De 3 ingredienser, du vil huske 2019 for

Probiotika og pre-biotika

Når der er meget fokus på aktivt (og fornyende) indhold som eksempelvis A-vitamin og peelende syrer, så er der ekstra behov for at gøre regnskabet op, så det balancerer. Forenklet sagt: Fylde på med ballast. Der er i den sammenhæng brug for flere fredsmæglerere, og her er probiotika ikke til at komme uden om. Det er dén ingrediens, hudlæger sørger for, at deres børn og nære familie kender til (overvejende som kosttilskud).  De gode bakterier optager nemlig pladsen for ballademagerne, og vil som en antiinflammatorisk behandling ikke bare mildne rødme og irritation, men også bane vejen til en hudbarriere i topform (og så ved vi, at alt andet bliver lettere).

Probiotik blev ÅRETS INGREDIENS, som du måske husker. Og jeg er svært pjattet med  Madáras nye essence-mist, som indeholder lige dele fugtmætning og beroligende probiotika.

Squalane

Den lette lette olie er det plantebaserede fedtstof, som bedst efterligner hudens eget fedt. Og som hovedregel derfor fungerer på tværs af hudtyper. De forklarer så fint her. Danmark har netop fået sin egen squalane-serie (renseproduktet er ekstraordinært godt). Det er i øvrigt det plantefedtstof, som Beauté Pacifique bruger i deres Super Booster 3.

Cannabis

Se Insta-stories på @beautyspace under NYC og LA, hvis du har tid og lyst. Det er stort. Og det bliver kun større (her er den danske olie, der gør det bedst.) Det er især fedtsyresammensætningen og den beroligende virkning på huden, der gør godt. Læs mere her.

 FOTO JENS PETER ENGEDAL

04/02/2019
Sund eller ung?
5 veldokumenterede jern-greb til rasende velholdt
07/02/2019
Hudlægens bord
Hjælp til den hudlidelse, der oftest rammer unge kvinder

Kommentarer

 • Anette Kristine Poulsen

  @ Fru Jakobsen, tak fordi du deler din erfaring.

  @ Kristina, big smile. Og tak.

  @ Majbritt, prøv at ringe til Magasin. Jeg har fået at vide, at den skulle være der nu.

  @ Karina, den fra Pharma Nord er jeg også begejstret for. Deres standard er høj.

  Stor hilsen Anette

  11/02/2019
 • Karina

  Hej, vil helst tage probiotika i pilleform, men hvilken slags bakteria er aller bedst til hud og hvor mange millarder skal der helst være for optimal effekt?

  Tak fordi du giver så mange hudkærlige råd og kyndig vejledning.

  Dbh
  Karina

  10/02/2019
 • Majbritt

  Damn har lige været i magasin i dag d. 8! Den er ikke på hylden endnu…

  08/02/2019
 • Kristina

  Haha. Følger bare underviserens gode råd jo 😉 Squalane har jeg fra The Ordinary, men har tidligere brugt Paradoxe serum fra Beaute Pacifique, som jeg også var rigtig glad for

  08/02/2019
 • Fru Jakobsen

  @linda Nedergaard
  Solaray, Multidophilus 24 – som er 24 udvalgte stammer af mælkesyrebakterier. Husk endelig at de skal opbevares i køleskab. Det var lidt tilfældigt, at det netop var dem, jeg købte, men de har virket godt for mig. Jeg prøvede en sovepille, men var totalt dopet dagen efter, så det er droppet igen. Held og lykke med søvnen.

  07/02/2019
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Mette Højdam, mine tanker er, at de laver ting, der virker. Hvis du prøver, så meld gerne tilbage, hvad du synes.

  @ Majbritt, undskyld – den lander først hos Magasin fredag den 8. feb, har jeg lige hørt.

  @ Chris, tak for dine pæne ord. Jeg forstår til fulde dit spørgsmål. Det er en beroligende ingrediens, som kan indgå typisk i dit fugtserum eller som her i en mist. Kan bruges morgen som aften. Jeg vil altid tage fx. AHA og A-vit på først, altså tænke aktivt tættest på huden og beskyttelse yderst, hvis det giver mening?

  @ Pernille, helt enig. I rens er effekten absolut minimal.

  Stor hilsen Anette

  07/02/2019
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Fru Jakobsen, hvor er det en god erfaring at få delt herinde. 1000 tak.

  @ Kristina, du er jo skoleeksemplet. 1000 tak til dig. Så godt at høre om din erfaring. Hvor har du squalane-dråberne fra?

  @ Kirsten, hvor bliver jeg glad af at læse dine ord. Du kan fint rulle med fx. Environs AVST gel eller langsomt med deres step-up. Og ja præcis: Ekstra fugt de andre dage, men sammen med A-vit fortsat. Hold øje med din hud. Og brug endelig en mild syremaske, fx med PHA fra Karmameju.

