fbpx

Hvad der virker for 9 ud af 10. Uden at flå dig

 

Det føles mest af alt virkelig underligt, når nogle af os oven i alle bekymringerne står med brandslukning og et enormt arbejdspres, mens andre af os er ved at gå til af kedsomhed.

Eller når usikkerhed om næste måneds husleje flagrer i skarp kontrast til dem, der pludselig har mere råderum, fordi de – spærret inde – ingen penge bruger.

Nogle går i en slags dvale, mens andre føler sig som om, de er undersiden af låget på en trykkoger. Forskellighederne har altid været der, men de kan føles makabre i øjeblikket. Isolerende som  bliver vi delt på knald- eller fald-holdet.

Måske (og forhåbentlig) kan der være noget beroligende i at holde fast i noget, der emmer af normalitet – som en hudplejerutine, der er til at betale, og som for 9 ud af 10 vil holde huden pænt oprejst i en usikker tid:

MORGEN: 

 • Fjern sløve overfladeceller med en vaskeklud.
 • Dup afkølet grøn te på huden som var det en toner. På den måde får du ekstra antioxidantbeskyttelse, og det er der brug for lige nu. Både i forhold til solen, men også hvis du sidder mere foran skærmen – og gør vi ikke alle det?
 • Så gælder det fugtmætning med et serum, der indeholder enten glycerin eller hyaluronsyre. Du har sandsynligvis allerede et, og hvis ikke, så gør bl.a. Pestle & Mortar og Ecooking det virkelig godt på den front.
 • Så til beskyttelsen. Hvis du har set min hylde-video på Instagram, så ved du, at jeg i øjeblikket blander Karmamejus BB-creme og deres solcreme. Fordi det i den grad fungerer i forhold til ikke at irritere mine øjne og til at give en flot crememat finish på huden. Faktisk har jeg ændret en anelse på rutinen, så jeg bruger solcremen først og så topper med BB-cremen, fordi min solkonto er overtrukket. Du kan sagtens nøjes med én af dem. Der er tre grunde til, at jeg er begejstret for Karmamejus solbeskyttelse: 1) Er til at betale 2) Indeholder det vigtigste udover SPF, nemlig antioxidanter og hyaluronsyre. 3) Kan du bedst lide fysiske solfiltre (dem, der ikke svier i øjnene, men også er kendt for at kunne lægge en synlig hinde på huden), så fungerer de  i tilfældet her virkelig godt uden at være klæge eller blive blålighvide på huden.

 

AFTEN:

 • Rens huden – og hvis du har glemt Cattier, så er det her en kærlig reminder om det solide og fine franske øko-hudplejemærke, som du finder i din helsekostbutik. Jeg blander deres renseskum og rensemælk, fordi huden er underlig i den her tid med så-er-der-frost-så-er-der-16-grader. En rensegel og en renseskum kan godt blive for krads, når/hvis huden tørster efter fugt.
 • Igen vil den afkølede grønne te gøre godt som toner, evt. efterfulgt af fugtserum. Er du meget tørhudet, så tilsæt her en oliedråbe til din rutine.
 • Og mht. A-vitamin, så kan du roligt gå efter apotekets priskærlige af slagsen. Også selvom der står til akne-hud. For A-vitamin er A-vitamin, og vil alt andet lige og på tværs af varianter (ester-formen, retinol, etc.) trække huden mod en bedre balance. Vigtigt er det, at du som nybegynder går langsomt frem.

DAGENS HELTE: Måske et stort ord, men også de små ting kan lune i øjeblikket. Flere Beautyspace-læsere har i den forbindelse været glade for de konkrete og gratis hudkonsultationer,  som kosmetiker Daniela Fraser fra Complete Me laver i øjeblikket (tlf. 33 12 34 50). Der er også Caroline Bjerring, som sørger for, at ingen mangler EXFO – og endelig er der Purely Professional, som har deres egen fanskare til den bæredygtige shampoo-bar. Du kan få den leveret til døren med 25% rabat (koden er PURELY X BEAUTYSPACE, og den økonomiske del er mellem dem og dig).

@beautyspace på INSTAGRAM  

03/04/2020
Ja tak til den glød, hun har
Svar på det ene spørgsmål, jeg dagligt får
07/04/2020
Dyb indånding og f*ck altså
Hvad der er brug for efter i går

Kommentarer

 • Tina Müller

  Hej Anette
  Jeg håber du snart finder tid til at svare på alle de mange spændende spørgsmål der er kommet på tråden her? Venter i spænding ;0)

  14/04/2020
 • Marie

  Hej igen Anette

  Hvordan kan det være, at Paulas choice bliver ved med at garantere at man sagtens kan bruge niacinamid og c-vitamin sammen? Tænker de plejer ag have ret godt styr på deres facts. Der er desuden mange der laver serum eller creme med begge ingredienser, hvilket jeg ikke helt kan få til at passe?

