Hvad man ikke spørger Helena Christensen om

17431787_10155165481494321_680097553_o17408132_10155165480609321_2063185839_o17454805_10155165479584321_2012140503_o17474251_10155165478709321_1833919815_o

Gårsdagens pressemøde handlede om hudplejebrandet Nimue, som har valgt Helena Christesen. Og om Helena Christensen, som har valgt Nimue. Tydeligvis giver hun dem the good looks, men også modelekspertise og gode fotograf-øjne, der nok vil minde os lidt mere om det mærke, der i udgangspunktet var medicinsk tænkt til heling og opgradering af hud. Og som, hvis du tjekker indholdsoversigterne, prioriterer de ingredienser, der har papir på at gøre indtryk på vores hud. Dem, du også finder i Hudplejepyramiden.

Nåmen Helena. Det pæne menneske.

Som læser på Beautyspace ved du, at jeg har det stramt med ordet anti-age, så hvad mon hun synes? ”Absolut ingenting. Det er et overbrugt begreb, og har vel mistet sin betydning. For mig handler alt om glød, glød, glød”, lød svaret.

Dét, der dog for alvor, under et gruppeinterview, fik hende op af stolen, var emnet alder. En journalist spurgte ind til hendes opfattelse af ’modne kvinders roller i mediebilledet’, og pludselig lynede Christensens øjne. I et bestemt tonefald lod hun os vide, at hun afskyede hver gang, der i artikler blev sat alder på kvinder. Fordi det samme, ifølge hende, ikke er tilfældet med mænd. Dem, bliver der ikke sat alder på. ”Og det er jo så hamrende ligegyldigt. Who gives a shit. We are all going to die – face it”, som hun sagde og forklarede, at selv hvis hun sagde noget positivt om alder, så kom det med i folks artikler som et emne. ”Skriv om noget andet”, lød det.

Det kommer hun nu ikke helt til at bestemme. For hænger det sådan sammen? Bliver kvinders alder nævnt oftere end mænds? Og nedskriver det os? Jeg ved det ikke, måske gør du? I hvert fald kom jeg i tanke om Pernille Aalund, der mener, at alder er noget, man skal skråle ud med begejstring.

Fem korte om Helena:

 • Hun er vild med ansigtsmasker og kalder sig en storforbruger
 • Hun er dårlig til at meditere
 • Hun er ekstremt madglad
 • Hun bokser og foretrækker sport med høj intensitet
 • Hun drikker ikke nok vand

HELENAS GLOW: Jeg talte kort med Helenas faste makeupartist, Trine Skjødt, som fortalte, at tricket til at få den olivenfarvede hud til at gløde endnu mere, er at blande en primer med en sjat flydende shine og bronzer inden foundation. Den eksakte opskrift kommer. Trine, som hører til landets dygtigste på makeupfronten, afslørede også, at hun er kæmpe-kæmpefan af denne her.

MERE HELENA? Så grib Børsen Pleasure, hvor der er mange flere spørgsmål og svar fra den gode kvinde.

21/03/2017
Måske verdens fineste farve til fingerspidserne
Farven, der også kommer i selskab med markedets bedste pensel
23/03/2017
Du vil vide, om Micellar Water i virkeligheden skal renses af
Micellar Water renser din hud. Så skal det skylles af eller ej?

Kommentarer

 • Anette Ka du fortælle mig om Imedeem shot ka fås i Danmark og evt hvor ofte ska de drikkes en om dagen el hva mener du,jeg har købt mine shot på lookfantasic .Kh Birgit

  09/04/2017
 • Lise

  Tak Christina – resten tager vi hjemme. Og tak til dig Anette, resten tager vi ude en dag.

  27/03/2017
 • Kære alle,

  Jeg blev stoppet i lørdags – ude og udenfor cyberspace – med kommentaren ‘sikke dog en interessant debat om alder’ på Beautyspace. Og JA – det er jeg helt enig i. Det spøjse er, at jeg er påvirket af flere lejre. Jeg reagerede jo på, at Helena Christensen ikke ville tale om alder. Men jeg forstår hendes pointe. Jeg er også dybt inspireret af Pernille Aalund, som altid har skrålet sin alder ud, og jeg er med på Malou Wedelbruuns gode ord (redaktionchef ELLE), og jeg er i den grad påvirket af beskeden, Lise engang har fået, for det er dog den værste gang vås – alt hvad der skrives, siges, kommunikeres handler jo udelukkende om evnen til at inspirere/lære fra sig/fortsæt selv listen, om under ingen omstændigheder handler om alder. Og ja – Julia V – jeg har i den grad også altid tænkt sådan lidt hov, når folk taler til andre om at holde sig godt. I forhold til hvad/hvem.

