Hysteriet omkring dehydrering

Der går meget hurtigt ”ammestuesnak i den”, som hudlæge Peter Bjerring kalder det, når skønhedsanbefalingen om at drikke vand bliver gentaget i det uendelige som et klarsynet skønhedsfif.

Og det er jo ikke, fordi vi ikke skal drikke vand. Det er åbenlyst bedre med vand end stort set alle andre alternativer – lige fra sodavand til kaffe og alkohol. Der er ved Gud også mange dage, hvor jeg selv kunne være bedre til at drikke mere (det hjælper at have en kande stående på arbejdsbordet). Men derfra og så til at glemme, at vi langt hen ad vejen er selvregulerende væsner, ja, der er immervæk et stykke vej:

”Vi har et uhyre fint væskebalancesystem, som sørger for, at vi er velhydrerede. Hvis bare systemet er i én til to procents underskud, bliver vi så tørstige, at vi ikke kan tænke på andet end at skaffe os noget at drikke”, siger Peter Bjerring. Han understreger, at ældre personer dog kan have problemer med dehydrering.

Det ændrer ikke på, at det i forhold til huden kan være nemt at blive en smule overfladetør. Ofte helt midlertidigt. På grund af alt fra blæst, skiftende temperaturer, UV-lys ELLER mangel på de rette hudplejeingredienser i din hudpleje. Vil du tiltrække eller binde fugt til huden, så hold øje med indhold som eksempelvis hyaluronsyre, glycerin, sodium PCA.

Her er de overordnede 3 ting, der gør størst forskel i forhold til at holde huden fugtmættet, så det ses og mærkes:

 • Sørg for altid at forsegle din fugt, når du smører dig ind. Er du til den fedtede side, så klarer huden det efter al sandsynlighed selv. Ellers læs mere her.
 • Overvej (afhængigt af dit indeklima) en luftfugter i soveværelset, så fordampningen fra huden om natten bliver mindre.
 • Drik og spis dit vand (masser af grønsager indeholder vand) er en af hudlæge Howard Murads yndlingssætninger (’eat your water’). Kaffe tæller også på plus-siden i modsætning til, hvad mange tror.

@beautyspace på INSTAGRAM

SÅDAN FUNGERER DET PÅ BEAUTYSPACE.

Foto Jens Peter Engedal, redigeret af journalist Anneline Højrup

10/09/2020
Når alle taler om kollagen
Så er det dét her, du skal vide
14/09/2020
Forstørrede porer som stjæler din glød?
 Her er værktøjskassen

Kommentarer

 • Anette Kristine Poulsen

  @ Christina Kragh, haha, ja jeg ved, hvor glad for Fire & Ice, du er. Du kan sagtens bruge Biolumin-C under, bare vær opmærksom i forhold til, om du kan tåle al den C-vit.

  @ Sarah, det er jo rigtig fine ingredienser til dagtimerne. Jeg vil bruge den mest tyndtflydende først, den mest vandede.

  Stor hilsen Anette

  14/09/2020
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Louise, du gør rigtig meget godt og fint, men jeg tør ikke udtale mig om, hvad problemet er. Du skal ses af en dygtig hudlæge eller kosmetolog. Der er flere anbefalinger her på bloggen.

  KH Anette

  14/09/2020
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Nicoline, du skal få navnet på det krydsbindende stof (jeg har det, men har arkiveret det forkert, aggghhh, så hæng på). I øvrigt siger det også sig selv, at hvis det bare var hyaluronsyre og vand, så ville det jo ikke ‘blive siddende’, selvom det kun er i nogle måneder. Jeg vender stærkt tilbage.

  Stor hilsen Anette

  14/09/2020
 • Nicoline

  Hej Anette. Du har tidligere skrevet om fillers, at der er et stof i, som også bliver brugt til at hærde plastik. Hvad hedder det stof? Jeg har forsøgt at finde en ingrediensliste på fillers, fx restylane, men kan ikke finde nogen. Jeg kunne godt tænke mig at vide PRÆCIS hvad der er i. Især fordi jeg ofte støder på folk, der siger/skriver, at det kun består af sukker og vand.

  13/09/2020
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Nicoline, så har jeg navnet. Og det er bekræftet at hudlæge Flemming Andersen fra Mølholm hudklinik, hvor de selv tilbyder bl.a. fillers:

   BDDE 1,4-butanediol diglycidyl ether

   (samme krydsbindende stof, der også hærder plast).

   Stor hilsen Anette

   19/09/2020
 • Sarah

  Kære Anette,

  Jeg har købt pudderdåsernes Niacinamid 10% og har netop købt Ole Henriksens banana bright vitamin c serum. Må disse bruges sammen i dagtimerne? Først Niacinamid og bagefter c-vitamin serum?

  13/09/2020
 • Christina kragh

  Nå ja og et spørgsmål?
  Jeg har købt Ren c vitamin cremen må jeg bruge min botilum c serum fra dermalogica under ?

  11/09/2020
 • Christina kragh

  En anbefaling her fra med hænderne i vejret og et juhu
  Woods peel maske efterfulgt af deres hyllaron maske wouu og din hud ser ud og føles som havde du været på klinik og fået en fire on ice behandling fra is clinica !!! Og som du ved er jeg stor fan af fire on ice behandlinger
  PS. Den følels også nøjagtig på samme måde som fire on ice….. måske de har luret is clinical af haha ha

  11/09/2020
 • Louise

  Hej Anette
  Håber du kan hjælpe. Jeg er ekstrem tør nærmest skællende i overfladen af min hud. Men alligevel fedter den i løbet af dagen.
  Daglig rutine
  Rens fra Biologique rechercher
  Essence fra Bioeffect
  Antioxidant gel fra environ
  A vitamin Environ step 2
  Solcreme fra Puderdåserne
  Aften det sammen. Dog ikke spf og mellem rens og essence en mild peeling Lorion P50W

  Men min hud er så dehydreret, bruger fugemaske hver anden dag ellers er det helt galt.
  Hvad gør jeg forkert? Håber du kan hjælpe for det er vildt frusterende at have så en udtørret hud at man ikke engang kan bruge Foundation da huden skæller, især på næsen.

  11/09/2020
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Ali, ja, du finder faktisk alle tre i det C-vitamin serum fra Ecooking, som jeg skrev om for nylig:

  https://ecooking.dk/produkt/c-vitamin-serum-parfumefri-20-ml/

  Du kan tjekke indhold på den anden du nævner på INCIdecoder, og der er meget fint i, men også lidt silikone og sådan …

  https://incidecoder.com/products/gg-hg

  @ Marianne R, ja.

  Stor hilsen Anette

  11/09/2020
 • Marianne R

  Du skriver “Kaffe tæller også på plus-siden i modsætning til, hvad mange tror”.

  Gælder det også te?

  11/09/2020
 • Ali

  Det var nivea q10 plus c sleep cream ***

  11/09/2020
 • Ali

  Hej igen Anette.
  Har brug for din mening om nivea q10 plus sleep cream – som c vitamin creme.

  Og har kender du en god serum med de 3 fugtmættende ingredienser du skriver ?
  Altså sodium pca, glycerin og hyaluronic acid ?

  11/09/2020

Bliv en

Beautyspace-insider

 

Få evidensbaseret lige-ud-af-landevejen skønhedssnak. Hvad virker, hvad gør ikke.

Det koster intet at abonnere på BEAUTSPACE, hvor du hver uge får tre til fire aktuelle artikler, adgang til mine bøger og foredrag med rabat og nåja, du er den første, der får besked, når månedens BEAUTYSPACE BOKS udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.