De 4 ting, der slår dit kollagen ihjel

Flere af os jagter kollagen, fordi det er byggestensproteinet, der holder huden fyldig fremfor fladtrådt.

I går handlede det derfor om kollagen-killerne på Go’ Morgen Danmark. Hvad slår det i stykker ud over de åbenlyse UV-stråler? Det gør røg, det gør sukker (for meget sukker), fordi det på en måde karamelliserer springmadrassen af kollagen – forestil dig den klistrede og krøllede fornemmelse det vil være at springe i vand med tøj på – dén virkning har sukker på kollagen og deraf ordet sukkerrynker. Og så er det skidt at sløse med at holde huden fugtmæt, for en dehydreret hud er ringere til at passe på sit kollagen.

I hudpleje er der overordnet to ting at sige:

Beskyt det du har ved at se på de støttepædagoger, der findes. Udover SPF, så står C-vitamin højt på listen – i forhold til indtag og til at smøre på. Netop fordi vitaminet indgår i selve kollagensyntesen, er det ikke til at komme uden om. Smørbart er det en snusfornuftig ingrediens, der samtidig giver os glød og beskytter. Her i en variant fra en af klodens mest hudkloge damer – med stabiliseret C-vitamin + fugtmætning + E-vitamin. Oplagt som serum under din ansigtscreme. Og hvis du vil nørde videre i underbyggende studier er her ét af mange.

Smørbart kollagen kan også noget. For selvom kollagen-proteinet er for stort til at trænge ned og tilslutte sig vores eget kollagen, så er det en fabelagtig ingrediens til at holde på fugten. Jeg havde i går taget det, jeg vil kalde en ansigtscreme til kroppen med. Den er nemlig proppet med arbejdsomme ingredienser (alt fra alger til niacinamid, sheasmør, squalane, lecitin og …). Vil du have duftfri body lotion skal du vælge noget andet. For den her dufter som om, nogen har taget en favnfuld grønne blade og dyppet dem i kold vaniljemælk. Ret fint, ligesom konsistensen er vanedannende.

Endelig kan du gå maskinelt til værks med en af mine favorit gadgets: Ufarlig,  lavfrekvent strøm, såkaldt ‘microcurrent waves’, er en energi-valuta, huden forstår, og som udover øget blodgennemstrømning giver et kickstart til kollagen-produktionen i det små. Hvis du vil nørde mere, så er der studier her og her.

SPISE SIG TIL MERE KOLLAGEN? Det er mere end oplagt at gøre det og faktisk nemt. Men der er også faldgruber. Vi tager den side af sagen i morgen, så hæng på.

VIND PÅ INSTAGRAM @beautyspace, hvor du lige nu med held kan få huden i  et års Book’n Beautyboxe, altså 12 i alt.

MERE FRA BEAUTYSPACE? Så hook op her.

16/08/2020
Hudlæger: Din næste solfaktor bliver en tablet
SPF på vej mod den vildeste Marie Kondo
19/08/2020
Spis dig til mere kollagen
Her er, hvad vi nogenlunde ved

Kommentarer

 • Anette Kristine Poulsen

  1000 tak for alle spørgsmål. Jeg er så glad for AL INPUT. Her kommer svar på spørgsmål:

  @ Helle, tak fordi du deler den gode erfaring. Jeg kan ikke sige noget om den pågældende lampe.

  @ Camilla, nej de gør noget helt forskelligt. Needling laver små hulle for bedre optagelse af produkt – her stimulerer du elektronisk med lavfrekvent strøm.

  @ Hannah, har du mon Instagram og følger med på @beautyspace ? For jeg laver en story med et svar til dig. Den kommer på i løbet af 1-2 dage. Det er nemlig ET GODT spm.

  @ Stinne, åh du må ikke panikke ;o) Har du læst de indslag på bloggen omkring netop øjencreme (eller alt om øjencreme i bogen Seriøst bedre hud?) ?