  SÅ. 1000 tak Karin S, Anne H, Elisabeth, Christina H, Pernille S, Lise, Michelle K (JA, den opskrift kommer også), Eva B (JA, et andet ord tak), Viola, Sanne, Else Marie Lissau,

  Og @Helle – Global Serum som glødende makeup-primer, og ellers er den anden du nævner et utrolig fint valg, nu hvor det bliver mildere i vejret)

  @ Christina Hansen – Jeg får ‘opskriften’ på Helenas hud med de præcise produkter makeup-mæssigt, så bare vent. Måske kan det hjælpe dig også.

  @ Marie – Rabens Saloner, og ja, så fin.

  @ Amanda – Ja, det har flere fine bud.

  Så tak. Igen. KH Anette

  27/03/2017
 • Christina Hansen

  Til LISE:

  Tak for dit glødende engagement. Du kom som kaldet og havde dejligt meget på hjerte.

  Kært barn har, som du ved, mange navne. Du er ikke blot vores blogmutter. Du er også den modne og vise hunelefant, der fører an og tør at vise os andre vejen. Hvis der er nogle fodspor, jeg hellere end gerne vil træde i, er det dine.
  Bær fortsat snablen højt. Hellere en stolt elefant end en struds, der stikker hovedet i busken.
  …og så er den ged vist barberet. 😉

  Nu hvor det alligevel er gået hen og blevet mindre dyrehistorie, kan jeg til de interesserede oplyse, at Helena (naturligvis) har en hund. Hun er en utrolig flot ‘Mini Aussie’, altså en Miniature Australian Shepheard. Tror, farven hedder ‘Blue merle & white’. Hun hedder Kuma og fyldte 1 år i sidste måned. Vil man se de to smukke hunkønsvæsner i skøn forening, kan det lade sig gøre på Helena’s instagram.

  27/03/2017
 • Anette Kristine Poulsen

  1000 tak for gode ord og kommentarer. Jeg vender stærkt tilbage. KH Anette

  24/03/2017
 • Amanda

  Hej Anette. Har du selv prøvet Nimue, hvis ja, hvad er dine erfaringer?

  24/03/2017
 • Karin S

  Så lige denne sentens på Twitter:

  Don’t regret growing older –
  It’s a privilege denied to many ❤❤

  God aften til alle

  23/03/2017
 • Lise

  Det var da godt, at jeg var nysgerrig efter reaktionen på din overskrift, for jeg vidste jo godt, hvad det var, man ikke spørger Helena om. Jeg gjorde det selv. Alder. Min ømme tå, som du ved Anette, og du ved også hvorfor.
  For hvis vi er der, hvor man ikke med uddannelse og livslang erfaring på et fagstof kan skrive i et blad (hvor læserne jo altså ikke kan se antallet af ens rynker), fordi redaktøren gerne i stedet vil have en, der kan gå på TV, så er alder i hvert fald tabu i mediebranchen.
  Lad mig ile med at tilføje, at det ikke var Anette, jeg blev udskiftet med, jeg havde i den grad heller ingen ambition om at komme på TV. Og i øvrigt var det ikke en kollegial men en redaktionel beslutning. Jeg var for gammel at se på og kunne så tilsyneladende heller ikke begå mig i spalterne. Det gør jeg så nu på min blog, for jeg skal nok selv bestemme om jeg er færdig med at skrive eller ej.
  Men blogmutter, som visse af mine læsere så kærligt kalder mig, er ikke ked, hun er rasende over, at den slags kan forekomme. Og jeg vover den påstand, at man aldrig ville ‘byde’ en mand det samme. Så ville Asger Aamund ikke skrive i min avis.
  Jeg har i mine blogår været heldig, at søde kolleger på blade og magasiner gerne vil have mig til at udtale mig om dette og hint, og hver gang de vil sætte min alder på, så siger jeg nej. Jeg kunne være jo være 80 uden at have en dyt begreb om det, jeg skal bidrage med. Men hvis de spørger mig, hvor længe, jeg har arbejdet med stoffet, så skal jeg med glæde nævne det, og så kan læserne jo nemt regne ud, at jeg nok er over 60.
  Det var ikke min historie men baggrunden for, at den slags sker, jeg ville have Helena til at tale om. Hun tilhører en stor gruppe stærke kvinder midt i livet, og hun er i en position, hvor hun kan ruske op i denne talfokusering. Ikke at forveksle med, at vi kan og må gøre alt, vi har lyst til for at se friske ud, som Else Marie skriver.
  Men stadig er jeg ikke enig i, at det er vigtigt at oplyse alder. Jeg og alle andre er ikke et tal, vi er den erfaring og viden (blandt andet), som vores liv har givet os. Det er det, vi kan bidrage med – enten vi skriver eller ej.
  Jeg giver Lotte Freddie ret, hun sagde engang, at hvis man var født med et kreativt talent, så gik det jo ikke over med alderen. Jeg tror, at min familie vil rulle med øjnene, smile og samtykke i, at jeg er nøjagtig lige så passioneret og ‘kugleskør’ som jeg alle dage har været.
  Og søde Ibbe og Anette, jeg spurgte ikke Helena, om hun har hund, men jeg spurgte hende om, hvad skønhed er for hende, og så nævnte hun, at det kunne være at holde en hundehvalp i armen. I det hele taget bekræftede hun, at hun var en person med mere end ydre skønhed at byde på.
  Av, Lise Grosmann, det var en ordentlig svada, du fik afleveret her (;

