Jeg fik en 2-stjernet anmeldelse

LYT til dagens tekst her:

Det er ikke sjovt, når der tikker en to-stjernet anmeldelse ind. Maven trækker sig sammen. Alle klichéerne med, at ingen-kan-gøre-alle-tilfredse og prøver man alligevel, så ender man i ingenmandsland … de virker ikke.

Lader man kritik flyve? Går man ind i den? Jeg er ikke sikker, for jeg har blandede erfaringer. Et grumt eksempel (som jeg godt kan grine af nu, men det har taget lang tid) var i sin tid på universitet, hvor der var et fag, jeg virkelig bøvlede med. Jeg var faktisk oppe i det flere gange. På et tidspunkt klagede jeg over min dumpekarakter (man skulle have karakteren 6 for at bestå, og jeg havde fået 5) og indsendte en begrundet klage. Sådan lidt med attituden ”I-må-da-kunne-se…” Det skulle jeg aldrig have gjort. Som i aldrig! Karakteren 5 var så meget mere værdig og til at holde ud end de tre – og det er ikke løgn – helsiders A4-ark, jeg fik som svar med udpensling af, hvor håbløs min eksamensbesvarelse var.

Så det med at gå ind i den er ikke altid vejen frem. Nogle gange skal man hellere glide af. Lade det fare. Men den to-stjernede anmeldelse var ikke en af de gange.

Didder skrev: ”To stjerner fra mig: Super hurtig levering og rigtig søde mennesker, men desværre får jeg røde kløende knopper (udslæt) af Ansigtscremen. Plejer ikke at slå ud af cremer, så ved ikke helt om jeg skal fortsætte eller stoppe behandlingen.”

Fluks ringede jeg hende op. Især fordi kundeservice (som, ro på, er én person) kunne se, at der var tale om et genkøb. Fik en meget nærværende og sympatisk Beautyspace-læser på linjen. Og jeg blev klogere. Didder havde brugt en tube uden problemer. Fortalte, at hun er typen, der prøver meget forskelligt, og at hun døjer med en anelse tiltagende sarthed. Da hun genkøber Ansigtscremen, vil hun give den en ordentlig skalle – huden skal kollagengødes! Hun får en såkaldt retinoid-reaktion, som er den irritation/rødme/tørhed, der kan opstå, hvis man som sarthudet går for hurtigt frem eller er nybegynder udi A-vitamin. Så hun stopper. Går frem efter instrukskortet med at fortynde med et almindeligt serum – og det går fint, så efter et par dage går hun igen tilbage til fuld kapow. Ny reaktion. Og så afsted med de to stjerner.

Jeg blev vanvittig meget klogere. Det er ikke nok at skrive på instrukskortet, der følger med Seriøst bedre hud Ansigtscremen, at man kan blande og dermed fortynde med almindeligt fugtserum i nogle uger. Det skal specificeres til 4-6 uger. Tror jeg kan sige, at Didder og jeg sammen blev klogere. I hvert fald har hun tilføjet noget inde på sin anmeldelse på Trustpilot. Ikke nogen happy-go-lucky historie, bare skrevet det som det skete. Og i øvrigt: Det kan være, at Didder skal fortynde Ansigtscremen i al evighed. I første omgang går hun tilbage til metoden, der virkede: At blande op. Minimum i seks uger.

For selvom de to typer A-vitamin, der er brugt i Ansigtscremen, er de allermest ikke-irriterende, så kan A-vitamin kræve gradvis og langsom tilvænning.

MULIGVIS SIDDER DU OG TÆNKER, at det da er mærkeligt, at der på Instagram under @beautyspace ikke bliver delt flere af folks fabelagtige tilbagemeldinger på Ansigtscremen. Og jeg kan da også love dig for, at det dagligt gibber i mig (større er jeg ikke), når nogen skriver, at cremen gør underværker. Eller de er på tube nummer syv. Jeg skriver altid tak (og besvarer selvfølgelig alle spørgsmål) i personlige beskeder. For det er måden, der for mig giver bedst mening. Al re-posteri bliver hurtigt en omgang selvros, og hvem pokker kan bruge det til noget? Absolut ingen.