  13/04/2020
 • Maj

  Kan du anbefale en god rens udover PH formular.

  . Du nævner PH formular, men er det ikke ” spild ” af penge at btuge på rens, når det jo skal vaskes af ?

  Er der et billigere alternativ til bio effect ?

  Kan man anvende Pudderdåsernes hyaluron syre som serum om morgenen og Pudderdåsernes niacinamid som serum om aftenen inden A vit ?

  13/04/2020
 • IKH

  Hej Anette
  Så blev Avene Triacneal Expert købt hjem efter at have arbejdet mig op til retinol 1% over de sidste par år. Har længe villet prøve retinaldehyd som næste trin (man er vel ikke nysgerrig hudplejenørd for ingenting ;)).
  Jeg plejer at komme retinolserum på øjnene, kan man også dette med denne retinaldehydcreme eller kræver det for første gang nogensinde en separat øjencreme i stedet?
  På forhånd tak 🙂

  09/04/2020
 • Smeera

  Hej Anette
  Den grønne afkølede te: skal den være friskbrygget hver gang man bruger den, eller vil det være i orden at bruge teen et par dage af gangen?

  08/04/2020
 • Ali

  Hej Anette !
  Selv om jeg er en fyr følger jeg med på bloggen her

  Jeg plejer min hud med gode og simple produkter fra avivir og så den geniale vaskeklud morgen og aften.
  Jeg bruger deres dagcreme med spf 15 året rundt.
  Generelt er jeg tilfreds med min hud( er 32)

  Dog er jeg begyndt og blive int i laserbehandlinger.
  Hvad anbefaler du af “ milde “ laserbehandlinger som forfiner hudstrukturen og gør den mere ensartet ?

  08/04/2020
 • Emilie

  Til Lykke: Tak for svar. Jeg tror, at jeg har fundet løsningen nu! Den skal på fugtig hud og så smøres godt ud. Hvis huden er for tør, når den kommer på, så er det, den fnulrer. Jeg gjorde sådan her i dag, og det virkede: efter bad mens hud stadig fugtig; først mist, derefter serum og så cremen nærmest direkte ovenpå serummet, mens huden stadig er fugtig. Håber, at du også får det til at virke 🙂
  Kh E

  07/04/2020
 • Kristina S.

  Hej Anette
  Kan du give et god bud på en creme jeg kan bruge om aftenen, med masser af fugt.
  Jeg har nogle forskellige The Ordinary produkter, jeg gerne vil blande i på skift (bl.a. A-vitamin og Salisylsyre).
  Den skal gerne indeholde masser af fugt, det mangler jeg lidt pt.
  Pt. bruger jeg følgende produkter: Murad Refreshing cleanser, Madara Infinity Mist, Pestle & Mortar Pure Hyaruronic Serum, nogle gange et par dråber olie fra VINTNER’S DAUGHTER og så gerne en god creme, jeg kan blande The Ordinary.
  Tak for dine skønne råd, jeg læser med hver dag.
  Hilsen
  Kristina

  07/04/2020
 • Lykke Petersen

  Til Emilie, jeg har samme problem som dig med Juhldal face cream no 6, den fnulrer også på mig, ved ikke hvorfor ????
  Mvh Lykke

  07/04/2020
 • Marie

  Og hvad med azealic acid – kan man mon stadig bruge det om sommeren?! Og kan det bruges i samme rutine som niacinamid?

  07/04/2020
 • Emilie

  Kære Anette (og alle jer andre beautyspacere)
  – Jeg har netop taget hul på Juldahl facecream no 6, som vi fik med i en beautybox for nogle mdr siden.
  Virkelig lækker konsistens, men jeg har problemer med, at den fnuldrer af, når jeg har smurt den ind. Prøvede også at smøre den på hænderne, for at se om årsagen kunne være, at jeg havde for mange produkter på indenunder på mit ansigt,, men også på Hænderne begyndte den at fnuldre af. Det er som om, den blot lægger sig på huden og ikke rigtig trænger ned.
  Har I andre også dette problem med cremen? Eller har jeg måske bare været uheldig, at få en “dårlig” en?
  Tak for hjælpen og pas på jer selv ❤️

  07/04/2020
 • Stinna

  Kender du mon et andet prisvenligt a-vitamin produkt, men som er helt uden duft?

