Det kræver få personer at ødelægge stemning og serviceniveau

Jeg har altid haft svært ved at forstå manglende service. Jeg er sådan indrettet, at når jeg får den – den gode service – så bliver jeg overglad, nærmest blid og pengene sidder løst på måden, der ikke altid er godt for min økonomi. Når nogen derimod er tilbageholdende eller decideret ikke-service mindede, så føler jeg mig meget hurtigt uretfærdigt behandlet. Næsten på grænsen til det barnlige. Tror det er noget med, at her har jeg brugt tid og penge, og så er du …

Og det er jo dumt. For man ved aldrig, hvad personen overfor en lige har været igennem. Så jeg øver mig i at holde ud at modtage dårlig service.

Men noget gik ekstra meget op for mig den sidste uge, og det er hvor vild en indflydelse, vi som mennesker har på opfattelsen af service. Og hvor få af os – hvis vi eksempelvis arbejder sammen i flok – der skal til at smadre den gode og samlede opfattelse. Eller løfte den. Lad mig give to eksempler:

Forrige weekend havde jeg købt en overnatning på Alsik med veninde og to døtre. Ved bestillingen får vi en invitation og altså gratis adgang til spaen. Under opholdet, som varer ca. 18 timer, møder vi skam søde mennesker og vi spiser fabelagtig mad. Men der er også tre-fire episoder, hvor vi løber mod en modvillighed og en vranten indstilling i en grad, der får de 3 andre til at hviske til mig, at det vist er godt, at jeg ikke skal anmelde stedet. Eksempelvis i spaen, hvor de ikke kan finde os i bookingen, og vi prøver med alle navne, bliver mødt med hvad der føles som mistænksomme spørgsmål – hvad er der bestilt, hos hvem og for hvor mange? Og da vi endelig slipper ind (sådan føles det), så virker armbåndene ikke. En af pigerne løber ud og bliver mødt af et hårdt jamen-jeg-sagde-jo-at-I-skulle ….

Så fra Sønderjylland til København, hvor jeg i fredags skulle arbejde og overnatte på det nye 25 Hours Hotel – et ophold, jeg forlængede med en ekstra nat. Og det var i sandhed en fest, for alle medarbejdere var tydeligvis glade, på tæerne, og klar i en grad, så man blev positivt smittet. Det gjaldt alle led i kæden. Noget, der ikke ændrede på, at der i restauranten var lettere kaos. Forvirring og lang ventetid på mad. Men det var ligegyldigt, for dels var maden værd at vente på, dels var humøret højt, og der var masser af selvironi (også da kaffemaskinen ikke havde strøm lørdag morgen). Summa summarum: de så os som kærkomne gæster.

MIN SØSTER SAGDE ENGANG, da hun var ferievikar her, at det var et nemt job, fordi der kun er én Beautyspace-regel: Alle, der bruger deres tid og penge, SKAL være tilfredse. Og med det sagt, så ved jeg jo godt, at det er umuligt. Der vil være nogen, der ikke kan lide farven på bogen. Ikke kan fordrage Post Nord, som vi sender ud med. Ligesom jeg kan være distræt og eksempelvis komme fra at svare på alle kommentarer på bloggen. Så reglen er umulig, men for mig nem at huske og ligeså nem at sætte andre ind i.

Og ja, der klart mange facetter af begrebet service. Som at der er steder, hvor vi forventer nul service.

@beautyspace på INSTAGRAM 

Alle billeder er fra 25 Hours hotellet.

Varedeklaration: Jeg har betalt fuld pris for mad og drikke både på Alsik og 25 Hours. Presseinviteret adgang til spafaciliteter på Alsik, ligesom én af nætterne på 25 Hours var et presseinviteret ophold.  

04/04/2022
3 grunde til at dermatologer råber superstar efter salicylsyre
Sådan tjekker du, om det er noget for dig
07/04/2022
Du bad om bud på dagcreme. Her er 4
Også på budget

Kommentarer

 • Bente

  …. Influencer …. jeg er mega skeptisk. De lever af reklamerne. Så hvor reel er deres anbefaling egentlig.

  08/04/2022
 • Nicoline

  Så sandt, Anette! Især på hoteller og restauranter, SKAL der bare være imødekommenhed, smil og god service. Man kommer der jo netop for at blive forkælet!
  Det kan tydeligt mærkes, at du også bruger dit syn på vigtigheden af god service i din egen forretning Du giver nemlig altid super god service

  07/04/2022
 • Jette Noye

  Præcis, et enkelt menneske med dårlig attitude kan ødelægge meget. Et weekend ophold (dyrt) med spa, pleje og god mad for mig og min datter blev overskygget af en enkelt kvinde. Vi blev retvist ved indgangen til dosen, vi brugte angiveligt den forkerte indgang, det blev så forklaret os som om vi var fra en anden planet og på en meget ubehagelig måde. Det var synd for oplevelsen vi stod tilbage med, var ALDRIG mere. Skrev et brev til direktionen, men fik aldrig respons. Service er service, uanset en dårlig dag.

  07/04/2022
 • Lotte

  Service er naturligvis en selvfølge
  Jeg må dog sige jeg Altid har oplevet fantastisk service på Alsik- særligt i spaen- på alle måder

  Mon ikke vi alle har mødt en servicemedarbejder hvor vi har stået i kø og beundret de kom på arbejde trods de har influenza – ( og nok burde være blevet hjemme) eller oplevet en servicemedarbejder betjene urimelige kunder med oceaner af pædagogisk tålmodighed – og reflekteret over de burde få en bonus
  Eller set den eneste ene som illustrerer den anden side så glimrende

  Men altså – skulle jeg anmelde Alsik spa, så er det med 5 stjerner og sløjfer og truthorn –

  Et andet tema kunne være influencermagt- men det kunne man tage i et andet afsnit

  07/04/2022
  • Marianne

   Hvis du kigger på Trustpilot, er der altså flere, der i år kommenterer på hårde kommentarer og andre problemer på Alsik …

   07/04/2022
 • Ditte H

  Helt enig! Dårlig service eller manglende service kan virkelig få mig til at dreje om på hælen og aldrig mere sætte mine ben der …. Der er jeg ikke så rummeligt et menneske desværre, men derimod meget kontant. Jeg er helt på det rene med, at mennesket overfor mig kan have en dårlig dag, og jeg er også parat til at tilgive, hvis personen undskylder fra hjertet, men jeg er selv professionel i mit arbejde og forventer også andre er det.
  Ha’ en dejlig dag!

  07/04/2022
 • Sanne

  Ååh-ja, dårlig service. Jeg har lige prøvet det værst tænkelige i vores lokale urmager, og jeg sætter ellers en ære i at handle lokalt, men det er dælme slut nu. Magen til arrogance skal man lede ufatteligt lang tid efter og det var dem begge og hver gang og også i telefonen, så SLUT med dem. Og jeg som ellers hader (!) at give dårlig feedback, gjorde det efter at have tænkt over det et par dage. Kunne i øvrigt se at flere andre var af samme opfattelse. Det som undrer mig er at god service snart er det eneste ekstra, det eneste som virksomheder virkelig kan konkurrere på.
  Rigtig go’ dag, smukke. 🙂

  06/04/2022

Bliv en

Beautyspace-insider

 

Få evidensbaseret lige-ud-af-landevejen skønhedssnak. Hvad virker, hvad gør ikke.

Det koster intet at abonnere på BEAUTSPACE, hvor du hver uge får tre til fire aktuelle artikler, adgang til mine bøger og foredrag med rabat og nåja, du er den første, der får besked, når månedens BEAUTYSPACE BOKS udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.