Når magt bliver flydende og farlig

ezgif.com-video-to-gif

Vi bliver tiltrukket og frastødt af dufte i en grad, så kloge hoveder mener, at selv et parforholds længde afhænger af, om man kan li’ den andens duft. Ikke jo af købeslagsen, men den naturlige kropslugt.

Dufte er alt fra at være flydende følelser på flaske til dengang – før nutidens medicinteknologi – læger lugtede sig frem til sygdomme. Eller hvad med de franske middelalderslotte, hvor sengetøjet blev stænket for at forhindre kropsforurening, ligesom sorg og tristesse blev lindret med velduft, så følelserne ikke fik magten.

17475423_10155171752424321_1173872113_o

Magt er alligevel det bedste ord, der beskriver mit forhold til Kenzos originale Flower-duft. Jeg kan huske præcis, hvor jeg var, og hvem jeg var sammen med, første gang duften af den ikoniske valmueblanding ramte mig. Og den har stadig i dag en central plads på min dufthylde.

Men nu vanker der konkurrence i kulissen, for kusinen til Flower er netop sluppet løs. Og ikke nogen kedelig kusine: Eau de Lumière er en anelse lysere end originaldråberne.Vi taler bulgarsk rose, knitrende citron (bergamotte, hvis vi skal være helt præcise), rasende elegant hvid musk og jasmin. Så. Lad mig vide, hvad du synes. Og i øvrigt, om du husker, hvor du var ved første duftmøde med Flower (eller en anden for dig vigtig duft) ?

PS: Jeg skylder opskriften på Helenas makeup, og den kommer. Jeg skylder også ord omkring kontrol af olieudslip, når makeuppen smelter.

MÅNEDENS GOODIEBAG: Bliver udtrukket fra listen her for marts – hvor vinderen får direkte besked mandag aften.

_MG_1637

Min badeværelseshylde af den bedste velduft, nogen kan tænke sig.

23/03/2017
Du vil vide, om Micellar Water i virkeligheden skal renses af
Micellar Water renser din hud. Så skal det skylles af eller ej?
27/03/2017
Når apoteket udleverer 18%
Hvor meget mening giver vilde procenter?

Kommentarer

 • Trine

  Hej Anette
  Tak for svar.
  Jeg vil gå mere i dybden med research til produkter på egen hånd, og undersøge muligheden for at komme til hudlæge.
  Tak for hjælpen 🙂

  29/03/2017
 • @ Trine Nielsen – Jeg er simpelthen så ked af at skuffe dig, men jeg går ikke ind og giver så detaljeret en vejledning på produktniveau. Cystisk akne skal du have en hudlæge til at se på, især som du beskriver med ar, der piner længe. BHA og A-vitamin vil altid gøre godt, også AHA og A-vit, men det er virksomme sager, der kræver, at du går langsomt frem. Du finder en række konkrete produktbud i højre side af bloggen under ‘Beautyspace favoritter’ i forhold til de forskellige ingredienser. Stor hilsen Anette

  29/03/2017
 • Trine Nielsen

  Hej Anette

  Jeg har nu læst hele bogen på 2 dage, og er SÅ klar til at optimere min hudpleje rutine.

  Det jeg overvejer er, at skifte fra salicylsyre til AHA. Jeg har ikke rigtig hudorme eller tilstoppede porer (måske fordi jeg bruger salicylsyre), så tænker at arbejde med AHA for at forbedre hudens udseende i stedet? Men sidst jeg byttede om, slog jeg ud i ansigtet. Hvis dette sker igen, må salicylsyre og A-vitamin bruges sammen?

  Ift. min hudtype – får altid at vide, at min hud er tør (en kosmetolog nævnte det var pga. salicylsyren), men jeg fedter meget i T-zonen og har både tørre og fedtede kinder.

  Ift. urenheder får jeg ca. en gang om måneden én stor, cystisk bums, som efterlader ar. Ellers har jeg ingen urenheder, og min hud er generel fin – pånær nogle røde ar på kinderne og grove porer fra min akne som 16 årig (tog de skrappe piller dengang.) Føler ikke min hud er “slem nok” til at kunne få henvisning til hudlæge.