GENERELT GODT AT VIDE OM A-VITAMIN:

 • Er A-vitamin for alle? Nej, ikke hvis du er gravid.
 • Hvad med A-vitamin og tør hud? Specifikt i forhold til Ansigtscremen, så er det en lotionlet, aktiv smøre, som kan blandes med en ekstra oliedråbe, hvis din hudtype er tør. Det er her også oplagt at bruge et fugtserum som undertrøje (og der følger selvfølgelig instrukskort med).
 • Gør A-vitamin hud tyndere? Nej, det modsatte. A-vitamin gøder mængden af kollagen og gør al hud stærkere. Vi har i forvejen A-vitamin i huden.
 • Så et wonder-vitamin? Ja og nej. Mest nej. For der er ikke tale om en mirakelingrediens. Men om en stille slider, der har papir på at kunne give os mere kollagen, udglatte, normalisere huden – holde udbrud væk.
 • Det mest overraskende ved A-vitamin? At det indgår i produktionen af hyaluronsyre længere nede i huden. Ikke at forveksle med den overfladiske – og jo stadig virkelig gode – fugtmætning hyaluronsyre typisk giver, når vi smører den på.
 • Den største risiko? At man vil for meget for hurtigt. Gå langsomt til værks, hvis du er sarthudet eller nybegynder.
 • Den største misforståelse? At A-vitamin er noget, man bruger kuragtigt et par gange om ugen. Det er en daglig pleje/vedligeholdelse/beskyttelse på samme måde som tandbørstning.

@beautyspace på INSTAGRAM

FOTO LEA JESSEN

11/03/2022
Hvis begrebet natcreme overvejende er marketing …
Hvorfor er Ansigtscremen så til natten?
18/03/2022
Beautyspace-læser Majbritt fejlbehandler muligvis sin hud
Se, hvad kosmetikeren smider på porten

Kommentarer

 • Sara

  Hej Anette

  Jeg overvejer at købe cremen – jeg har kombineret hud, altså fedtet på panden og tør på kinderne.
  KAn jeg købe cremen og bruge den med god samvittighed? JEg har svært ved at finde produkter til min hud, der fungerer.

  Kan du btw. også anbefale en dagcreme med spf uden parfume? Som jeg har forstået det skal a vita cremen bruges om aftenen?

  Ret mig endelig ind! Alle råd tages imod med kyshånd.

  Vh.
  Sara

  29/04/2022
 • Salina

  Hej Anette
  Jeg har lige købt din creme og vil sikre mig at jeg bruger den i rigtige rækkefølge.
  Jeg elsker at bruge ansigtsolier – skal jeg bruge olien inden eller efter Ansigtscremen?

  28/04/2022
 • Louise

  Jeg er ligesom så mange andre KÆMPE fan af ansigtscremen. Jeg er har netop taget hul på tube 4. Min hud elsker den. Jeg forsøger mig også med to tynde lag oven på serum, og det fungerer så godt. Du skriver, at A-vitamin ikke er godt, når man er gravid. Min opfattelse er, at det kommer an på A-vitaminet og mængden. Hvad er anbefalingen i forhold til ansigtscremen? Fraråder du, at bruge den under graviditet? Rigtig god weekend.
  De bedste hilsner
  Louise

  18/03/2022
 • Charlotte

  Elsker din A vitamin creme min hud er blevet så meget pænere efter jeg er startet med og bruge Ansigtscrenen
  5 stjerne herfra ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
  Men jeg er i tvivl om det er bedst med hyllaron serum først eller først på med Ansigts cremen først og derefter lidt olie da jeg føler jeg har brug for mere fugt når jeg kun bruger 2 lag af Ansigtscremen alene
  Tak fordi du lavede denne lækre creme❤️ som også er på et pris leje jeg som førtidspensionist kan være med på .
  Kh Charlotte

  18/03/2022
 • Ditte

  Hej Anette,
  Jeg var brugt a vitamin i flere år. Inde jeg skiftede til din, var det Dermalogica, og jeg har aldrig haft problemer, men jeg har også taget den med ro indtil jeg var sikker på at huden kunne følge med. Nu læste jeg så at du bruger 2 tynde lag om aftenen…. Jeg har længe toppet Ansigtscremen med Hemphilia natcremen og det har fungeret rigtig godt til min hud, som efter overgangsalderen pludselig gik fra fedtet/skinnende til knas tør. Det er helt ovre nu efter 1 års tid og de sidste par dage har jeg så forsøgt mig med 2 tynde lag og wow det virker godt på mig. Jeg er virkelig vild med Ansigtscremen, jeg har generelt svært ved at finde cremer min hud tolerere, men din har været et hit fra første gang. Nu er jeg imidlertid tilbage med tendens til fedtet/skinnende hud. Vil Ducray serummet kunne hjælpe her og skal det i så fald væren inder Ansigtscremen eller skal det være under Hemphilia dagcremen ?
  Tak for din fantastiske råd og vejledning.
  Kh. Ditte

  17/03/2022
   • Ditte

    Fedt – tusind tak Anette, det prøver jeg – meeeget forsigtigt, jeg hat også haft en smule rosacea som jeg har fået helt bugt med efter jeg har tilføjet CBD produkterne fra Hemphilia, så jeg vil være meget varsom, det vil jeg nødig have tilbage igen

    18/03/2022
 • Vibeke

  Jeg fik på et tidspunkt Niacinamide 10% fra Paulas Choice i en af pakkerne fra dig. Den står dog stadig lidt tilbage på hylden, for jeg ved faktisk ikke rigtig, hvordan jeg får anvendt den bedst. Den er jo ret tynd i konsistensen, så jeg har prøvet at klappe den på huden, efter EGF serum og før din a-vitamin creme (som jeg er vild med) om aftenen. Jeg har lidt tør hud over vinteren, så ofte slutter jeg af med Karmameju 01 face Oil, når der er gået lidt tid. Overdynger jeg min hud med for meget på en gang?