  07/04/2020
 • Mette jørgensen

  Hej Anette. Jeg tilslutter mig koret af spørgsmål, omkring A vit. Jeg har brugt environ i årevis, og forstår godt den ros systemet skal have for den langsomme tilvænning man kan lave. Men som nogle nævner tidligere i tråden, er der masser af forskellige A vit cremer, fra alle producenter. Hvilke cremer er de stærkeste, og vel derved de mest effektive ?
  Mange hilsner
  Mette

  07/04/2020
 • Louise

  Hej Anette
  Kan samme rutine anvendes af gravide/ammende? Den ammeramte hud trænger til glød…

  Kh Louise

  06/04/2020
 • Rikke

  Hej Camilla! Jeg håber at det er ok at jeg lige kommer med et SU tip (fra en med samme udfordring ) – jeg synes The Ordinary laver nogle rigtige gode produkter til nogle meget venlige priser! Det var gennem siden her at jeg blev opmærksom på dem – jeg elsker deres rene hyaluron serum, og bruger også deres a-vitamin. Mener det plejer at koste omkring 70 kr i magasin, og de har dem også i Matas nu

  06/04/2020
 • Pernille S

  Skønt med så bredt et udvalg i gode råd. Du er en stjerne! 🙂

  06/04/2020
 • Camilla

  Hej Anette! Jeg søger et SU venlig serum til at give noget fugt under min SPF om morgenen og under min a vitamin om aftenen. Jeg har den følelse du tit beskriver at min hud kan føles som et nummer for lille.

  Jeg har kigget på pestle and mortar, da jeg har læst mange gode anmeldelser. Jeg er dog meget interesseret i EGF essence men jeg er i tvivl om det vil give mig nok fugt, og om der er antioxidanter i EGF, som i Pestle and mortar. Derudover vil jeg høre om der findes et godt produkt med c vitamin som også har gode fugtbindende egenskaber?

  06/04/2020
 • Marie

  Hvor længe kan det grønne the holde? Fx på spray i køleskabet – skal man lave nyt dagligt?

  Og er niacinamid en “god nok” antioxidant inden påførsel af solcreme?

  Jeg bruger Vichy la roche possay spf50 og anvender avenes bb cream ovenpå som makeup. Jeg har rosacea og melasma, så jeg tager ingen chancer med solcremen!

  06/04/2020
 • ZS

  Når nu vi taler om A-vit. – hvad er den stærkeste man kan købe i håndkøb (ikke receptpligtig)? Jeg har brugt A-vit. i mange år og har opbygget en god tolerance. Har det sidste stykke tid brugt Beaute Pacifique Clinical Super3 Booster, men da jeg har det super fint med den, er der måske noget stærkere? Jeg kan ikke selv gennemskue, hvad det skulle være.

  06/04/2020
 • Iben

  Hej Anette og Tina Müller
  Jeg blev lige lidt nysgerrig på den fra Razpa, som jeg tænker må være deres A vitamin serum.
  Ingredients: Prunus Amygdalus Dulcis, Oil, Retinyl Palmitate (5%), Tocopherol, Arachis hypogaea Oil.
  Så vidt jeg kan forstå er Retinyl Palmitate en ester…men hvad er forskellen og hvordan med indholdet i % ift. ren a-vitamin?
  Mvh. Iben

  06/04/2020
 • Tina Müller

  Hej Anette
  Tak for hurtig tilbagemelding
  Det er retinoid så vidt jeg kan se..
  Du kan læse om den på http://www.razspa.dk Den hedder A-retinoid 5%.
  Så det er “for godt til at være sandt” måske?
  Mvh Tina

  06/04/2020
 • Tina Müller

  Tak for dine gode tips! I forhold til A-vitamin; lige nu bruger jeg Ecookings ampuller som indeholder 0,5% a-vitamin. Men næste gang tænker jeg at prøve den fra Razspa som indeholder hele 5%. Er det for stort et spring på én gang?
  Mvh Tina

  06/04/2020
 • Britt Levinsen

  Tak for rådet med karmamejo, vil jeg prøve. Jeg er rasende glad for de fysiske filtre – faktisk synes jeg at de ser flotte ud på huden (!) Fordi de virker lidt ala de highligtere der har været så moderne. Og Der hvor man ikke vil highlightes, kan man jo lægge lidt pudder på.
  Men hvor er essence i dette program ? Jeg bruger det (Bioeffect) der hvor du bruger grøn the. Kan og bør man blande?

  Mange hilsner
  Britt

  06/04/2020