  23/03/2017
 • @ Ibbe – Hun ville være faldet for dig. I USA sætter læger jo kæledyr på recept til folk. Men jeg ved faktisk ikke om HC har en hund, måske spurgte Lise?

  Kh Anette

  23/03/2017
 • Lækkert at blive vist ind til alle disse kommentarer – fedt A – og spændende læsning. Bare jeg havde mødt hende og vakst havde spurgt “er hunde også helsebringende for dig”? tak kære Anette for endnu engang at oplyse og udfordre til hjernegymnastik og sjæletanker Ibbe

  23/03/2017
 • Julia Venus

  Det er super godt og super interessant Anette (som alt andet hvad du skriver!)

  Jeg har selv ofte studset over hvad folk dybest set egentlig mener når de…velment…fx siger til mig “gud hvor holder du dig godt!” eller “det havde jeg godt nok aldrig troet”, når jeg svarer på spørgsmålet om hvor gammel jeg er.

  Hvad sammenligner de mig med?

  Sig selv?

  Deres mor?

  Mediebilledet af kvinder over 40?

  Alder er på ingen måde et tabu for mig – har aldrig været det (kun da jeg var for ung til at komme ind på diskoteker;).

  Hele diskursen omkr. alder/kvinders vs. mænds alder bliver ikke mindre forvrænget af at man “forbyder” at tale om den – bare fordi man ikke nødvendigvis taler på samme måde om mænds alder.

  Efter min overbevisning, ligger der en skønhed i at hvile i sig selv og den alder man nu en gang har – og ja vi har jo mange aldre.

  Derudover synes jeg Helena er en flot kvinde! Tænker ikke så meget over hendes alder.
  Men lækker har hun altid været 🙂

  23/03/2017
 • Anette Kristine Poulsen

  1000 tak for gode ord! Påvirket af Helena Christensens ord skrev jeg en mail til ELLE, fordi jeg i et interview til dem bl.a. blev bedt om at oplyse alder (det gør jeg nu altid gerne). Her er hvad ELLE’s redaktionschef Malou Wedel Bruun skrev tilbage om det med at kende folks alder:

  “Personligt er jeg nu glad for at kende folks alder, men nok mest fordi jeg bliver endnu mere imponeret over, hvad de har nået. Så derfor er der altid aldersangivelse med i ELLE. Men det er jo bare min private begrundelse, set ud fra et overordnet plan vil jeg give hende ret: Kvinders “salgsværdi” vurderes langt mere ud fra faktorer som alder, højde, drøjde, og det er ikke fair. Mænd får i langt højere grad bare lov at være deres kunnen. Være mennesker.”

  23/03/2017
 • Hvorfor må der ikke sættes alder på en kvinde? Ved at der sættes alder på en person, danner modtageren sig et billede af personen, både det indre og det ydre, hvem hun er, og hvor langt hun er i sit livsforløb.