  Jeg tænker min hudpleje rutine kan se således ud:

  Morgen:
  – Vaskeklud i bruseren
  – Fugt mist (evt. Karmameju – men hvilken af de 3?)
  – Serum?
  – Fugtighedscreme med SPF (hvilke kan du anbefale? – evt. Beauté Pacifique Créme Soyeuse Hydrante)

  Aften:
  – Rens (Pudderdåserne rens)
  – AHA (Pudderdåserne)
  – A-vitamin (Evt. Beauté Pacifique Crème Métamorphique eller Beaute Pacifique Super Booster – hvilken passer bedst ind?)
  – Fugtighedscreme (Pudderdåserne alt i en creme)

  Håber på hurtigt svar, da Salling har 25% på hudpleje i morgen 🙂 Det ville være fedt at spare lidt penge.

  Ser meget frem til at høre dine kommentarer.

  Mvh. Trine

  29/03/2017
 • Karina K

  Paris Paris Paris da jeg første gag duftede tresor og den dag u dag, tænker jeg stadig på mine mange måneder dernede når jeg en sjælden gang dufter den i dag eller sniger mig til at dufte den på hylderne.

  27/03/2017
 • @ Trine L – Læs først, og så lad os skrives ved, hvis du er usikker på noget. I ventetiden ville jeg også sikre mig en tid hos en hudlæge.

  Stor hilsen Anette

  27/03/2017
 • Trine Nielsen

  – det er ligeså meget arrene efter akne, der plager mig. Er meget lys i huden, så de røde ar ses tydeligt.

  Arrerne kommer ligegyldig om bumsen bliver trykket eller jeg lader den være. Bumserne (når jeg får dem ind imellem) sidder så dybt, at de efterlader ar, inden bumsen når op til overfladen.

  Dvs at jeg har et rødt mærke i op til et halvt år efter bumsen.

  27/03/2017
 • Trine Nielsen

  Hej Anette
  Jeg er nu i reserveringskøen til bogen 🙂
  Er der råd til specifikke produkter?

  Har du ellers nogle kommentarer til min hudpleje?
  Glemte at skrive, at jeg bruger vaskeklud om morgenen, og Pudderdåsernes rens om aftenen.

  Mvh Trine

  27/03/2017
 • Anette Kristine Poulsen

  1000 tak for underholdende indspark. Imponerende sammenhæng mellem duft og hukommelse. Konkret:

  @ Anna C – Jeg vil anbefale dig at researche lidt, og måske også dybere end bare her: http://www.apoteket.dk/KropOgHelbred/Kost/Vitaminer%20og%20mineraler%20haandbog/APO,-d-,Vitamin/E-vitamin.aspx

  @ Helle Q – Åh, det er den originale Flower, og så er det ellers min gode Byredo Super Cedar og Armani s Sable Fumé.

  @ Trine N – Jeg synes du skal læse professor og hudlæge Christian Grønhøjs kapitel ‘Find dig ikke i akne’ i SUPERHUD, den kan lånes på biblioteket.

  Stor hilsen Anette

  27/03/2017
 • Duftede den første gang på min mors badeværelse, da hun netop havde fået den. Den fine flakon var så dragende, at jeg da lige var nødt til at prøve et par pift…

  27/03/2017
 • Astrid Jes

  Jeg er også en af dem, hvor Kenzo Flower altså tilhører min mor. Uhyggeligt nok kan jeg også huske hende ankomme hjem iført duften og flakonen i en lille pose da jeg var teenager. Min yndlingsduft er og bliver nu alligevel Chloes signaturparfume, og det har faktisk ikke ændret sig siden jeg første gang duftede den…

  26/03/2017
 • Camilla Kirstine Leth Vemmelund

  Uh, spændende! Husker meget tydeligt første møde med Flower. Den stod nemlig på min bedste-venindens mors badeværelse og jeg synes den var så spændende (parfume var sådan ret voksen-agtig, haha), at jeg sommetider ‘sneg’ mig til et lille pift og bare følte mig SÅ voksen 🙂 Det var tider..

