Du vil vide, om Micellar Water i virkeligheden skal renses af

miccellar3

Pludselig begyndte jeg at få udbrud og fandt ud af, at det var fordi, jeg aldrig skyllede min rensende Micellar vand af igen”, lød det i kommentarfeltet i sidste uge.

Jamen, jamen, jamen…der er jo både beskyttende og fugtmættende ingredienser i, så selvfølgelig skal den blive siddende”, lød det fra min gode række i tirsdags.

Lad os slå fast, at Micellar Water ligner vand, men føles anderledes. Den består nemlig af en slags små rensesvampe: Dobbeltagenter, der både tiltrækker fedt og vand, og som derfor er i stand til at rense huden. Fantastisk for tør- og sarthudede, som typisk har det stramt med almindelig rens og vand. Er du til gengæld mere til den fedtede side, vil der nok være behov for mere.

Samtidig er der ikke meget, som vokser ind i det rene hurra-land. Så ja, du får ren hud, men jo ikke så ren, at eksempelvis langtidsholdbar foundation og kradsbørstig mascara kommer godt nok af.

Se her, hvordan en kemiker forklarer det. Nemlig den kloge og omhyggelige herre, der står bag det her fabelagtige brand (de har bl.a. verdens bedste renseskum):

“Når man opløser en detergent (sæbestof) i vand, kan der afhængigt af koncentrationen dannes små enheder (miceller), hvor detergentmolekylerne er orienteret således, at den fedtlignende molekylestruktur vender indad i micellen og den vandlignede struktur vender udad. På den måde kan fedt og snavs opløses i vand. I Micellar Water er sæbekoncentrationen meget lav, så den ikke irriterer huden, også selvom lidt skulle blive siddende.”

SUMMASUMARUM: Vær ikke nervøs for at lade micellar water blive sidde, hvis du bruger et af de veletablerede brands (se under SNUP TIPPET), men skyl endelig af, hvis du fornemmer, at du er følsom i forhold til udbrud eller bare ikke bryder dig om den lette filmagtige fornemmelse.

SNUP TIPPET: På skitsen ser du mine tre storfavoritter, når jeg bruger micellar water. De er så fine på farten, eller hvis man midt på dagen skal friskes op, eller det bliver sent. Det gælder både Bioderma, Karmameju og Dr. Jart+. Bioderma fik kultstatus fordi den var, og stadig er, i alle makeupartisters backstage-kufferter. Den renser uden at fedte før en ny omgang makeup, og præcis den egenskab er nødvendig med de mange sceneskift.

PS: Jeg tror, du vil se de kommentarer her. Jeg bliver blød i knæene og knuselskende taknemmelig for den involvering.

22/03/2017
Hvad man ikke spørger Helena Christensen om
For der er ét emne, som irriterer hende grænseløst
24/03/2017
Når magt bliver flydende og farlig
Kenzo kan det med at hælde flydende følelser på flaske

Kommentarer

 • Anette Kristine Poulsen

  TAK for gode indspark. Det er SÅ godt med tried & tested kommentarer, så tak fordi I bruger tiden. Jeg er meget taknemmelig. Et par konkrete tilbagesvar på spm.:

  @ Karen – altså du gør mig glad. Ja, forbyggelse hjælper, især SPF og antioxidanter og ekstra fedt, når det er koldt, afhængig af din hudtype dog. Er de kommet, så er IPL det eneste, der virker.

  @ Tanja – men er ikke-vandfast makeup så svær at få af, så du skal gnide på den måde, du beskriver. Det hjælper som regel at holde en vædet vatrondel mod makeuppen nogle sekunder og derefter bare bruge ét strøg til at tage af med? Og ELLERS så ja (også som svar på det, du siger @Sidsel, så er Comfort Zones nylancerede REMEDY serie så fin for sarthudede.

  @ Pernille – Ja.

  @ Glennie – Det er jo et renseprodukt primært, så jeg ville nok vælge en anden forfugter, som du så fint kalder det. Det er fedtstoffer Bioeffect har det dårligt med.

