fbpx

Den bedste A-vitamin?

Nøj, der kom mange reaktioner efter i fredags – tak for alle indspark. Jeg fik også spørgsmål i min indbakke vedrørende A-vitamin, og hvorfor der ikke var A-vitaminprodukter med på listen over hyppige genkøb.

Jeg skal sige dig hvorfor. Der er nemlig flere producenter, som laver gode A-vitamin produkter, herunder Environ, Beauté Pacifique, Verso, The Ordinary… Så jeg har ikke én favorit, men flere.

Hvad de færreste ved, er, at jo mere din hud har vænnet sig til netop A-vitamin, altså den smørbare slags, des flere A-vitamin modtagere (receptorer) har den, og det er dér (via receptorerne), at A-vitamin over én kam har smuthullet til at gå ind og trække i arbejdstøjet. Vi taler udglatning, mere pigmentudjævning og mere klar hud. Kort og forenklet. Den længere snak finder du i bogen.

VIDSTE DU, at A-vitaminmættet hud også er mere beskyttet i forhold til eksempelvis UV? Vi har været omkring det tidligere, for mange tror jo det modsatte. Men det modsatte er kun tilfældet, hvis du får en såkaldt retinoidreaktion, som kompromitterer hudbarrieren på en måde, hvor huden bliver rød og irriteret. Det vil ingen have. Gå derfor langsomt frem, hvis du er nybegynder. Og nej, A-vitamin kan selvfølgelig ikke erstatte SPF, bare supplere.

PERNILLE VIL UDGLATTES NU, og det skal ikke være med Botox. Det er panden, hun gerne vil have gjort noget ved, og derfor laver vi et spændende forsøg, hvor hun får en næstegenerations nålerulle-behandling hos Complete Me og derefter kommer på seriøst hjemmearbejde. Følg med på Instagram @beautyspace, hvor slaget skal slås. Og hvis du undrer dig over, hvem Pernille er, så er det kameraholderen til de små Beautyspace Talk film.

@beautyspace på INSTAGRAM

12/06/2020
7 produkter, jeg ikke vil løbe tør for
To af dem gætter du muligvis aldrig
16/06/2020
Hvad der sker, når huden bliver høj på CBD
Sådan bruger jeg Årets Ingrediens

Kommentarer

 • Heidi

  Hej igen Anette.
  Jeg har bare endnu til godt at købe Ndet end deres fodcreme og makeupfjerner. Jeg har læat en del om deres a vitamin. Men er i tvivl om det er godt. Jeg så søgte jeg herinde men fandt intet om dem. Så var det mest for at få list info om du har prøvet deres ting og hvorda

  20/06/2020
 • Kamilla

  Tusind tak for dit svar☺️ Jeg tror det er en scanning fra PHformula – kosmetologen sagde nemlig, at den anbefaler produkter fra PH. Jeg bor i 6650 Brørup og bruger hudpleje klinikken i 6600 Vejen.

  Flemming Andersen var kortvarigt inde og kigge under min første PicoWay men ellers er det kun min faste behandler, Annette Ballegaard, der tilser mig. Hun siger dog også, at min hud er i fin stand☺️ Derfor også bare desto mere frustrerende, når man så hører andet og føler et pres for at købe de, af husscanneren, anbefalede produkter.

  19/06/2020
 • Jette B

  Jeg har fået en skinscanning hos min kosmetiker, der bruger phformula. Hvordan finder jeg dokumentation for det resultat den finder?? Svaret på scanningen er meget forskellig fra det jeg får, når det er Beaute Pacifique, der har scannet.

  16/06/2020
 • Kristina

  Hej Anette 🙂 Vil du betegne Avene Triacneal som en a-vitamin creme? Eller er det primært de bakteriehæmmende og eksfolierende ingredienser, som fylder i cremen? Hvis man kan sige det sådan…
  Mvh Kristina

  16/06/2020
 • Sanne

  Når nu man har rullet med nålerullen og efterfølgende skal komme A-vitamin på, er konsistensen så ligegyldig? Jeg er nemlig ved at løbe tør for Environs gel, men har Super3 Booster og også Pudderdåsernes 2% A-vit serum – kan disse bruges? Hvis det står i bogen, siger du bare til, den har jeg lige modtaget. Rigtig go’ dag, smukke. 🙂

  16/06/2020
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Anni, tak fordi du deler din erfaring. Du er i den grad på forkant, for vi skal snart tale om det med ‘flere kilder til A-vit’ på en gang ligesom vi taler om det på fugt.

  @ Heidi, jeg har haft Pudderdåsernes fodcreme med på TV2, og dere fine SPF40 er også nævnt herinde, så jeg er usikker på, hvad du mener?

