosis, gør virkelig godt for en flot hud. Af helbredsmæssige årsager blev jeg af en biomediciner, sat på flere gram af hver og dér hvor jeg faktisk bemærkede et (vildt) resultat var hudens struktur. Som om den lige var blevet yngre. Anyway, jeg har et spørgsmål. Håber det er ok jeg stiller det her. Hvad er din holdning egentlig til skinbooster behandlingen? Jeg ved at du ikke er helt fan af fillers og botox pga en risiko for at få “doven” hud/muskulatur i ansigtet. Gør det sig mon også gældende for en skinbooster behandling?
    Dbh Anabell – der er på evig jagt efter endnu smukkere og yngre hud

    31/03/2022
  • Kristina

    Mega spændende! Den glæder jeg mig meget til at læse.

    30/03/2022
  • KarinVS

    Tak kære Anette for dette spændende indslag 🙂
    Kan huske for en del år siden var der en læge som sagde: hvis motion kunne fåes som piller ville han udskrive det til ALLE fordi det virker godt på alle områder.
    Knus Karin

    30/03/2022
  • Kirsti Andersen

    Hvor er det dejlig at hudlæger begynder at kigge på kosten, og ikke bare udstede skrappe mediciner.
    Og til at du er begyndt at indtale dagens tekst, da jeg tit bare skanner en tekst, men her får jeg hørt det hele

    30/03/2022