  KH Anette

  27/03/2017
 • Tanja

  Tusind tak for gode råd. Vil prøve de forskellige ting 🙂 god weekend fra Tanja

  24/03/2017
 • Hej Anette,
  Jeg bruger Karmamejus micellar water som en slags “forfugter” om aftenen efter rens og for Bioeffect, hvor jeg bare tager lidt i håndfalden og klapper det ind i huden – er det en dårlig ide inden Bioeffect? Det er egentlig bare, fordi jeg havde fået den i gave og var løbet tør for Rønsbøl mist, men jeg skal måske til lommerne og køb mig noget andet, så jeg ikke spilder de dyre dråber Bioeffect?
  På forhånd tak for dine altid brugbare svar 🙂
  Mvh
  Glennie

  24/03/2017
 • Anette Kristine Poulsen

  1000 tak for gode ord og kommentarer. Jeg vender stærkt tilbage. KH Anette

  24/03/2017
 • tut andersen

  Jeg bruger også nivea’s rens ,den har bare været perfekt for min hud. Jeg har været igennem utallige rens, både dem min kosmolog har anbefalet, utallige kendte mærker ovs.. min hud har brokket sig gevaldigt, tør rød kløende. Kosmologen mente jeg skulle forsætte med enten den fra det mærke hun førte eller et af de andre, hun mente at Niveas var noget værre noget. Men min hud har aldrig været bedre ingen rødme,tør . Så holder mig nu til den tror min hud har været for irriteret af alt det vand hver aften. Så for mig er det den der fungerer om aften , om morgenen vaskekluden. Og ellers peeling et par gange om uge.

  23/03/2017
 • Jeg er på budget og bruger Nivea micellar water til sensitiv hud (25-35 kr). Jeg føler hverken den irriterer eller lægger en hinde på huden. Synes det er nemmere end vand og renser også fint en let make up af, men jeg bruger ikke så meget. Føler præcis som du siger, at huden er rar bagefter, hvor vand gør den så strammende og tør. T-zone peeling fra Pudderdåserne bruger jeg i min fedtede zone og når den er tør, fugter jeg med mist, bruger serum og creme. Om morgenen vaskeklud og isterning inden serum og creme. Jeg har ikke haft en eneste urenhed, siden jeg fik tilføjet micellar water og t-zone peeling til mine rutiner.

  23/03/2017
 • Annette Murel

  Jeg kan anbefale micellar foam cleanser fra Nuxe, den napper det hele. Jeg skyller efter med vand.

  23/03/2017
 • Vil i hvert fald ikke anbefale dem fra Garnier 😮 Jeg har en veninde som fik “udbrud” af Garniers. Jeg har selv fået allergisk reaktion af nogle af deres produkter.

  Biodermas fjerner alt – et fantastisk produkt :-)))

  23/03/2017
 • Mette Sloth Eriksen

  Kære Anette. Håber det er OK jeg lige giver Tanja et tip til sarte øjne. Jeg bruger et produkt der hedder Glov, det er en rensehandske i en slags mikrofiber der fjerner al makeup. Du skal ikke bruge renseprodukt (måske kan du tage ansigtet med rens bagefter), og den fjerner virkelig alt, mascara, foundation. Jeg er brillebruger og har sarte øjne, den er jeg virkelig glad for. Meget skånsom til øjenområdet. Mvh. Mette

  23/03/2017
 • Pernille

  Tak for super info. Er både micellar water + skumrens fra Purely professional oliefri?

  23/03/2017
 • Vibe

  Jeg har rosacea (under næsten fuld kontrol), og min hud reagerer voldsomt på miceller rens. Den eneste jeg kan bruge er Ole Henriksens On the go cleanser 🙂

  23/03/2017
 • Sidsel

  Tanja: Der er sikkert andre (lækrere) bud fra nogle der er mere ekspert end jeg, men har du prøvet den helt almindelige øjenmakeupfjerner fra Matas? Ikke gelen og ikke den til vandfast (blå olie-agtig sag), men den almindelige cremede. den reddede faktisk mig i en periode hvor mine øjne var megasarte og ALLE andre produkter fik dem til at svie.
  Den er om ikke andet billig at teste 🙂

  23/03/2017
 • @Tanja – jeg har haft lidt samme problem, men gik over til en creme variant til at fjerne øjenmakeup. F.eks. øjenmakeupfjerner fra Body Shop eller rensemælk fra REN. Kh. Birgitte

  23/03/2017
 • Sidsel

  Jeg bruger Bioderma (før den lyserøde, nu den blå) og har aldrig skyllet af, eller følt behov for det. Hvis jeg bruger olie- eller creme rensere, føler jeg til gengæld altid at jeg må skylle efter.
  For at fjerne øjenmakeup, presser jeg det fugtige vat over øjet nogle sekunder, før jeg “gnider” – det hjælper at lade det trække lidt ind på denne måde, og opløse mascaraen først.
  Jeg har hørt fra søde og dygtige Ibbe (ibbyheart.com) at Comfort Zone´s rensevand skulle være endnu mere effektiv, også til øjenmakeup, og stadig helt uden at svie- har dog til gode at prøve den!