  Man har større mulighed for at forstå det andet menneske, jo mere man ved om vedkommende, jo større chance er der for at forstå. Det er jo ikke negativt i sig selv, at man kender alderen.

  Det negative kommer ind, hvis man er bange for at man mister respekt, fordi man oplyser om sin alder. Er Helena bange for det?

  Der er ikke status i bare at være gammel. Der er heller ikke status i bare at være ung. Man skal byde ind med “brugbart” input, hvis man skal have respekt, både som ung, voksen og gammel.

  Vi lever i en verden, hvor der ikke er store problemer, derfor er der plads til at dyrke æstetikken. Vi kan lide smukke ting, smukke naturområder, smukt tøj, smukke mennesker og meget mere. Derfor beundrer vi unge smukke mennesker – og respekterer dem for deres skønhed. Mange faktorer kan give respekt. Vi kender alle mennesker, som vi har respekt for af forskellige årsager.

  Helena Christensen har uden tvivl mere at byde på nu – som person – end da hun var ung, hvilket giver respekt.

  Men jeg synes ikke, at det vækker respekt, når hun ikke vil tale om alder og være med til at vende den debat. For når alle vil tale om alder, er det fordi der er noget at tale om, noget der ikke er på plads, noget vi alle tænker på, noget der rører sig. Lad os tale sammen om alder.

  Jeg oplever i mit job som kosmetisk behandler og underviser, at vi gerne vil se friske ud. Men det er ikke det samme, som at man ønsker at være ung.
  Vi ønsker at se friske ud, og da det fejlagtigt bliver oversat til at se ung ud, jagter vi ungdommen.
  Men vi jagter ikke ungdommen, vi vil bare gerne have det som ungdommen relateres med: At se friske ud. Når vi ser os selv i spejlet og bliver mødt at det friske udseende, give det et boost indadtil og vi føler os løftede og får mere energi.

  Helena Christensen taler om glød, og måske er hendes udtryk for at se frisk ud?

  23/03/2017
 • Jeg har aldrig bemærket at kvinders alder skulle blive nævnt oftere end mænds. Og egentligt bør vi vel arbejde os derhen, hvor “ja de nævner vores alder, men er ligeglade!”. Rigtig go’ dag, smukke. 🙂

  23/03/2017
 • Viola

  Christina Hansen har du prøvet EX1 Cosmetics’s foundation? Det er til hudtyper med gul/gylden undetone 😉 Jeg tagger dig lige på insta.

  23/03/2017
 • Eva B

  Dine overskrifter sidder da ofte lige i skabet, Anette. Slet ikke til at undvære
  Helt enig med dig, Karin S. Holder man noget nede, så springer det bare desto mere op, se nu bare hvad snakken går på her i feltet.
  Tabu har vi nok af, og den mest effektive vej til aftabuisering plejer da nok at være kommunikation.
  Jeg er også er træt af især udtrykket ‘hun holder sig godt’ ,som er så symbolladet ind i den kulturelle forståelse, at mænd bliver mere attraktive med årene, end kvinder gør. Det er træls.
  Ikke det at vi ældes, for det er jo et ubestrideligt fact.
  Men heldigvis har kulturen da ændret sig temmeligt meget de sidste tyve år; idag bliver flere og flere kvinder betragtet som attraktive hele livet(især dem, der var smukke fra start, forstås).
  Damer som Thorbjørn, Jane Fonda og Susse Wold er jo så smukke og skønne. Et utroligt rynket ansigt på en tibetansk 90 årig kvinde, som har været udendørs mange timer hver dag, fik mig til at gemme hendes portræt på mobilen.
  Den stigende globale erkendelse af, at kvinders aldring også rummer en masse skønhed – såvel som diversiteten i kroppe, hudfarver, kønsorientering m.m. – er vel netop noget, vi er nået til pga. debat.
  Anti-age, ja. Det burde hedde trendy-age 🙂

  23/03/2017
 • Marie

  Men var der nogen der spurgte hende, hvor man kan købe hendes bluse, Anette? Fordiiiiii…jeg tror jeg er forelsket!

  22/03/2017
 • Michelle K.

  Altid interessant at høre skønne Helenas tanker.
  Måske husker jeg forkert Anette, men skrev du forleden noget om opskriften mod fornemmelsen af, at make uppen smelter af huden på grund af en overdygtig olieproduktion? Og i så fald håber jeg, den opskrift er på vej.