  25/03/2017
 • Helle Rick

  Kenzo har jeg af en eller anden grund endnu ikke stiftet bekendt skab med. Jeg er fan af deres flakoner. Indholdet vil jeg få studeret nærmere straks jeg får tid til at shoppe igen.
  Jeg huske tydeligt Hugo Woman fra Hugo Boss som var det i går. Vi var 42 gymnaster der stak af til Kenya. Vi lavede opvisninger og workshops i byerne Mombassa, Nairobi og vildtreservatet Masai Mara. Wouw en oplevelse. Jeg købte parfumen i Københavns lufthavn, og har stadig flakonen. Hver gang jeg ser den, tænker jeg tilbage på den kæmpe oplevelse <3 Duften er jeg stadig vild med. Ønsker en rigtig god weekend

  25/03/2017
 • Ulrika Landstrøm

  Jeg har yndlingsdufte jeg kan ha svært ved at bruge udenfor ‘sit sammenhang.’ Dufte gør mig tit meeeget melankolisk.
  Fx elsker jeg Sugar Crush (udgået:() fra & Other Stories, men den er for mig lige med atelieret på min skole.
  Mange år brugte jeg Karma fra Lush, men nu minder den om mine katte, som jeg ikke set i 1 1/2 år.
  Duften af hybenros tager mig direkte til barndomen og min far.
  Lige nu bruger jeg [untitled] fra Maison Martin Margiela.. Har sparet sammen til den i måske tre år, så den skal bare bruges, melankoli eller ej!

  25/03/2017
 • Anna Christina Barrow

  Hej Anette, håber det er ok, jeg spørger om noget helt andet. Ved du noget om, hvor stor doser E vitamin man må tag dagligt.Tænker at det er ca. 400 mg ?
  Tak for en fantastisk blog . Kh Cristina

  25/03/2017
 • Pernille Sparsø

  Husker tydeligt mit første duftmøde som 7 årig med min stedmoder. Elisabeth Ardens “Blue Grass”. Tænkte, at når man duftede SÅ godt, måtte man være meget rig!!!

  25/03/2017
 • Julie

  Den nye duft lyder både spændende, sprød og tiltrækkende Jeg er ellers en trofast Chloé-duftende type Forandring fryder, især i denne skønne lyse og forårsfriske tid ☀️ den skal jeg helt sikkert se nærmere på! God lørdag ❤

  25/03/2017
 • Det lyder som en parfume for mig! Jeg har nemlig fundet frem til at bla. Jasmin og Rose er noter, som jeg foretrækker i min parfume.
  Mit første møde med Kenzo var i iøvrigt i Charles De Gaule lufthavnen for snart 9 år siden, da min dengang kæreste (nu mand) og jeg var på vej hjem fra vores første ferie sammen 🙂

  24/03/2017
 • Annette Aarre Dalsgaard

  Jeg har ingen af Kenzos dufte, jeg bruger Marc Jacobs Lola…men måske det kan ændres 😉

  24/03/2017
 • Trine Nielsen

  Hej Anette
  Vil du råde mig til, hvilke produkter jeg skal bruge? Er 26 år, normal/kombineret hud med røde aknear og en dyb bums i ny og næ (her bruger jeg Acnatac).
  Jeg bruger Pudderdåsernes T-zone peeling (salicylsyre), Anti-age (niacinamid og hyaluronsyre) og Alt i en creme morgen og aften, og nogle aftenener også deres ansigtolie. Bruger roller engang i mellem, dog uden synlige resultater. Ved brug af roller, bruger jeg ovenstående produkter også.
  Stoppede på et tidspunkt med T-zone for at bruge AHA i stedet, men så brød hudormene frem igen.

  Er der noget jeg mangler i min hudpleje? Tænker både fugtspray, serum og SPF? Hvad kan du anbefale og hvilke produkter?