  Stor hilsen Anette

  16/06/2020
 • Anette Kristine Poulsen

  @ R, enig – det ER svært at sammenligne, men hvis Super3 Booster fungerer godt, så vil min klare anbefaling være at steppe op til Clinical versionen. Det vil du blive glad for, tror jeg.

  @ Christina Kragh, rigtig god, og jo billig. Helt enig.

  @ Annemarie, du er heldig med så disciplineret en datter … sådan er det ikke hjemme hos mig. Det virker umiddelbart som om, I gør alt det rigtige. En teenagehud kan have godt at en dybderens hos en dygtig kosmetolog, hvis der skal fjernes hudorme, men det lyder jo ikke som om det er overvældende, og hvis det ikke er en udfordring for din datter, vil jeg måske lade det være. Overvej en mild A-vitamincreme (A-vitamin-eksperten over dem alle dr. Des Fernandes siger jo, at han ville ønske, han var begyndt som 2-årig med A-vit …lidt i sjov nok). Men A-vit virker jo balancerende.

  @ Jette Sanderhoff, jeg synes de giver god forklaring inde på deres site – og jeg ville klart begynde på den lave procent (dér hvor de har procentforskelle).

  @ Marianne R, ja, læs med her:

  https://beautyspace.dk/naar-de-andre-disser-a-vitamin/

  @ leafysmoothie, 1000 tak for indspark.

  @ Tini Tina, god pointe og 1000 tak fordi du deler med os andre.

  @ Eva B, uhauha Eva, vi er vist ude på noget, der minder som et sort marked her ;o) Du har så klart ret i din point: A-vitamin …på tværs af alle typer, hardcore som ikke, virker. Jeg er mest til de ikke-receptpligtige, fordi A-vit metabolismen alligevel laver alle varianter om til A-vitaminsyre.

  @ Kamilla, hvis du føler og kan se, at din hud har glød og at du er tilfreds (bortset fra fugtmangel, som vi alle kan have), så hold først og fremmest fast i det. Hvis du giver mig navnet på hudscannings-metoden, så vil jeg gerne give dig en melding på, hvordan dokumentationen bag det pågældende målesystem er.

  Hvis din hudbarriere er kompromitteret (og ja, du kan have være irriteret efter Pico), så har din kosmetolog fuldstændig ret i, at her vil A-vitamin øge risikoen for en retinoidreaktion. Så i sådant et tilfælde skal du prioritere barrieren. Sagen er bare, at A-vitamin jo OGSÅ er styrkende, men afhængig af ens hud kan kræve forskellig tilgang. Ex. vil en sarthudet få udfordringer med at springe på hovedet i en retinol-variant. Groft sagt.

  Hvor bor du? Jeg kan guide dig til en (anden) dygtig kosmetolog/kosmetiker. For måske ville en second opinion være oplagt, så du ikke går rundt og er nedslået over en hud, du egentlig føler arter sig. Jeg går også ud fra, at en hudlæge har set dig på Mølholm? Man får ikke en Pico, hvis man er nede på alle de parametre som du nævner. Det ved jeg, at de gør.

  @ Birgitte H, ja, du har den her:

  https://www.matas.dk/filorga-global-repair-serum-30-ml

  @ Mette Jørgensen, det er et virkelig godt spørgsmål. Og du er ikke alene om at have det. Udfordringen er, at mange producenter regner forskelligt, når de opgør det, ligesom det hurtigt bliver en æble/pære sammenligning. Jeg kommer nok til at gå dybere ned i det i samarbejde med et uvildigt laboratorium. Men indtil da må du vælge fra en producent, du har tillid til.

  @ Yvonne, A-vitamin er til hele året, faktisk endda især om sommeren, da den styrker huden. BP som du henviser til indeholder endda den ester der hedder retinyl palminat,, som er ekstra beskyttende, tilmed i forhold til UV (UDEN at kunne erstatte SPF), så slip ikke din A-vit. I forhold til rosacea, så læs kapitlet om emnet i min nye bog Seriøst bedre hud.

  @ Ali, godt at du griber i egen kind og vurderer på den måde. Du behøver ikke en scrub. Jeg vil altid bare anbefale en vaskeklud.

  Stor hilsen Anette

  16/06/2020
 • Heidi

  Jeg er glad bruger af diverse a vitamine cremere. Jeg undre mig over du aldrig nævner pudderdåsernes serie. Den ser jo go og gennemtestet ud. Og så er den lavet i dk. Virker deres serie?

  16/06/2020
 • Anni

  Hej

  Jeg slog til et godt tilbud og har derfor prøvet Cliniques fresh pressed overnight booster with pure vitamin A, som jeg har mixet i min alm. BP super3 booster om aftenen.
  Det har egentlig fungeret rigtig fint.
  Man kan også bare mixe den i sin alm natcreme. Det er da nemt.
  Jeg aner ikke noget om, hvor stærkt produktet er. Min hud tager godt imod, men har også været vant til den stærkere Clinical BP super3-udgaven.