  Stor hilsen Anette

  07/02/2019
 • @ Anne, den virker som en virkelig god transportør i produktet her, og jeg lover dig, at der ikke er udtørring med i billedet. Prøv at se det samlede billede med flere fugtmættende ingredienser:

  https://www.madaracosmetics.com/en/shop/face/infinity-mist-probiotic-essence

  Og ja, hvis du vil gå med livrem og seler, så kan du fravælge A-vit og BHA måske. Hudlæger er uenige. Du må følge din mavefornemmelse.

  Stor hilsen Anette

  07/02/2019
 • Pernille

  Hej Anette 🙂 Hvad siger du til Gallinée? De har jo også rens med præbiotika, men det bliver jo skyllet af igen, så hvor meget kan det nå at gøre?

  07/02/2019
 • Linda Nedergaard

  Fru Jakobsen – jeg kunne så godt tænke mig at høre, hvad det er for en slags probiotika i pilleform, du tager – altså mærket 🙂 Det lyder lige som noget, jeg kunne bruge.
  Tak for endnu et dejligt blog-indlæg 🙂

  07/02/2019
 • Chris

  Hej A

  Jeg er lidt uklar over hvornår i rækkefølgen at probiotika skal på. Før eller efter AHA eller er det i stedet for AHA (frugtsyre) ?

  God dag

  07/02/2019
 • Chris

  Tak for interessant viden
  Keg tør bare snart ikke at læse flere af dine guldkorn, for man vil jo helst have det hele
  Jeg er lidt uklar på hvornår i rækkefølgen at probiotika skal på. Er det før eller efter AHA/ frugtsyre, eller er det i stedet for frugtsyre?

  07/02/2019
 • Anne

  Kære Annette,

  Skal man være forsigtig med A-vitamin, når man er gravid? Og hvad med AHA/BHA er det ok at anvende? Synes lidt det er en jungle at finde ud af, hvad man kan bruge, og hvad man ikke kan bruge.

  Håber du kan hjælpe 🙂

  Kh. Anne

  07/02/2019
 • Anne

  Det er godt nok ærgerligt, at nr 2 ingrediens i Madara mist’en er alkohol.. havde ellers lige håbet, min eksemplaget hud kunne bruge den

  07/02/2019
 • Majbritt

  Hvor finder jeg madaras mist? Har forgæves kigget efter en dansk forhandler;-)

  06/02/2019
 • Mette Højdam Frandsen

  Jeg overvejer at begynde at bruge et A-vitaminserum om natten. Probiotika har jeg spist via kosttilskud gennem flere år, men måske de også skal til at testes med nogle beautyprodukter.

  Hvad er dine tanker om/erfaringer med Retinol Drops fra Rodial. Jeg er virkelig glad for flere af deres produkter fra Dragon Blood linjen med hyaluronsyre i, men er dette retinolserum fra dem mon investeringen værd?

  Mange tak for din tid og al den fine inspiration herinde.

  06/02/2019
 • kirsten

  Kære Anette – hvad er godt at rulle i (microneedling), tør sart hud på snart 60 år!
  En fra Environ mener, at man får mest ud af at rulle med a-vitamin. Hvis jeg går langsomt frem og ruller med environ a-vitamin produkter 2 x ugentligt. (Jeg har tidligere brugt Exuviance Retinol under natcreme) Så ekstra fugt og en syremaske resten af ugen?
  Jeg mener, du skriver at man bruger a-vitamin om aftenen – får jeg noget ud af det når det ikke er hver aften?
  Der kommer mange nye a-vitamin produkter og heldigvis informerer du godt.
  Efter jeg er begyndt at rulle har jeg brug for en lidt mere sikker rutine.
  Tak for en supergod blog – jeg er der faktisk dagligt og har ikke har ikke haft et fejlkøb siden!!
  Knus Kirsten

  06/02/2019
 • Kristina

  Bruger serum med probiotika og blander 2-3 dråber squalane i min dagcreme og kan skrive under på at begge dele gør underværker for min hud 🙂 Må prøve essencen fra Madára. Lyder til at den kan erstatte et par steps i min rutine!

  06/02/2019
 • Fru Jakobsen

  Probiotika i pilleform er også godt for os, som sover elendigt. Jeg startede for 3 uger siden, snupper et par piller 1/2 time før sengetid og sover markant bedre. Jeg kan stadig vågne i løbet af natten, men falder hurtigt i søvn igen. Tidligere vågnede jeg efter ca. 2 1/2 – 3 timer, lå vågen i 2-3 timer og sov så ualmindeligtgodt, når vækkeuret ringede. Nattesøvn er en dejlig ting

  06/02/2019