Bliv festklar i selskab med professionel makeupartist

Med overskuelig planlægning og fif fra en professionel makeupartist er det forholdsvis nemt at komme til at se festlig ud – vi taler om friskpoleret hud, gylden glød og en opstrammer omkring øjnene. Her får du en forkortet version af de anbefalinger, Sine Ginsborg gav mig til en Børsen-artikel.

24 timer før: glød

Den smarteste måde at bane vej for mere her-og-nu glød, er at ty til eksfoliering for at blive sløve overfladeceller kvit – dem, der kan give et lidt støvet look. Brug afkølet kaffegrums i badet til kropshuden og en antiinflammatorisk salicylsyre i ansigtet – det sidste er mere nænsomt, end det lyder. Netop salicylsyre (som stammer fra pilebark) er i stand til også at eksfoliere porerne, som får dem til at syne mindre. ”Tilsæt nogle få selvbrunerdråber i den hudpleje du bagefter kommer på,” lyder det fra Ginsborg.

8 timer før: Tank op med fugt

Når du vågner på festmorgenen, anbefaler makeupartisten at fylde huden op med ekstra fugt på en beroligende måde: ”Det fungerer med en stoflig tynd sheetmaske – Bioeffect laver den bedste – og det gælder om at have den på så længe, du orker, minimum 15 minutter. Vrid endelig alt ud, der må være tilbage i emballagen – dine arme og kavalergang vil takke dig.”

4 timer før: Blærede hænder

Hvis du har bare negle, så polér dem dagen før med en smule negleolie og en poleringsfil – CNDs Glossing High Shine Block buffer er den bedste. Og så til hænderne: Afkølet (uden at vi taler køleskabskold) kaffegrums er ikke kun til kropshuden, men også virkelig blødgørende for hænderne: Massér ind i ca. 30 sekunder, skyl og dup tør med et håndklæde. Smør så en fed håndsalve på og pak hænderne ind i et par opvaskehandsker en times tid, mens du læser eller laver ingenting.

Halvanden time før: Festklar, fugtmæt hud uden fnuller

Balancen før en fest er at få huden tilpas fugtmættet, men uden at sejle i fedtstoffer, for så fnulrer makeuppen nemt. Ginsborg anbefaler at bruger den hudpleje, man normalt plejer, men på måden her: ”Først på med fugtserum, vent fem-syv minutter, så på med creme og vent igen ca. fem minutter. Smør efter med ekstra creme hvor tiltrængt, eksempelvis omkring øjnene,” siger hun og forklarer, at på den måde kan huden nå at absorbere, og dermed følge med, inden makeuppen lander. For de ambitiøse anbefaler hun at bruge de små fugtmættende under-øjnene-plastre (gerne dem fra pHformula) i 10-20 minutter som det allerførste. ”De fugtmætter så det ses,” siger Ginsborg.

1 time før

”Gå enten efter knald på læberne eller kør fuld skrue på øjnene eller gør begge dele. Alt går – også noget helt nedtonet – så længe huden spiller,” siger makeupartisten, som altid vælger BB- eller CC-creme. ”Det giver et lettere dække, som så kan forsegles, skrues op eller ned for med strøg af mineralfoundation.” For at skabe dynamik i ansigtet anbefaler hun lidt shine på det øverste af kindbenene: ”Det fungerer bedst med Weleda, den der hedder Skin Food, som jeg også bruger på øjenlågene i stedet for øjenskygge. Du kan også bruge lidt på næseryggen.” De fleste kender det at begynde at skinne i løbet af aftenen, og her har makeupartisten opfindsomme forslag, hvis man ikke er den snusfornuftige type med opsugende såkaldt blotter-papir i tasken: ”Toiletbrætpapir og hjemmerulle-cigaretpapir er noget af det bedste til at suge og dermed fjerne uønsket skinneri, bare ved at duppe på huden.”

@sineginsborg på Instagram

@beautyspace på Instagram

11/12/2022
Hvad med huden under kemo-behandling? Spurgte Charlotte
Få hudlægens plus- og minusliste
15/12/2022
A-vitamin med sidegevinst – leveret inden jul
Giv seriøst bedre hud med ekstra gave

Kommentarer

 • Susie

  Altså hendes fif ( fra et andet opslag) med at bruge Skinfood som øjencreme er såååå godt! Tak for det:-)

  16/12/2022
 • Pernille S

  Der fik jeg lige lyst til at gå til fest! Taaaaak for tips!

  14/12/2022
 • bettina Larsen

  Kunne jeg få en oversættelse af bb og cc creme ??
  Ville også være dejligt med et billede af den Weleda som I beskriver.
  Tak.

  14/12/2022
  • Susie

   Bb og cc er begge farvede dagcrgmer og Weledas Skinfood er i en helt grøn tube og vildt go til alt muligt som trænger til extra fedt og fugt:-)

   16/12/2022
 • Anette

  Ej hvor skønt!
  Jeg har lige delt den med min egen Slack-kanal, så jeg kan finde den igen, når festerne står for døren!

  Det lyder mega nemt, og ikke alt for bøvlet. Tak, Anette, for sådan en skøn lille boillon-terning af effektive måder at blive festklar!

  Har haft noget bøvl med bumser på hagepartiet de sidste par dage (skyldes vist stress) og igår aftes fik de et godt lag 2% BHA syre, og i morges var huden meget pænere end da jeg gik i seng. Det skidt virker altså bare, og meget bedre end spot sticks eller bumseplastre, som dagen efter efterlader små mærker på huden.

  Er der fest i farvandet skal man i så fald nok være efter huden 2-3 dage op til den store dag, så man kan nå at få bumsen helt væk før man smører alt det andet på.

  Jeg tror jeg må lave en testkørsel af denne her procedure og se hvordan det virker på min hud 😀

  14/12/2022
  • Anette

   Kan i øvrigt nikke med på den med kaffegrums. Det sviner af helvede til i badet, så man skal huske at skylle efter… Men jeg bruger det nogen gange også som en slags fugt/glød-maske til ansigtet, evt tilsat enten olier eller A38 😉

   Jeg skrubber ikke ansigtet, men lægger det bare som en fin lille ansigtsmaske, og lader det virke i varmen, mens hårkuren gør hvad den skal, og resten bliver brugt til at give krop + hænder en omgang.
   Huden bliver simpelthen som en englenumse bagefter, med den fineste udstråling!

   14/12/2022
 • Christina kragh

  Hvad er det der er på billedet ved siden af hermes bb crem

  14/12/2022

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.