  Mvh
  Anni

  16/06/2020
 • Kristin

  Hei Anette!
  Håper du forstår min norsk;)
  Takk for veldig bra innlegg om hvilke kremer du kjøper igjen, OG A-vitamin

  1) Jeg lurte på om du kjenner til Radical night repair, fra Zo Skin Health? Den har 1% retinol, men jeg fikk anbefalt å ikke bruke den på sommeren???
  Hvis jeg tar den på, så blir huden kjempefin dager etter, men så starter huden å skalle av etter noen dager, så den er havnet innerst i hyllen min, bruker den svært sjeldent.

  2) Ellers: hvilken a-vit bruker du/synes du best om? Vet at alle må prøve hva som passer sin hud, men hadde vært så fiiiiiiint om du kunne fortelle hvilken du best liker

  3) er det en av disse A-vitamin du anbefaler, som jeg kan starte forsiktig med nå om sommeren? Evt hvilken vil du anbefale? (Er 42 år, har blandingshud, men kanskje litt mer tørr i det siste).

  Veldig takknemlig for svar:)

  Ellers takk for super blogg og insta, Elsker dine innlegg

  16/06/2020
 • Kristin

  Hei Anette!
  Takk for super blogg! Håper du forstår min norsk:)
  1) Prøver du altså å si, at du bytter på å bruke de merkene med A-vitamin som du her nevner?
  2) Eller er det spesielt en du vil anbefale av de du nevner her i innlegget?
  3) hvilken ville du så anbefale for å starte med A-vitamin nå på sommeren?

  Jeg har innimellom brukt radical night repair fra Zo Skin Health 1%, men tror den er for sterk, for etter noen dager skaller huden av, og jeg fikk anbefalt ikke å bruke den på sommeren. Den blir dermed mest stående bakerst i hyllen;)
  Jeg ønsker derfor derfor finne en som jeg kan starte med nå på sommeren. Hva tenker du? ❤️ Takknemlig for svar, og takk for super blogg og insta❤️

  16/06/2020
 • Ali

  Hej Anette
  Lige et andet spørgesmål som ikke har så meget med a-vitamin og gøre
  Hvis jeg renser morgen og aften med en micheller Water og efter fulgt af en rensegel – behøver jeg så bruge en decideret Scrub / Peeling til huden ?
  “ fjerner “ en dobbelt rensning morgen og aften ikk de overflødelige døde hudceller ?

  PS – jeg kan godt tåle og se på min hud at dobbelt rensning morgen og aften giver – for min vedkommende en flot hud. Bruger desuden meget milde produkter.

  16/06/2020
 • Yvonne

  Hej Anette
  Først 1000 tak for en rigtig god bog og fantastiske anbefalinger – for første gang i mange år har jeg en hud som jeg ikke er “flov” over.
  Forleden dag var jeg i den lokale Matas. Her mødte jeg en BP-dame som scannede min hud. Dommen bar en stærk hud men måske med rosacea-akne – kære @beautyspace hvad er det? Anbefalingen var jeg jeg kun brugte A-vitamin Booster om sommeren – hvorfor tænker jeg?
  Skulle nok have spurgt damen men jeg var nok lidt bange for at føle mig lidt dum…,,

  15/06/2020
 • Mette jørgensen

  Hej Anette.
  Tak for skøn og oplysende blog ☺️
  Jeg har i årevis brugt environ Vita-Peptide C-Quence Serum 4 plus og defence creme fra environ.
  Er i tvivl om jeg får lige så meget A vitamin. Ved at bruge nogle af de andre mærker som du nævner… og ikke mindst er noget billigere ? Det kunne også være pudderdåsernes ? Har virkelig svært ved at gennemskue, hvilke serums eller cremer som giver mest A vit ?
  Bedste hilsner mette.

  15/06/2020
 • Birgitte Hougaard

  Hej skønne dig
  Tusind tak for alle dine gode råd
  Ved du om Filorga har en Retinol i deres store sortiment.
  Dejlig dag herfra
  Kh Birgitte

  15/06/2020
 • Kamilla

  Hej Anette

  Tusind tak for dine altid gode og velbegrundede indspark.

  Nuvel- jeg har lige i sidste uge været hos min sædvanlige hudpleje klinik. Kosmetologen lavede en hudscanning og kunne fortælle mig, at min hud var langt under middel på samtlige parametre….fx pigmentering, sensitivitet, aldring mm. Hvilket jeg på ingen måder forstår, da jeg slavisk følger et stærkt hudplejeregimen fastlagt udfra dine gode råd samt rådgivning fået på Mølholm. Jeg er på Mølholm 2x årligt, hvor jeg får en PicoWay laserbehandling i ansigtet. Jeg kan dog følge hende i, at min hud trænger til fugt, men ellers syntes jeg den er flot og har en fin glød.

