Den bedste creme findes ikke, men …

Lyt til dagens tekst her:

 

Hvad er den bedste creme i øjeblikket? Det bedste serum? Giv mig navnet på et virkelig godt serum, kom nu …

Det er det hyppigste spørgsmål, jeg får. Og det er desværre, med al respekt, ret skørt, fordi vi kan have forskellige behov, forskellige holdninger (nogen er til øko, andre er absolut ikke) og naturligvis forskellige budgethensyn. Jeg ved selvfølgelig godt, at spørgsmålet også er afledt af, at det for mange er kaotisk at navigere på hudplejehylderne.

Men ikke kun det. Jeg tror også, at der hos mange lurer en lille djævel … nemlig det evindelige spørgsmål, om miraklet mon findes?

Det gør det, hvis vi også kan blive enige om, at kost kan være mirakuløst. Og det samme med motion. For det er i den afdeling, vi er: At der skal en konsekvent indsats (og ikke et mirakel) til at få bedre hud.

Det langt bedre alternativ end den bedste creme- eller serumdrøm har rod i to ting:

 1. VI ER BLEVET INGREDIENSKLOGE SÅKALDTE “SKINTELLECTUALS”

Måske husker du dengang, man bare talte om, at en creme var vildt god, blød og meget sofistikeret, fordi den indeholdt enten diamantstøv eller nogle mystiske ingredienser typisk fra fjerne bjergskråninger, hvor livet var svært tilgængeligt. I dag ved vi, hvilke ingredienser der har solid og uvildig dokumentation på enten at beskytte eller forbedre huden. Det er blevet meget nemmere at se sig i spejlet og spotte for eksempel rødme eller pigmentpletter for derefter at pejle sig ind på, hvad det er, ens serum eller creme skal indeholde.

Bevares, der er stadig sjove forhindringer, som den læser, der gik ud for at finde et produkt med salicylsyre (som er noget af det eneste og bedste til at peele og rense hudormetruende porer) og i butikken fik at vide, at det mærke havde de desværre ikke.

 1. FANG FORSKELLEN MELLEM FUGT OG FEDT

Først på med det mest vandede, som typisk, men ikke altid, er fugtmættende. Se det som en fugtundertrøje af enten fugtmist, essence eller serum (nogle går all in med alle tre). Tjek endelig, at der ikke udelukkende er tale om blomstervand, men også er fugttiltrækkende indhold i som hyaluron eller glycerin. Næste step er at forsegle fugten med noget lidt federe, en lotion, en creme, måske olie. Alt efter din hudtype.

Det kan lyde banalt at skulle have styr på fugt og fedt, men det er altafgørende i forhold til, om du er til den fedtede eller den tørre side. Er du det første, så er du mere eller mindre selvsmørende og har overvejende brug for fugt – vær især særlig opmærksom om sommeren i forhold til solfaktorcremer med for meget fedtstof i. Er du tørhudet eller ramt af midlertidig radiatortørhed, så vil det hjælpe at skrue op for fedtindholdet, som typiske er planteolier, i din creme.

Jeg kender flere, der ligefrem kalder det en game changer i deres hudplejerutine at fange det med forskellen på fugt og fedt.

@beautyspace på INSTAGRAM, hvor der bliver åbnet op for et LIVE anmelder-koncept om lidt.

VIL DU VIDE MERE, ER DER SERIØST BEDRE HUD i ord og på tube finder du her.

FOTO JENS PETER ENGEDAL

23/10/2022
Skal din hud indgå i en turnusordning?
Se hvorfor hudlægen mener, at det er en god idé
27/10/2022
Godt lakket til med Nailberry X Mads Kjær
Få en manicure eller se den kunstfærdige lak malet med formål

Kommentarer

 • Ulla-Helena Jensen

  Kære Anette

  Jeg har altid været glad for dine råd, især omkring hudpleje. Derfor er jeg også nu tilmeldt BeautySpace 🙂
  Jeg har for nylig investeret i din bog ” Seriøst bedre hud”, som jeg er vildt glad for.
  Sammen med mit bogindkøb var der også en håndfuld plejeprodukter bl.a. HYDRATE Lightweight Moisturiser fra Pestle & Motar, som er skøn dagcreme og let at påføre ansigtet. Derfor blev jeg rigtig ked af det, da jeg i en kemitest så, at netop dette produkt indeholder PFAS. Et stof man jo skal holde sig fra, da det er problematisk for vores sundhed og miljø. Så nu er den desværre afleveret i kassen med miljøskadelige stoffer.
  Men så glæder jeg mig ekstra meget over hver aften at kunne pleje min hud med din ansigtscreme med A-vitamin:-)

  Mange hilsner
  Ulla-Helena

  30/10/2022
 • Malene Svaneberg Rosenkrands

  Hej Anette
  Jeg har blot en kommentar til dit ASOP tandpasta indlæg..
  Som tandplejer vil jeg altid anbefale en daglig tilførsel af fluor. Du bruger også SPF dagligt og ikke kun hver anden dag
  Fluortandpasta og en teknisk korrekt tandbørstning er din bedste ven for at forhindre caries ( huller i tænderne). Spyt gerne ud efter børstning med skyl ikke munden.
  Jeg har ikke kunne finde nogle undersøgelser der påviser at man kan nøjes med fluor hver anden dag. Men der er videnskabelig evidens for de gode effekter af brug af fluor.
  Håber min kommentar er ok. Jeg bruger ihvertfald dine kloge indlæg. Så tusinde tak for det.
  De venligste hilsener
  Malene Rosenkrands

  26/10/2022
 • Lise/walkinrunout

  ha ha… diamantstøv eller nogle mystiske ingredienser typisk fra fjerne bjergskråninger… ej hvor er det både sjovt og lidt pinligt, at have været der… men det var jeg pre-beautyspace…
  Tusind tak fordi du tager kampen for alle os andre og tak fordi du lavede Ansigtscremen 🙂

  26/10/2022
 • Anette

  Jeg fatter stadig ikke at man engang var helt oppe og ringe over La Mer.
  Hvis en creme er så dyr at man skal betale flere tusinde kroner per liter for den, så er der altså noget galt. Især når resten af den – udover hovedingrediensen som de har patent på – ret meget ligner alle de andre.

  Det må være det største marketinghoax ever, hvordan de får folk til at smide så mange penge for en lille bøtte snask til ansigtet.

  Men altså… Jeg er ikke den der type med røven fuld af penge til det. Så hvad ved jeg? 😉

  26/10/2022
 • Siff Tordenro

  Åh hvor er det bare dejligt at du læser det højt. Tak Anette, det gør at jeg får “læst” flere af dine indlæg.

  26/10/2022
 • Signe

  Kære Anette

  Jeg har et spørgsmål, som jeg længe har tænkt over. Jeg bruger A vitamin om aftenen og serum med C vitamin om dagen plus solcreme. Da jeg har pigmentpletter vil jeg gerne tilføje niacinamid, men jeg ved ikke, hvor jeg skal få plads til det. Håber du kan hjælpe.

  Venlig hilsen
  Signe

  26/10/2022
 • Christina kragh

  Cremen på billedet ligner noget jeg har lyst til at spise 😉 hvad er det for en ?

  26/10/2022

Bliv en

Beautyspace-insider

 

Få evidensbaseret lige-ud-af-landevejen skønhedssnak. Hvad virker, hvad gør ikke.

Det koster intet at abonnere på BEAUTSPACE, hvor du hver uge får tre til fire aktuelle artikler, adgang til mine bøger og foredrag med rabat og nåja, du er den første, der får besked, når månedens BEAUTYSPACE BOKS udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.