  17/03/2022
 • Sanne Larsen

  Nå jeg læser det her her, tænker jeg, hvorfor anmeldte hun ikke den første tube af en der afprøver mange forskellige slags cremer osv til ansigtet må jeg konstatere hun er et fjols som ikke aner hvad hun har med at gøre men falder i med begge ben over alle reklametriks inden for området. Syntes netop du forstår at være oprigtig og giver alle oplysninger om dit produkt og gode råd omkring brug, har derfor svært ved at se hvordan du kan opgradere det uden at gå helt ned i børnehave sprog sååå 2 ⭐ er da ikke det fedeste meeeen du må da ha tænkt dit da du fandt ud af årsagen

  17/03/2022
 • Ingelise Rasmussen

  Jeg har kun en anke over Ansigtscremen, og det er emballagen, altså tuben i metal, hvor det er umuligt at få det sidste ud. Har du overvejet en tube i plastic?

  Min erfaring med cremen er, at huden var blød og virkede fugtet efter de tre første dages brug, så blev huden rasende tø efter de næste 5-6 dages brug. Så røg der et par dråber olie ovenpå cremen, hvilket skabte balance. Men da jeg så begyndte med et par dråber AHA peeling, dernæst et par dråber niacimid 10 pct. under ansigtscremen virkede det som den behandling, min hud har brug for. Jeg bliver i hvert fald spurgt til min fine hud, og om, hvilken makeup, jeg bruger. Det bruger jeg så ikke.

  17/03/2022
 • Sanne Franzen

  Hejsa ❤️

  Jeg tror jeg er på tube 6 af A-vitamin cremen✨
  Og 10 stjerner til den! Jeg har tidligere ikke kunne tåle de andre produkter på marked så er vildt glad ❤️

  Jeg har haft en pause på 1.5 måned da jeg havde andre produkter jeg lige skulle prøve af. Er creme nørd! Og jeg er på alt CBD, Ole H. Dine beauty pakker fra dig.

  Men men måtte bare tilbage til min ynglings !
  Og min hud på 1 uge er så røv lækker igen!❤️
  Jeg er 52 år og syntes min total 80’er solarie hud, klare det godt efter omstændighederne og det den er blev budt af år med sol osv.
  Og din A-vitamin creme gør underværker
  Og skal bo i mit creme skab for evigt !

  Så tak

  17/03/2022
 • Kis

  Den kritik håndterede du bare så flot – og I kom glade og tilfredse ud af det.
  Du skriver A-vitamin skal bruges dagligt. Jeg bruger a-vitamin i et fast rul hver 3 aften: 1) avitamin 2) AHA/niacinamide 3) egf – i min aftenrutine. Vurderer du det som spildte kræfter? – Jeg har en tynd tør hud – og er 62, føler jeg har det hele behov, da jeg har deler din holdning til injektioner og knive. Mvh Kis

  17/03/2022
 • Lise/walkinrunou

  Jeg er Så begejstret for min… og takker dig vitterligt næste hver aften for at have lavet den
  Men nu får du også lige en tak her

  17/03/2022
 • Christina kragh

  Ja altså jeg giver 10 stjerner hvis det er muligt jeg er også til tider sart hudet men Ansigtscremen er min absolutte favorit bruger den hver aften og kan slet ikke undvære den jeg har brugt den siden den dag den kom frem verdens bedste hvis du spørg mig !

  17/03/2022
 • Lene Svejgaard

  Jeg er også på min nr 2 tube af Ansigtscremen. Jeg er netop begyndt at bruge Jorgobé Niacinamide Serum under – som Jessie – og 2 tynde lag Ansigtcreme ovenpå, som jeg læste fornyeligt. Bedste kombination nogensinde til min hud.