  Kosmetologen fortæller mig, at jeg på INGEN omstændigheder må bruge a-vitamin. Desuden skal jeg rense morgen og aften i EXFO (forstår dobbeltrens om aftenen – men morgen rens??)

  Jeg er virkelig i vildrede……alt i mig siger, at A-vit er godt, desuden da min hud allerede er godt vant til at bruge den på daglig basis. What to do? Skal jeg virkelig droppe a-vitaminen??

  Det skal dig siges, at jeg 10 dage før hudscanningen fik en PicoWay – jeg tænker også det kan have indvirkning på resultatet.

  Håber du kan hjælpe :0)

  15/06/2020
 • Eva B

  Tip: Man kan jo også købe A vitamin på apoteker – uden recept – i det sydlige Europa og vist også Østlandene. Det er absolut mest noget for ‘mangeårsbrugere’ som mig, hvis hud er vant til syren. På apoteker i Spanien hedder det ‘Retirides’ (efter retinol) og den stærkeste ligger i 1mg/g. 30 gr. for en 100 krone. Jeg kan se på min hud, at brug gennem et stykke tid simpelthen udvisker ‘dybden’ på stregerne eller pletter/ar.
  På den blå avis har jeg set at folk sælger hjemmebragte tuber fra udlandets apoteker til helt op til 600 kr. for en tube, som de selv har givet 100-150 for.

  15/06/2020
 • Tini Tina

  Ja den bedste a-vit er vel den man kan tåle. For mit vedkommende skifter jeg sommer/vinter. Om sommeren tåler jeg mere da min hud er bedre til at holde på fugt og fedt, men om vinteren er jeg mere sart og sensibel så der bruger jeg en mild en.

  15/06/2020
 • @leafysmoothie

  Fedt indlæg jeg følger med på Insta med begejstring.

  @Jette Sanderhoff Du kan skrive til Deciem inde på deres hjemmeside og få sammensat en personlig rutine, ganske gratis. Gå til contact og vælg products and regiments. De har også en chat box til højre på siden hvor man kan få svar med det samme. https://deciem.com/

  15/06/2020
 • Marianne R

  Jeg har brugt super 3 booster fra Beauté Pacifique i lang tid, men jeg bliver aldrig fan af lugten. Kan du anbefale andre A-vitamin-produkter end de 3 du har på din anbefalingsside, som enten er serummer (vil gerne have en creme) eller gel (bryder mig ikke om gelkonsistensen)?

  15/06/2020
 • Jette Sanderhoff

  Hej Anette
  Jeg bruger i forvejen produkter fra The Ordinary og vil gerne i gang med noget A-vitamin. Men The Ordinary har flere produkter med A-vitamin både cremer og serum og jeg er i tvivl om hvad forsekellen er på de forskellige produkter og hvad jeg skal vælge??

  15/06/2020
 • Annemarie

  Super godt indlæg. Jeg lærer noget hver gang.
  Jeg har et spørgsmål, når du har tid. Min datter på snart 12 har i over et år brugt til ansigtet vaskeklud m vand og derefter Karmameju micellar morgen og aften efterfulgt af t-zone fra pudderdåserne både morgen og aften. Fugtighedscreme når hun har brug for det..ikke så ofte. Hun er ikke rigtigt i puberteten endnu og har ikke problemhud men der er mørke porer rundt om næsen og lige på siderne og så midt på hagen. Resten af huden er bare så fin og blød og “barnlig”. Meget klassisk tror jeg. T-zone virkede i begyndelsen rigtig godt, men ikke de seneste måneder hvorfor vi lige er skiftet til Danish Skincares perfect skin power treat om aftenen og hun bruger selvfølgelig creme m spf om dagen i ansigtet.
  Er der andet vi kan gøre for at få disse mørke porer/områder væk og i det hele taget for at pleje hendes hud uden at ødelægge noget?
  Hun er super disciplineret med at bruge produkterne morgen og aften, så det er ikke fordi hun springer over.
  På forhånd tak for svar. Beklager det blev meget langt.

  15/06/2020
 • Christina Kragh

  Avene’ A vitamin er faktisk også af de gode …jeg er været over BP ,dermalogica, the ordinary og mange andre jeg er positivt overrasket over Avene

  15/06/2020
 • R

  Hej Anette
  Relevant indlæg! Jeg har brugt super 3 booster fra Beauté Pacifique i meget lang tid. Hvis jeg gerne vil opgradere til noget stærkere hvordan ved jeg så hvad jeg skal købe? Synes det er svært at sammenligne. Udover deres clinical udgave som skulle være stærkere har du så et forslag? Er dem fra Verso eller the ordinary fx stærkere?

  Mvh R

  15/06/2020