  Håber spændt på svar.
  Mvh Trine

  24/03/2017
 • Mette Sloth Eriksen

  Min hund hedder Kenzo, men parfumen dufter nu bedre – god weekend 🙂

  24/03/2017
 • Anne H

  Jo husker faktisk præcist hvor jeg var da jeg duftede den første gang. Odense banegård. Hvorfor husker jeg så ikke. Tænk engang at hjernen er sådan!
  Jeg blev dog mest vild med Kenzo Flower Oriental.
  Den havde en fin tushtegning på rispapir inde i emballagen, som jeg har indrammet, af tre japanske kvinder der har Kyara ceremoni (en sjælden japansk røgelse), samme duft som er tilsat den originale Flower duft.

  24/03/2017
 • Elisabeth

  Hmmm. Elsker at finde dufte før de bliver almindelige. Købte fx Marc Jacobs allerførste parfume hjem før de kom til Danmark… og har lavet et lager så jeg nu-hvor de besynderligt nok er udgået -kan dufte helt særligt.

  Og Christian Diors “Fahrenheit” vil for altid minde mig om Lars som jeg havde et heftigt forhold til i sommeren 91-i en grad så min dejlige mand må bruge mange dufte-men ikke den!

  24/03/2017
 • Tini Tina

  Jeg brugte kenzo flower og lancomes tresor i mine teenage år, men kan virkelig ikke klare de dufte længere. Diors poison er dog den eneste som stadig har en plads på min hylde.

  24/03/2017
 • Hanne M. F.

  Har ikke brugt Kenzo´s dufte før – det er måske nu det skal prøves………

  24/03/2017
 • Pernille juul

  for mig skriver Kenzos flower sig ind i rækken af musthaves, der kom med skiftende mode og ikke mindst alderen. Startende med anis anis videre til rive gauche – et smut forbi magic noire ,red door og chloe og så kan jeg faktisk ikke huske om ENVY fra Gucci eller Kenzo flowers kom ind i billedet først, men sådan noget i den stil. Lige nu og de sidste 3-4 år har balanciagas dufte været mine signatur dufte. Jeg giver mægtig gerne plads til at prøve den fine Kenzo kusine også. Dejlig weekend til jer alle kh Pernille

  24/03/2017
 • Helle Qvortrup Laursen

  Lyder så spændende, vil glæde mig til indlæggene. Mht parfume, så er White musk (fra vidt shop ;-)en helt tidlig ungdomsduft, som jeg har mange gode minder om:-) idag er det andre dufte jeg bruger, men oftest hvori den duft indgår.
  Hvilke spændende dufte er det, du har på din hylde, Annette?

  Hvad er det

  24/03/2017
 • Sasha T

  Kære Anette.

  Kenzos Flower er en af min mors yndlingsdufte.

  Jeg er selv helt vild med YSLs “in love again”. Den kan man desværre ikke opdrive i DK, men min skønne veninde henter den altid med hjem fra Norge. Elsker den…jeg blev i øvrigt introduceret til duften af min føromtalte skønne veninde på en rejse til Spanien.

  Rigtig god weekend til jer alle!!!

  Kh
  Sasha

  24/03/2017
 • Astrid_K

  Jeg GLÆDER mig til Helena-makeup og oliekontrol! 😀 Rigtig god solskins-weekend, søde Anette!

  24/03/2017
 • Ann jeps

  Så fin en flacon

  24/03/2017
 • Mie

  Jeg kan tydeligt huske første gang jeg duftede Clinique Happy, som jeg har brugt i mindst 15 år! Er i det hele taget meget duft følsom og kan også med herre dufte huske hvor jeg har været ved Aqua Di Gio, Kalvin Kleins CK one osv.

  24/03/2017
 • Carina Finseth

  Kenzo flower forbinder jeg med min farmor. Det var hendes yndlingsduft.
  Jeg har selv tidligere haft duften også, men på trods af en stor kærlighed til min farmor, havde jeg det en anelse stramt med at bruge samme duft som hende.
  Nu er min kærlighed faldet på Zarkos dufte samt Cleans white woods.
  En duft, jeg altid har elsket er Diors J’adore! Det er en duft jeg gang på gang vender tilbage til, fordi den minder om alt det gode, sjove festlige og friheden i min ungdom

  24/03/2017
 • Nina

  Jeg forbinder altid Kenzos Flower med min mor!

  24/03/2017

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.