  17/03/2022
 • KarinVS

  Kære Anette
  Det er et meget interessant indlæg du deler med os, og nu har jeg ikke prøvet din creme fordi jeg bruger Tretinoin 0,1%, altså den stærkeste man kan få. Men det er jo A-vitamin!!
  Jeg begyndte med 0,05% og det var så godt. Da jeg så ville hoppe op i 0,1% tænkte jeg at jeg lige kunne nappe den hveranden dag og 0,05% hveranden dag!
  AV 😀 jeg blev klogere!
  Og når jeg så læser dit indlæg her kan jeg virkelig se at A-vitamin cremene er nogle sarte hidsige typer 😀
  Ja man skal være forsigtig!!
  I dag er jeg på 0,1% uden problemer men det tog lidt tid for mig.
  Kan man bruge din creme på decolleté-området? For når man er midt-50 bliver huden sådan lidt slap og løs.
  Knus Karin

  17/03/2022
 • Hannah Svinth-Værge

  Hej Anette
  Dejligt, du også tager sådan en mindre god oplevelse op. Måske kan du guide mig til, hvor jeg går galt med Ansigtscremen. Har pt. opgivet, fordi jeg skaller på næsen og indimellem også på kinderne.

  Havde lige brugt en hel BP Super3 Booster (den store str.), så regnede med, min hud var A-vitamin-vant, da jeg gik i gang med Ansigtscremen. (Havde først foræret den til både min mor og søster, som var lykkelige for den!)
  Har brugt fugtserum eller ekstra niacinamid med HA nedenunder, men ikke blandet. Da jeg begyndte at skalle, holdt jeg først en lille pause og blandede så en dråbe olie i, men fik tilstoppede porer af det. Så prøvede jeg lægge en dråbe olie ovenpå, kun på kinder og næse, men det hjalp ikke rigtig.

  Vil virkelig gerne elske Ansigtscremen lige så højt, som alle andre gør, men jeg har nok brug for lidt mere hjælp. 🙂

  17/03/2022
 • Signe

  Jeg savner at bruge din creme, men har været gravid og ammer nu. Nu ser jeg du kun skriver noget med gravid; må jeg mon gerne bruge den igen nu jeg ammer?
  Kh Signe

  17/03/2022
  • Stine Askhøj Nielsen

   Også mit spørgsmål…

   17/03/2022
   • Signe

    Ej yes, den skal fluks op af skuffen så! Tak 🙂

    17/03/2022
 • Kirsten Elsig

  Nu vil jeg alligevel lige fortælle min erfaring med A-vitamin Cremen.
  Jeg er ved tube 4-5 (kan ikke huske antal med sikkerhed) – de seneste 2 måneder har jeg brugt cremen både morgen OG aften – uden problemer – og i den tid jeg i det hele taget har brugt cremen er min hud blevet så meget pænere.
  Den er blevet en fast bestanddel af min hudpleje-rutine❤️

  17/03/2022
 • Elisabeth Hamerik Schwarz

  Jeg var nysgerrig, men skeptisk, da jeg forsøgte mig med ansigtscremen, for jeg er sarthudet, og det er aldrig lykkedes mig at bruge a-vitamin uden at slå ud, men fordi du insisterede på, at man bare skulle bruge den rigtigt, tog jeg chancen – og det har jeg ikke fortrudt. For den her creme er altså genial, og jeg har i den grad prøvet mange hudplejeprodukter igennem tiden. Jeg er nu på tube tre, hvilket bestemt er et særsyn hos mig. Jeg er dog fortsat konservativ. Bruger den om natten ovenpå masser af fugt (Vichys 89), og det har virkelig styrket min barriere. Før i tiden blussede jeg op af ingenting (det var rigtig slemt og rosaceaagtigt, da jeg gik i gang med cremen), og jeg var så frustreret over det. Nu er min hud meget mindre sart, den er jævn smuk, mindre rynket, og jeg får nærmest aldrig en hudorm. What’s not to like. Og selvom konservativ kan føles lidt kedeligt, har det for mig som sarthudeet faktisk været rigeligt. KH Elisabeth

  17/03/2022
 • Jessie

  Altså, der er altid nogle, der ikke kan tåle en creme, uanset hvor god den ellers kan være, altid nogle der er kritiske. Heldigvis er endnu flere meget tilfredse med ansigtscremen, – og det kan jeg kun gentage, at jeg også er.
  Du har jo aldrig påstået, at cremen er en mirakelcreme for alle, men jeg synes, at det er tæt på for mig❤️

  17/03/2022
 • Sanne

  Godt hun gik ind og skrev lidt mere forklaring. Rigtig go’ dag, smukke. 🙂

  17/03/2022
 • Ida

  Hvis man blander det op, risikerer man så ikke, at fordelingen af A-vitaminen bliver ujævn? Jeg synes, jeg har hørt en hudlæge sige, at det er bedre at bruge almindelig ansigtscreme først, og så putte a-vit oven på for at sikre en mere jævn fordeling.

  17/03/2022

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.