Hvad er det, Drunk Elephant vil os?

LYT til dagens tekst her:

I den her uge lander det hypede og bare ni år gamle hudplejemærke Drunk Elephant hos Sephora i Danmark.

Bag står Tiffany Masterson, som har fået succes dels ved at hævde, at god hud er noget, du kan få derhjemme – det er også grunden til, at man ikke booke Drunk Elephant-behandlinger – dels ved at gå efter dokumenteret indhold, som hun typisk flasher på mavebæltet af emballagen. Vi taler B- og C-vitamin, frugtsyrer, solfaktor, den slags. Der er også noget, hun konsekvent vil undgå, og det er de ingredienser, hun frimodigt kalder for ”de mistænkelige 6”, som i hendes øjne er parfume, silikoner, æteriske olier, alkohol, kemiske solfiltre og sulfater.

Hvis Drunk Elephant var en person ville hun være Paula Begouns sjove og charmerende moster, en tjekket og farverig personlighed. Man bliver glad af at se på de her tuber og krukker.

Det positive først.

 • Drunk Elephant tilhører den gruppe af brands, der taler direkte til dem, vi på mundret dansk kalder de skintellectuals. Dem, der ved, hvad bestemte ingredienser kan. Masterson er vidunderlig specifik på emballagerne. Skriver pH-værdien. Mængden af C-vitamin for eksempel og endda varianten af C-vitamin.
 • Måden vi bliver talt til er altså på et fagligt rart niveau og nogenlunde renset for eventyrsprog … der sniger sig dog stadig ord ind som babyfacial.
 • Holdningerne er tydelige i forhold til, hvad du ingrediensmæssigt kan forvente og ikke forvente. Det er et meget direkte kommunikerende mærke.
 • Farvestrålende at se på, smagfuldt (som ikke er noget vi er overvejende forvænte med, når noget har fuld skrald på farverne).
 • Priserne er nogenlunde tilgængelige, dog 20 procent højere end i hjemlandet USA. Under Sunday Riley (som er lidt i samme boldgade), men væsentlig over The Ordinary.

Det mindre positive.

 • Drunk Elephant har – ligesom Summer Fridays – valgt at lægge alle æg i én kurv, og den kurv hedder Sephora som eneste købssted. Via mærkets egen platform kan man også handle, hvis man vel at mærke bor i USA. I øvrigt kun via Paypal.
 • Der er ikke længere tale om et selvstændigt brand og firma, for Drunk Elephant blev for nylig opkøbt af Shiseido. Det er sikkert bare mit romantiske hjerte, der altid krymper sig hver gang nogen med hjerteblod bliver corporate.
 • Når det gælder de ”de mistænkelige seks”, skal du vide, at det er en holdning, du udsættes for. Og faktisk formuleret på en måde, der grænser til det manipulerende. Om du er enig eller ej i de seks undladelser er selvfølgelig en personlig sag.

Skal du bare vælge ét produkt, så lad det være deres legendariske fugt- og hudbarrierestyrkende smøre døbt Lala Retro Whipped Creme, der har vundet flere priser. Se den fulde indholdsliste her.

@beautyspace på Instagram

SERIØST BEDRE HUD i ord og på tube.

Foto Anne Kring

18/03/2022
Beautyspace-læser Majbritt fejlbehandler muligvis sin hud
Se, hvad kosmetikeren smider på porten
23/03/2022
Når Netflix stjæler din melatonin 
Så lav din egen

Kommentarer

 • Dorthe

  Drunk Elephant er landet på magasin.dk i dag, så man behøver ikke at gå til den udenlandske Sephora-side 🙂

  23/03/2022
 • Helle

  For år tilbage, hoppede jeg i med begge ben. Og var egentlig overordentlig tilfreds med især c-firma (som ja, virkelig stinker af kogevandet fra røde pølser) og b-hydra. Priserne kan vi altid diskutere. Men så kom deres strategi på de sociale medier og deres aggressive tilgang til suspicious six. Jeg husker især en britisk influencer som de offentligt gik i flæsket på, fordi hun forholdte sig kritisk til et af deres produkter. Jeg er med tiden blevet overfølsom overfor producenter som har markedsføring-ansatte, der opfører sig som røvhuller på nettet 😉

  21/03/2022
  • Riks

   Helt enig, Helle. Jag er også færdig med DE efter deres vanvittige opførsel på SoMe. Andre interesserede kan se med her: https://www.youtube.com/watch?v=QmyhtN6J444

   02/04/2022
 • Ditte

  Lige et helt andet spørgsmål…
  Findes der virkelig ikke et produkt med azelainsyre i, uden der også er silikone i?

  21/03/2022
 • Iben

  Jeg er ikke i tvivl om at Drunk Elephant laver nogle ganske fine produkter, som også ser rigtig godt ud på hylden.
  Meeen jeg vil altså også godt tillade mig at sætte et stort spørgsmålstegn ved priserne..nogle af dem, i hvert fald.
  F.eks. har jeg svært ved at forestille mig at deres Virgin Marula Luxury Facial Oil til 589 kr. skulle være SÅ meget bedre end f.eks. den fra The Odinary til ca. 90 kr., at det retfærdiggør prisforskellen. Begge produkter består af 100% Sclerocarya Birrea Seed Oil. Eller hvad med en Micellar Water til 229 kr.? Personligt vil jeg altid skylle et renseprodukt af ansigtet, så det er begrænset hvor meget glæde jeg får af f.eks. ceramider hér. Men som altid er det jo et spørgsmål om præferencer, og hvad man synes er rimeligt at betale. Og så er petrolatum ikke med i ”de mistænkelige 6” ..hvorfor mon ikke?

  21/03/2022
 • Anne Theilgaard

  Layla Retro Whipped Creme er en fantastisk smøre, som jeg har brugt i flere år. Perfekt til min tørre, sensible meno pause hud.
  Kan også købes hos Cult Beauty, og her er prisen bedre

  21/03/2022

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.