  23/03/2017
 • Tanja

  Hej Anette. Kan du eller nogle af de skønne beauty space læsere hjælpe mig. Mine øjne er blevet sarte når jeg tager mit øjenmakeup af. Nogle gange vil jeg gerne bruge eye liner, en fin tynd streg. Men lige nu hælder jeg mest til at undgå det, da min øjenmakeup er så genstridig at få af. Og jeg bruger ikke vandfast makeup, jeg har skiftet mellem lancomes bi facil som jeg tdligere synes har gjort det godt og også bioderma . Både den lyserøde og den mildere udgave(blå) der vil jeg jo ønske jeg kunne hoppe med på holdet og kun sige at den gjorde det godt. Bare ikke hos mig desværre. Det er ikke fordi at mine øjne er irriterede i hverdagen når jeg har makeup på. Det er når jeg tager det af og resten af aftenen. Det jeg også er rigtig ærgelig over er at jeg virkelig synes det er svært at få af med ovenstående produkter. Jeg bruger vitterligt minutter på at gnide af og imens jeg så gør det, kan jeg jo passende stå og tænke på at det jo også slider på mine vipper( ( som jeg jo gerne vil fortsætte med at have mange af )) håber du har et rigtigt godt forslag:) mandelolie har jeg prøvet. Synes heller ikke( desværre) at de olie holdige duer til mig. Knus fra Tanja

  23/03/2017
 • Jeg har endnu til gode at prøve Bioderma, men jeg skyller ofte efter Micellar Water rens eller de der servietter. Også selv om jeg ikke bruger foundation til daglig. Jeg er ikke tilhænger af den der ‘film’ følelse. Heldigvis så klarer vand alene jobbet. Kh. Birgitte

  23/03/2017
 • Karen

  Hej Anette. Først: Den største og hjerteligste TAK for din indsats med at oplyse om hud og hudpleje. Det har en ubeskrivelig værdi med sådan et go-to forum for lægmænd. Personligt har jeg siden mine spæde teenageår måtte lægge en betydelig daglig indsats i min hudpleje. Resultatet her 15 år efter: Jeg drister mig til at iføre mig en hverdagshud blot med lidt concealer. Sikke en frihedsfølelse det giver! Men timerne brugt på at drømme om naturlig samarbejdsvillig hud er mange: Uren hud, store porer, ar, tørhed, fedtet hud, pigmentforandring, etc. – listen af udfordringer er lang. Men ligeså lang er listen over dine produktanbefalinger, som vitterlig har gjort en forskel. Igen: Tak fordi du gider! Vid, at det virker. Nårh, nok ros, nu tilbage til det hårde arbejde: En ting, som jeg døjer med at blive klogere på, er små røde karsprængninger i ansigtet. Jeg oplever det i stigende grad men er ganske enkelt i tvivl om opskriften på virksom forebyggelse, og om der overhovedet findes en kur, når skaden er sket?

  23/03/2017
 • Karin S

  Kære Anette
  Tusind tak fordi du tog emnet op
  Jeg er en af dem der helst skal skylle af, jeg bruger altid Bioderma. Og der er sket meget godt for min hud efter jeg begyndte at skylle det af. Huden omkring mine øjne er slet ikke tør mere og heller ikke huden på min hals.
  Rigtig god dag til alle
  Knus Karin

  23/03/2017
 • Kan kun tilslutte mig Bioderma-heppekoret (også pga. prisen). Til gengæld så kunne jeg godt bruge, at den var lidt mere effektiv over for mascara, men man kan sjældent få alt, og min brug af micellar water har i hvert fald fået mig til at huske at rense mit ansigt om aftenen. Når rutinen er så simpel, eksisterer dovenhedsundskyldningen bare ikke 🙂

  23/03/2017

Bliv en

Beautyspace-insider

 

Få evidensbaseret lige-ud-af-landevejen skønhedssnak. Hvad virker, hvad gør ikke.

Det koster intet at abonnere på BEAUTSPACE, hvor du hver uge får tre til fire aktuelle artikler, adgang til mine bøger og foredrag med rabat og nåja, du er den første, der får besked, når månedens BEAUTYSPACE BOKS udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.