  @ Bente, haha det er et godt spørgsmål. Hudlæge dr. Nicolas Perricone siger at han kan genkende en kagedejshud på mange meters afstand. Han bor heldigvis langt væk. Men forestil dig synet af tøj i vand og måden det klistrer og folder på…

  Stor hilsen Anette

  19/08/2020
 • bente

  Hej Anette
  Hvorn ser sukkerrynker ud ?

  Bh Bente

  19/08/2020
 • Stinne

  Kære Anette ☀️
  Jeg følger din skønne blog og elsker dine gode hudplejeråd som også er mere spiselige for os forbrugere ☺️

  Jeg er lige kommet hjem fra en lækker ansigtsbehandling med dybderens Til behandlingen påpegede hun at jeg generelt mangler fugt og at jeg har linjer omkring øjnene som kommer af manglende fugt, altså en øjencreme. Jeg kan godt se hvad hun mener og panikker jo lidt eftersom jeg kun er 30

  Har lige investeret i Paula’s choice produkter men har ikke købt nogen øjencreme. Synes du deres er god eller kan du anbefale en rigtig god?

  Mange hilsner, Stinne

  18/08/2020
 • Hannah

  Kære Anette
  Du anbefaler C15 boosteren… I Tænks kemiapp får den kolbe C.
  Jeg kender dit ønske om flere nuancer i Tænks bedømmelser (har jo læst din bog), men kunne du evt. sige, hvilke “andre allergifremkaldende stoffer” den indeholder – og hvorfor du ikke vurderer, de er problematiske.
  På forhånd tusind tak for svar!
  Mvh.
  Hannah

  18/08/2020
 • Camilla

  Kære Anette,
  Jeg er en trofast læser, og har brugt din stenhårde rutine i en del år efterhånden. Jeg er meget taknemmelig for alt det, du giver. Det gadget, du nævner ‘Microcurrent Skin Stimulator’, hordan bruges den – er det i stedet for Derma roller? Og hvilke produkter, skal man smøre på før og efter?
  Tak 🙂

  18/08/2020
 • Helle Andersen

  Hej Anette
  Mit største hud problem, er røde plamager på kinderne, jeg gætter på at der er tale om rosceas ( har ikke konsulteret hudlæge), men jeg oplever bedring når jeg holder mig til Avenes produkter til netop dette. Men selv om jeg naturligvis også beskyttet med spf oplever jeg forværring her i sommervarmen. Meeen så har min veninde købt en Beuer Infrarød lampe, som jeg har prøvet nogle gange og her har jeg oplevet stor forbedring, så jeg ovevejer meget at investere i en selvkan du sige noget om sådan en lampe? Mvh. Helle

  18/08/2020
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Karin V.S,, det er så sødt af dig at skrive sådan. Men ikke på nogen tidspunkt adviserer jeg nogen inden TV. På den måde føler jeg, at at det bare er værten og mig, og det giver ro på. ALT kan desværre så lynhurtigt gå galt i forhold til planlagt tv …hudplejeindslag kan rykkes til fordel for politik. Eksempelvis.

  @ Marianne Gylding, vi har brug for optimister på alle fronter. Vi vender tilbage til det spiselige i morgen.

  KH Anette

  18/08/2020
 • Karin V.S

  Kære Anette
  Hvor ville jeg ønske man kunne blive adviseret når du er på TV2! Jeg når aldrig at se dig. Men hvis jeg vidste hvornår du er der ville jeg optage det
  Knus Karin

  18/08/2020
 • Mariannegylding

  Glæder mig at høre mere i morgen, for jeg indtager dagligt 10 g Puoris collagen peptider sammen med 2 stk Hydro balance tabletter fra Smuuk. Det har jeg gjort siden jeg fik en ultherapy behandling af underansigt. Kan endnu ikke se en rigtig forskel, det er 3 mdr siden. Men jeg er en uforbeholden optimist 🙂

  18/08/2020

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.