fbpx

Et produkt, du roligt kan droppe

Muligvis ved du allerede, at der (efter min mening) er tre produkt-typer, du roligt kan droppe: Nemlig øjencreme, skintonic og skrubbecremer.

Også selvom det kan give knubs, bevares. Og lad mig i den sammenhæng dele et hurtigt tip: Hvis du hudplejemæssigt er minimalisttypen og møder fordømmelse, overraskelse eller måske ligefrem et trodsigt rensepoliti, så slå ikke fra dig med våd søndagsavis, men brug i stedet argumenterne fra bogen Clean, som lægejournalist James Hamblin har skrevet. Den er ikke bare klog og horisontudvidende, men også underholdende. Du får lyst til at få en kaffeaftale med manden eller give ham et knus, selvom han er stoppet med at gå i bad. Bogen er ikke en allemandssandhed, men nuancerede dele af et sandhedsbillede for alle.

Tilbage til dagens emne. Nemlig produktet, du kan undvære. Mange skriver undrende til mig, hvorfor jeg aldrig nævner skintonic. Og det er fordi, skintonic, som vi kendte den tidlige, er en noget sprittet affære. Man skulle faktisk holde sig for næsen. At skintonic i traditionel forstand er passé, skyldes de bedre renseprodukter, vi har fået (der ikke kræver efterafspritning).

Et eksempel er Glossiers nye miks af svagt skummende rensegel og frugtsyre-eksfoliering, der takket være aminosyrer og beroligende morgenfrue, ikke stripper huden tør og stram, men klarer sig fint på egen hånd. Emily Weiss bruger den dagligt, men for de fleste vil et par gange om ugen fungere – som erstatning for dagens normale rens.

Næstegenerationen af skintonic er mere en slags undertrøje af fugtforstærkning. Ofte bare kaldet “toner”. Som eksempelvis Kiehl’s toner med fugtmætning (glycerin), lindring (allantoin) og beskyttende antioxidanter.

FUGTUNDERTRØJE TIL KROPPEN kommer bedst fra aftersun, som vi var omkring her. Altså brugt omvendt. Rudolph Care laver en praktisk, brugbar og virkelig rar version på spray med flere kilder til fugtmætning (glycerin og sodium PCA), blødgørende aloe vera og lindrende allantoin, agurk, havtorn og argan-ekstrakt. Til 185 kroner.

@beautyspace på INSTAGRAM

Foto Jens Peter Engedal

20/04/2021
Sådan opgraderer du SPF på 2 sekunder
Husk at anmelde din favorit-SPF
27/04/2021
Er det egentlig et tabu at tale om sved? Nej vel.
Løsningens 5-trinsraket plus hudlægens råd

Kommentarer

 • Kamilla
  REPLY

  Hej Anette,

  Toneren du anbefaler fra Kiehls, er det den der er på billedet?

  Dbh.
  Kamilla.

  27/04/2021
   • Kamilla
    REPLY

    Tak 🙂 Den skal prøves.

    28/04/2021
 • Linda
  REPLY

  Hej
  Er det alle renseprodukter som ikke kræver skintonic?
  Jeg bruger pt Beauty pacifique rensemælk og skintonic, er skintonic overflødig her?
  Hvilket renseprodukt vil du anbefale , til en moden hud med tildens til tørhed på kinderne uden brug af skintonic?
  Mvh Linda

  23/04/2021
 • Lotte
  REPLY

  Hvorfor kan man skippe øjencreme

  23/04/2021
 • Camilla
  REPLY

  Kan Rudolph cares after sun til kroppen, som du nævner her, evt. lige så godt bruges som erstatning for toner til ansigtet. Bruger pt den fra Rønsbøl som fungerer ok, men tænkte den fra Rudolph c måske kunne være et alternativ til en noget tør og sart hud?

  23/04/2021
 • Gry Astrid Larsen
  REPLY

  PS: Jeg bruger dog aftersun’en fra Rudolph Care i ansigtet – primært. Den fungerer jo til både ansigt/krop.

  23/04/2021
 • Sanne
  REPLY

  Når jeg bruger rensemælk (om vinteren hvor jeg er ekstra tør) kan jeg godt lide at bruge en skintonic, men jeg sværger til rosenvand (og ved godt du ryster på hovedet her, men det har jeg brugt i en menneskealder og elsker det). Når jeg om sommeren vasker med en ansigtssæbe, føler jeg ikke det er nødvendigt med andet end god creme bagefter. Rigtig go’ weekend, smukke. ♥

  23/04/2021
 • Christina
  REPLY

  Kære Anette
  Har du et bud på en ansigtscreme til en mand med meget sensitiv hud, som ikke kan tåle parfume. Han går all-in på minimalisme – dagsrutinen består af bad og ansigtscreme fra Decubal

  23/04/2021
  • Sanne
   REPLY

   Må jeg svare her: Min mand, som heller ikke er til pjank, er meget glad for Matas’ opstrammende creme (i pumpeflaske lilla striber), den har endda kureret hans eksem ved næsen, som han ellers har fået alverdens receptpligtige tuber på. Jeg køber dobbelt op nu af den. Rigtig go’ weekend. 🙂

   23/04/2021
 • Gry Astrid Larsen
  REPLY

  Åh, elsker den aftersun!
  Jeg brugt den i 3-4 år – primært om sommeren, og den er opbevaret i mit køleskab for ekstra “cooling effekt”…

  23/04/2021
 • Isabella
  REPLY

  Hej Anette

  Har du et bud på den bedste mineralfoundation til fedtet hud? Flydende foundations kager temmelig hurtigt på dagen nærmest uanset hvordan jeg primer og pudrer. Youngblood fungerer ikke. Har du et godt bud?

  22/04/2021

Skriv en kommentar

Din mailadresse vil ikke blive publiceret. Udfyld venligst felterne med *