  22/03/2017
 • Pernille Sparsø

  Pudsigt, for når der tales om ældre kvinder her, der og på mange skønheds/livstilsblogge, så er hentydes der oftes til alderskategorien +40-50…. Hvis ikke det var fordi jeg har det godt med min alder +60, hviler i mig selv og har et godt liv, så kunne man/jeg let føle sig kørt ud på et sidespor! Skønhed kommer indefra, sagde min mor altid. Jeg siger – det ydre er det du dømmes på, af de som ikke kender dig. Personligt higer jeg ikke efter det ungdommelige ydre jeg engang har haft. Omvendt, ville jeg lyve overfor mig selv og andre, hvis ikke jeg ønskede alderspletter og rynker der hen hvor pebret gror. Må nu konstatere, at jeg formentlig har levet mindst 2/3 del af mit liv! Det føles indimellem vemodigt, for livet er dejligt at leve. Og mens jeg lever livet, vil jeg gerne være den bedste udgave af mig selv. Derfor er jeg vild med en skønhedsblog som denne, og et par andre hudskønne bloggere jeg følger!
  Thumbs up for Helena. Klog og skøn, det er hun!

  22/03/2017
 • Christina Hansen

  Jeg har det lidt som Helena – kan vi ikke bare snakke om hud?? 😉

  Jeg har u øvrigt nøjagtig den samme olivenfarvede hud og synes, den er noget af det mest besværlige!
  Alle siger, jeg ser solbrændt ud året rundt og aldrig bliver bleg..
  Men at finde farver til foundation, læber og blush, endda concealer – finder jeg helt utroligt svært. Der er altid det der lidt grønne skær…

  Jeg har vist før fortalt det, men en erfaren makeup artist fra Magasin måtte engang igennem 6 forskellige nuancer og endte med at blande to, før hun ramte min hudtone perfekt.

  Har lige købt en bb cream fra Manyo Factory, der skulle tilpasse sig alle hudtyper.. Ak, nej.. Der var jeg igen for optimistisk. Ser heeelt forkert ud.

  Alle gode tips og opskrifter er hermed mere end velkomne.

  22/03/2017
 • helle

  Hej Annette
  Vil du også bruge Global Face Serum
  i de kommende måneder.Hvis ikke hvilken serum
  vil så være din favorit hertil sommer.Du har før
  talt meget om Caudalie Resveratrol Serum.
  Vil du stadig vælge den.

  22/03/2017
 • Elisabeth

  Jeg er da fuldkommen enig med Helena…. Har det egentligt også stramt med komplimenter a la: “Du ser meget yngre ud end 45″…For der er bare noget galt i det udsagn. Det ligger underforstået at 45 er gammelt – og jeg derfor burde blive glad. Men 45 er bare 45. Og det er skideligegyldigt.

  Når det så er sagt har jeg virkelig brug for den opskrift. For hvordan blande primer (noget flydende) med shine (flydende) og bronzer (som vistnok er fast..???) fatter det ikke.

  Det skyldes nok min alder.

  22/03/2017
 • Ann-Britt

  Hun har ret. Hun er ikke alene smuk, men også klog.

  22/03/2017
 • Anne H

  Jeg har lagt mærke til at mange smukke kendte kvinder, skuespillere, modeller m.fl, ofte bliver spurgt om hvordan de har det med at blive ældre, når de runder de 40 – 50 år.
  Jo jeg synes det gør os ‘mindre’ og konstant minder os om at uret tikker og ofte fjerner fokus fra personligheden.
  Det er jo ikke nogen sygdom at blive ældre! Savner virkelig modne naturlige kvinder i mediebilledet så det bare var den største selvfølge og ikke noget man gad snakke om.
  Kh Anne

  22/03/2017
 • Karin S

  Interessant tanke!
  Når der er noget man ikke vil tale om, fylder det jo allerede meget!
  Jeg er enig med Pernille Aalund, alder skal ikke holdes hemmeligt, eller forties, for alder er lig med liv!
  Så jeg er nok ikke enig med Helena Christensen. Det kan godt være kvinders alder nævnes mere end mænds men måske det skyldes os selv, og ikke mændene! Det er os selv der lægger værdien i alderen – jo mindre alderen betyder, jo mere livet betyder, jo mere ok er det vel at tale om alder, ikke som et selvstændigt emne, men mere som det der bare hører med, fordi vi er i live.

  22/03/2017

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.